Roxad wrote:krispy - kestia cu informatica a fost shi la mine... pana m-am ofticat ca n-am luat la Olimpiada Nationala........ shi am renuntzat total.... ! TOTAL !
victor wrote:facultatea cea de pomina de bioinginerie de la iasi - fabrica de someri pe fata
Courage wrote:Spaga este cel mai josnic lucru, dar e singura solutie, de aceea noi toti in vedem ca pe ceva normal !
Spaga este singura solutie ca sa ai o viata normala ca medic in .ro
Culmea este ca trebuie sa mergi mult pe burta si sa ai multa bafta/pile, pentru ca spaga sa fie intr-o
cantitate multumitoare...
P.S Am uitat. Mai vrei cumva si o casa/masina ?
Atunci fa-te chirurg si o sa ai SI o alee in cimitir.
Concluzia mea?
Trebuie sa fii nebun/romantic/prost ca sa dai acum la medicina.
Oricum eu consider ca barbatul este principalul sustinator financiar al unei familii, iar la 25-30 de ani sa
vin acasa cu 3 mil de lei.. e patetic (dar e viata pe care o vei avea).
Courage wrote:Eu daca nu eram acum la medicina as fi cistigat citeva (doua, trei ) sute de dolari pe luna iar in citiva ani poate chiar citeva mii, si asta fara sa fac nici o facultate, poate doar niste cursuri...
In schimb am ales sa fac medicina, sa dau citeva sute de dolari pe carti si atlase si sa nu mai am timp de nimic altceva (inclusiv sa mai cistig niste bani ca sa ma sustin financiar in anii de studii) si sa nu am convingerea ca voi cistiga vreodata cit as fi cistigat fara facultatea asta.
cand ii "aud" pe astia, ma gindesc: "bai cat de usor e sa renunti din gura, verbal, la
ceva ce nu ai gustat niciodata !" ...
E incredibil cat de atoatestiutori, ce nobili si ce viteji se dau unii care habar nu au!; care nu au trait
HELGA wrote:"Imediat dupa licenta, parintii m-au anuntat ceremonios ca gata, ai terminat facultatea, de acum noi nu
te mai sustinem cu nimic, nici macar cu mincare. "-mi se pare foarte important cat de bine te intelegi cu parintii.
Eu cred ca daca iti dai seama ca nu poti comunica cu ei de nici o culoare(relatia nici nu va evolua intr-un sens pozitiv,decit poate daca ei au fost cei care ti-au virit medicina pe git pentru ca,eventual,sa aiba cui lasa cabinetul)
HELGA wrote:n-are nici un sens sa te apuci de o facultate care te transforma intr-un milog care e obligat sa-si jeleasca cruda soarta pe linga buzunarul lor pina la cel putin 30 de ani.
b3 wrote:cpu, nu te inteleg. Eu ziceam ca, daca n-as fi acum in anul I, as avea $2-300/luna.
Dar, ca viitor medic (peste x ani), stiu ca nu voi cistiga atit (stiu din intimplari auzite de la oameni ca tine, medici stagiari, rezidenti, medici primari chiar cu 20-30 ani experienta), si ca probabil niciodata nu voi cistiga, cumulat, cit as fi cistigat daca as fi ales alta profesie.
b3 wrote:In schimb am ales sa fac medicina, sa dau citeva sute de dolari pe carti si atlase si sa nu mai am timp de nimic altceva (inclusiv sa mai cistig niste bani ca sa ma sustin financiar in anii de studii)
b3 wrote:Da, stiu ca voi cistiga prost ca medic. Sper ca se vor mai normaliza lucrurile peste 5 ani cind termin eu medicina. Speranta moare ultima, nu ?
sl0bizz wrote:Nu ne lasam de medicina. Inca n-a aparut metadona pentru acest drog.
HELGA wrote:...
b3 wrote:Mda, topicul asta este foarte bun pentru liceeni. Pur si simplu striga "Copii, nu dati la medicina ca ia uite cum ajungeti dupa 6 ani: frustrati, complexati
b3 wrote: gata sa le luati capul tuturor care nu sint de acord cu voi
b3 wrote:cpu, ai un laitmotiv in posturile tale: reprosul pe care ti-l fac parinti, ca esti trintor la 30 de ani.
b3 wrote:Tu ai ajuns dupa 6 ani de facultate si citi ai mai avut de practica sa fii atit de frustrat ca altii au bani si tu muncesti pe "$40 si muci" ?
b3 wrote:Dar presupun ca e mult mai usor sa pozezi in victima si sa urli "tu n-ai trait", "tu nu stii ce inseamna sa vezi ochii plini de repros ai parintilor" etc. .
b3 wrote:Tu te chinui cu tot dinadinsul sa-mi demonstrezi ca viitorul e negru si ca voi muri de foame daca refuz sa maninc muci.
b3 wrote:Daca si peste 6 ani tot asa o sa fie.. o sa ma descurc.
sl0bizz wrote:Stiati ca numai 8% dintre studentii americani locuiesc in camin, ca nu au reduceri nici macar 24 de calatorii si cu toate astea 45% dintre tinerii americani sint in facultate, 50% dintre ei muncesc in timpul facultatii si datoria medie a unui student american la sfirsitul facultatii este de 10 mii$?
Care dintre voi a facut datorii de 6 salarii sa zicem, 18 milioane, pentru a termina facultatea?
Asteptati cam multe din cer.
sl0bizz wrote:Cit despre poanta cu metadona, sint multi carora le creste respectul de sine pentru ca fac medicina si nu se mai lasa de ea chiar daca ar vrea sa faca de fapt altceva. Ma uit la incrincenarea cu care prietena mea sustine ca s-ar duce sa faca si rezidentiat in medicina muncii, ca "e mai bine decit nimic"
sl0bizz wrote:(chiar daca nimicul poate fi agent comercial al firmelor de medicamente sau medic la firma privata, cum au angajat generalisti Medsana si Carrefour).
sl0bizz wrote:E un drog periculos medicina.
sl0bizz wrote:Poate ma repet, eu fac alta facultate acum si imi axez viitorul pe aia, deci nu e valabila faza cu metadona la mine.
sl0bizz wrote:Ma uit la incrincenarea cu care prietena mea sustine ca s-ar duce sa faca si rezidentiat in medicina muncii, ca "e mai bine decit nimic" (chiar daca nimicul poate fi agent comercial al firmelor de medicamente sau medic la firma privata, cum au angajat generalisti Medsana si Carrefour).
cpu wrote:Ce nu stiu este daca al 2-lea rezi platit se considera si daca nu l-ai terminat pe primul. Poate stie careva .... ?
Asa ca... nu mai merge treaba cu - "prind ce pot la rezi ca sa iau din prima... ca e mai mult decit nimic... si dupa aia incerc incet sa tot dau pina iau de-mi doresc" (mentalitate idioata pe care multi am vazut ca o aveau).
Zic mentalitate idioata pt ca 99% din astia care gandeau asa, odata ce s-au vazut rezidenti, nici ca au mai avut vointa sa o ia de la capat... sa renunte la ce aveau si sa mai dea odata...
andrast79 wrote:cine e rezident pe medicale anul asta si mai da o data pe alta specialitate (sa zicem medicina de familie) si ia examenul, va putea sa faca cele doua specialitati in paralel, cu 2 salarii?
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests