ADMITERE 2012

Voi ce intrati lasati orice speranta
Lysthenon
junior
junior

Re: ADMITERE 2012

Postby Lysthenon » Mon Apr 16, 2012 9:49 pm

Anca1203 wrote:Nu..e simpla mea opinie

farmacistii..prepara si vand medicamente. pam pam

Preparau...ca acum nu mai prepara nimic...se importa.Si plus de asta...medicina inseamna doar chirurgie ? auch...

Anca1203
senior
senior

Postby Anca1203 » Mon Apr 16, 2012 9:50 pm

Bineinteles ca nu. Poti sa te faci si mefist
,,Oameni sunt putini, restul e populatie".

Festina
elder
elder

Postby Festina » Mon Apr 16, 2012 9:52 pm

Bine mai Anca,tu esti un mic geniu,am inteles...Oricum,te-ai cultivat la emisiunea cronica carcotelii,unde numai oameni cu adevarat inteligenti privesc!Anca,daca nu ai informatii utile,te-as ruga sa te abtii sa mai postezi...
Oanad,am dat si eu la randu-mi la Constanta si am facut un an acolo! Ironia nu e ironie cand e grosolana... Vrei sa-ti spun cu cine vei face anato? sau biochimie? sau biofizica? Sau cum este in rahatul de facultate de la Constanta? Cum nu se fac ore? Cum se cere spaga?
Im wrote:Deci un studiu statistic improvizat de mine spune ca un candidat la (orice) va fi cu atât mai agitat si pretentios si penibil cu goana dupa criterii cu cât e mai de slaba calitate.

PS: Alergic la cadre didactice din UMF !

Festina
elder
elder

Postby Festina » Mon Apr 16, 2012 9:53 pm

Anca1203 wrote:Bineinteles ca nu. Poti sa te faci si mefist

Se imparte intre chirurgi si mefisti acum,mai nou,nu?
Im wrote:Deci un studiu statistic improvizat de mine spune ca un candidat la (orice) va fi cu atât mai agitat si pretentios si penibil cu goana dupa criterii cu cât e mai de slaba calitate.

Lysthenon
junior
junior

Postby Lysthenon » Mon Apr 16, 2012 9:53 pm

Anca1203 wrote:Bineinteles ca nu. Poti sa te faci si mefist

Tu sa inteleg ca vrei chirurgie?

oanad

Postby oanad » Mon Apr 16, 2012 10:04 pm

mariangeo1991 wrote:

Bine mai Anca,tu esti un mic geniu,am inteles...Oricum,te-ai cultivat la emisiunea cronica carcotelii,unde numai oameni cu adevarat inteligenti privesc!Anca,daca nu ai informatii utile,te-as ruga sa te abtii sa mai postezi...
Oanad,am dat si eu la randu-mi la Constanta si am facut un an acolo! Ironia nu e ironie cand e grosolana... Vrei sa-ti spun cu cine vei face anato? sau biochimie? sau biofizica? Sau cum este in rahatul de facultate de la Constanta? Cum nu se fac ore? Cum se cere spaga?

Da,as cam vrea sa ma luminezi.Sa stii ca abordand o atitudine usor nepoliticoasa nu rezolvi nimic.Stiu foarte bine cum stau lucrurile.Daca stai sa pui lucrurile cap la cap iti dai seama ca peste tot in tara,si nu numai la med,la orice alta facultate se intampla aceleasi lucruri:spaga,copiat si etc.Sa fim seriosi nimeni nu-i orb sa nu vada unde traim.Crezi ca sunt unii mai cu mot ca altii?Esti mai mare ca mine,cred ca esti in masura sa imi spui daca gresesc si de ce? Inteleg ca esti la Davila si ca ai fost si la Cta si poti sa compari facultatile,dar cred ca atata timp cat cineva vrea sa invete cu adevarat ceva o face si-n fundu tarii.Daca nu-ti cer prea mult,chiar poti sa imi spui parerea ta atat despre Davila cat si despre Cta,dar fara sa te folosesti de fraze gen "la cta dau retardatii".Mersi!

