salarii

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
J.C.
senior
senior

Re: salarii

Postby J.C. » Thu Jan 21, 2010 5:35 pm

daca tu nu esti in stare sa citesti linii decat separate intre ele prin "enter", e problema ta
dar uite ca pentru tine ma conformez odata
macar sa intelegi :D
e clar ca nu te duce prea mult capul
dincolo de a zice altora "taci"
cand ai putea pur si simplu sa dai "ignore" din creier si sa treci mai departe
e mai usor asa, pt tine ?
care e problema ta daca nu vreau sa "tac" ?

keroseneSS
junior
junior

Postby keroseneSS » Thu Jan 21, 2010 5:51 pm

ikujjj wrote:ah dac-ar exista un CUSA si pentru tine.
ma neegalatule, neintelesule, alo!
taci.

CUSA-cavitron ultrasonic surgical aspirator

cred ca mai degraba s-ar aplica pe cei ce intra in categoria celor ce stau cuminti la umbra si asteapta ca STATUL sa-si indrepte atentia catre ei... cred ca acestia sunt mai neintelesi si nu se inteleg nici macar pe sine
Mare amator de whisky si de domnisoare frumoase. Image

DrSYgma
newbie
newbie

Postby DrSYgma » Thu Jan 21, 2010 5:53 pm

J.C. wrote:daca tu nu esti in stare sa citesti linii decat separate intre ele prin "enter", e problema ta
dar uite ca pentru tine ma conformez odata
macar sa intelegi :D
e clar ca nu te duce prea mult capul
dincolo de a zice altora "taci"
cand ai putea pur si simplu sa dai "ignore" din creier si sa treci mai departe
e mai usor asa, pt tine ?
care e problema ta daca nu vreau sa "tac" ?

dati-i frate un ban astuia ca ne zgarie pe retina

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Thu Jan 21, 2010 6:07 pm

nu vreau frate, nici un ban. am destui bani. sunt unul dintre privilegiatii acestei tari, atat de bogat incat isi permite sa practice medicina din pura pasiune. capisci ? iti dau io tine un ban daca vrei... iti fac chiar o cinste!

agorima
senior
senior

Postby agorima » Thu Jan 21, 2010 6:20 pm

J.C. wrote:nu vreau frate, nici un ban. am destui bani. sunt unul dintre privilegiatii acestei tari, atat de bogat incat isi permite sa practice medicina din pura pasiune. capisci ? iti dau io tine un ban daca vrei... iti fac chiar o cinste!

Atunci de ce te mai intereseaza acest capitol : salarii? Ca sa iti bati joc de cei care chiar traiesc din salariu? Parca ai spus ca parintii tai prin anii 90 traiau cam din 100 euro si ambii medici!!! Au facut avere intr-adevar iar tu esti atat de bogat incat.........o faci din pasiune! :lol:
Miroase a TRIDENT!!!!!!!

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Thu Jan 21, 2010 6:39 pm

oricum o fac din pasiune (cine nu o face din pasiune? hehehe) si alte motive, cum ar fi efectul asupra diverselor pasarici naive prin baruri when I drop the M.D. bomb, daca stiti ce vreau sa spun.
eram ironic in postul anterior.

Im
elite
elite

Postby Im » Thu Jan 21, 2010 7:15 pm

agorima wrote:Miroase a TRIDENT!!!!!!!

Il jignesti pe tridi :green:
Singura durere suportabilă e durerea altora.

agorima
senior
senior

Postby agorima » Thu Jan 21, 2010 7:35 pm

:peace: :peace: :peace: :peace: :peace: :peace: :peace:
:devil:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jan 21, 2010 7:50 pm

mie-mi place ce scrie JC aista, si chiar si felul in care spune ce spune; fata de analfabetii care misuna p-aci, are clasa. adica e de regiune superior. parerea mea :) oricum dixcutia mergea frumos pana sa va apucati sa va certaluiti.

acum ca i-am luoat aparearea toti or spune ca trident, tridetn, totusi nu sunt eu, poate erau vremuri mai demult cand mi-as fi facut clone etc, nu cred ca imed-ul (mai?)merita efortul, las dixtractiile astea puerille pt H sau dintr-astia. nau ofens. daca am ceva de zis o zic direct, lol, nu m-=apuc de jocuri de-a baba uoarba cu voi.
vai, trident s-a deghizat si se joacacu noi. sanchi, nu, nu se joaca nici req cu voi. asa ca lasati-mi brandul in pace :lol: .

