Comunicare intre candidatii USMLE

...ca nu se mai poate
kicsi
newbie
newbie

Postby kicsi » Tue Jan 18, 2005 10:56 pm

multzumesc pentru informatzii. :)
in legatura cu primirea automata a GC , si noi stiam acelasi lucru.treburile stau altfel insa acum, in sensul ca automat nu primesc nimic,nici macar viza de insotitor, nonimmigrant.o asemenea viza pot obtzine doar dupa 3 ani supa ce am depus cererea de acordare a rezidentei permanente, rezidenta pe care de altfel o obtzin in doar 5 ani. :shock: asa ca pe post de viza temporara nonimmigrant voi folosi viza obtzinuta pt sepuri.aici intervine problema convertirii,in cazul in care primesc J1, sau obtzinerea waiverului.ma interesa daca stiti ceva in aceste sens..pot aplica pt J1 in conditziile in care e evident ca nu vreau sa ma intorc..sau daca iau J1 si primesc dreptul de rezident permanent intre timp,, mai sunt obligata sa ma intorc in tzara..asta s-ar contrazice cu statutul de rezident care nu iti permite sa lipsesti mai mult de 1 an duin tzara..
lucruri complicate..vize ce se contrazic..nu mai stiu..poate stiti voi mai multe :)

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Wed Jan 19, 2005 12:25 am

in principiu, de j1 scapi in 2 feluri:
1. te intorci 2 ani in tara
2. obtii waiver, care waiver se obtine in vreo 3 situatii parca: exceptional hardship pt tine si familie daca pleci din US, daca ai avea probleme serioase in tara de origine (persecutii, razboi, etc), si daca esti sponsorizata de o agentie guvernamentala interesata, aceasta fiind calea cea mai frecventa. Ar mai fi ceva cu obtinerea unei "no objection" letter din partea guvernului din tara de origine, dar nu stiu daca merge sau nu.
Cel mai bine cred ca stie cerbu, daca reusesti sa-l agati pe forum.
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"

dac
senior
senior

Postby dac » Wed Jan 19, 2005 12:42 am

Nu stie nimeni daca se poate face rezidentiat altundeva decat prin matchul lor? Adica daca ma accepta un spital ca rezident pe o anumita specialitate?
"In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea." Ioan 16:33

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Wed Jan 19, 2005 1:59 am

kicsi, nu vreau sa fiu complet irelevant, dar m-am uitat o leaca pe documentele de pe state.gov si parerea mea este ca sigur se poate ce vrei tu, dar si ca primul sfat pe care ti l-a dat originaltup este singurul valabil in cazul tau: discutati cu un avocat specializat in imigrari de acolo... probabil costa, dar altfel bajbai... .
"I'd much rather be happy than right, any day" (name not important)

Get firefox

kicsi
newbie
newbie

Postby kicsi » Wed Jan 19, 2005 1:40 pm

oameni buni, in primul rand vreau sa va spun ca de cand cu nebunia asta niciodata nu m-am simtzit mai sprijinita decat acum cand primesc raspunsurile de la voi... :)
am sa incerc sa contactez cumva ceva avocat specializat in imigrari.avezti dreptate...este calea cea mai buna..de la ambasada nimic concret nu mi-au spus..nici nu stiu daca au intzeles intrebarea pentru ca mereu imi raspundeau ceva de genul:" asa ceva nu se poate"..adica sa imi expire viza si imediat sa primesc dreptul de rezidentza..cine stie..
multzumesc tare mult
tzuk cu drag :)

dac
senior
senior

Postby dac » Wed Jan 19, 2005 8:35 pm

Daca intri pe viza J1 in rezidentiat, chiar daca te casatoresti intre timp trebuie sa vi acasa 2 ani dupa ce expira viza.(evident poti sa soliciti waiver si atunci nu mai trebuie sa pleci din SUA , dar e greu de obtinut).
Daca te casatoresti inainte de intrarea in rezi, primesti drept de lucru cam dupa 2 saptamani. Primesti un "greencard provizoriu" ca sa zic asa. Si cam dupa 2ani jumate, te cheama la INS la interviu sa iti dea greedcard definitiv, daca treci de interviu. In interviu te intreaba despre sot chestii intime si el e in alta camera, la un alt interviu.