Anca1203
senior
senior

Postby Anca1203 » Mon Apr 16, 2012 10:06 pm

In principal da
Marian, daca nu-ti place cum gandesc de ce te mai complici?

Festina
elder
elder

Postby Festina » Mon Apr 16, 2012 10:07 pm

Anca1203 wrote:In principal da

Dar gandesti?Oanad esti din Constanta?

Anca1203
senior
senior

Postby Anca1203 » Mon Apr 16, 2012 10:10 pm

Da' repede s-a dus amabilitatea de care dadeai dovada pe la inceputuri

A-i demonstra cuiva ca n-are dreptate e una, sa insulti e alta. Eu nu cred ca te-am jignit sau m-am coborat asa de jos..oink!

Festina
elder
elder

Postby Festina » Mon Apr 16, 2012 10:12 pm

Anca1203 wrote:Da' repede s-a dus amabilitatea de care dadeai dovada pe la inceputuri

A-i demonstra cuiva ca n-are dreptate e una, sa insulti e alta. Eu nu cred ca te-am jignit sau mi-am coborat standardele asa de jos..oink!

Domnisoara,nu ai trait indeajuns de mult ca tu sa ai standarde!Dar de ce la fiecare 5 cuvinte ale tale gasesc 10 clisee din telenovele?NU te jignesc...Eu am terminat!

Anca1203
senior
senior

Postby Anca1203 » Mon Apr 16, 2012 10:14 pm

Poate te-ai uitat tu la telenovele .. eu n-am frecventat AcasaTV
ai em aut!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Apr 16, 2012 10:37 pm

si chirurgii fac 2 incizii, scot un apendice sau un colecist si pun 3 copci. pam pam
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Mon Apr 16, 2012 11:29 pm

ce idei au juniorii din ziua de azi :)) pai si atunci ce rost mai au urgentele, ati-ul, internele, pediatria :)) daca poate sa le faca pe toate chirurgul ? :)))

la rezidentiat unii vor avea surpriza sa fie nevoiti sa aleaga din ce se poate cu punctajul lor, nu tot ce zboara in anul 1 se mananca in anul 6 :)
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.

dana111444
newbie
newbie

Postby dana111444 » Tue Apr 17, 2012 11:06 am

Anca1203 wrote:In principal da

:lol:
Asa spun toti inainte sa intre la medicina "vreau sa ma fac chirurg" dupa ce ajung acolo se roaga sa treaca pana in anul 6 iar la rezidentiat se multumesc si cu medicina de familie.
Copii mai trezeti-va la realitate ca medicina nu e liceu si nu ii pasa nimanui ca voi inainte aveati numai 10.
Si apropo ma amuza teribil felul in care iti dai cu parerea la orice si razi cand cineva intreaba ceva stupid zici ca ai terminat facultatea de 10 ani si esti un ditamai doctorul. Mai lasa atitudinea asta de-o parte ca nu te ajuta la nimic. Chiar nu vezi ca devi penibila prin atitudinea ta de a face pe "desteapta"?

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Tue Apr 17, 2012 11:52 am

nu vreau sa fiu rea (in stilu caracteristic) da sa crezi ca doar chirurgii "e" miezu...tre sa fi speciala
Inteleg sa nu vezi rostu in a face 6 ani si sa devii...medic de igiena de exemplu. Dar sa arunci la gunoi toti medicii pe medicala :lol: .
Inteleg..si eu am avut colegi care se perindau ca niste cocosi de promenada prin facultate prin anul I ca ei se fac chirurgi si dreg si freaca...si ups uimire mare picau anatomia, ca stateau sa invete toate detaliile stupide pentru cand vor fi chirurgi, sau picau la celelalte materii ca "n-am nevoie eu d'astea la chirurgie"
Lasa fitzele astea. Fix la asta ma refeream mai sus, cand am spus ca nu suport cand cineva care inca nu e la medicina ne contrazice pe noi, studentii, sau mai rau medicii de pe forum.

