spitale anul 4

anncush
senior
senior

Re: spitale anul 4

Postby anncush » Wed Sep 24, 2008 7:13 pm

@rox:
-uitasem sa spun ca mai aveti inca un "ceva" si anume metodologia cercetarii stiintifice (MCS) prin semestrul 2. se face in diverse locuri:parhon, ana aslan, colentina. la sfarsit se face un proiectel si se da un examen grila, dar depinde destul de mult de locul unde faci. oricum, materie usurica, dar obositoare pt ca este, cum altfel, stagiu supraadaugat, dupa-amiaza de la 2 :|

orisicum,in ciuda aprentelor, anul 4 este poate cel mai lejer dintre toti anii :D

PS:sorry de dublu post :?
Slowly getting less stupid :)

rox
elder
elder

Postby rox » Wed Sep 24, 2008 7:20 pm

tocmai ma pregateam sa intreb , cu atitea "stagii supraadaugate", noi cind mai avem timp sa bem o cafea, sa impartim o birfa mica, sa mincam un ecler, sa whatever cu "prietenii"?
da' ai zis ca e "lejer" deci s-ar parea ca o sa avem :mrgreen:

multumesc
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

exe
senior
senior

Postby exe » Wed Sep 24, 2008 7:29 pm

Cei care ati facut anul trecut chirurgie in Pantelimon...ceva amintiri?(placute sau nu :D )

dr_viki
newbie
newbie

Postby dr_viki » Wed Sep 24, 2008 7:45 pm

Stiti cumva la suub 3 cu cine se face cardio? Vinereanu sau Cinteza?

moksha
junior
junior

Postby moksha » Wed Sep 24, 2008 8:46 pm

dr_viki wrote:Stiti cumva la suub 3 cu cine se face cardio? Vinereanu sau Cinteza?

cu amandoi. adica noi cel putin teoretic eram seria zisa a Prof Cinteza - care a venit la 2 cursuri, dar unele cursuri - cele mai importante - au fost predate de Vinereanu, care a fost de altfel si autorul subiectelor de la examen.
bafta!

sen
junior
junior

Postby sen » Wed Sep 24, 2008 8:49 pm

rox wrote:tocmai ma pregateam sa intreb , cu atitea "stagii supraadaugate", noi cind mai avem timp sa bem o cafea, sa impartim o birfa mica, sa mincam un ecler, sa whatever cu "prietenii"?
da' ai zis ca e "lejer" deci s-ar parea ca o sa avem :mrgreen:

multumesc

in principiu o sa aveti doua zile pe saptamana in care o sa terminati dupa-amiaza.. in rest in jur de ora 2(3 max.. dar oricum in cazul stagiilor lungi nu sunt cursuri in fiecare zi).. asta in cazul in care sunteti studenti constiinciosi :)
adanc scufundat in smarcul realitatii cotidiene

alina86
newbie
newbie

Postby alina86 » Wed Sep 24, 2008 8:51 pm

imi poate spune cineva ceva despre aceste spitale pe care le a tras seria mea? mersi

ch ped m curie
ch suub ciurea
resp fundeni
digestiv floreasca
cv colentina
ortop suub
radio fundeni

Riley
elder
elder

Postby Riley » Wed Sep 24, 2008 9:23 pm

tocmai ma pregateam sa intreb , cu atitea "stagii supraadaugate", noi cind mai avem timp sa bem o cafea, sa impartim o birfa mica, sa mincam un ecler, sa whatever cu "prietenii"?

sigur ca e timp pt orice, depinde f mult de cum sunt stagiile si cu ce se suprapun: de ex, la mine sem I a fost de vis: stagii lungi (digestiv si cardio, deci doar 2 ex) si aveam doar igiena, asa k terminam pe la 5-5:30 intr-o zi, in schimb restul pe la 1. In sem II s-a intors roata, am avut stagii mici spre sfarsit (in mai-iunie-iulie), dupa-amiaza MCS, igiena si radio, deci in 3 dupa-amieze/5 terminam pe la 5-5:30, chiar 6 la radio, examene multe la sf, cand se aduna igiena cu radio cu MCS eventual farma clinica (Slava Domnului ca am dat-o prin aprilie, dupa ce am terminat respiratoru). Mie personal sem II mi s-a parut destul de greu, nu din cauza ex si a materiei ci din cauza plimbarilor interminabile prin Buc care se repetau in fiecare sapt. Dar poti intotdeauna sa "imparti o barfa mica, sa mananci un ecler" in timpul cursurilor de igiena :D :D :D. Bafta si nu e chiar atat de rau precum pare, plus ca sistemul modular te ajuta sa te concentrezi doar pe o singura materie, fara prea mult "zgomot de fundal" ;)
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

