Discutii generale rezidentiat 2003

for future reference; read only..
Elize
newbie
newbie

Postby Elize » Tue Nov 25, 2003 12:33 am

De la o concurenta la rezidentiat 2003.

Cu citeva zile inainte de rezidentiat am visat intr-o noapte ca luasem examenul. Intr-o zi obijnuita de rezident s-a prezentat un pacient cu o plaga taiata la venele jugulare cu hemoragie masiva plus infart miocardic. Medicul care era responsabil pentru mine m-a intrebat : ce facem ?! Am raspuns : "ABCD". Atceva nu stiam. Mi-a spus : "NU . Raspunsul corect este BCDE. VEZI UNDE ATI AJUNS DACA ATI INVATAT DOAR GRILELE ????!!!!! "
Eu gresisem "doar" un raspuns, dar pacientul respectiv cu ce gresise ??!!
Nu spun ca nu exista erori medicale, dar in cazul generatiei de rezidenti 2003 ele vor fi mult mai frecvente. Oricum populatia Romaniei este in scadere !! Aveti grija la ce medic va duceti copilul, sotia, parintii....

De aici va las pe dumneavoastra sa trageti singur concluziile !!!

asilum
junior
junior

Postby asilum » Tue Nov 25, 2003 12:33 am

In Adevarul se specifica foarte clar. Examenul de baraj se da de cei cu medii maxime egale.E interesant de vazut cati sunt cu 950 de puncte pe chirurgie.

dReam
junior
junior

Postby dReam » Tue Nov 25, 2003 12:34 am

Am o intrebare:daca se va da barajul si pe medicale pt departajarea celor cu 950, asta inseamna ca repartizarea pe specialitati se va face dupa examen.Adica la anu??? Si pina atunci stau sa ma gindesc ce oi prinde :roll:
Windows e un program pe 32 de biti ce foloseste cod pe 16 biti scris pe un procesor de 8 biti care foloseste instructiuni de 4 biti pentru a calcula 1 bit

sl0bizz
elder
elder

Postby sl0bizz » Tue Nov 25, 2003 12:35 am

http://adevarulonline.ro/index.jsp?page ... e_id=61941
Rezidentiatul se mai "da" inca o data la doua din specialitati

"Ma adresez tuturor celor care vor participa anul acesta la rezidentiat, pentru a-i asigura ca se vor lua toate masurile necesare pentru a fi eliminate orice suspiciuni in ceea ce priveste corectitudinea concursului. Pentru acest lucru, m-am implicat personal, in calitate de ministru al Sanatatii, astfel incat tinerii medici care participa la acest concurs pentru pregatirea in specialitate sa nu mai aiba motive pentru depunerea contestatiilor". Aceasta este una din declaratiile lui Ionel Blanculescu, ministrul interimar al Sanatatii, referitoare la rezidentiat. Sigur pe el, Blanculescu a plusat, si chiar in ziua concursului s-a dus personal sa incurajeze candidatii. Numai ca socoteala din minister nu s-a potrivit cu cea de la examen. Candidatii sunt revoltati, iar contestatiile curg rau la sediul Comisiei de rezidentiat. Absolventii de medicina sunt nemultumiti ca, spre deosebire de anii trecuti, foarte multi "examinati" au obtinut punctajul maxim si nu pot fi departajati. "La chirurgie, de exemplu, numarul celor care au obtinut punctaje maxime este mai mare decat al locurilor scoase la concurs. O situatie aproape identica este si la specialitatea medicala", se plange unul dintre candidati. Cei care au sustinut examenul spun ca rezidentiatul ar trebui anulat si sa se mai dea inca o data. "Nu este firesc ca la examen sa se dea exact aceleasi grile care au fost afisate pe Internet. Daca ai tocit cateva saptamani acele intrebari, este normal sa obtii punctaj maxim. Dar, in acest fel, nu se pot cerne cei care stiu intr-adevar ceva de cei care au o memorie vizuala mai buna si au "inregistrat" raspunsurile la grile", a mai spus candidatul. Presedintele Comisiei Centrale de Rezidentiat, prof. dr. Florian Popa, a recunoscut ca sunt multi candidati care au obtinut punctaje maxime. Domnia sa, insa, spune ca situatia se va remedia printr-un "test de departajare". Acest nou examen ii deranjeaza pe candidati, mai ales ca nu este prevazut in metodologia actuala de rezidentiat. Prof. Popa sustine ca acest test va fi introdus de cele doua ministere (Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei - n.r.) implicate in examen. Presedintele comisiei a spus ca la celelalte specialitati nu au fost "copii la fel de bine pregatiti, iar departajarea se poate face prin punctaj ponderat".

Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.

eugen
Site Admin

Postby eugen » Tue Nov 25, 2003 1:10 am

ok. la primul post jignitor, atac la persoana (sau la persoane! ex: bai desteptilor/handicapatilor cu 950, idiotilor care ati picat, etc..), sau care nu are legatura cu topicul (gen: cutare, mai esti? ce faci ba?), userul este inactivat si i se sterg toate posturile.

este prima oara cand suntem pusi in situatia sa facem asa ceva, sa nu mai putem sterge porcariile decat daca inchidem temporar forumul! nice..

chiar nu ne intereseaza daca va convine sau nu, celor in cauza. astazi toata echipa med.pub.ro a incercat sa mentina forumul pe picioare, si o facem pentru ca momentan e singurul loc unde putem sa va spunem ce aflam despre rezi in timp util, si putem lua legatura unii cu altii. incercati sa va turnati o galeata de apa rece in cap, si sa va ganditi bine de tot inainte sa scrieti ceva. pentru tziganie, ati gresit locul, domnii doctori :evil:

MadManiacMan
junior
junior

Postby MadManiacMan » Tue Nov 25, 2003 1:18 am

RAMANE VALABIL- MAINE LA 10.00 LA MSF, ADUNAREA CEI CE VOR REZIDENTIAT DE MEDICINA!!! (nu bataie de joc)

Thorr
senior
senior

Postby Thorr » Tue Nov 25, 2003 1:25 am

buon...rezidentiat...DAR CE FEL DE REZIDENTIAT VREM?
Ai un plan?
Tun nu vezi ca din 2000 inckoa intrebarile sunt din an in an mai cretine?
Tu nu vezi ca invatzatul la rezidentiat inseamna o spalare de kreieri?
Nu vezi ka rezidentiatul NU-TZI CERE SA GANDESHTI?
AI VREO SOLUTZIE VALIDA LA ACEASTA PROBLEMA?

adyry
senior
senior

Postby adyry » Tue Nov 25, 2003 1:29 am

situatia mi se pare absurda-doar pe 23 dimineata toti eram egali ,aliniati la start!dupa ce alerg eu 3 km ,timp in care tu stai si te uiti daca alerg corect,vii si spui"eu alerg mai bine,hai sa facem intrecere ACUM" :evil: aa,sa fii venit de la inceput sa alergi cu mine,DA!!

miXtik
newbie
newbie

Postby miXtik » Tue Nov 25, 2003 1:30 am

Vreau in primul rand sa multumesc tuturor celor care au muncit pt a intretine acest forum si celor care au participat intr-un mod civilizat la discutii.
Despre examen... o mare dezamagire (si asta nu pt ca nu as avea punctaj; cu 936 pe medicale sper si eu la ceva...) dar rezultatele foarte stranse nu ma conving ca s-a facut o departajare corecta.
Sunt SIGUR ca acest examen a fost un experiment ratat (oare al catelea pe pielea noastra) si la anul nu se va repeta in aceeasi formula.
In asteptarea rezulatelor finale... ne mai stresam un pic.
O alta idee (poate pt un nou topic) : am auzit ca anul trecut teleconferinta pt alegerea locurilor nu ar fi fost chiar corecta si au fost chestii de genul: "nu mai sunt locuri pe un anumit centru la o anumita specializare", pt ca mai tarziu "sa apara" locul respectiv pt cineva care avea de fapt medie mai mica. Este in masura cineva sa dea niste date mai concrete despre aceasta problema?
....
Stie cineva cam ce grile contestate s-au acceptat...sau au sanse sa se accepte pe Medicale?
yes...I'm falling...
how much until I'll hit the ground?

doctor?
newbie
newbie

??

