Nu o sa va astenizez cu demonstratia matematica propriuzisa,(decit daca vrea cineva in mod explicit asta), dar iata corolarul meu in privinta concurentei, locurilor si metodologiei de examinare pe chirurgie:
---------premise de estimare (prognoza) si surse aferente:
1--------concurenta = 6,33\loc------------ DSP
2---------scoruri ponderate (medii si maxime) = 930p-960p-------rezultate randomizari (simularile de pe net)
3----------nr. locuri rezi Chirurgicale= 264 total (107 Buc)----Metodologie MS, VM.
----concluzii: 1) Daca premisele sint valide-------- [ poate fi, eventual, disputabila obiectivitatea unora dintre cei care facem simulari on\off line ca si capacitatea biologica si psiho-neurologica a homo sapiens modern de a reitera in conditii de (dis-)stress (examenul propriuzis) permormantele cognitive obtinute in eu-stressul (confortul stimulativ al propriului birou, cu elemente de ergonomie ireproductibile la rezi)],---------- atunci:
a)--nota admitere in rezi (minima)~~~~930-940p
b)--vor exista "shiruri" de ordinul zeci--->suta de candidati cu scoruri algebric identice pe mai multe niveluri de punctaj; ex. 47 de candidati cu 941 p., 98 candid. pe palierul 959 p. , 23 cu 960 etc.
c)--in situatia de la b), vor opera diferentierile prin medie ponderata care vor diferentia, conform estimarilor mele -------(o eroare de calcul este plauzibila dar nu probabila--am folosit emularea in modelarile gaussiene si de tipul "functiilor complexe de grade inalte de variabilitate" + modelul Fermat de prognoza matematica)-------peste 88%, DAR NICIODATA 100% dintre scorurile algebric identice.
d)-------ca o consecinta din c) vor ramine 0,x-12% unde x=nr.intreg pozitiv aprtinind intervalului [1;9] , ergo===>un pocent cuantificabil si semnificativ de candidati vor obtine si medii ponderate aritmetic-identice
-------------------2) Conform 1), neexistind nici un alt criteriu obiectiv (matematic) de departajare prevazut in metodologia de concurs, singurul criteriu nearbitrar care ramine la inde-gindul comisionarilor regionali si centrali ai rezi va fi .............................
..............................................SUPLIMENTAREA LOCURILOR---------------------cu un nr. corespunzator incongruentzelor din sistemul de evaluare-----
P.S.: Mentionez ca erorile (eventuale, -- astept demonstratii contrare) in masura in care s-au insinuat in "calculelele" mele, imi apartin,
si ca nimic din textul de deasupra nu e INCONTESTABIL. Cum ne-a impartasit si colegul Otalen, Errare humanum est!
P.S.S.: SPOR la recapitulari

te intreaba si socoate...