Perioada dupa care te cheama la interviu depinde de mai multi factori: de statul in care te-ai casatorit, de viza pe care erai( daca nu era expirata), daca sotul e cetatean sau doar rezident permanent(greedcardholder)...de astea. In Nevada si Ilinois dureaza in medie cam 2-3 ani.

Ce nu stiu eu insa, e daca te primesc in rezidentiat cu "greedcardul" ala temporar sau iti cere pe cel definitiv.Ar fi nasol a 2-a varianta.

Dac afli cumva chestia asta sa imi zici si mie.

kicsi
newbie
newbie

Postby kicsi » Thu Jan 20, 2005 2:18 am

ar fi superb sa fie cum spui.nu stiu insa ce sa mai cred...de la ambasada mi-au spus altceva..ca trebuie sa aplic petitia respectiva..bla bla..la fel si pe site la dep of state.tu de unde ai aceste informatzii?..in zilele urmatoare intentzionez sa contactez pe cineva in state care poate fi mai informat..sau se poate informa,intra in contact cu diversi oameni,poate dau chiar peste un avocat.te tzin la curent daca aflu cum e cu greencardul.multzumesc :)

dac
senior
senior

Postby dac » Thu Jan 20, 2005 1:52 pm

Am in state 4 prieteni care s-au casatorit cu "greedcard holderi", unii au dat interviul INS, altii inca asteapta sa-i cheme. Au 2 ani de cand s-au casatorit. De la ei stiu. Ei s-au informat si vb si cu avocati. Iti trebuie si unu de asta :D:D sa iti faca un dosar bun la INS.

papillon
newbie
newbie

Postby papillon » Thu Jan 20, 2005 2:56 pm

Pt. psi:uite ca aud si eu de inca cineva care se gandeste sa faca psihiatrie. Eu sunt rezident pe altceva dar as putea sa aplic in state si pe psihiatrie. Stii care ar fi avantajele si dezavantajele?

papillon
newbie
newbie

Postby papillon » Thu Jan 20, 2005 2:59 pm

Salut originaltup! Trebuia sa imi inchipui ca te gasesc aici. Poate cand mai mergem la un fotbal imi povestesti cate ceva din ce faci acum. Bafta!

bibamania1981
newbie
newbie

Postby bibamania1981 » Thu Jan 20, 2005 4:42 pm

salutare la toata lumea!
Va rog mult, care cum puteti sa-mi spuneti si mie urmatoarele lucruri:
-dupa ce dai step 1+2 in Rom, pt ce tip de viza e bine sa aplici pt step 3?
-te intorci dupa step3 in Rom si astepti rezult si apoi pleci la interviuri la clinicile din sua?
-dc da, atunci pt ce viza aplici?
-dc nu sunt inca maritata, pot sa-mi iau viitorul sot cu mine in SUa?
-sotul are drept de munca?
Multumesc mult,Ati avut o super idee cu topicul asta despre USMLE, va stau si eu la dispozitie cu orice soi de info despre cum e in SUA ca merg anul asta a 3a oara cu work and travel.
Bafta si numai bine tuturor celor cara invata pt stepuri si nu numai.
Multumesc de pe acum pt orice informatie!

kicsi
newbie
newbie

Postby kicsi » Thu Jan 20, 2005 5:23 pm

pentru dac:
multzumesc..daca spui ca ai prieteni in aceeasi situatie asa o fi..ma intreb ce si unde am priceput eu gresit..sau poate regula e cum stiu eu dar avocatul respectiv poate cere la INS altceva?adevarul este ca si eu cam asa stiam cum spui tu, si toti oamenii cu care am discutat..numai de la ambasada altfel...nu prea mai intzeleg..multzumesc tare mult..mi-ai ridicat considerabil piatra de pe inima.
tzuk :D :)

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Thu Jan 20, 2005 8:04 pm

-dupa ce dai step 1+2 in Rom, pt ce tip de viza e bine sa aplici pt step 3?

pt ce viza poti, dar probabil nu o sa obtii decat viza turistica
-te intorci dupa step3 in Rom si astepti rezult si apoi pleci la interviuri la clinicile din sua?

poti sa mergi la interviuri si inainte si dupa step 3, nu e nevoie sa te intorci in tara. Si inainte de step 3 trebuie sa dai step 2 CS in US, asa ca fa-ti planurile in functie de el. (cel mai bine mai citeste odata topicul asta, cred ca s-a mai scris)
dc da, atunci pt ce viza aplici?

same, adica turistica
-dc nu sunt inca maritata, pot sa-mi iau viitorul sot cu mine in SUa?

poti sa incerci, dar mai degraba vine el cu tine decat sa-l iei tu :D Probabil va fi destul de greu daca nu sunteti casatoriti sa obtina si el viza turistica, "prietenia" nu iti ofera nici un privilegiu
-sotul are drept de munca?

discutam ca si cum ati fi casatoriti, altfel nu are rost. Depinde de ce viza ai tu: daca ai H1, el va avea H4 care nu are drept de munca, deci va trebui sa-si gaseasca un loc care sa-l sponsorizeze tot pt H1; daca tu ai J1, el va avea J2 pt care se obtine relativ usor drept de munca, EAD ii zice parca

Salut originaltup! Trebuia sa imi inchipui ca te gasesc aici. Poate cand mai mergem la un fotbal imi povestesti cate ceva din ce faci acum. Bafta!

care esti ? :?

Eu sunt rezident pe altceva dar as putea sa aplic in state si pe psihiatrie. Stii care ar fi avantajele si dezavantajele?

in mare aceleasi ca si in tara, adica legate de specialitatea psihiatrie; in US se obtine cam ca si internele, dupa ce termini cred ca sunt destule posturi, esti platit un pic mai putin decat internele (dar nu cu mult, si sunt destule exceptii) dar si muncesti mai putin.

digital
junior
junior

Postby digital » Thu Jan 20, 2005 9:08 pm

Salut!
First, bafta celor care vor sa inceapa rezidentiatul in vara!
Second, aveti idee careva cat de usor mai este acum sa prinzi un program de anesteziologie?...ma gandesc ca poate totusi IM n-ar fi de mine! Am vazut ca multi spun ca fata de anii precedenti a devenit din ce in ce mai competitiva, in timp ce altii zic in continuare ca ar fi accesibila pt IMGs! De asemenea, ati auzit de prematchuri in anesteziologie? :roll: , si eventual H1, ca waiver cu specialitatea asta sigur e destul de greu!
Eu vreau sa aplic pt matchul din 2006 si din cate am vazut pe freida, ar fi cam vreo 40 de programe unde sa pot aplica si care nu cer previous GME, deci destul de putin fata de IM sau psihiatrie...
Mi-ar prinde bine niste informatii, pareri sau sugestii....nu de alta, dar m-ar scoate si din amorteala asta...care m-a luat de cand cu invatatul pt step1 :o

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Thu Jan 20, 2005 10:07 pm

am aplicat anul asta, doar la programe de 4 ani, si pe J1 si pe H1 (ff putine dadeau H1), si din 14 (parca) aplicatii am primit un interviu.
Step 1: 238/96, step 2: 257/99, nu trecusem inca step 2 CS deci nici certificat nu eram, fara USCE.
La interviul respectiv marea majoritate erau americani.
Concluzia o tragi singur.

digital
junior
junior

Postby digital » Thu Jan 20, 2005 11:06 pm

Mda, mare teapa! :(
de neurologie stii ceva? desi si-aici erau destul de putine de 4 ani. Cele de 3 ani ai idee, sunt mai greu de prins, avand in vedere si ca trebuie sa faci transitional year la alt spital?...si a propos, care din ele iti da viza de obicei? iti da transitional pe 4 ani, sau iti da pe un an si apoi iti dau in continuare ceilalti?
Daca nici neurologie nu se poate, o sa trebuiasca sa mi se potriveasca mai bine IM! :?

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Fri Jan 21, 2005 12:19 am

se spune ca majoritatea programelor de anestezie or sa devina de 4 ani in urmatorii x ani. Anul preliminar se prinde un pic mai greu decat unul categoric pt ca sunt mai putine locuri si sunt multi americani care au nevoie de an preliminar pt alte specialitati mai banoase, gen anestezie, dermato, radio, etc.
In general anul preliminar il iei cu J1, deci continui dupa aceea tot cu J1 caci nu ai cum sa o schimbi in H1. Daca ai norocul sa prinzi an preliminar cu H1, parca se poate transfera, oricum ceva mai usor decat sa o iei de novo. Pe anestezie multe programe de 3 ani ziceau ca dau H1, problema e ca trebuie sa vii cu H1 de pe preliminar.

Neuro are nevoie de an preliminar, in rest e mai usor de prins decat anestezia. Dar sunt si cateva programe de 4 ani si vor fi mai multe daca se urmeaza trend-ul de la anestezie.

papillon
newbie
newbie

Postby papillon » Fri Jan 21, 2005 12:53 am

Stie cineva daca exista un dictionar medical englez- roman BUN? Ca e cam greu sa te descurci cu pronuntia unor termeni mai ales daca sunt nume de medicamente. Si unde il gasesti?

papillon
newbie
newbie

Postby papillon » Fri Jan 21, 2005 12:55 am

pt originaltup: Sunt george, colegul lui emil. Nu stiu daca ai primit mesajul meu.

digital
junior
junior

Postby digital » Fri Jan 21, 2005 1:14 am

In afara de IM si psihiatrie, cam ce alte specialitati crezi sau mai bine zis, stii ca sunt mai "accesibile" pentru IMGs, bine-nteles, conditionat si de scorurile obtinute la stepuri? Oricum ar fi insa, cred ca e intelept ca fiecare sa aplice si pe ceva programe de IM, asa de siguranta! Baremi astea sunt multe! :D

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Fri Jan 21, 2005 1:48 am

Pai dupa atata munca si bani dati, doar n-o sa ne scumpim la ERAS... Anyway, statisticile FREIDA nu sunt relevante pentru "accesibilitatea" diverselor specialitati?...

PS: Cei care sunteti pe aici - v-ati inscris la CS? daca da, cam cand vi l-ati programat?

Get firefox

digital
junior
junior

Postby digital » Fri Jan 21, 2005 11:52 am

...sunt si nu prea! uite ca din totalul de rezidenti de pe anestezie, de exemplu, adica din 4700, 1300 sunt IMG si totusi originaltup n-a primit decat un singur interviu si vorb-aia are credentials serioase :)
Problema e ca pe freida ei iau in considerare toti cei 4 ani de rezidentiat, cand fac statisticile alea, deci nu poti aprecia exact cum stau lucrurile in ultimul an, decat daca stii de la cineva sau daca ai aplicat tu la programele astea! Am vazut ca cei de la NRMP mai fac statistici, dar ei nu iau in considerare prematchurile! Si in plus, ma intereseaza mai mult sansele pentru noi in special, care din cate vad, suntem cam toti fara USCE, multi fara GC, majoritatea tineri absolventi, deci cu alte cuvinte...ne asemanam cat de cat. :D
Step2 CS eu l-am programat pe 15 august. Sper sa ma tin de program, ca ma streseaza step1. Tu elfstone, cand ti-ai pus step1?
Ah, si era sa uit: cam cu cat timp inainte de data plecarii pt CS trebuie sa aplici la ambasada pentru viza turistica? am vazut ceva de genul 3-4 luni.

papillon
newbie
newbie

Postby papillon » Fri Jan 21, 2005 1:28 pm

In afara de IM si psihiatrie, cam ce alte specialitati crezi sau mai bine zis, stii ca sunt mai "accesibile" pentru IMGs, bine-nteles, conditionat si de scorurile obtinute la stepuri? Oricum ar fi insa, cred ca e intelept ca fiecare sa aplice si pe ceva programe de IM, asa de siguranta! Baremi astea sunt multe!

