strategii de invatare pentru rezidentiat

...nimeni n-a spus ca va fi usor
ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Tue Jun 13, 2006 5:50 pm

eu am o idee;mancati jeleu de la dr oetker.Chiar daca nu va place la gust, va veti distra vazand-o cum tremura...o sa va descarcati frustrarile.Bafta

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Jun 13, 2006 9:07 pm

da da prioviti-o cum tremura si faceti-i un nod :roll:

cookyy
senior
senior

Postby cookyy » Tue Jun 13, 2006 9:32 pm

eu dau pe medicale!bafta tutturor dar sa imi lasati si mie un loc...pneumo,psihiatrie,endocrine, infectioase,ceva pe acolo...hai spor happy people!!si innodati la jeleuri ca-s bune la nervi!! :mix:
yeah...right...whatever....

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Jun 13, 2006 11:51 pm

cookyy wrote: dar sa imi lasati si mie un loc...[],endocrine, [],ceva pe acolo...

am auzit ca endocrinele se iau la urma
deci sigur o sa ramana si pentru tine un loc.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

No More
senior
senior

Postby No More » Wed Jun 14, 2006 6:47 pm

Foarte bine ca raman endocrine mai la urma. Mie chiar mi-a placut stagiul de anul asta :lol: Si la urma urmei, nici nu ma omor eu cu invatatu' :lol:

Care-ati invatat mai mult... ati trecut prin **% din materie... : e tarziu daca te apuci de invatat la inceput de an 6 ? Asta as vrea sa stiu :lol:
Si inca una: ti-e mai usor sa inveti daca la examene te-ai straduit un pic mai mult? Gen... am invatat de 9 la cardio... o sa-mi fie mai usor cand ma apuc sa invat pentru rezidentiat?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Jun 14, 2006 6:53 pm

endocrinele chiar ca cel mai la urma, poti sta lejer fara sa invetzi ca-ti baga Cocu niste endocrine in traista

VARAN / STUDY
senior
senior

Postby VARAN / STUDY » Wed Jun 14, 2006 6:53 pm

No More wrote:Foarte bine ca raman endocrine mai la urma. Mie chiar mi-a placut stagiul de anul asta :lol: Si la urma urmei, nici nu ma omor eu cu invatatu' :lol:

Care-ati invatat mai mult... ati trecut prin **% din materie... : e tarziu daca te apuci de invatat la inceput de an 6 ? Asta as vrea sa stiu :lol:
Si inca una: ti-e mai usor sa inveti daca la examene te-ai straduit un pic mai mult? Gen... am invatat de 9 la cardio... o sa-mi fie mai usor cand ma apuc sa invat pentru rezidentiat?

pt chirurgie! dc inveti cu 6-7 luni inainte serios, inainte de asta sa fi citit cat de cat sa intelegi ce se vb pe acolo... e absolut ok!eu am picat anul trecut, dar nu inseamna ca ce spun e o prostie....

am colege care au dat pe medicala si au invatat similar 6 luni serios si au luat...nu printre primi dar au prins ati, gastro, endocrine, etc.

asa ca go 4 it!

zyprexa
newbie
newbie

Postby zyprexa » Wed Jun 14, 2006 7:17 pm

No More wrote:Foarte bine ca raman endocrine mai la urma. Mie chiar mi-a placut stagiul de anul asta :lol: Si la urma urmei, nici nu ma omor eu cu invatatu' :lol:

Stai mey linistit ca eu am auzit ca de anul asta cine nu ia nimic pe medicala cade automat pe endocrine ( face cocu cinste! ). Nu ai de ce sa te stresezi pt endocrine, mai bine ai invata sa iei si tu o medicina de familie...ceva !
life is a bad joke, don't take it serious...

No More
senior
senior

Postby No More » Wed Jun 14, 2006 7:34 pm

:lol: MF nu... nu stiu de ce, dar nu. Muuuuult mai bine-ar fi gastro sau endocrine. Sincer.
Eu legala vreau sa fac. si-am inteles ca poti prinde legala, daca te situezi cam la jumatatea listei. Asa e?
La enocrine l-am avut asist. pe Dr. Cucu... deci daca am trecut de Cucu, eu zic ca-s OK :lol:

Va multumesc pentru raspunsuri. Varan, chiar incurajator ceea ce zici tu :lol:

zyprexa
newbie
newbie

Postby zyprexa » Wed Jun 14, 2006 7:43 pm

No More wrote::lol: MF nu... nu stiu de ce, dar nu. Muuuuult mai bine-ar fi gastro sau endocrine. Sincer.
Eu legala vreau sa fac. si-am inteles ca poti prinde legala, daca te situezi cam la jumatatea listei. Asa e?
La enocrine l-am avut asist. pe Dr. Cucu... deci daca am trecut de Cucu, eu zic ca-s OK :lol:

Va multumesc pentru raspunsuri. Varan, chiar incurajator ceea ce zici tu :lol:

Doar daca se scot locuri pe legala... :lol: :lol: :lol:
Esti cumva din Moldova?
life is a bad joke, don't take it serious...

No More
senior
senior

Postby No More » Wed Jun 14, 2006 7:51 pm

zyprexa wrote:Esti cumva din Moldova?