dr.ruxy
senior
senior

Postby dr.ruxy » Wed Sep 24, 2008 10:03 pm

salut!
aveam o intrebare legata de igiena: anul asta ... si cei de anul III si cei de anul IV vor face aceasta materie... deeeci... ce se poate spune despre ea? :mrgreen:
Nu exita esec, exista feedback!

Ina_M
junior
junior

Postby Ina_M » Wed Sep 24, 2008 10:47 pm

ai 3 parti: alim, copil si mediu
cele de copil si mediu sunt super dragutze
alim depinde cu cine faci: zugravu e cam aiurea....cs sunt groaznice, te alearga 1 h prin materie la cs, iar ex: niste grile aiurea dar care se pot afla d la anii mai mari :D
lp acceptabile, dar la profa d mediu tb prezenta ca sa intri in ex. la zugravu scapi d ex practic dc faci referat in cursul anului

spor ;)

dr.ruxy wrote:salut!
aveam o intrebare legata de igiena: anul asta ... si cei de anul III si cei de anul IV vor face aceasta materie... deeeci... ce se poate spune despre ea? :mrgreen:
I don't believe that anybody feels the way I do, about Medicine now...

furnicuta
junior
junior

Postby furnicuta » Thu Sep 25, 2008 8:21 am

Cosette wrote:rox,ce serie are spitalele de care vb tu?
furnicuto,iuria,ce serie sunteti?

eu sunt seria 10

furnicuta
junior
junior

Postby furnicuta » Thu Sep 25, 2008 8:31 am

totusi, cine stie sa-mi zica cava de astea?
:help:
ortopedie-SUUB
digestiv-Fundeni
CV-SUUB III
respirator-SUUB III
chirurgie-Sf.Maria
ch.ped-MC
Radio-Floreasca

anncush
senior
senior

Postby anncush » Thu Sep 25, 2008 8:46 am

Ina_M wrote:ai 3 parti: alim, copil si mediu
cele de copil si mediu sunt super dragutze
alim depinde cu cine faci: zugravu e cam aiurea....cs sunt groaznice, te alearga 1 h prin materie la cs, iar ex: niste grile aiurea dar care se pot afla d la anii mai mari :D
lp acceptabile, dar la profa d mediu tb prezenta ca sa intri in ex. la zugravu scapi d ex practic dc faci referat in cursul anului

spor ;)

dr.ruxy wrote:salut!

pai, ruxule, impresiile sunt subiective dupa cum stii, asa ca uite si o alta fata a aceleiasi materii, vazuta prin ochii mei: este o materie care iti mananca timpul, energia, nervii si tineretea :D partea cu timpul se mai rezolva in momentul in care iti dai seama ca tre'sa fii nebun de legat ca sa te duci la cursurile alea.

am facut la curs cu o tanti taaaare acra, nu mai stiu cum o chema, dar prenumle era anca, asta e sigur :P cursurile erau sub orice critica...pe langa faptul ca nu se auzea nimic pt ca tanti mormaia acolo la ea in barba ca sa auda doar laptopul din fata ei, efectiv nu aveai ce sa scrii din cursurile alea. bleah. numai grafice si alte balarii. iar la sfarsit o lista de 200 si ceva de subiecte pt examen, iar ca bibliografie...cursurile si alte 2 carti scrise de aceeasi tanti, cum altfel. materia mi s-a parut complet indigerabila (despre mediu vb). la lp a fost ca lumea in schimb, am facut cu dna Lupulescu . in fine, la partial am avut niste note de toata jena, nu stiu exact de ce...

