spitale anul 4

geo_geo

Postby geo_geo » Wed Jun 07, 2006 9:33 pm

vreau si eu subiectele rezolvate la igiena mediului cu Moldoveanu :!: please
[/b]

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Jun 17, 2006 12:48 am

geo_geo wrote:Are cineva grile de ortopedie de la municipal?

l-am mutat

daca intrebarea de mai sus te-ai prins s-o pui aici pentru asta cu ortopedia de ce ai facut topic nou ? :evil:
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

adarika
newbie
newbie

Postby adarika » Mon Jun 19, 2006 1:42 pm

stie cineva cum e examenul practic de chirurgie in SUUB cu Gradinaru?

sardelutza
newbie
newbie

Postby sardelutza » Tue Jun 20, 2006 5:15 pm

Noi am facut chirurgie in SUUB in anul 5. Practicul cu Gradinaru a fost in felul urmator: 2 studenti la un pacient, anamneza, etc, dupa care intra toti in sala de curs. Intrebari din caz, manevre, amanunte.
La noi au picat multi din cei care au dat practicul cu Gradinaru. Cica se poate da inca o data, numai cu aprobari speciale si alte vrajeli.
Pana la urma si fara astea au fost chemati toti la scris, indiferent de ce au facut la practic.
Si chiar cu practicul picat s-au luat si note mari...
Asa ca daca nu vreti emotii, cititi bine materia. La scris nu s-a putut misca nimic :wink:

adarika
newbie
newbie

Postby adarika » Thu Jun 22, 2006 1:06 pm

multam mult sardelutza. am dat azi exam sia fost cum ai zis tu. dar totusi nu s-a picat cel putin pana am plecat eu

Cristinik
newbie
newbie

Farmacologie clinica, Floreasca

Postby Cristinik » Thu Jun 22, 2006 1:50 pm

Buna!

Cred ca suntem ultima serie care dam farmacologie clinica (maine, 23 iunie).

Puteti sa-mi ziceti si mie, astia care ati trecut anul asta prin exam(am inteles ca s-a schimbat fata de anii trecuti) cum a fost? ce se da? pe cate numere? se da si din cursul "introductiv"? cam cum sunt notele? care-i atmosfera in examen? ce-i cu acel "caz clinic"? grilele sunt cu raspuns unic/grupat/multiplu? Se poate vorbi?

Multumesc muuuult.

alona
senior
senior

Re: Farmacologie clinica, Floreasca

Postby alona » Thu Jun 22, 2006 8:49 pm

Cristinik wrote:Buna!

Cred ca suntem ultima serie care dam farmacologie clinica (maine, 23 iunie).

Puteti sa-mi ziceti si mie, astia care ati trecut anul asta prin exam(am inteles ca s-a schimbat fata de anii trecuti) cum a fost? ce se da? pe cate numere? se da si din cursul "introductiv"? cam cum sunt notele? care-i atmosfera in examen? ce-i cu acel "caz clinic"? grilele sunt cu raspuns unic/grupat/multiplu? Se poate vorbi?

Multumesc muuuult.

Sa incerc eu sa-ti raspund.
Nu e vorba de numere, fiecare are alte subiecte. Exista o singura grila. Restul sunt intrebari scurte din clasificari, reactii adverse, 2 cazuri clinice(asemanatoare cu exemplele date in curs). Cred ca multe seamana cu ce s-a dat in anii trecuti. Atmosfera : nu poti sa misti; deci sa va luati gandul de la copiat/colaborat.
Mult succes! :wink:
:)

Cristinik
newbie
newbie

Postby Cristinik » Fri Jun 23, 2006 10:19 pm

ms mult pt informatii. Am dat, a fost bine, acum astept rezultatele si ma crizez pt radiologie fundeni. despre asta stiti cum e?

intrebarea cea mai importanta este: la practic da si Rx pediatrice sau colangiografii? sau doar torace, digestiv fara anexe, renal si osos?

wingy
newbie
newbie

Postby wingy » Fri Jun 23, 2006 11:42 pm

In Fundeni la practic se da tot!Oricum, subiectele preferate ale profului sunt RENALUL si cordul.Dar pe renal se pica.Si mai invata primele cursuri(daca dai cu proful si nu numai)- risti sa fii intrebata!Bafta!