Intre anul I si anul VI ai timp sa te hotarasti pe o mie de specialitati. Le vei vrea pe aproape toate. Cum sa stii ca vrei ceva pana nu vezi cu ochii tai? Dupa cum suna? Intra la facultate, treci in anii clinici, dute la spital in week-end pe ce-ti place si abia atunci iti poti face o parere. Inteleg ca fiecare a intrat in facultate cu o idee de ce vrea. Dar trebuie sa fi constienta ca probabil vei intra in minte cu specialitatea X si vei iesi cu Y la pol complet opus. Si daca intrii cu fitze de genu, chirurgia e gaura in covrig, vei avea numai de pierdut. Fara un medic pe medicala sa-ti trimita tie pacientu la chirurgie mori de foame. Sau mai bine zis moare pacientu.

pfffffff :roll:
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

începătorul
elder
elder

Postby începătorul » Tue Apr 17, 2012 12:01 pm

Şi tipul de anul trecut, neurochirurgu', era la fel de vocal pe forum şi a ratat admiterea. Plus încă vreo doi-trei.

Ăsta e temperamentul ei şi n-o să-l schimbăm în veci. Pe de altă parte, Dmdash, acum ar trebui să înţelegi de ce am intrat atât de dur în Anca acum vreo câteva luni. :D

Visul ăsta că te faci mare chirurg îţi ţine de foame în primii ani. Maschează într-un fel mizeria din sistem. Ar trebui încurajat!
Contemplarea propriei tale inimi este un fapt profund emoţionant şi tulburător. Contemplarea propriului tău suflet este o perpetuă, dureroasă tulburare.

Nichita Stănescu, Fiziologia poeziei

Lysthenon
junior
junior

Postby Lysthenon » Tue Apr 17, 2012 1:12 pm

Dmndash wrote: Inteleg ca fiecare a intrat in facultate cu o idee de ce vrea. Dar trebuie sa fi constienta ca probabil vei intra in minte cu specialitatea X si vei iesi cu Y la pol complet opus.

Eu am vrut sa ma fac pompier :)))))))

Lysthenon
junior
junior

Postby Lysthenon » Tue Apr 17, 2012 1:13 pm

începătorul wrote:Şi tipul de anul trecut, neurochirurgu', era la fel de vocal pe forum şi a ratat admiterea. Plus încă vreo doi-trei.

Ăsta e temperamentul ei şi n-o să-l schimbăm în veci. Pe de altă parte, Dmdash, acum ar trebui să înţelegi de ce am intrat atât de dur în Anca acum vreo câteva luni. :D

Visul ăsta că te faci mare chirurg îţi ţine de foame în primii ani. Maschează într-un fel mizeria din sistem. Ar trebui încurajat!

Da chiar....de neurochirurg mai stie cineva ceva?

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Tue Apr 17, 2012 1:44 pm

Lysthenon wrote:Eu am vrut sa ma fac pompier :)))))))

si cati ani de rezi sunt?

incepatorul parca il cautase la lista de admitere....paul stoica daca imi amintesc bine .nu a intrat. Poate isi incearca norocu anu asta
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

Lysthenon
junior
junior

Postby Lysthenon » Tue Apr 17, 2012 1:53 pm

Dmndash wrote:
Lysthenon wrote:Eu am vrut sa ma fac pompier :)))))))

si cati ani de rezi sunt?

incepatorul parca il cautase la lista de admitere....paul stoica daca imi amintesc bine .nu a intrat. Poate isi incearca norocu anu asta

nu stiu :(...dar intreb la facultatea de pompieri :)))....nasol de el..mai baga o fisa anul asta.

adelinazamfir
junior
junior

Postby adelinazamfir » Tue Apr 17, 2012 5:43 pm

Daca cineva intra la taxa in primul an cum poate intra ulterior la fara taxa? Sa ia o medie mai mare pe primul an decat ultima medie la fara taxa? (si sa zicem ca nu are restante)

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Tue Apr 17, 2012 7:47 pm

nu conteaza daca are restante sau nu
Cati intra in primu an la fara taxa...in jurul cifrei de 400, astia se vor bate pentru locuri.
Ca sa ajungi la fara taxa trebuie sa fi in astia 400. Adica media sa fie mai mare decat ultimul (sau chiar ultimul) de la fara taxa
Nu are legatura cu restantele, topul facandu-se prin octombrie dupa ce s-au dat restantele
Important e sa nu intri in credite, adica sa pici o restanta.

darksunrise
elder
elder

Postby darksunrise » Tue Apr 17, 2012 8:59 pm

adelinazamfir wrote:Daca cineva intra la taxa in primul an cum poate intra ulterior la fara taxa? Sa ia o medie mai mare pe primul an decat ultima medie la fara taxa? (si sa zicem ca nu are restante)

asta e ideea da. sa fii in primii 400 (sau cati e topul ala, in jur de 400) si la 1 octombrie sa nu ai nicio restanta, deci fara examene lasate pe credit.
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.