apoi in sem 2 am avut igiena alimentatiei si a copilului. la cursuri nu m-am mai dus, desi se facea prezenta. n-am avut niciun soi de probleme :D la lp am facut cu dna dr zugravu care mi s-a parut de milioane (lp-uri scurte, glume, examen practic lejeeeeeeeeer...aaa si nu a cerut niciun referat pt ca, spunea ea, s-a plictisit de aceleasi balarii googalite de noi ). teoretic trebuia sa facem si lp de igiena copilului...dar nu am mai ajuns cu materia pana acolo :D se intelege cat de lejer a fost :D

examenul insa...a fost de poveste. oricum am dat 3 subiecte sinteza la partial, iar in vara 2 subiecte de alimentatie si unul de la copil, sinteza evident. in fine e o intreaga alta poveste, nu are rost acum sa stau sa scriu detalii dar a fost cu happy-ending pana la urma :P

bafta :wink:

etad
junior
junior

Postby etad » Thu Sep 25, 2008 10:03 am

Va rog mult, da-ti-mi cateva informatii despre:
CV-Bagdasar
Respirator- Caritas
Digestiv-Militar

Multumesc
"Pleasure for the beautiful body, but Pain for the beautiful Soul" (Oscar Wilde)

Ina_M
junior
junior

Postby Ina_M » Thu Sep 25, 2008 11:47 am

la cardio e cam nasol, dc ii ai ca asistenti p chioncel, ciomag e ok; dc nu, vii degeaba la stagiu; insa tb sa vii k dc nu, nu te baga in ex; :))
ex practic e nasol, depinde de toanele profei; dc ai noroc sa te examineze altcineva la practic, e ok
urat oricum, eu am fost total dezamagita d stagiul asta; nu am inv absolut nimik d la asist mea, bn ca ma mai puteam furisa prin ati :D

succes, ;)

etad wrote:Va rog mult, da-ti-mi cateva informatii despre:
CV-Bagdasar
Respirator- Caritas
Digestiv-Militar

Multumesc

yookah
junior
junior

Postby yookah » Thu Sep 25, 2008 1:44 pm

Salut!
Va rog mult, puteti sa-mi spuneti si mie cate ceva despre spitalele astea :
Chir Pediatrica - Marie Curie
Chir- SUUB cu Ciurea
CV- Colentina
Resp- Fundeni
Ortopedie- SUUB
Digestiv- Floreasca

M-ar interesa daca se face ceva, cum sunt examenele, notele..
Tnks!

drabducens
senior
senior

Postby drabducens » Thu Sep 25, 2008 2:00 pm

pt yookah: la chir ped in MC se fac doar cursuri (daca le vrei da un PM) notele sunt bune circula grilele pe net si ortopedie SUUB note bune (aproape numai 9 si 10) si se fac microcursuri si cursuri in fiecare zi e un stagiu chiar ok cu profi de treaba. atat pot sa ti zic ca la restul eu am facut in alta parte

etad
junior
junior

Postby etad » Thu Sep 25, 2008 4:53 pm

etad wrote:Va rog mult, da-ti-mi cateva informatii despre:
CV-Bagdasar
Respirator- Caritas
Digestiv-Militar

Multumesc

Rectific: "dati-mi cateva informatii....etc". :oops: Probabil eram prea concentrata asupra spitalelor... :roll:
"Pleasure for the beautiful body, but Pain for the beautiful Soul" (Oscar Wilde)

dr_viki
newbie
newbie

Postby dr_viki » Thu Sep 25, 2008 10:22 pm

Recomandari pentru digestiv la floreasca?

Multumim anticipat pentru sprijinul acordat.

Riley
elder
elder

Postby Riley » Thu Sep 25, 2008 10:33 pm

dl dr Constantinescu. Super!!! :allright:
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

Galileo
newbie
newbie

Postby Galileo » Fri Sep 26, 2008 12:21 am

Cum vi s-a parut CV la Caritas? Profesor, asistent, examen, note...
Multumesc!

SuperflySister
junior
junior

Postby SuperflySister » Fri Sep 26, 2008 5:52 pm

stiti vreun asistent care sa se ocupe ca lumea de studenti la chirurgie SUUB?

etad
junior
junior

Postby etad » Fri Sep 26, 2008 7:39 pm

Desi pare imposibil, am citit toate cele 26 de pagini ale topicului ... si tot n-am aflat nimic despre digestiv in militar :?
Dak stiti ceva despre lp-uri,asistenti,examen... v-as ramane recunoscatoare. ms

PinkyPink

Re:

Postby PinkyPink » Sat Sep 27, 2008 10:37 pm

Hawkeye wrote:
Olive wrote:Respirator in URGENTA? A auzit cineva cum e?