Daca te referi la sp. chirurgicale, am vb cu 2 rezidenti care sunt in SUA si mi-au zis ca au devenit mai accesibile decat se stia. Dintre ele gineco. Un rezident din Rom. zice ca stie 2 romani care fac gineco in state. Se stie insa ca e mare probabilitatea de procese de malpraxis (si in cartea de Behavioral science spune).
Dintre cele medicale nu prea au mai ramas multe in afara de IM si psihiatrie ca multe sunt "supraspecializari". Cel putin eu stiu ca nu poti sa faci cardio din prima. Ar mai fi family practice dar nu stiu cum e aia.
O sa iti zica originaltup. :wink:

papillon
newbie
newbie

Postby papillon » Fri Jan 21, 2005 1:36 pm

PS: Cei care sunteti pe aici - v-ati inscris la CS? daca da, cam cand vi l-ati programat?

Am aplicat dar cred ca mai dureaza 1 luna pana imi aleg data si locul. Vreau sa il dau cel mai tarziu in august, de preferinta in iulie. Pana atunci am CK in mai.

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Fri Jan 21, 2005 7:20 pm

in legatura cu anestezie: daca chiar vreti, aplicati, caci nu se stie de unde sare iepurele. Si primele 10-20 de programe nici nu costa prea mult. Am auzit de oameni cu un singur interviu si care au prins.

Specialitati accesibile cat de cat IMG: IM, pediatrie, FP (o buna parte iti cer insa 6-12 USCE), psihiatrie, era si pathology (care a ajuns cam ca si anestezia)

dintre cele care cer an preliminar: neurologie, posibil anestezie, posibil rehab.

Asta nu inseamna ca nu sunt sanse pt alte specialitati, doar ca sunt mai mici.

Intradevar, o parte dintre specialitatile chirurgicale se prind ceva mai usor decat in trecut (asta nu insemana ca prea usor), in general cele cu risc mare de malpraxis si/sau cu bani mai putini, gen ob/gyn sau general surgery.

uitati aici specialitatile si fellowshipurile: http://www.ama-assn.org/vapp/freida/src ... 9,,00.html (e o greseala acolo, allergy&immuno e fellowship)

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Sat Jan 22, 2005 4:49 am

Mai, eu nu stiu ce sa zic. Cred ca cel mai sanatos (pentru mine) este IM. La un moment dat vroiam neuro, dar mi s-a parut prea complicat... . Foarte multe fellowship-uri post-IM mi se par atractive, dar nu prea reusesc sa ma hotarasc. La interviuri trebuie sa spui neaparat asa ceva, oare? O-tup, tu ce ai luat pana la urma, IM?...

Incerc sa nu ma gandesc acum la asta prea mult si sa o iau... step cu step. Cred ca a inceput sa mearga in sfarsit invatatul asta nenorocit: adineauri am terminat o serie de grile si rezultatul a fost optimistogen :) Doamne ajuta!

Zilele trecute mi-am dat seama ca nu e o catastrofa giganta daca nu prind Match-ul de 2006. Voi ce parere aveti? Oricum, eu cred ca o sa il prind.

@Georgica: 25 aprilie. In continuare nu reusesc sa evaluez care varianta e mai buna -- CS devreme, venit inapoi, plecat din nou la interviuri + step 3 sau CS mai tarziu o leaca (sfarsitul lui noiembrie) si o singura sedere 3-4 luni in State? Eu nu am (inca) nimic aranjat intru stat acolo si de aia nu imi dau seama ce sa fac... :( Ce e cert: trebue sa ma inscriu cat de curand la CS, data putand fi modificata usor si gratis... . Btw: la varianta cu doua "excursii" n-or fi probleme cu viza? Si, apropo de viza, pe sitela ambasada cam asa zice: doua-trei luni... . (De ce tre` sa imi aduci tu aminte de fiecare data, imediat cum uit si eu si ma linistesc, de USCE? :) )

Get firefox

nairamo
junior
junior

Postby nairamo » Sat Jan 22, 2005 2:02 pm

pt laurapopesu:
cand te-ai inscris pt step 2 ai dat direct adresa din sua? adica n-ai scris pe aplicatie adresa din buletin? mai exact, intrebarea este: cum ai facut sa primesti rezultatul la adresa din sua? multumesc

laurapopescu
junior
junior

pt. nairamo

Postby laurapopescu » Sat Jan 22, 2005 2:19 pm

pt. nairamo: Cand m-am inscris la step2 am dat adresa mea de aici. Abia dupa ce dadusem examenul step2, am intrat pe OASIS si am schimbat adresa de contact cu cea din State. Dupa ce mi-a venit rezultatul la Step2 (in State), m-am inscris la step1 si CSA si am schimbat din nou adresa de contact cu cea din tara, ca sa-mi vina orange permit-ul pt. Step1 in tara. Deci pe scurt: intri pe OASIS si schimbi acolo adresa de contact dupa cum iti convine.