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Thu Jan 21, 2010 8:16 pm

sa ne intoarcem, ca ma scoateti din sarite. deci e asa: societatea a decis ca nu valorati decat cam aproximativ 250 de euro pe luna. cum va dati seama ca e posibil, fie si teoretic, sa obtineti mai mult si de unde sa vina banii (si va rog sa treceti dincolo de obositoarea sintagma "SA DEA STATUL")? si de unde stiti cat valoreaza munca voastra ? ce salariu ar fi cel "cinstit" ?

sheehan
junior
junior

Postby sheehan » Thu Jan 21, 2010 8:20 pm

21 ian, ora 19:33 un mare 0 pe card. Nesimtitii de la Floreasca nu au livrat inca banii, ma intreb in buzunarul cui intra dobanzile din banii de salarii. Incep sa intru in rezervele strategice, nu stiu ce as face daca as mai avea un credit de platit.

Numai la mine n-au intrat banutii de la Floreasca?

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Thu Jan 21, 2010 8:28 pm

chill, nu cred ca e cineva care si-a luat banii de la Floreasca! citez :"poate saptamana viitoare".

primoladulce
senior
senior

Postby primoladulce » Thu Jan 21, 2010 8:34 pm

sheehan wrote:21 ian, ora 19:33 un mare 0 pe card. Nesimtitii de la Floreasca nu au livrat inca banii, ma intreb in buzunarul cui intra dobanzile din banii de salarii. Incep sa intru in rezervele strategice, nu stiu ce as face daca as mai avea un credit de platit.

Numai la mine n-au intrat banutii de la Floreasca?

Nu-ti face griji, nu esti caz singular!Si oricum nu e prima data cand se intampla asa ceva...recordul este intratul banilor pe 24 ale lunii..sa vedem daca il batem luna asta :)
give me chocolate and I'll be nicer:)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jan 21, 2010 8:41 pm

mie odata nu mi-au intrat la floreasca banii ca li se oprise curentul cand introduceau pontajele pe calculator, si mi-au bagat banii luna urmatoare. fara dobanda, eevident. asa ca se poate si mai rau.

burlacelul
elder
elder

Postby burlacelul » Thu Jan 21, 2010 11:06 pm

Ficior, e ultimul post pe care ti-l adresez. Am la activ ceva ani de experienta in economia asta guvernata de legea cererii si a ofertei pe care o invoci. Si in loc sa ma lamentez si sa injur pe toata lumea, pana in momentul in care voi pleca din tara, muncesc si imi intretin sotia si cei doi copii cu educatie, hrana si mai mult decat o pereche de blugi.
Ce iti spuneam despre salarii, s-a intamplat in Polonia, Slovacia, Ungaria.
Logoree complacuta!
J.C. wrote:
burlacelul wrote:-Salariile, fie ca vrea statul fie ca nu, se vor modifica in urmatorii ani, influentate de legea cereri si a ofertei.

prietene condescendent, ce intelegi tu prin legea "cereri" si a ofertei in sistemul medical romanesc? defapt ce intelegi tu din economia de piata? ca sa nu mai vorbim de campii pe care ii bati cu bani mai multi, satisfactia care vine de la complexitatea cazului si nu stiu ce porcarii din astea de limba de lemn din tip-top minitopuri uzate de-a lungul intregii scoli care se pare ca tind sa-ti erodeze tie creierul ? ai impresia ca ii vorbesti unui elev de liceu care aspira sa dea si el la medicina, cu sufletul mare si inima deschisa in speranta infrigurata ca va avea ocazia sa "ajute oameni" ??? fara cerere si oferta nu poate functiona nimic ca lumea, fara posibilitatea de profit contrabalansata de teama de faliment, la fel.

pentru restul frustratilor: in cazul in care aveti invective si injuraturi, alte defulari de transmis mie sau familiei mele, dintr-un motiv sau altul, nu ma intereseaza, as aprecia daca le-ati trimite direct sub forma de PM-uri. nu de alta, dar mi-e lene sa incerc sa disting pe forum cate o idee demna de discutie care se mai poate afla prin mormanele de gunoaie intentionate si ineptii nevinovate (care astea din urma oricum nu pot fi evitate). va multumesc!