Anca1203
senior
senior

Postby Anca1203 » Wed Apr 18, 2012 8:23 am

Am auzit ca s-au mai "subtiat" locurile la fara taxa

uite aici
http://ro.stiri.yahoo.com/locul-fara-ta ... 6BQwCE#_=_

adelinazamfir
junior
junior

Postby adelinazamfir » Wed Apr 18, 2012 1:18 pm

Oricum emotiile sunt mari, dar oare cand o sa afiseze facultatea numarul de locuri la fara taxa?!? De obicei cand apare rubrica "informatii" pe langa tematica 2012, pe site?

Kay Scarpetta
junior
junior

Postby Kay Scarpetta » Wed Apr 18, 2012 1:56 pm

adelinazamfir wrote:De obicei cand apare rubrica "informatii" pe langa tematica 2012, pe site?

Cam după 20 mai. Aşa a apărut, cel puţin, anul trecut.

Anca1203
senior
senior

Postby Anca1203 » Wed Apr 18, 2012 2:55 pm

dana111444 wrote: Chiar nu vezi ca devi penibila prin atitudinea ta de a face pe "desteapta"?

Macar nu devin penibila prin folosirea incorecta a verbului "a deveni"! pup

Festina
elder
elder

Postby Festina » Wed Apr 18, 2012 3:17 pm

Anca1203 wrote:
dana111444 wrote: Chiar nu vezi ca devi penibila prin atitudinea ta de a face pe "desteapta"?

Macar nu devin penibila prin folosirea incorecta a verbului "a deveni"! pup

Anca,te rog sa intelegi un singur lucru:Toti astia care te-au "atacat" ti-au dat cumva niste sfaturi... Incearca sa vezi ce ti-au transmis oamenii astia!e bine sa te trezesti si sa faci contact cu realitatea. Userii astia au anumiti ani de medicina ca studenti sau chiar ca medici. Nu te supara! Invata! Nimeni nu devine penibil cand greseste un cuvant! Tu crezi ca esti matura cand ridici vocea? Crezi ca esti dr House cand te legi de cineva? Astia se "leaga" de tine pt ca STIU ce vorbesc! Te protejeaza cumva...

Anca1203
senior
senior

Postby Anca1203 » Wed Apr 18, 2012 3:57 pm

Da stiu, am bagat la cap si-mi cer scuze pentru incapatanare. Am luat aminte de ce mi-au zis userii cunoscuti, dar mi-a sarit un pic mustarul de la cuvintele domnisoarei Dana :P

steph.
junior
junior

Postby steph. » Wed Apr 18, 2012 4:58 pm

Am si eu o intrebare .. care a fost ultimul punctaj cu care s-a intrat la buget la admiterea din 2011 ? Am citit pe de-o parte ca ar fi fost 74, asta insemnand cam 380 de copii, pe de alta parte ca ar fi intrat 140 copii la buget, asta insemnand 84 puncte. Stie cineva care e varianta corecta ?

Kay Scarpetta
junior
junior

Postby Kay Scarpetta » Wed Apr 18, 2012 5:35 pm

steph. wrote:Am si eu o intrebare .. care a fost ultimul punctaj cu care s-a intrat la buget la admiterea din 2011 ? Am citit pe de-o parte ca ar fi fost 74, asta insemnand cam 380 de copii, pe de alta parte ca ar fi intrat 140 copii la buget, asta insemnand 84 puncte. Stie cineva care e varianta corecta ?