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Sat Jan 22, 2005 9:06 pm

Btw: la varianta cu doua "excursii" n-or fi probleme cu viza? Si, apropo de viza, pe site la ambasada cam asa zice: doua-trei luni... .

S-a mai discutat aici: viza de la ambasada doar iti permite intrarea in US, viza de la aeroport este cea care conteaza, iar aceasta de obicei se da pe 6 luni.
Daca ai fost odata in US cu stepuri, si te-ai intors, a doua oara sunt sanse mari sa-ti dea viza, chiar pe 10 ani (drept de a cere intrarea, caci la aeroport tot 6 luni or sa fie). Pana acum cei pe care ii stiu si s-au intors au primit a doua oara pe 10 ani.

digital
junior
junior

Postby digital » Sat Jan 22, 2005 10:56 pm

Oare este valabil si pentru cei care au fost cu Work&Travel cu J1 si s-au intors in timp? Ca ar fi super. Sau e valabil doar pentru vizele de turist? :D ...stie careva? eu sincer, sunt putin stresat cu interviul la ambasada :?

papillon
newbie
newbie

Postby papillon » Sun Jan 23, 2005 2:07 am

Deci mai sunt oameni care au fost cu W&T si s-au hotarat sa dea step-urile!
Anyway, chiar nu stie nimeni de unde iau un dictionar medical englez-roman?
Si inca ceva: am impresia sau sunt multi din Ardeal pe forum? E cineva si din Bucuresti? Am putea sa vb. si la o bere. Ca doar nu cititi tot timpul!!

vasiB
junior
junior

Postby vasiB » Sun Jan 23, 2005 2:18 am

Nu imi explica si mie cineva de unde incep atunci cand vreau sa dau stepurile pt State?

Unde gasesc informatiile de baza despre chestia asta?

originaltup
elder
elder

Postby originaltup » Sun Jan 23, 2005 6:11 am

uite aici cateva informatii: http://www.geocities.com/ResearchTriang ... ching.html
O parte au fost scrise si aici, si majoritatea le gasesti si pe forumuri. Cel mai simplu le gasesti folosind Google.

papillon
newbie
newbie

Postby papillon » Sun Jan 23, 2005 2:51 pm

pt. vasiB: vezi si usmle.org si ecfmg.org. Sunt site-uri oficiale si primele pe care, cred eu, ar trebui sa le accesezi.
Oricum, acestea nu iti dau informatii subiective; trebuie sa vb. cu cineva care a mai trecut prin astea.

vasiB
junior
junior

Postby vasiB » Sun Jan 23, 2005 7:12 pm

Merci de raspunsuri. Sa scap de sesiunea de iarna si incep sa ma orientez si eu.

Legat de intrebarea lui Papillon, cu dictionarul medical, care e cea mai buna cale de perfectionare a englezei (exceptand un W&T)? ...

Eu n-am gasit nici un dictionar medical in format electronic. Tiparite am vazut cateva prin comert, insa din ce spuneau unii profi de engleza mai au si greseli prin ele. Da asta e, nu tre sa devenim chiar perfecti. Mai e si "English in medicine" de la Editura Teora iar explicatia cuvintelor o mai gasesc si pe Dictionare Explicative pe CD. Eu folosesc MACMILLAN si e destul de OK (cu unele limite).

