-dupa ce dai step 1+2 in Rom, pt ce tip de viza e bine sa aplici pt step 3?
pt ce viza poti, dar probabil nu o sa obtii decat viza turistica
-te intorci dupa step3 in Rom si astepti rezult si apoi pleci la interviuri la clinicile din sua?
poti sa mergi la interviuri si inainte si dupa step 3, nu e nevoie sa te intorci in tara. Si inainte de step 3 trebuie sa dai step 2 CS in US, asa ca fa-ti planurile in functie de el. (cel mai bine mai citeste odata topicul asta, cred ca s-a mai scris)
dc da, atunci pt ce viza aplici?
same, adica turistica
-dc nu sunt inca maritata, pot sa-mi iau viitorul sot cu mine in SUa?
poti sa incerci, dar mai degraba vine el cu tine decat sa-l iei tu

Probabil va fi destul de greu daca nu sunteti casatoriti sa obtina si el viza turistica, "prietenia" nu iti ofera nici un privilegiu
-sotul are drept de munca?
discutam ca si cum ati fi casatoriti, altfel nu are rost. Depinde de ce viza ai tu: daca ai H1, el va avea H4 care nu are drept de munca, deci va trebui sa-si gaseasca un loc care sa-l sponsorizeze tot pt H1; daca tu ai J1, el va avea J2 pt care se obtine relativ usor drept de munca, EAD ii zice parca
Salut originaltup! Trebuia sa imi inchipui ca te gasesc aici. Poate cand mai mergem la un fotbal imi povestesti cate ceva din ce faci acum. Bafta!
care esti ?
Eu sunt rezident pe altceva dar as putea sa aplic in state si pe psihiatrie. Stii care ar fi avantajele si dezavantajele?
in mare aceleasi ca si in tara, adica legate de specialitatea psihiatrie; in US se obtine cam ca si internele, dupa ce termini cred ca sunt destule posturi, esti platit un pic mai putin decat internele (dar nu cu mult, si sunt destule exceptii) dar si muncesti mai putin.