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Sat Jun 24, 2006 12:49 am

Subscriu, s-a intamplat sa avem colangiografii la examen . Si Rx de copii. Si o scizurita urata... Oof, nasoale amintiri... :) Din cate tin eu minte, insa, toata lumea (chiar cu practicul picat) a putut sustine examenul scris :).
Succes !

Lorelai
junior
junior

Postby Lorelai » Sat Jul 01, 2006 6:39 pm

Stiti cumva la chirurgie la Palade,subiectele de examen sunt din carte sau din cursuri?

wingy
newbie
newbie

Postby wingy » Mon Jul 03, 2006 12:37 am

Se regasesc si in cursuri si in carte. De fapt se preda cartea! Cel putin asa era cand am avut eu stagiu.In amfitetru stati in ordinea alfabetica, toti supraveghetorii stau la catedra iar sus se copiaza pe rupte!Ce noroc au avut unii!

Cristinik
newbie
newbie

Postby Cristinik » Mon Jul 03, 2006 1:10 am

hello, ms pt ajutorul de pana acum...

mai am o singura intrebare...respirator la filaret...la miron bogdan...

cum sunt grilele, dupa ce sa invata, cu cine se da practicul, si, cel mai important, sunt notele obiective? ca dupa examenul de radio am ramas cu sechele:((

ms

Lorelai
junior
junior

Postby Lorelai » Mon Jul 03, 2006 1:51 am

merci pt raspuns wingy
In ordine alfabetica a seriei???? :shock:
Incepe de sus sau de jos!?! :D

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Mon Jul 03, 2006 2:06 pm

Cristinik wrote:mai am o singura intrebare...respirator la filaret...la miron bogdan...

cum sunt grilele, dupa ce sa invata, cu cine se da practicul, si, cel mai important, sunt notele obiective? ca dupa examenul de radio am ramas cu sechele:((
Cand am dat noi examenul grilele au fost fair, zic eu, adica au trecut cam prin toata materia, fara sa fie toate de o dificultate remarcabila. Adica se putea scoate destul de usor un 5, cu conditia sa fi citit cate ceva. Nu prea s-a miscat / vorbit la examen. Zvonistica spunea la vremea respectiva ca au circulat grile care le-au fost de mare folos unora dintre noi (cei cu nota maxima) :twisted:, in privinta asta nu te pot lamuri pentru ca n-am vazut acele grile. De invatat - Gherasimul (ultima editie) era de baza (acum vreo 3 ani). Examenul practic putea modifica nota obtinuta la scris si se sustinea fie cu conf. Marica, fie cu prof. Corlan, Stoicescu sau Bogdan (care intelegea practicul ca pe o discutie destul de lejera cu toti studentii). Au fost oameni care au picat dupa practic, dar asta in conditiile in care chiar nu s-a putut scoate nimic "valid" de la ei, in general practicul marind nota finala.

wingy
newbie
newbie

Postby wingy » Tue Jul 04, 2006 12:01 am

De jos in sus! Incepe cu prima grupa de jos (de langa usa).

Lorelai
junior
junior

Postby Lorelai » Thu Jul 06, 2006 5:24 pm

Merci pt raspuns,asa a fost doar ca asistentii au stat peste tot,proful la fel si ne-a mai luat si gentile,mapele...Sper sa fie la fel de draguti cand corecteaza lucrarile cum au fost si in timpul anului :D

alona
senior
senior

Postby alona » Fri Jul 07, 2006 2:44 pm

Am si eu 2 intrebari:

1. In calcularea notei finale la igiena ce procent e reprezentat de examenele practice?

2. A fost cineva din anii mai mari la marire la oncologie? As vrea sa stiu cum e.

Multumesc.

