Va fi sau nu va fi greva?

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale

va fi sau nu greva?

da
7
26%
nu
13
48%
unde
7
26%

Total votes: 27

zad
senior
senior

Va fi sau nu va fi greva?

Postby zad » Fri Sep 24, 2004 11:52 pm

rompres (24-09-2004):

Colegiul Medicilor din România solicitã salarii mai mari pentru medici
Colegiul Medicilor din România (CMR) a trimis o scrisoare deschisã primului-ministru, celor douã Comisii de sãnãtate ale Parlamentului, ministrului Sãnãtãtii si presedintelui CNAS în care se aratã, printre altele, cã "Guvernul României persistã în a situa profesia medicalã pe unul dintre ultimele locuri ale profesiilor din tara noastrã, pe acelasi palier de responsabilitate si apreciere cu cel al strângerii gunoaielor si al celorlalte activitãti de salubrizare".
Potrivit presedintelui CMR, prof.dr. Mircea Cintezã, salariul mediu net pe economie a fost în acest an de 5,9 milioane lei, iar profesia medicalã ocupã un loc codas, fiind retribuitã cu 20% mai putin decât media pe întreaga economie, venitul lunar mediu net fiind de 4,7 milioane lei.
El a explicat vineri, într-o conferintã de presã, cã acest lucru se întâmplã în conditiile în care cei care urmeazã medicina învatã 11 ani - 6 ani de facultate si 5 ani în medie rezidentiatul - fatã de o duratã de patru ani pentru majoritatea celorlalte profesii. Profesia medicalã este singura care are ca obiect direct de activitate viata omului, a subliniat dr. Cintezã.
Presedintele CMR a afirmat cã pentru învãtãmânt, sub presiunea amenintãrii cu greva, guvernul a acceptat o crestere salarialã cu 30%, gãsind resurse. Semnatarii scrisorii cer cresterea veniturilor salariale din sistemul sanitar cu cel putin 60% si asteaptã un rãspuns în cel mult douã sãptãmâni. Scrisoarea a fost semnatã în unanimitate de Consiliul National al CMR care s-a reunit vineri.
În cadrul aceleiasi conferinte de presã, prof.dr.Mircea Cintezã a adus în discutie faptul cã se pãstreazã un secret absolut asupra proiectiei bugetare pentru anul viitor. Totodatã, el a subliniat cã pânã acum CMR nu a avut nici o reactie, pentru cã medicii au fost impresionati de mesajele de bunãvointã primite din partea guvernantilor, mesaje care însã, dupã cum a sustinut dr. Cintezã, nu sunt acoperite de fapte.
Mircea Cintezã s-a referit si la faptul cã sistemul sanitar se aflã pe primele pagini ale ziarelor pentru greseli. "Suntem oricând gata sã rãspundem pentru acestea", a subliniat presedintele CMR, adãugând însã cã, în conditiile în care personalul medical se zbate în mizerie, aceasta se reflectã asupra bolnavilor. "Nu putem sã acceptãm sã nu ne gândim la propria supravietuire", a spus el.
Presedintele CMR a explicat cã nu acceptã conditionarea actului medical, plata la negru, dar factorii responsabili trebuie sã gândeascã la sistemul sanitar altfel. Într-o tarã în care preturile se aliniazã rapid la Uniunea Europeanã nu se poate accepta ca salariile sã fie de 100 de euro, a adãugat el.
CMR asteaptã un rãspuns ferm din partea Guvernului privind proiectiile bugetare pentru anul viitor.

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Mon Aug 28, 2006 2:59 pm

Unul din exemplele de protest esuat.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

danhia
elite
elite

Postby danhia » Mon Aug 28, 2006 5:26 pm

si eu care ma intrebam deja cand trec alea 2 sapt....cerd ca bugetul ala promis in 2004 a ramas in continuare la fel de secret. :P :P

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Mon Aug 28, 2006 9:05 pm

Am votat Nu. Cu toate astea, stiu ca fara greva nu avem nici o sansa.Eu alta solutie nu vad, pentru ca altfel tot bataie de joc vom ramane.Sa se inteleaga ca suntem importanti si noi si nu mai putem continua asa.
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

danhia
elite
elite

Postby danhia » Mon Aug 28, 2006 9:37 pm

sid e ce ai votat nu?suferi de mania contradictiei?

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Mon Aug 28, 2006 10:35 pm

Se observa ca lucrurile astea au o anumita periodicitate, si rezultate asemanatoare.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Aug 28, 2006 11:03 pm

a votat nu, desi crede ca asta e singura solutie, pentru ca amibele astea de colegi ai nostri nu vor iesi la nicio greva
intrebarea era "va fi sau nu va fi?", nu "iesiti sau nu?"
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

danhia
elite
elite

Postby danhia » Mon Aug 28, 2006 11:07 pm

pai dc stia ca nu vine atunci normal ca si=a imaginat ca nu o s fie. cel putin nu pt ea. 8)

Return to “Viata in spital”