Postby ndsimona » Sun Oct 03, 2004 2:49 pm
Da, nefro la Davila a fost infernal in timpul stagiului.Cand te duceai dimineata nu aveai voie sa intarzii; semnai de fata cu secretara, nu puteai semna pe altul , trebuia sa ne schimbam si sa ne ducem IMEDIAT la saloane, nu aveai voie sa iesi din salon nici sa te duci la WC, daca te prindeau pe hol era jale; in salon se impart paturile , stai de vorba cu pacientii; fiecare asistenti are doar 4 studenti...se imparte toata seria la multitudinea de asistenti; unii sunt mai draguti altii mai acri; noi am fost pusi sa scriem foi, sa completam evolutii , ceea ce nu a fost rau , dar ... A fost singurul stagiu din toata facultatea in care am stat priponiti 3 sau chiar 4 ore in salon.Dupa LP, direct la curs, nu ai timp sa mananci sau altceva;cursurile tin enorm, sunt neinteresante si plictisitoare; noi faceam cu totul altceva in timpul cursului : citeam diverse, altii care statau bine pozitionati dormeau, altii jucau sah, altii mancau , pentru ca dupa atatea ore, CRAPAI EFECTIV si de foame si de plictiseala. La iesire isterica de secretara statea in cadrul usii si trebuia sa-i dai un biletel cu numele si grupa si nu puteai decat sa dai biletelul individual. Nu ai voie decat 2 absente .Cursurile sunt groaznice ca esti foarte obosit, nu mai pricepi nimic, aia care predau vin rand pe rand si expun ce au de expus, dar parca sunt teleghidati si desi ne citesc dezinteresul pe fete nu prea se chinuie sa faca un curs mai atractiv. In primele 2 zile este numai curs , tine 5 ore FARA PAUZA! Am capiat efectiv, noi ne dusesem acolo, gandindu-ne ca facem cunostinta cu asistentii si confu si gata, in schimb...
Desi a tinut o luna si am mai avut si vacanta de iarna in timpul stagiului, a fost un cosmar si ni se parea ca nu se mai termina..Si, per ansamblu nici nu am invatat mai multa nefrologie decat altii in alte parti.
Examenul este cum l-a descris colega mea mai sus...macar atata lucru bun in stagiul ala.