Postby doctor? » Tue Nov 25, 2003 1:31 am

eu sunt stud anu 6 si deja sunt ingrozit de ceea ce citesc pe aici
intrabati si voi pe acesti "organizatori " daca au de gind ca la anu sa fie tot la fel rezidentiatul...
sa stiu si eu daca mai invat ceva....sau ma reorientez:))
:)

Thorr
senior
senior

Re: ??

Postby Thorr » Tue Nov 25, 2003 1:32 am

doctor? wrote:eu sunt stud anu 6 si deja sunt ingrozit de ceea ce citesc pe aici
intrabati si voi pe acesti "organizatori " daca au de gind ca la anu sa fie tot la fel rezidentiatul...
sa stiu si eu daca mai invat ceva....sau ma reorientez:))

IESHI IN STRADA BRE!...sau...reorienteaza-te...

adyry
senior
senior

Postby adyry » Tue Nov 25, 2003 1:35 am

dar ce grile au fost contestate pe medicala??una pe mine ma facut praf-aia cu cele mai frecvente bacterii-dar doar atit zicea enuntul -mai frecvente unde, ,ptr. cine,..???eu tot n-am inteles unde se face repartitia-chiar daca exista teleconferinta dar eu vreau sa merg la bucuresti sa fiu in sala acolo,sa fiu eu acolo-se poate??

redmaddog
newbie
newbie

Postby redmaddog » Tue Nov 25, 2003 1:41 am

De acord ca examenul de rezidentiat de anul acesta e o mare "dezamagire" (asta ca sa nu spun altceva), dar nu cred ca acum se mai poate face ceva sa schimbam ce s-a intamplat, tehnic vorbind, examenul s-a desfasurat corect toti am beneficiat de aceleasi sanse, e adevarat ca unii s-au "adaptat" mai bine la cerintele concursului (a se citi au facut testele de le-au sarit ochii din cap fara sa citeasca nici macar o pagina din biliografie). Rationamentul pe care s-a mers la conceperea metodologiei pentru examenul de anul acesta n-a fost deloc rau (ideea era probabil sa inlature speculatiile si comentariile, pentru ca anii trecuti s-a tot vehiculat ideea ca in anumite centre candidatiia veau acces la intrebarile propuse pentru concurs, ceea ce e clar ca le creea un avantaj; asa ca anul acesta s-au gandit la varianta asta in care toti am avut acces la baza de intrebari), numai ca daca vroiau intr-adevar un examen cat de cat realist trebuiau sa publice macar vreo 20 000 de intrebari, asta i-ar fi linistit pe cei care au mers la examen memorand doar testele si probabil i-ar fi scos din cursa.
In principiu ideea reluarii examenului, desi fantezista, nu e deloc deplasata pentru ca examenul asa cum s-a desfasurat el a fost un FIASCO (corect, dar tot fiasco).
Zambeste, maine va fi (si) mai rau !

bambina

Postby bambina » Tue Nov 25, 2003 1:45 am

Fratilor, faptul ca ni s-au dat grilele cu raspunsuri cu tot este o FRAUDA!!!!!!!!!asa ceva nu se face intr-un concurs in care se doreste departajarea obiectiva a candidatilor!!!!!!!!!De aceea TREBUIE ANULAT!!!!!!!

doctor?
newbie
newbie

ME

Postby doctor? » Tue Nov 25, 2003 1:47 am

eu sper sa ia totusi rezidentiatul astia mai buni dintre voi ca sa am eu mai putina concurenta la anu
so SA SE REPETE

Thorr
senior
senior

Re: ME

Postby Thorr » Tue Nov 25, 2003 1:48 am

doctor? wrote:eu sper sa ia totusi rezidentiatul astia mai buni dintre voi ca sa am eu mai putina concurenta la anu
so SA SE REPETE

sfatul meu era ku totul altul...dar in fine... :D

zad
senior
senior

Postby zad » Tue Nov 25, 2003 1:54 am

am o intrebare :

indiferent cum se hotaraste solutionarea problemei actuale oricum va fi vorba de o noua deplasare la bucuresti /cluj etc a celor cu 950 (sau a tuturor candidatilor)
cine plateste?
turcu plateste :wink:

adica de ce sa mai dau eu bani inca o data pe cazare masa tren etc.

chiar daca nu se anuleaza si se duc numai cei cu 950 (eu nu :? ) ; asta inseamna bani
alte grile
alte foi
alte carioci
alte sali
alti supraveghetori

toate costa
adica de la buget deci indirect tot noi platim
sau nu :)
ii pune la noi taxe pe cei cu 950
vreti plastica platiti taxa
nu platiti lasati locurile la ai' mai 'pregatiti'

sa plateasca dl dr popa et co. din salariu pt incompetenta

asta in caz ca nu-si da demisia

(si nu si-o va da prea repede ; a avut un sef de la care sa invete 'arta' nesimtirii )

sper ca asta nu intra sub incidenta atacului la persoana sa ma dati afara de pe forum

Thorr
senior
senior

Postby Thorr » Tue Nov 25, 2003 1:56 am

platesck io incka o kariocka shi tiparirea kaietului de grile shi 2 formulare de-mbulinat...ku konditzia ka personalul auxiliar sa vina gratis....ka i-am platit odata deja...shi degeaba

val
senior
senior

Postby val » Tue Nov 25, 2003 1:59 am

io-mi platesc si un supraveghetor, sa nu zica lumea ca trisez

Thorr
senior
senior

Postby Thorr » Tue Nov 25, 2003 2:01 am

itz dau kainele meu sa te supravegheze shi-mi dai mie banu...poa facem shusta kiar... :lol:

Vic
junior
junior

Postby Vic » Tue Nov 25, 2003 2:06 am

Eu o sa imi platesc un imbulinator :p

val
senior
senior

Postby val » Tue Nov 25, 2003 2:10 am

am inventat Imbulinatorul Universal de 950 de Puncte
dupa ce iau brevetul imi fac reclama la Teleshopping

doctor?
newbie
newbie

ME

Postby doctor? » Tue Nov 25, 2003 2:11 am

MAI OAMENI BUNI DA VAD CA N AVETI SOMN DELOC...
DIN OBISNUINTA STATI PIN LA ORA ASTA TIRZIE ..
ASA ATI INVATAT PENTRU REZIDENTIAT?

val
senior
senior

Postby val » Tue Nov 25, 2003 2:13 am

reflex, deh... :roll:

zad
senior
senior

Postby zad » Tue Nov 25, 2003 2:14 am

probabil e offtopic da o sa ma risc:

o carioca sharpie ,septe foi, o bucata de supraveghetor platita si o bucata de siliciu din calc+scanner sigur nu fac 1.500.000 lei (ptiiiii ce de-a zerouri ! !)

si acuma serios :
eu am plecat din buc. acasa (sunt dintr-o oarecare provincie!).

cand ma intorc ma ia domnu dr. Popa in masina

sau poate dl contabil Blanculescu :roll:

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Tue Nov 25, 2003 2:15 am

Bine, bine, maine la 10 in fata MSF (unde-i asta, apropos?) dar presa a anuntat-o careva de intrunirea asta?
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)

redmaddog
newbie
newbie

Postby redmaddog » Tue Nov 25, 2003 2:23 am

asilum wrote:Cand ai sa faci si tu 950, at o sa-ti explicam.Pana atunci, ia si mai invata.