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Fri Jul 07, 2006 4:46 pm

Eu am fost la onco. N-a fost prea grozav, in sensul ca s-au dat subiecte de sinteza (ca si la scris dealtfel) dar au fost cam ciudate Plus ca unei colege ce era langa mine si a scris la fel ca mine nu i-au marit nota. Aveam amandoua 9, mie mi-au marit-o ei nu. Nu intreba de ce. Oricum nu-ti miscoreaza nota. Atunci au zis ca n-au ei timp sa stea sa scada notele studentilor. Au trecut vreo 2 ani de-atunci asa ca nu stiu cum mai este. Dar daca scrii frumos ai toate sansele sa iei 10. Trebuie sa si citesti ca nu prea s-a putut vorbi, doar cu cel de langa tine. Dar te putei uita in schimb in lucrarea veciunului, ca reactionau doar "la voci soptite" :lol:
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

alona
senior
senior

Postby alona » Fri Jul 07, 2006 5:17 pm

Merci frumos pt raspuns. Normal ca o sa citesc ca doar nu ma duc acolo sa copiez de la altii :lol:
Subiecte mai ciudate ca la seria mea chiar nu cred ca se pot face :twisted:

wingy
newbie
newbie

Postby wingy » Fri Jul 07, 2006 8:29 pm

:shock: Imi pare rau,Lorelai, dar la noi chiar asa a fost.C :cry: Cat despre corectura- la seria mea a corectat doar Palade...

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Aug 16, 2006 6:49 pm

Ma deruteaza un pic sistemul cu module din anul 4.. nu mai exista sesiune ? Pentru ca inteleg ca exista si Igiena care se face tot anul si se da examen in iarna si vara.. deci ar exista sesiune..

De fapt ce ma intereseaza e cand/daca am vacanta in primavara :D 1 saptamana pentru "sesiune" si 1 saptamana vacanta intre semestre ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

danhia
elite
elite

Postby danhia » Wed Aug 16, 2006 7:12 pm

nu mai e cu sesiune. vacantzele parca se pastreaza.
Red Apple

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Aug 16, 2006 7:16 pm

weee :) mersi :)

Hestia
senior
senior

Postby Hestia » Wed Aug 16, 2006 7:23 pm

vacantele au exact aceeasi perioada cu a celor din anii 1-3
da, si pt mine sesiunea era ca o mini vacanta sau oricum ceva in genul......din pacate nu vei mai avea :wink: dar si anu se va termina mai repede :)

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Aug 16, 2006 9:15 pm

cum mai repede ca vorbeam cu cineva care tocmai a terminat anul 4 si eu aveam ultimul examen din sesiune pe 19 iulie si persoana respectiva avea pe 15 iulie sau ceva de genul.. si nu e nici sesiune 1 luna sa stai acasa sa dormi/inveti, trebuie sa te duci la spital la modul..

vacantele au exact aceeasi perioada cu a celor din anii 1-3
da, si pt mine sesiunea era ca o mini vacanta sau oricum ceva in genul......din pacate nu vei mai avea

nu inteleg.. deci e doar vacanta de 1 saptamana dintre semestre ? ca nu inteleg exprimarea "sesiunea era ca o mini vacanta - din pacate nu vei mai avea".. adica nu mai e sesiuneo-vacantza, e doar vacanta aia de dupa ? :)

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Wed Aug 16, 2006 9:48 pm

Da cam asa ceva. Si daca ai noroc din vacanta din februarie iti raman doar doua trei zile, cum am patit noi cand am dat examenul mai tarziu la cardio.
In functie de spitalul la care esti cu modulul vacanta se poate prelungi uneori pe toata durata modulului, exceptand ultima saptamana daca vrei sa citesti ceva. Sunt si spitale unde tre sa fii la 7:30, dar putine si in anul 5 :D asa ca...de-acum inainte termenul vacanta depinde de tine. Daca o vrei o poti avea. Important e sa nu vrei prea multa si nu in timpul stagiilor scurte. Alea chiar sunt bataie de cap mai ales cand sunt unul dupa altul.

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Wed Aug 16, 2006 9:49 pm

nu mai exista vacanta tipica pentru sesiune, pentru ca nu mai exista examene de semestru cu exceptia a 2 parca sau 3 (igiena, radio, farma clinica sau toxico?). Numai ca e posibil sa ai nenorocul sa termini un modul imediat dupa vacanta sau sa ai planificat examenul in prima zi dupa vacanta si s-a dus naiba distractia...anul IV ramane insa cel mai usor, nu-s examene multe, modulele sunt lungi (cardio, resp, chirurgie)... viata frumoasa
Cu examenele de an/ semestru te descurci, inveti cd apuci, eventual iti iei zile libere de la vreun stagiu :D

