As vrea sa fac cateva clarificari, care le-am facut de cate ori am avut ocazia si de cate ori am avut discutii legate de licenta. Pe forum nu m-am existins cu discutiile pentru ca am vazut ca mastermind (care a deschis discutiile si cu care am participat la discutiile de licenta de la decanat cand s-a hotarat atat cat s-a hotarat ce e cu licenta) nu isi aduce aminte ca s-ar fi discutat ceva de grile, ceea ce eu unul imi aduc aminte cu certitudine, si doar de curand am reusit sa vb cu el despre asta.
Ce e sigur:
-
licenta la bucuresti e pe 17, pe 16 ar fi un fel de training al sefilor de sala etc - sedinta organizatorica in umf;
-
grilele de licenta sunt cele de medicina de familie, complement multiplu, rezidentiat 2003, tematica mentionata.
-
grilele vor contine 120 de intrebari, doar complement multiplu, durata examenului 3 ore. dupa cum specifica ordinul de ministru. Nu s-a reusit modificarea lui atunci, umf doar il aplica, nu am reusit sa prind baza de date de grile de licenta sa incerc sa fac un site de grile de licenta (similar cu cel de rezi) - practic baza asta de date a plecat direct de la centrul de perfectionare postuniversitara si a ajuns la cei delegati de decanat cu extragerea grilelor.
-
grilele vor fi proportionale cu tematicile - respectiv nu stiu cate procente pediatrie, nu stiu cate chirurgie si nu stiu cate medicale.
as mai vrea sa mai fac cateva specificari, din cate inteleg eu acum:
- baza de date folosita este (din cate am inteles) cea de
medicina de familie 2003 definitiva (practic cartea de la editura de 2003, sau grilele de mf 2003 din baza de date 2004 propuse spre contestare, pdfurile pe
http://www.rezidentiat2004.ro). Pe
http://www.rezidentiat.ro exista grilele din mf 2003, dar cele dinainte de contestarea lor, deci mai multe. Grilele publicate pe
http://www.rezidentiat2004.ro includ pe cele de mf 2003 in intregime, dar le au si pe cele din 2004 - deci ar trebui selectate doar cele care au prima cifra de codificare intrebare 1. Pentru site-ul de grile de rezidentiat 2004 pe care-l pregatim, o sa avem baza de date definitiva 2004, care va contine grilele 2004 definitive - poate o parte din intrebarile de mf 2003 au fost contestate, si ar putea contine mai putine intrebari din 2003 decat cea de la sfarsitul 2003. siteul de grile pentru licenta nu cred ca se mai poate face.
- am incercat si voi mai incerca sa scoatem un subset de grile mai "rezonabil" pentru licenta, a existat chiar si receptivitate din partea "oficialilor" pentru asa ceva (nu se poate ca alte centre sa ...si noi sa ...) - sper sa iasa ceva pana la urma, desi e atat de tarziu. Din pacate, perioada de vacanta, telefoane se pot da dar doar cu masura - si din ultima convorbire pe care am avut-o cu dn decan doar atat am inteles ca sunt mari suspiciuni de fraudare a licentei (ca si admiterea in facultate, cand se primeau amenintari ca o sa "vedeti voi ca" o sa iasa numai note de 10 etc - adica se vor scrurge subiectele), a fost sunat de niste ziaristi in legatura cu vanzarea de diplome, colectia de dolls pentru comisii, etc. Mai sper inca sa reusesc/reusim obtinerea subsetului.
- umbla niste zvonuri foarte "generoase": proba practica la licenta, diverse care nu prea se pot scrie usor, etc. Mai ales cele legate de mine pe mine ma afecteaza - da despre astea cu alta ocazie.