[/b]
spitale anul 4
- b3
- elite

geo_geo wrote:Are cineva grile de ortopedie de la municipal?
l-am mutat
daca intrebarea de mai sus te-ai prins s-o pui aici pentru asta cu ortopedia de ce ai facut topic nou ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
-
sardelutza
- newbie

Noi am facut chirurgie in SUUB in anul 5. Practicul cu Gradinaru a fost in felul urmator: 2 studenti la un pacient, anamneza, etc, dupa care intra toti in sala de curs. Intrebari din caz, manevre, amanunte.
La noi au picat multi din cei care au dat practicul cu Gradinaru. Cica se poate da inca o data, numai cu aprobari speciale si alte vrajeli.
Pana la urma si fara astea au fost chemati toti la scris, indiferent de ce au facut la practic.
Si chiar cu practicul picat s-au luat si note mari...
Asa ca daca nu vreti emotii, cititi bine materia. La scris nu s-a putut misca nimic
La noi au picat multi din cei care au dat practicul cu Gradinaru. Cica se poate da inca o data, numai cu aprobari speciale si alte vrajeli.
Pana la urma si fara astea au fost chemati toti la scris, indiferent de ce au facut la practic.
Si chiar cu practicul picat s-au luat si note mari...
Asa ca daca nu vreti emotii, cititi bine materia. La scris nu s-a putut misca nimic
- Cristinik
- newbie

Farmacologie clinica, Floreasca
Buna!
Cred ca suntem ultima serie care dam farmacologie clinica (maine, 23 iunie).
Puteti sa-mi ziceti si mie, astia care ati trecut anul asta prin exam(am inteles ca s-a schimbat fata de anii trecuti) cum a fost? ce se da? pe cate numere? se da si din cursul "introductiv"? cam cum sunt notele? care-i atmosfera in examen? ce-i cu acel "caz clinic"? grilele sunt cu raspuns unic/grupat/multiplu? Se poate vorbi?
Multumesc muuuult.
Puteti sa-mi ziceti si mie, astia care ati trecut anul asta prin exam(am inteles ca s-a schimbat fata de anii trecuti) cum a fost? ce se da? pe cate numere? se da si din cursul "introductiv"? cam cum sunt notele? care-i atmosfera in examen? ce-i cu acel "caz clinic"? grilele sunt cu raspuns unic/grupat/multiplu? Se poate vorbi?
Multumesc muuuult.
- alona
- senior

Re: Farmacologie clinica, Floreasca
Cristinik wrote:Buna!
Multumesc muuuult.
Sa incerc eu sa-ti raspund.
Nu e vorba de numere, fiecare are alte subiecte. Exista o singura grila. Restul sunt intrebari scurte din clasificari, reactii adverse, 2 cazuri clinice(asemanatoare cu exemplele date in curs). Cred ca multe seamana cu ce s-a dat in anii trecuti. Atmosfera : nu poti sa misti; deci sa va luati gandul de la copiat/colaborat.
Mult succes!
- Cristinik
- newbie

- dustweaver
- elite

- wingy
- newbie

- Cristinik
- newbie

- dustweaver
- elite

Cand am dat noi examenul grilele au fost fair, zic eu, adica au trecut cam prin toata materia, fara sa fie toate de o dificultate remarcabila. Adica se putea scoate destul de usor un 5, cu conditia sa fi citit cate ceva. Nu prea s-a miscat / vorbit la examen. Zvonistica spunea la vremea respectiva ca au circulat grile care le-au fost de mare folos unora dintre noi (cei cu nota maxima)Cristinik wrote:mai am o singura intrebare...respirator la filaret...la miron bogdan...
cum sunt grilele, dupa ce sa invata, cu cine se da practicul, si, cel mai important, sunt notele obiective? ca dupa examenul de radio am ramas cu sechele:((
- Lady-bug
- senior

Eu am fost la onco. N-a fost prea grozav, in sensul ca s-au dat subiecte de sinteza (ca si la scris dealtfel) dar au fost cam ciudate Plus ca unei colege ce era langa mine si a scris la fel ca mine nu i-au marit nota. Aveam amandoua 9, mie mi-au marit-o ei nu. Nu intreba de ce. Oricum nu-ti miscoreaza nota. Atunci au zis ca n-au ei timp sa stea sa scada notele studentilor. Au trecut vreo 2 ani de-atunci asa ca nu stiu cum mai este. Dar daca scrii frumos ai toate sansele sa iei 10. Trebuie sa si citesti ca nu prea s-a putut vorbi, doar cu cel de langa tine. Dar te putei uita in schimb in lucrarea veciunului, ca reactionau doar "la voci soptite" 
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"
- b3
- elite

Ma deruteaza un pic sistemul cu module din anul 4.. nu mai exista sesiune ? Pentru ca inteleg ca exista si Igiena care se face tot anul si se da examen in iarna si vara.. deci ar exista sesiune..
De fapt ce ma intereseaza e cand/daca am vacanta in primavara
1 saptamana pentru "sesiune" si 1 saptamana vacanta intre semestre ?
De fapt ce ma intereseaza e cand/daca am vacanta in primavara
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- b3
- elite

weee
mersi 
- b3
- elite

cum mai repede ca vorbeam cu cineva care tocmai a terminat anul 4 si eu aveam ultimul examen din sesiune pe 19 iulie si persoana respectiva avea pe 15 iulie sau ceva de genul.. si nu e nici sesiune 1 luna sa stai acasa sa dormi/inveti, trebuie sa te duci la spital la modul..
nu inteleg.. deci e doar vacanta de 1 saptamana dintre semestre ? ca nu inteleg exprimarea "sesiunea era ca o mini vacanta - din pacate nu vei mai avea".. adica nu mai e sesiuneo-vacantza, e doar vacanta aia de dupa ?
vacantele au exact aceeasi perioada cu a celor din anii 1-3
da, si pt mine sesiunea era ca o mini vacanta sau oricum ceva in genul......din pacate nu vei mai avea
nu inteleg.. deci e doar vacanta de 1 saptamana dintre semestre ? ca nu inteleg exprimarea "sesiunea era ca o mini vacanta - din pacate nu vei mai avea".. adica nu mai e sesiuneo-vacantza, e doar vacanta aia de dupa ?
- Lady-bug
- senior