Asilum aroganta ta, la adapostul anonimatului e demna de alta cauza (sau poate ar fi deplasata in orice alta situatie). Ai reusit un scor de 950.... felicitari, numai ca as fi curios daca examenul de departajare se va face cu teste la prima vedere care va fi rezultatul. Iti doresc succes macar vreo 700 de puncte (din 750), pentru ca altfel ... n-ai dovedit nimic, din contra. Acelasi lucru e valabil si pentru ceilalti candidati care au obtinut 950 de puncte, situatia hilara ar fi ca unii dintre ei sa nu faca 51%, pentru caasta ar spune totul despre concursul de anul acesta asa cum s-a desfasurat el. Pronosticul meu e ca din cei 250 sau cati or fi ei (cei cu punctaj maxim la chirurgie) poate doar 15-20% vor scoate punctaje peste 80%.

May The Force Be With You !

catalint
junior
junior

Postby catalint » Tue Nov 25, 2003 2:38 am

stiti,mie mi se pare stupid!ne certam intre noi,invirtim idei,dar nu facem nimic !acum,cei cu 950,:"sunt mai buni",restul, mai slabi,in tara asta se pare ca la un concurs de o asemenea anvergura trebuie sa ia numai unul adica cel cu 950,adica acei x cu 950!realitatea e alta totusi,dupa umila mea parere:intre 945 si 950 suntem toti egali!si fara nici o suparare,{asta nu pentru ca am luat eu 949}dar remarc un egoism solidar al celor cu 950.eu ,si in situatia in care ma aflu,n-as dori nimanui din cei cu max,sa treaca prin zbaterea mea!ce dumnezeu,se va lua numai cu prima medie pe tara?pentru dumnezeu,am luat al doilea......!!!!!!!!!!
"Oh well, whatever...nevermind"Kurt Cobain

vladposte
newbie
newbie

Postby vladposte » Tue Nov 25, 2003 2:42 am

Salut!
Last edited by vladposte on Tue Dec 02, 2003 4:55 am, edited 1 time in total.

Thorr
senior
senior

Postby Thorr » Tue Nov 25, 2003 2:45 am

urmatorul raspuns
]
Draga coleg, am luat 950. Examenul a fost la mine in sala corect. Daca la tine in sala nu a fost puteai sa te ridici si sa chemi politia care nu era mai departe de 1(unu) metru de usa amfiteatrului.
Grilele le-ai avut si tu si ti s-a si publicat de 2(doua) ori in viata medicala ca din aceste baza de date se vor scoate intrebari, plus adevarul, televiziune, etc, asa ca puteai sa fii in Cuca Macaii si tot auzeai si tu de Marea Gaselnita. Puteai sa te ridici si sa contesti faptul ca recunosti toate grilele, dar nu ai facut-o. Nu stiu daca obtineai ceva, dar am fi auzit de tine. Erau PUBLICE. Ai tacut si ai crezut ca si mine ca o sa faci de maxim.
Un examen este o chestie care nu implica numai sa fii doxa la carte asa cum sustii tu ca esti, ci si rabdare sa completezi borderoul si autostapanire, si multe altele. Crede-ma, am sustinut mai multe examene la viata mea ca tine desi nu te cunosc. Sa stii ca eu stau foarte prost cu norocul.

Cat despre faptul ca TU STII SA FACI INJECTII sa stii ca si fratele meu care e electronist stie. Daca tu imi spui mie ca ai facut cate 1000 injectii din fiecare, eu imi cer scuze ca te-am apostrofat. Pe de alta parte sa stii ca in anii 2-3-4-5-51/2 mi-am rupt oasele prin Spitalul Clinic de Urgenta Multe nopti din fiecare saptamana. Si eu cred ca dupa 4 ani de stat in Triaj nu zic ca stiu sa actionez mai bine ca tine, dar cred ca esti cam deplasat.
Si nici nu cred ca sunt cu mult mai destept decat ceilalti colegi si care au facut si care nu au facut grile, asa cum te crezi tu. In urma acestui examen trebuia sa obtii maximum de puncte. Ca nu ai obtinut eu zic ca AMERICANII SUNT DE VINA. Eu o sa plec in Austalia, dar cred ca pe mine MARTIENII m-au ajutat. Mie mi se pare foarte clar: ori te dai cu martienii, ori cu americanii. Totul depinde de tine.

