drcosmin wrote:Scuza-ma dar ma repet cite diagnostice ai pus tu pe sectia de interne fara examinari paraclinice? Din citi pacienti consulti tu personal ,care este procentul in cazul carora ai apelat la radiologie?
Spitalul in care lucrez nu are serviciu de radiologie sambata si duminica. Asa ca de multe ori in garzi am pus diagnostice si am dat tratament fara sa apelez la radiolog. Radiologia e importanta, dar nu sunteti voi chiar miezul din fanta, ca sa citez pe cineva.
Lasa ca daca pacientul respectiv face si niste zboruri transatlantice in acesti 4 ani, s-a cam dus echivalarea.drcosmin wrote:Stii ce doza de iradiere primeste un pacient pt un CT de torace si abdomen?Este echivalentul a 4 (patru) ani de iradiere naturala!
Din cate stiu am facut aceeasi facultate. Si normal ca trebuie sa stim sa interpretam o radiografie, sa facem o ecografie. Adica sa ma uit ca vaca la o radiografie de bazin cu modificari CLARE de sacro-ileita dreapta si sa ma iau dupa interpretarea scrisa in foaie: doar "spatiu articular pastrat bilateral"?drcosmin wrote:Eu nu ma introduc in treburile voastre , si nici voi nu ar trebui sa va bagati in ale noaste.punct
Normal ca un reumatolog care vede nu stiu cate radiografii de sacro-ileite si artrite polireumatoide le va interpreta mai bine ca un radiolog. Asta ca sa dau un exemplu.
E ca si cum chirurgii le-ar zice internistilor: de ce va bagati la tuseuri rectale si pus de sonde urinare? asta-i treaba noastra. Acum nu zic ca toti internistii stiu sa puna o sonda urinara fara sa se chinuie, la fel cum nu toti internistii sunt in stare sa citeasca bine o radiografie. Dar AR TREBUI sa stie.