burlacelul
elder
elder

Postby burlacelul » Thu Jan 21, 2010 11:58 pm

rezerv-o pe asta cu "ficior" pentru puradeii tai! daca nu cumva esti responsabil european cu implementarea de politici sanitare, nu mai vorbi am'pulea de legea cererii si ofertei, mai ales la noi in tara unde e mare lipsa de asa ceva nu numai in sanatate. nu mai pot io ca te-ai apucat sa-ti torni plozi de tanar si ca simti ca sa tragi pentru ei te face mai bun si mai atotcunoscator, nu e asa, esti o oaie si un peon ca noi toti, te asigur! CUM PULEA MEA MODIFICA STATUL SALARIILE, DATORITA CERERII SI OFERTEI ? daca nu iti dai seama ca asta e o contradictie in termeni si o enormitate inseamna ca iti place sa te dai cunoscator, dar esti rupt in cur, economist de week-end ce esti!
vezi-ti de treaba si nu te mai obosi sa dai reply-uri pe forum in chestiuni in care n-ai nici cea mai elementara cunostinta. mai bine te rezumi la a citi si a da search pe net dupa aia, poate se lipeste ceva de tine!
si inca ceva, nu vad de unde orgoliul asta meserias de a "ma pune la punct" pe forum, cand poti sa-mi spui acelasi lucru (adica NIMIC), printr-un mesaj privat, fara sa risti sa-i plictisesti si pe ceilalti cu tampeniile tale.

Acesta e un mesaj privat venit de la J.C.. Judecati-l voi, eu ma dau batut.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Jan 22, 2010 12:54 am

burlacelul wrote: CUM xxxx MEA MODIFICA STATUL SALARIILE, DATORITA CERERII SI OFERTEI ? daca nu iti dai seama ca asta e o contradictie in termeni si o enormitate inseamna ca iti place sa te dai cunoscator, dar esti rupt in cur.

eu apreciez ca indiferent cum va injurati voi intre voi, nu trebuie sa postezi injuraturi pe forum, indiferent cine ti le scrie sau ceva.

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Jan 22, 2010 2:41 am

^^^ uite unde era moderatorul :lol:

J.C., desi sunt de acord ca injuraturile / discutiile personale trebuie purtate pe PM si nu pe topicuri, totusi este aberant sa le ceri altora sa iti dea PM cand tu faci pe absolut toata lumea, in topic, oi, prosti si ce apelative mai ai, sau lasi sa se inteleaga asta, prin tonul superior folosit... E un fel de hotul striga hotii...

Legea cererii si ofertei aplicata de statul roman ar fi cand ar mai ramane vreo 1000 de medici in tara, si statul s-ar vedea obligat sa creasca salariile, ca sa ii aduca inapoi pe cei plecati / sa aduca medici chinezi, indieni etc. (desi cred ca si acolo sunt salarii mai mari). Cum nu vor ramane niciodata 1000 de medici in tara si cum pentru orice medic care intelege sa-si pretuiasca munca exista cel putin doi care vor munci pentru oricat de putini bani, ba chiar si voluntar (concediul fara plata din nov-dec ne-a demonstrat asta), nu vad ce rost are doar discutia asta si tonul tau certaret/superior. Daca nu te-ai prins inca, nu esti singurul cu ideile astea, daca citeai ceva mai multe topicuri inainte sa incepi sa scrii, ai fi vazut. Predicile tale poate folosesc doar ca sa-i mai trezeasca un pic pe unii, dar ma indoiesc, dupa cum vezi deja se cere banarea ta ca "zgarii retina" sau ca "iti bati joc de cei care traiesc din salariu", cam asta obtii cand folosesti limbaj de cartier, injuri pe PM si te crezi cel mai destept...
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Jan 22, 2010 2:54 am

b3 wrote:
Legea cererii si ofertei aplicata de statul roman ar fi cand ar mai ramane vreo 1000 de medici in tara, si statul s-ar vedea obligat sa creasca salariile, ca sa ii aduca inapoi pe cei plecati / sa aduca medici chinezi, indieni etc. (desi cred ca si acolo sunt salarii mai mari). Cum nu vor ramane niciodata 1000 de medici in tara si cum pentru orice medic care intelege sa-si pretuiasca munca exista cel putin doi care vor munci pentru oricat de putini bani, ba chiar si voluntar (concediul fara plata din nov-dec ne-a demonstrat asta),