Da cam asa ceva. Si daca ai noroc din vacanta din februarie iti raman doar doua trei zile, cum am patit noi cand am dat examenul mai tarziu la cardio.
In functie de spitalul la care esti cu modulul vacanta se poate prelungi uneori pe toata durata modulului, exceptand ultima saptamana daca vrei sa citesti ceva. Sunt si spitale unde tre sa fii la 7:30, dar putine si in anul 5
asa ca...de-acum inainte termenul vacanta depinde de tine. Daca o vrei o poti avea. Important e sa nu vrei prea multa si nu in timpul stagiilor scurte. Alea chiar sunt bataie de cap mai ales cand sunt unul dupa altul.
In functie de spitalul la care esti cu modulul vacanta se poate prelungi uneori pe toata durata modulului, exceptand ultima saptamana daca vrei sa citesti ceva. Sunt si spitale unde tre sa fii la 7:30, dar putine si in anul 5
- dragamaia
- senior

nu mai exista vacanta tipica pentru sesiune, pentru ca nu mai exista examene de semestru cu exceptia a 2 parca sau 3 (igiena, radio, farma clinica sau toxico?). Numai ca e posibil sa ai nenorocul sa termini un modul imediat dupa vacanta sau sa ai planificat examenul in prima zi dupa vacanta si s-a dus naiba distractia...anul IV ramane insa cel mai usor, nu-s examene multe, modulele sunt lungi (cardio, resp, chirurgie)... viata frumoasa
Cu examenele de an/ semestru te descurci, inveti cd apuci, eventual iti iei zile libere de la vreun stagiu
Cu examenele de an/ semestru te descurci, inveti cd apuci, eventual iti iei zile libere de la vreun stagiu
- b3
- elite

a, nuuu, problema mea nu era ca n-am cand sa invat, exista mereu timp pentru invatat, nu si chef insa :p
vroiam sa stiu daca mai pot sa plec din Bucuresti 1-2 saptamani, dar daca nu am vacanta "legala" e cam imposibil ca mai merge sa chiulesti 1-2 zile/saptamana de la stagiu dar chiar 2 saptamani bate la ochi
vroiam sa stiu daca mai pot sa plec din Bucuresti 1-2 saptamani, dar daca nu am vacanta "legala" e cam imposibil ca mai merge sa chiulesti 1-2 zile/saptamana de la stagiu dar chiar 2 saptamani bate la ochi
-
Hestia
- senior

neexistand sesiunea din februarie, inseamna ca cel putin teoretic nu vei mai pleca acasa 1-2 sapt.
mie mi se pare ca aveam mai mult timp liber in primii 3 ani, plus ca stiam ca examenele erau in sesiune si nu-mi bateam capu cu ele pana atunci. Aveai timp sa faci rost de cursuri....si parca puteai sa chiulesti mai mult
anu 4 e mai bine, dar apoi cand incep stagii scurte, e cam nasol sa dai ex din 3 in 4 sapt.......
mie mi se pare ca aveam mai mult timp liber in primii 3 ani, plus ca stiam ca examenele erau in sesiune si nu-mi bateam capu cu ele pana atunci. Aveai timp sa faci rost de cursuri....si parca puteai sa chiulesti mai mult
anu 4 e mai bine, dar apoi cand incep stagii scurte, e cam nasol sa dai ex din 3 in 4 sapt.......
-
candidatii
- junior

- No More
- senior

- Lady-bug
- senior

No More wrote:Io as fugi de Cardio-SUUB. Motivul? Dr Dragos Vinereanu. Respirator la SUUb merge, e mai lejer.
Stii care-i faza marfa ! Ca si la respirator ai sanse mari sa dai exam practic cu Vinereanu. Experientza proprie. Dupa ce ne-a tinut pana pe la 2 degeaba pe-acolo ca era ocupat desi intrasem la pacienti de la 9, ne-a mai si frecat pana pe la 3 jumate, 3 oameni si-a dat si note mici. Ma rog nu te poti pune cu Maria Sa...
-
candidatii
- junior

- Lady-bug
- senior

Pai exact asta-i si problema. ca profesional vorbind se zvoneste ca ar fi foarte bun. Si zvonurile i-au ajuns si dumnealui la urechi. Nu l-am avut asistent, a fost doar la examen si sincer nu-mi doresc sa repet experienta. Nu de frecat, dar am stat pe-acolo de ni s-a facut rau de foame de la 9 pana la 2 si ceva cand a binevoit sa vina sa ne asculte. Toata lumea terminase de la 11 cel mai tarziu. Dar oricum la etajul 10 dim municipal se practica evitarea studentului pe coridoarele ocolitoare maiales la stagiu. de ce nu ar face-o si la examen.