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Aug 16, 2006 11:46 pm

a, nuuu, problema mea nu era ca n-am cand sa invat, exista mereu timp pentru invatat, nu si chef insa :p
vroiam sa stiu daca mai pot sa plec din Bucuresti 1-2 saptamani, dar daca nu am vacanta "legala" e cam imposibil ca mai merge sa chiulesti 1-2 zile/saptamana de la stagiu dar chiar 2 saptamani bate la ochi :)

Hestia
senior
senior

Postby Hestia » Thu Aug 17, 2006 11:47 am

neexistand sesiunea din februarie, inseamna ca cel putin teoretic nu vei mai pleca acasa 1-2 sapt.
mie mi se pare ca aveam mai mult timp liber in primii 3 ani, plus ca stiam ca examenele erau in sesiune si nu-mi bateam capu cu ele pana atunci. Aveai timp sa faci rost de cursuri....si parca puteai sa chiulesti mai mult :roll:
anu 4 e mai bine, dar apoi cand incep stagii scurte, e cam nasol sa dai ex din 3 in 4 sapt.......

candidatii
junior
junior

Postby candidatii » Tue Sep 05, 2006 8:07 pm

salut!
cam de ce spitale fuge lumea in anul 4; si din ce motive ?
10x

No More
senior
senior

Postby No More » Tue Sep 05, 2006 11:23 pm

Io as fugi de Cardio-SUUB. Motivul? Dr Dragos Vinereanu. Respirator la SUUb merge, e mai lejer. Radio SUUB e iarasi bine...
Gastro si Onco am facut la Fundeni si e chiar OK.
Chir Ped. la Budimex iar e bine...
Ortopedie la Pantelimon e... parfuuuum. GIE. Sunt si grile amuzante acolo :lol:

andraM
newbie
newbie

radio

Postby andraM » Wed Sep 06, 2006 12:41 am

Ma poate ajuta cineva cu o informatie ,va rog... Cum e la marire la Radio , Sp. Coltea? multumesc

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Wed Sep 06, 2006 10:01 pm

No More wrote:Io as fugi de Cardio-SUUB. Motivul? Dr Dragos Vinereanu. Respirator la SUUb merge, e mai lejer.

Stii care-i faza marfa ! Ca si la respirator ai sanse mari sa dai exam practic cu Vinereanu. Experientza proprie. Dupa ce ne-a tinut pana pe la 2 degeaba pe-acolo ca era ocupat desi intrasem la pacienti de la 9, ne-a mai si frecat pana pe la 3 jumate, 3 oameni si-a dat si note mici. Ma rog nu te poti pune cu Maria Sa...

candidatii
junior
junior

Postby candidatii » Fri Sep 08, 2006 3:24 pm

Ma rog nu te poti pune cu Maria Sa...

cum adica,i-ingamfat?
cel putin eu auzisem ca,profesional vorbind,e f bun.cum e ca asistent?

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Fri Sep 08, 2006 8:04 pm

Pai exact asta-i si problema. ca profesional vorbind se zvoneste ca ar fi foarte bun. Si zvonurile i-au ajuns si dumnealui la urechi. Nu l-am avut asistent, a fost doar la examen si sincer nu-mi doresc sa repet experienta. Nu de frecat, dar am stat pe-acolo de ni s-a facut rau de foame de la 9 pana la 2 si ceva cand a binevoit sa vina sa ne asculte. Toata lumea terminase de la 11 cel mai tarziu. Dar oricum la etajul 10 dim municipal se practica evitarea studentului pe coridoarele ocolitoare maiales la stagiu. de ce nu ar face-o si la examen.

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Fri Sep 08, 2006 9:40 pm

salutare....
am si eu o intrebare....
cardio si resp la caritas cum e?

Lex
senior
senior

Postby Lex » Tue Sep 12, 2006 2:32 pm

dr_me wrote:salutare....
am si eu o intrebare....
cardio si resp la caritas cum e?

Eu am auzit ca e foarte lejer....

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Tue Sep 12, 2006 6:19 pm

dar cat de cat se face ceva dpdv practic? sau sprijinim peretii in fiecare dimineata?

Lex
senior
senior

Postby Lex » Wed Sep 13, 2006 11:53 am

Eu nu am facut acolo, deci nu pot sa iti zic decat din auzite.Am inteles ca se mai face cate ceva, nu prea mult, depinzand de asistent. Cel mai bine poate iti raspunde cineva care a facut acolo.

Return to “Anii 4-6”