...ei, fix acolo unde veny si analista :lol:

ne-a cerut omul sa judecam, am judecat, nu ma substuiam moderatorilor, stai linistita. Tu si (cred ca) doar tu faci curatenie pe aici (si ai spus fix ce am spus si eu), e in regula, hold horses.

si nu, nu ai dreptate, legea cererii si ofertei nu se aplica doar cand oferta scade fizic sub un prag anume. de exemplu faza cu MF, ca amenintau auia cu nush ce greva acum vreun an. deci nu treb sa plece aia.. etc. poate fi si un joc de presiuni.
b3, chiar nu ai alonja necesara pentru anumite analize, zau, nush ce tot te-ndemni la din astea :D .

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Jan 22, 2010 3:03 am

merge si cu presiuni, dar trebuie sa fie si credibile, de asta am zis "pt orice medic care isi pretuieste munca" (adica ar intra in greva, cerand salariu 1000 euro, de ex.) "exista cel putin 2 care ...". Pe MF i-a crezut toata lumea (sau aia care trebuiau sa-i creada, ms si cnas) cand au zis ca inchid cabinetele 3 zile. De greve ale medicilor din spitale tot auzim de 20 de ani :lol: si n-am zis ca analiza e perfecta, era o parere..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Jan 22, 2010 3:09 am

:)

sweet katy
junior
junior

Postby sweet katy » Fri Jan 22, 2010 1:25 pm

am verificat cardul,floreasca nu s-a obosit sa vireze banii:(credeti ca sunt sanse sa fina azi sau asteptam sapt viitoare :(

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Fri Jan 22, 2010 3:47 pm

b3 wrote:J.C., desi sunt de acord ca injuraturile / discutiile personale trebuie purtate pe PM si nu pe topicuri, totusi este aberant sa le ceri altora sa iti dea PM cand tu faci pe absolut toata lumea, in topic, oi, prosti si ce apelative mai ai, sau lasi sa se inteleaga asta, prin tonul superior folosit... E un fel de hotul striga hotii...

si ce propui in schimb, sa le zic sa ma injure direct pe forum ? nu mi se pare o chestie avantajoasa pentru discutie. cat despre a face pe toata lumea (ceea ce oricum e fals), la modul generic OI si PROSTI si ce mai zici tu, imi exersez un drept constitutional. cat timp nu nominalizez, sunt cam ca orice politician de la televizor :D astfel, sa ne intoarcem la problema:

ba ba ba ba, deci voi sunteti aiurea, frate; nu vreti sa intelegeti o treaba: CE PRESUPUNE INTERVENTIA STATULUI NU ARE LEGATURA CU LEGEA CERERII SI OFERTEI ! sunt niste notiuni elementare, cel mult de liceu, de economie, promit, dati search pe google! ori noi venim dintr-un sistem in care interventia statului era ABSOLUTA, numit comunism, si nu vrem sa ne debarasam sau sa ne indepartam de asta. legea cererii si ofertei si practicarea libera a profesiei, notiunea aia de "dupa fapta si rasplata", sunt lucruri care vor cantari mai mult pentru voi decat cifra absoluta a statului de plata, oricat de mare/mica e ea, in conditiile in care ea iti este impusa din exterior si nu ai nici o sansa de a o imbunatati si nici nu exista riscul sa ti-o descresti.
prin monopolul de stat, nu conteaza in ce domeniu, se asigura o vesnicie de servicii PROASTE. asta e inerent cu monopolul, sa stiti si voi, ca si faptul ca niciodata angajatii intr-un sistem de monopol nu vor avea un salariu mult peste limita subzistentei, si nici un fel de drepturi.

P.S.: deci CAT de tare a fost burlacelul, la faza cu postarea PM-ului pe forum! a fost exact ca un copil brutalizat de un copil mai mare care vine si plange la mama sau la doamna =)) pe om nici nu-l duce capul foarte departe, din moment ce am avut discutii cu mult mai fantastice cu oameni care totusi au avut bunul simt sa nu faca asta... spre binele lor, nu ca mi-ar pasa mie :D nu eu sunt cel care posteaza injuraturi pe forum.

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Fri Jan 22, 2010 8:32 pm

sweet katy wrote:am verificat cardul,floreasca nu s-a obosit sa vireze banii:(credeti ca sunt sanse sa fina azi sau asteptam sapt viitoare :(

am intrebat azi la Floreascadc intra banii si-au zis ca nu se stie inca, dar sigur azi, nu :hate:
si la sfarsit, mamotaaa....

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Jan 22, 2010 10:43 pm

Pai statul n-are monopol la serviciile medicale, exista servicii medicale private. Si se dezvolta in fiecare an si au o cifra de afaceri imensa. O eroare majora in rationamentul tau este ca in Romania ar fi o cerere imensa de servicii medicale private.

Revenind la salarii: http://www.paginamedicala.ro/stiri-medi ... iile_5715/

si greva medicilor din turcia http://www.paginamedicala.ro/stiri-medi ... nala_5750/

arpad11
newbie
newbie

Postby arpad11 » Sat Jan 23, 2010 12:08 am

au intrat banii si la floreasca

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 23, 2010 1:51 am

adica nicoletaghe ne-a mintit fara sa clipeasca!! :hate:

nicoletaghe wrote:am intrebat azi la Floreascadc intra banii si-au zis ca nu se stie inca, dar sigur azi, nu :hate:

arpad11 wrote:au intrat banii si la floreasca

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sat Jan 23, 2010 12:47 pm

bai B3, statul are monopol, debusolatule! orice clinica de a ta privata functioneaza doar pe baza unor shpagi imense date la nivel inalt, sau sunt in proprietatea tot a unor senatori sau membrii ai guvernului, dar pana si ele sunt obligate sa aiba contract TOT cu casa nationala de asigurari de sanatate. faptul ca aceasta casa este UNA SINGURA inseamna monopol, inseamna ca fixeaza toate tarifele, impune ce standarde vrea, taie, spanzura, face ce vrea mushciul ei. asta inseamna monopol, u little genius! de aia este nevoie de o LEGE sub care sa functioneze mai multe, oricate, case private de asigurari medicale, ca oricine sa poata incheia contract cu ele, comunitati locale, agenti medicali, etc. etc. etc. . asta, nu neg, in acelasi timp cu casa nationala, dar care sa nu mai aiba monopol 100%, fratzicule. ce e asa greu de inteles ?

Im
elite
elite

Postby Im » Sat Jan 23, 2010 2:43 pm

Nu exista un singur stat pe lumea asta care sa te tina sub monopol, exista multe state aflate în concurenta între ele. :wink:
Singura durere suportabilă e durerea altora.

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sat Jan 23, 2010 3:38 pm

trident wrote:adica nicoletaghe ne-a mintit fara sa clipeasca!! :hate:

nicoletaghe wrote:am intrebat azi la Floreascadc intra banii si-au zis ca nu se stie inca, dar sigur azi, nu :hate:

arpad11 wrote:au intrat banii si la floreasca

nu v-am mintit!!!
daca te uiti mai bine, eu am postat vineri, pe data de 22ian iar banii se pare ca au intrat azi, pe data de 23
si chiar asa mi-au zis doamnele de acolo, ca nu stiu nimic si ca nu cred ca intra banii. era vb de ziua de VINERI. sa-ti amintesc ca azi e SAMBATA
asa ca nu aveam de ce sa va mint. oare ce-s fi castigat :|
oricum mie pe intenet banking nici acum nu-mi apar banii in cont :?:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 23, 2010 3:40 pm

te rog insistent sa nu umbli cu dintr-astea, ca tu ai zis ca nu vin banii iar colegul a spus ca au venit banii, tu ai spus seara la 9 el a spus ca au venit, peste doar 4 ore, la 1 noaptea, si nu cred ca banca lucra noapteaaaa, daaaa???

daaaaaaa?

nu stiu ce urmaresti dar nu mi se pare corect, intrucat suntem medici.
daa?
Last edited by 187.92a on Sat Jan 23, 2010 3:41 pm, edited 1 time in total.

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sat Jan 23, 2010 3:41 pm

trident wrote:te rog insistent sa nu umbli cu dintr-astea, ca tu ai zis ca nu vin banii iar colegul a spus ca au enit banii, tu ai spus seara la 9 el a spus ca au venit peste 4 ore, si nu cred ca banca lucra noapteaaaa, daaaa???

daaaaaaa?