385 au intrat la buget. Ultimul punctaj a fost, într-adevăr, 74.

steph.
junior
junior

Postby steph. » Wed Apr 18, 2012 5:44 pm

Multumesc :D

dana111444
newbie
newbie

Postby dana111444 » Wed Apr 18, 2012 7:43 pm

Anca1203 wrote:Da stiu, am bagat la cap si-mi cer scuze pentru incapatanare. Am luat aminte de ce mi-au zis userii cunoscuti, dar mi-a sarit un pic mustarul de la cuvintele domnisoarei Dana :P

Ma grabeam si de asta am mancat un i. Ce mare scofala?Sincera sa fiu am senzatia ca ti-a "sarit mustarul" din cauza faptului ca te deranjeaza adevarul. Eu personal nu pot sa imi dau seama de unde ai tu atat de mult tupeu si iti permiti sa raspunzi si sa iti dai cu parerea sau sa razi la orice in conditiile in care nici macar nu esti la facultate! Probabil ca esti genul ala de fetita crescuta in puf care are tot ce vrea si care poate face ce isi doreste fara sa aiba cineva curajul sa ii spuna nici macar un "du-te mai incolo" iar cand i se atrage atentia pentru ca greseste undeva ii "sare mustarul". Chiar imi doresc sa ajungi la facultate si sa ai atitudinea asta si fata de profesori sau fata de colegii tai si sa vezi cam ce se poate intampla

Anca1203
senior
senior

Postby Anca1203 » Wed Apr 18, 2012 8:32 pm

Bine, imi cer scuze ca te-ai simtit ofensata!
Last edited by Anca1203 on Wed Apr 18, 2012 8:33 pm, edited 1 time in total.

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Wed Apr 18, 2012 8:33 pm

sa nu va speriati de legea invatamantului. Da da au spus ca baga grant,ca scot locuri de la fara taxa ca ...bla bla bla.
Pana la urma universitatile au autonomie si isi gestioneaza singure bugetul. Deja mai multi rectori au afirmat ca nu vor micsora locurile de la fara taxa si nici nu vor mari taxa. In legea aia mai era inclus si ca se scoate admiterea pe baza de dosar....ar fi chiar amuzant sa vedem o admitere organizata cu 2 luni inainte :lol:

Anca1203
senior
senior

Postby Anca1203 » Wed Apr 18, 2012 8:36 pm

Asta cu examenul de admitere cu 2 luni inainte e o mare porcarie..
De acord cu examenul obligatoriu, ca probabil n-o sa mai scoata diplomele pe banda rulanta, dar pot sa jur ca o sa intre in vigoare (daca intra) abia de la anul.
Si oricum, daca au dat mana libera facultatilor de a-si organiza admiterile, doar n-o sa fie majoritatea fraieri sa bage examen ca sa-si piarda din studenti.. si asa a aparut admiterea pe baza de "inteviu".
Chiar sunt curioasa cum suna un interviu in genul :lol:

dana111444
newbie
newbie

Postby dana111444 » Wed Apr 18, 2012 8:46 pm

[quote="Anca1203"]Bine, imi cer scuze ca te-ai simtit ofensata![/qu

Nu m-am simtit ofensata cu nimic ca nu am de ce si ma bucur ca ai inteles ce am vrut sa zic (sau cel putin asa mi-ai lasat impresia)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Apr 18, 2012 9:08 pm

Anca1203 wrote:Asta cu examenul de admitere cu 2 luni inainte e o mare porcarie..

de ce e o mare porcarie?

gandesti cam rarefiat pentru 18 ani
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Anca1203
senior
senior

Postby Anca1203 » Wed Apr 18, 2012 9:16 pm

Dana, da!

kooksee, pentru ca oricum putine vor fii facultatile care vor organiza un examen pe bune, iar la profilele ca lumea deja exista admitere.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Apr 18, 2012 9:25 pm

Anca1203 wrote:
kooksee, pentru ca oricum putine vor fii facultatile care vor organiza un examen pe bune, iar la profilele ca lumea deja exista admitere.

Anca cu o pagina mai devreme wrote:Macar nu devin penibila prin folosirea incorecta a verbului "a deveni"! pup

hai sa clarificam intai gramatica si pe urma trecem la altele.

Return to “Pre-med”