psi

Postby psi » Mon Jan 24, 2005 5:33 pm

Pt. Papillon : in viziunea mea ar fi ca oamenii nu se prea inghesuie pe psihiatrie din motive personale, e destul de la granita medicinei, unora nu le place... si financiare- adica in state nu e foarte bine platita, mai bine zis nu la fel de bine platita ca alte specialitati. cu cat se fac mai multi bani pe o specialitate, cu atat concurenta e mai mare si e mai greu sa intri ca IMG. Pe acelasi principiu stomatologii ajung cam greu in state. Asa ca eu ma consider norocoasa ca imi si place si nu sunt fixata pe altceva. Plus ca sunt in Romania intr-o formare de psihoterapie care - paradoxal- e recunoscuta in state, asa ca imi convine sa platesc formarea aici pe bani mai putini decat acolo. In legatura cu dictionarele- eu am unul pe hard- stedman medical dictionary- cred ca e destul de vechi si nici nu l-am folosit pana acum, poti sa il cauti pe la baieti ce se ocupa cu CD-uri, in rest dictionare amarate de buzunar si ma descurc foarte bine. Daca esti interesat de pronuntie, cursurile kaplan sunt bune in sensul asta si am vazut odata o chestie faina pe site-ul de la merck manual, da-i un search si o sa vezi .
Pt. restul:
Problema mea majora pt. step 1 este ca am prea multe carti si mi-e greu sa ma concentrez doar pe unele; din experienta voastra cursurile kaplan sunt suficiente( pathology, pharmacology, behavioral science, immuno-microbi, bioch, anato, physio, cursurile audio pe cd, blueprints si ceva grile), pt. ca mai am si alte carti din seriile NMS si BRS, biochimia de lippincott. Cred ca scheletul pe care voi adauga detalii va fi First-Aid. Cineva spunea ca decat sa citesti mai multe carti , mai bine o carte per materie ; care sunt cartile cele mai bune insa? Imi lipseste embriologia- ma gandeam sa compilez din ce gasesc prin celelalte surse- ce ziceti de asta? sau tre' sa fac rost macar de un high-yield?
Forumul asta e super, aflu o droaie de chestii noi, ma motiveaza, asa ca ma bucur ca exista si ca va gasiti timp sa raspundeti mesajelor.Bafta tuturor!

papillon
newbie
newbie

Postby papillon » Tue Jan 25, 2005 11:10 am

pt psi: multumesc pt raspuns.
Eu am avut Kaplan (biochimie, mollecular b., cell b. , genetica, musculoscheletal, skin, nervos, cardio, resp., renal si hemato) si mi-au placut. Am avut si NMS (pathology, micro si histologie) si m-am descurcat f. greu cu ele. Nu le recomand. Sunt stufoase dar a trebuit sa trec prin ele ca in Kalan nu aveam endocrine, ap. reproducator si inca ceva. (Probabil mai e un volum din Kaplan pe care nu il am). Restul am avut din diverse surse. Am luat 96 deci pot sa spun ca am avut materiale suficiente.

psi

Postby psi » Tue Jan 25, 2005 3:08 pm

Papillon, aveam impresia ca abia te pregateai pt. step 1, probabil ai mai multe informatii decat credeam eu- scuze. Eu nu am cursurile Kaplan pe aparate si sisteme, doar niste grile grupate astfel. Am citit histo NMS si nu mi-a placut deloc, mi se pare ca am ramas tot cu cat stiam din faculta, dar e singura pe care o am . Cred ca voi merge pe kaplan lecture notes cu completari din ce am mai citit- suna ok " for the motivated student".Eu am parcurs 1 data materia si in ritmul asta daca citesc 2-3 carti pe materie mai mult ma confuzez. Am inteles ca si tu ai compilat embriologia sau era facuta la fiecare aparat ? Oricum am decis sa nu ma mai cramponez de asta. Spor cu engleza!( oricum ii batem la asta pe toti chinezii si indienii care ajung in state si au o engleza de balta)

MMM
junior
junior

Postby MMM » Tue Jan 25, 2005 4:19 pm

Papillon, tu cand ai dat step1? si cat ti-a facut scrisoarea pe drum (daca ai dat adresa din Romania)? Ti-am trimis si un pm. Pls reply!

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Tue Jan 25, 2005 6:46 pm

De cand am, prin amabilitatea unui distins coleg, si HY-ul de Mol Bio, pot spune ca am devenit un "total fan" al lui Dudek :) Asa ca, despre embrio, nu pot sa intreb decat un lucru: psi, why not the HY?

Get firefox

Return to “Cum pleci din tara”