Eu am facut Respirator in Urgenta, cu conf. Zeana. La grupe, depinde cu ce asistent faci. Unii se ocupa, altii nu.
Examenul, la mine, a fost grila. Baza e reprezentata de cursuri. Majoritatea grilelor sunt din ce se preda. O mica parte, insa, sunt inspirate din Gherasim si Harrison. Dar cursurile conteaza.
Examenul practic e vrajeala. Desi dai cu Zeana, nu conteaza la nimic. Ideea e ca Zeana e atat de aiurit, incat incurca notele. Insa nu trebuie sa te afecteze, ca nu conteaza la nimic. Doar pt amorul propriu.

magdutz wrote:in legatura cu chirurgia in SUB, la Palade... asistentii chiar se acupa de noi, cursurile profului pot fi urmarite, notate, intelese chiar...e doar o impresie, sau o tin asa tot timpul?
cum e ex?cat de corect?cat de greu?tre sa iau cartea profului?

Asistentii se tin de treaba doar la inceput. Apoi, se lasa pe tanjeala, se pun pe operatii. Insa, daca te intereseaza chirurgia, ai liber acces la sala oricand doresti, inclusiv in garda. Per ansamblu, stagiul e placut.
Examenul consta in 10 subiecte scrise, care sunt din carte. E bine sa ai cartea (un xerox e cel mai bine), pt ca profu' nu preda chiar tot la curs. Subiectele nu sunt grele.
Oricum, notele sunt mari.

Eu am inteles d la colegii kre au facut anul trecut chirurgie in suub k n au facut nimic la lp...stateau intr un salon sau sala d raport si scriau:| si in salon au intrat dekt o sg data ..la pacienti :|

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Sun Sep 28, 2008 9:03 am

Desi pare imposibil, am citit toate cele 26 de pagini ale topicului ... si tot n-am aflat nimic despre digestiv in militar :?
Dak stiti ceva despre lp-uri, asistenti, examen... v-as ramane recunoscatoare. ms
Nu se fac cursurile la militar ci la Elias. Si asta nu e tot..
Profesorul este Diculescu de la Fundeni. :D Singurul "militar" va fi conferentiarul Nicolae .
La stagiu asistentii nu prea vin, orice pacient nu prea are nici o vindecare (daca ai cancer, asta este...daca ai hepatita C tot soarta e vinovata). In rest, cursurile conferentiarului Nicolae :x sunt lungi si lungi....
Sunt foarte stricti cu absentele, ceea ce e foarte enervant la un stagiu unde nu vin asistentii. Secretarele sunt foarte impertinente si atmosfera, in general , e foarte tensionata. Mie nu mi-a placut nimic, in afara de arhitectura zonei in care se afla situat Eliasul, si prof Diculescu.
Aaa, si au si un ecograf fain de tot, nou-noutz!
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Sun Sep 28, 2008 9:05 am

stiti vreun asistent care sa se ocupe ca lumea de studenti la chirurgie SUUB?

La prof Palade, dr Suliman Emel. (e femeie)

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Sun Sep 28, 2008 9:11 am

Cum vi s-a parut CV la Caritas? Profesor, asistent, examen, note...
Multumesc!

prof : Nanea - vrea prezentza la cursuri si ceea ce spune dumnealui e litera de lege;
aisitent: Nu-Stiu_Cum -O -cheama nu vine la lp, e de treaba in rest; cea mai buna asistenta am inteles ca ar fi dr Gheorghe;
examen: oral cu proful - conteaza impreia artistica;
note: mari ; si ce daca?

SuperflySister
junior
junior

Postby SuperflySister » Sun Sep 28, 2008 5:54 pm

Care e diferenta intre SUUB I, II si III? e vorba de etaje, sectii sau ce?
eu de ex cica voi face chir la SUUB III

cocsatyca
junior
junior

Postby cocsatyca » Mon Sep 29, 2008 11:01 am

am si eu o intrebare. ce autobuze trebuie sa iau ca sa ajung la fundeni? cel mai simplu ar fi sa iau masina de la unirii, dar astia de la ratb au o harta indescifrabila...va multumesc :( :(

anncush
senior
senior

Postby anncush » Mon Sep 29, 2008 1:01 pm

cocsatyca wrote:am si eu o intrebare. ce autobuze trebuie sa iau ca sa ajung la fundeni? cel mai simplu ar fi sa iau masina de la unirii, dar astia de la ratb au o harta indescifrabila...va multumesc :( :(

poti lua troleu' 66 de la universitate si te lasa fix la poarta spitalului ca acolo are capatul. prin iarna, cand am avut io stagiu in fundeni, era si o linie naveta (667 )care se putea lua de la rosetti, dar nu cred sa mai circule si acum 667 :roll: si mai este o masina care are statie in spatele fundeniului, la iesirea de la IOB dar din pacate nu mai stiu ce nr avea :oops: era ceva cu doua sute si...nush exact cat, dar oricum venea exaaaaaagerat de greu si infiorator de plina, am mers o singura data cu ea si i-am ridicat vreo 5 dumnezei din 3 religii diferite ratb-ului in ziua aia...
deci tot cu 66 este cel mai usor si mai sigur :D

rox
elder
elder

Postby rox » Mon Sep 29, 2008 1:23 pm

anncush wrote:
cocsatyca wrote:am si eu o intrebare. ce autobuze trebuie sa iau ca sa ajung la fundeni? cel mai simplu ar fi sa iau masina de la unirii, dar astia de la ratb au o harta indescifrabila...va multumesc :( :(

poti lua troleu' 66 de la universitate si te lasa fix la poarta spitalului ca acolo are capatul. prin iarna, cand am avut io stagiu in fundeni, era si o linie naveta (667 )care se putea lua de la rosetti, dar nu cred sa mai circule si acum 667 :roll: si mai este o masina care are statie in spatele fundeniului, la iesirea de la IOB dar din pacate nu mai stiu ce nr avea :oops: era ceva cu doua sute si...nush exact cat, dar oricum venea exaaaaaagerat de greu si infiorator de plina, am mers o singura data cu ea si i-am ridicat vreo 5 dumnezei din 3 religii diferite ratb-ului in ziua aia...

253 :mrgreen:
mai bine te duci pe jos decit cu 253...
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

cocsatyca
junior
junior

Postby cocsatyca » Mon Sep 29, 2008 1:24 pm

multumesc mult!

Cosette
junior
junior

Postby Cosette » Mon Sep 29, 2008 4:33 pm

vrea careva sa se mute in seria 9?
La,tout n'est qu'ordre et beaute,
Luxe,calme et volupte.

etad
junior
junior

Postby etad » Wed Oct 01, 2008 12:35 pm

rox wrote:
anncush wrote:

253 :mrgreen:
mai bine te duci pe jos decit cu 253...

Care este cea mai apropiata statie de metrou de Fundeni?

rox
elder
elder

Postby rox » Wed Oct 01, 2008 12:44 pm

Costin Georgian.... de unde iei 253.
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

cocsatyca
junior
junior

Postby cocsatyca » Wed Oct 01, 2008 6:16 pm

mai am si eu o intrebare...ce asistent explica mai bine si se ocupa de studenti la radio fundeni?ms anticipat

Medex
elder
elder

Postby Medex » Wed Oct 01, 2008 9:07 pm

Grasu. Mugur :D .Pe vremuri. Akuma...
Incredible as is seems, my life is based on a true story.

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Thu Oct 02, 2008 10:10 am

rox wrote:Costin Georgian.... de unde iei 253.

http://stiri.kappa.ro/actualitate/elevi ... 15638.html :bluelaugh:

rox
elder
elder

Postby rox » Thu Oct 02, 2008 12:13 pm

Totusi, intr-un an de plimbat cu 253u', n-am prea vazut indivizi periculosi. Cel mult "pensionarii iadului" care coboara la XXL :mrgreen: si niste pusti semi-minoritari de la un liceu de linga IOB
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

Ina_M
junior
junior

Postby Ina_M » Thu Oct 02, 2008 1:40 pm

cum bagi tu frica in studenti......copii, mergeti la fundeni ca nu se intampla nimik rau, decat ca luati note mici :))

Bogdan_DD wrote:
rox wrote:Costin Georgian.... de unde iei 253.

http://stiri.kappa.ro/actualitate/elevi ... 15638.html :bluelaugh:

Return to “Anii 4-6”