PS: Daca as fi Dr. Popa chiar ti-as fi dat un test cu unul care-ti moare in brate sa vad ce ai face. Probabil ca fi inceput sa plangi sau sa lesini, depinde acum, nu pot sa ma pronunt. Nu stiu cum ai fi reactionat dar la cat te crezi de tare as fi riscat viat unui OM ca sa te verific. Stii de ce, da? Mai bine sa moara 1(unu) decat 1000(una mie).
Vezi, ai inteles.

Self-contol & fairplay please.
Postelnicu Vlad

mdah...
te sckuz ka nu shtii ku cine vorbeshti...
Dar krezi ka mie...dacka ai fi shtiut cine sunt mi-ai fi dat acelashi raspuns?

ku intzelegere,
Radu Filipescku

:D

ackum kred ka te-ai lamurit...shi shtii prea bine ka shtiu mai mult deckat sa "fac injectii"... :lol:
Last edited by Thorr on Tue Nov 25, 2003 2:49 am, edited 1 time in total.

redmaddog
newbie
newbie

Postby redmaddog » Tue Nov 25, 2003 2:47 am

catalint wrote:stiti,mie mi se pare stupid!ne certam intre noi,invirtim idei,dar nu facem nimic !acum,cei cu 950,:"sunt mai buni",restul, mai slabi,in tara asta se pare ca la un concurs de o asemenea anvergura trebuie sa ia numai unul adica cel cu 950,adica acei x cu 950!realitatea e alta totusi,dupa umila mea parere:intre 945 si 950 suntem toti egali!si fara nici o suparare,{asta nu pentru ca am luat eu 949}dar remarc un egoism solidar al celor cu 950.eu ,si in situatia in care ma aflu,n-as dori nimanui din cei cu max,sa treaca prin zbaterea mea!ce dumnezeu,se va lua numai cu prima medie pe tara?pentru dumnezeu,am luat al doilea......!!!!!!!!!!

CatalinT 950-949=1 so.....
Nu ca eu as fi facut 950, am facut numai 937 m-am resemnat si asta e.....
singurul meu regret e ca am trecut doar de trei ori prin teste, doar ca la o bere dupa examen m-a scos din minti unul care facuse 950 si se mai si lauda in gura mare ca nu citise nici macar o pagina din bibliografie, dupa el " rezidentiatul e un examen care trebuie luat .... nu conteaza cum ", iar daca asta a fost motto-ul dupa care s-au ghidat unii ........ mi-e SILA

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Tue Nov 25, 2003 2:53 am

Si eu am auzit pe unul ca a citit doar Apendicita si patologia pediatrica si luase 950. Eu am citit materia si am 941. Ce sila! Mi-e groaza! :twisted:
Nu spun ca toti sunt asa, ca nu sunt intr-o ureche, dar sunt si astfel de "luminate" exceptii !
Last edited by ciresar1988 on Tue Nov 25, 2003 3:11 am, edited 1 time in total.
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)

iris77
newbie
newbie

Postby iris77 » Tue Nov 25, 2003 3:05 am

servus oameni buni, pana acum am stat si am ascultat tot ceea ce ati spus si cand tocmai incepusem sa va iubesc si sa fiu mandra de confratii mei medici, m-a lovit cea mai crunta dezamagire: chiar trebuie sa ne impartim noi in destepti si in cretini, nu e suficient ca toata societatea asta ne priveste ca pe niste rahati(pardon :oops: ) si pe ce criterii facem departajarea, pe 1-2 puncte castigate sau pierdute la loteria asta de examen? Etrist, foarte trist...
It does not matter how slowly you go so long as you don't stop.