:lol: :lol: :lol:

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sat Jan 23, 2010 3:49 pm

urmaresc sa cheltuiesc numai eu banii de pe card si voi sa-i tineti acolo si sa nu stiti de ei :green: :peace: :lol:

si nu inteleg de ce mie nu-mi apar pe homebank ing :?: sunt pe minus :D

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 23, 2010 3:50 pm

ei, pt ca si minciuna se pedepseste pana la urma!!!
ha! ce bine!
daa?

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sat Jan 23, 2010 3:53 pm

trident wrote:ei, pt ca si minciuna se pedepseste pana la urma!!!
ha! ce bine!
daa?

nu!!!! :green: :lol: :lol: :lol:

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Jan 23, 2010 3:57 pm

J.C., ce te enervezi asa ? :) discutam :P ca fapt divers, mai exista doua case, transportatori si opsnaj. Dar eu nu vorbeam despre spitale PRIVATE aflate in contract cu casa nationala de asigurari SOCIALE de sanatate. tu nu vezi nonsensul ? spitalul si toate centrele private lucreaza cu pacientii lor pe baza de abonamente, care-s tot un fel de asigurare privata, daca vrei sa o iei asa. Nici daca se fac, prin lege, case private de asigurari de sanatate, nu o sa se renunte si la banii luati de la toata lumea pt CNAS. Nici in sistemul de pensii n-au facut asta, doar au virat un procent, mic, spre pensiile private. Asa ca cine opreste spitalele si centrele private sa se dezvolte, in mom de fata ? Faptul ca sunt si ei constienti ca, pt moment, pana nu intra de tot in pamant sistemul de stat, nu exista cerere suficienta. Nu sunt destui dispusi sa dea, peste banii opriti pe asigurarea de stat, MULTI bani pt servicii mai bune/poleite la privat, cand stiu ca pot avea servicii ok dpdv al romanului obisnuit cu 'se poate si mai rau', dand CEVA bani in plus (spaga) in sistemul de stat, sau pur si simplu stand la coada mai mult. Deci nu exista cerere.

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sat Jan 23, 2010 4:42 pm

lasa-le in ***** pe transporturi si opsnaj, oricum alea NU sunt case de asigurari, alea sunt pur si simplu niste liste cu oameni care au asigurare medicala de stat, dar nu platesc nimic. don't even get me started cu toate uniformele din tara care nu platesc asigurare, tot ce e militan, jandarm, pompier, militar etc...
in rest DA, este exact ce zic si eu, pana nu se termina cu pomenile, nu se poate reforma sistemul. toate pomenile sociale de orice tip, nu doar astea medicale!
cu spitalele private, alea sunt finantate prin contract cu casa, chiar daca mai au si alte surse de venit. insa incearca tu doar sa-ti faci o clinica de... ce vrei tu, de luat tensiunea sa zicem :D clinica lui b3 de luat tensiunea, unde oamenii vin si tu si cu mine le luam tensiunea contra cost. sa vezi cum NU reusesti sau prin ce furci caudine esti trecut, nu ai voie sa-ti impui tariful tau, tre sa iti faci contract cu CASMB, care te plateste cum vrea ea pt fiecare tensiune luata, tre sa te califici prin 10 000 de procese si trialuri de standarde pe care le inventeaza ei, iar shpagi, iar teancuri de acte, iar subcontracte, etc... la nesfarsit. la fel, un medic de medicina de familie (care este total neglijat de sistemul nostru de sanatate, contrar a cum ar trebui sa fie) nu poate sa lucreze niciodata decat dupa niste reguli impuse de CAS, unica si inexorabila.

corymp
junior
junior

Postby corymp » Sat Jan 23, 2010 4:51 pm

aoleu, certati-va si voi pe private, JC deja e obositor.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 23, 2010 4:58 pm

da, aici se scrie cand vine salariu, foarte util pentru cei situati la distante de peste 40 de km de cel mai apropiat bancomat.
ba sa se certe, sa invete si tzatza leana care este diferenta dintre o discutie si o cearta.

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sat Jan 23, 2010 5:49 pm

aoleu, abia acuma ?

Return to “Viata in spital”