mc hammer
newbie
newbie

Postby mc hammer » Tue Nov 25, 2003 4:57 am

asta nu a fost examen ci SIMULARE de examen.
la stoma nu au fost grile gresite apropos de ce a scris domnisoara oana-dimulescu.....trebuia sa stie si ea daca a luat 939.
eu sper sa se intre si cu 900..daca nu..astai...
dar nu va mai luati de Scoro caci are dreptate si a spus-o de la inceput...spre deosebire de restul care s-au bucurat ca nu mai au altceva de facut decat sa faca 10 capitole pe zi timp de 3 luni...sa le "fotografieze" si apoi sa vina si sa se "streseze" enorm la completat buline (cam in 3 ore...grilele erau gata in 1 ora :lol: )...am scris asta ca sa le raspund la marea majoritate a celor cu 950 de la chirurgie care personal nu cred ca au stiut materia..au avut 3000 grile fata de 5000 de la stoma si timp berechet. Asha ca mai coborati nasul domnilor...nu sunteti cu nimic mai buni decat cei care au facut 940-945.
la examenul asta nu sa putut face departajare pt ca nu a fost examen ...ci SIMULARE...
dati-mi voi un exemplu de examen care sa fie promovat doar cu nota maxima...e ridicol...nu se poate sa nu se greseasca kiar nimic....la SIMULARE desigur ca se poate
parerea mea... :wink:

vladposte
newbie
newbie

Postby vladposte » Tue Nov 25, 2003 5:28 am

Ciudat
Last edited by vladposte on Tue Dec 02, 2003 5:00 am, edited 2 times in total.

Tyby
Dungeon Keeper

Postby Tyby » Tue Nov 25, 2003 5:34 am

mda ... S-au spus destule ... si bune, si rele ... noaptea deja e cam pe duca ... asa ca:

1. Oricine sustine ca examenul asta a fost corect este rupt de realitate ... Rolul unui concurs este sa-i aleaga pe cei mai buni (la un moment dat - evident). DAR pe cei mai buni oricum, ci pe cei mai capabili pentru a face in continuare o anumita activitate. Iar in loc de grile puteau foarte bine sa dea concurs de desenat nasturi ... rezultatele ar fi fost la fel de edificatoare ... deci examenul nu poate intra in definitia de corectitudine ... NU asa se stabileste cine are pregatirea si capacitatea intelectuala si fizica pentru a deveni medic specialist.

Prin modalitatea aleasa au reusit sa compromita o intreaga "promotie" de rezidenti ... pe simplul motiv ca de-acu incolo nu vor mai fi concursuri propriu-zise, ci alte metode cu numele generic de "examen". Plus limba de rigoare ... ca se aduna si asta la punctele necesare unui rezident ... si asta va fi un real dezavantaj si pentru cei care chiar meritau sa "castige" acest concurs si au reusit ... si sunt destui ...

Deci: in conditiile unui examen aflat in afara limitelor corectitudinii, este matematic IMPOSIBIL sa ai rezultate corecte. Si nu mai comentez subiectul.

2. Au fost guri care au strigat inainte de examen ca nu-i corect ... si aveau dreptate ... dar nu au fost luati in serios ... noi am incercat si noi sa aratam asta ... pe masura ce devenea mai evident ... din pacate nu am fost luati in serios ... De ridicat absolventii la proteste?! Parerea mea: inutil .... era de mult stabilit ce va fi si ... Sa fim seriosi, romanul merge pe ideea: vedem ce-o fi, si daca iese rau, facem scandal ... s-a dovedit foarte bine (si NU fac referire la NIMENI in particular) ca asa este.

3. Acu, daca tot veni vremea sa faceti scandal, nu o faceti ca la usa cortului ... pentru ca daca va duceti sa anulati rezidentiatul, mare lucru nu cred ca se rezolva ... din contra ...

Dovediti acolo ca NU sunteti niste ofticati cu punctaje sub cele de intrare (nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar asa veti fi priviti daca veti sustine sus si tare ca cei cu 950 sunt tampiti si voi nedreptatiti - si in concluzie sa se anuleze examenul), ci niste medici care vor sa schimbe ceva, si nu vor doar dreptate pentru ei ... Niste medici care vor un sitem (macar) mai corect decat cel de anul asta, un sistem ca ansamblu mai corect, nu numai un rezidentiat gandit aiurea si pus in aplicare si mai si. Daca mereti acolo, mereti cu un cap pe umeri si fiti constienti ca examenul de anul asta NU se va anula (sa daca - prin absurd se va intampla asta -) nu va fi in avantajul vostru!

Cam asta e. Sper sa reusesc sa va ingros randurile maine (azi adica).

PS: am constatat azi, cat am facut de garda, ca mai intepati au fost cativa dintre cei cu 950. ... Probabil este vorba de stresul de dupa si dinaintea examenului! :twisted:
formerly known as gaurika ...

May the best from your past be the worst in your future!

Tyby out!

asilum
junior
junior

Postby asilum » Tue Nov 25, 2003 6:58 am

Au fost conditii absolut egale pentru toti. De ce unii au facut 950 de puncte si ceilalti nu?Cum puteti demonstra ca cei care nu au reusit maximum de punctaj nu au pus raspunsurile la teste din intamplare.Cum puteti demonstra ca cei care au luat mai putin stiu mai multa medicina decat cei cu punctaj maxim?De ce nu au facut TOTI 950 de puncte?Daca era asa de simplu, ar fi trebuit sa fie 1600 de teze cu 950 de puncte si nu doar o sesime din ele.Puteti sa iesiti in strada, puteti injura si manifesta.
Adevarul este ca in 23 noiembrie, cei care au facut 950 de puncte au fost putin mai buni decat ceilalti. DIN ACEST MOTIV, CEI CARE AU LUAT IN MOD CINSTIT 950 DE PUNCTE SUNT ADEVARATII PERFORMERI DE ANUL ASTA.

asilum
junior
junior

Postby asilum » Tue Nov 25, 2003 7:03 am

Nu noi, cei cu 950 de puncte, am stabilit aceste reguli. Am acceptat regulile asa cum le-ati acceptat si voi si am jucat dupa ele. Noi am reusit un punctaj maxim in conditiile puse de catre sefii din minister si de aceea, avem dreptul moral de a ne considera invingatori si de a deveni rezidenti anul acesta. Buni sau prosti, poate ca ar trebui sa lasam timpul sa decida.
Simplul fapt ca nu ati reusit sa luati 950 de puncte nu va catalogheaza drept incapabili, dar, in nici un caz, nici pe noi drept imbecili.

mr.2cool
junior
junior

Postby mr.2cool » Tue Nov 25, 2003 9:24 am

Draga Asillum.Nu vreau sa intru in polemica cu tine dar se vede de la o posta ca esti unul dintre numerosii trisori care s-au trezit cu un rezidentiat nesperat (probabil dupa o munca de cateva saptamani).Asa ca te-as ruga frumos sa stai in banca ta si sa taci fiindca nu ai nici un drept sa comentezi despre altii ca nu sti cum e sa n-ai viata 6 luni.Desi am luat 950 mi-ar conveni sa se repete fiindca stiu ca am invatat si materia dar atunci cei ca tine vor umple coada si vor lua numai cei care stiu medicina.Sa-ti fie rusine!
Motto: " Intotdeauna vor fi 1600 de nemultumiti si 264 de multumiti." A. Nastase

Scoro
senior
senior

Postby Scoro » Tue Nov 25, 2003 9:30 am

Iata o alta reactie a presei:

http://www.expres.ro/social/?news_id=13 ... 3f70ba5556

Deocamdata sunt prea "cuminti", probabil fiindca nu inteleg amploarea fenomenului.

Return to “rezidentiat 2003”