Nu. De ce? Am accent? :P

Or sa se scoata. Eu dau in 2007 :lol:
Si dupa cate zice Nicolaescu, vor sa scoata mai multe locuri la disciplinele unde nu-s prea multi medici. Si nu cred ca-i inflatie de legisti. Cel putin sper... :lol:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Jun 14, 2006 7:56 pm

No More wrote::lol:

si eu tot pe cocu de la biobaza deci nu inseamna nimic.

nu poti face previziuni pe locurile de la legala deoarece sunt prea putine, asa ca cele 2 locuri se pot lua fie de catre primii dopi, fie de ultimii doi...

danhia
elite
elite

Postby danhia » Wed Jun 14, 2006 9:58 pm

[quote="No More" Si nu cred ca-i inflatie de legisti. Cel putin sper... :lol:[/quote]

insa se anunta inflatie de morti accidentale, si mai ales intentionale. yup, e nevoie!
Red Apple

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jun 15, 2006 1:56 am

..incerci sa ne spui ceva?
daca se termina postul in mijlocul unui cuvant intram la idei :P

cred ca poate fi pasionant la legala. plus ca deja nu te vei ami uita la filme poklitiste ca vei stii ca se rezolva altfel:))
marfa

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Thu Jun 15, 2006 2:36 pm

iar suntem sceptici. pai daca omului ii place legala, legala sa fie. :lol:

apropo, referitor la strategii de invatare, nu stiu pe cine cat ajuta, eu am scanat grilele de anul trecut si cumva vor ajunge sa fie si postate :wink:

insa nu cred ca e prea mare diferenta fata de orice test facut random pe etim sau oriunde altundeva. whatever, eu va doresc spor in continuare
Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jun 15, 2006 2:59 pm

pai fa-ti alt cont, o clona mica ceva
hai fie vba intre noi, e ca era si nevoie? :)

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Thu Jun 15, 2006 3:21 pm

nu-mi fac clone, sorry ca te dezamgesc

mai bine ti le trimit prin mail :P

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jun 15, 2006 3:24 pm

pai hai de ce nu le trimiti daca tot zici ca le ai? :o

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Thu Jun 15, 2006 3:31 pm

pai chiar acuma ti le trimit, of of
cata nerabdare :cry:

danhia
elite
elite

Postby danhia » Thu Jun 15, 2006 6:29 pm

mah tridi, ... :lol: :lol: se scot cumva anul asta posturi de chirurgie dermatologica de e asa mare graba?
Red Apple

i_mona_12
senior
senior

Postby i_mona_12 » Fri Jun 16, 2006 12:24 pm

E posibil sa nu inveti deloc cateva capitole din programa (sa zicem genomul, celulele stem si hormon receptor....sau altele) si totusi sa iei cu brio examenul de rezidentiat?
Exista cineva care a incercat? :D Sau voi fi eu prima? :D
Daca ai o problema grea, da-o unui om lenes; el va gasi cea mai simpla cale sa o rezolve.

Tutza
elder
elder

Postby Tutza » Fri Jun 16, 2006 1:04 pm

defineste "cu brio" :)
Formula fericirii e sa fii multumit cu ce ai si sa-ti doresti sa fii in continuare mai bun.

i_mona_12
senior
senior

Postby i_mona_12 » Fri Jun 16, 2006 1:09 pm

Sa se claseze macar in prima jumatate, daca nu mai sus (prima treime sau primul sfert)
Daca ai o problema grea, da-o unui om lenes; el va gasi cea mai simpla cale sa o rezolve.

Tutza
elder
elder

Postby Tutza » Fri Jun 16, 2006 1:11 pm

eu zic ca se poate sa iei lejer in prima jumatate daca nu citesti brosura.
dar trebuie sa inveti cu dintii restul
Formula fericirii e sa fii multumit cu ce ai si sa-ti doresti sa fii in continuare mai bun.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Jun 16, 2006 2:58 pm

restul insemannd si avc si diabet si tulburari de ritm si etc.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

VARAN / STUDY
senior
senior

Postby VARAN / STUDY » Fri Jun 16, 2006 3:23 pm

i_mona_12 wrote:E posibil sa nu inveti deloc cateva capitole din programa (sa zicem genomul, celulele stem si hormon receptor....sau altele) si totusi sa iei cu brio examenul de rezidentiat?

asta e motivul principal pt care eu am picat anul trecut.... care aveti tupeu go4it, eu nu mai am....

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Fri Jun 16, 2006 5:58 pm

in general daca lasi lipsa cateva subiecte, dar restul le stii f f f f bine, ar trbui sa ajunga
insa intradevar, anul trecut au fost destul de multe intrebari din brosura...nu exagerat de multe, dar totusi...
eu le-am citit doar anul trecut, deee, am si gresit din ele la examen, dar nu pot da vina numai pe ele. daca greseam numai intrebarile din brosura, imi ajungea punctajul, insa am gresit si altele
asa ca, cine intradevar vrea, ar face bine sa invete tot
TOT
Everything :twisted:

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Fri Jun 16, 2006 6:21 pm

gandeste-te ca in timp ce tu jonglezi ce sa nu inveti, altii tocesc in nestire toate subiectele...asa ca nu mai ganditi ca saritul peste subiecte e benefic...anul trecut asa s-a triat lumea...cu intrebarile din brosura aia stupida.

faramita
senior
senior

Postby faramita » Fri Jun 16, 2006 9:04 pm

Salutare! As dori sa stiu ce grile faceti pt rezi si de unde anume? Grilele acelea care au aparut anul trecut (parca) pe net pentru fiecare capitol? Mai sunt si altele? Exista vre-un soft? Si, cam care ar fi eficacitatea pe care o estimati ca ar avea grilele astea in invatarea materiei? (parerile celor ce au mai trecut prin examenul asta sunt binevenite)
Un prost cauta sensul vietii...un nebun il stie!

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Fri Jun 16, 2006 9:40 pm

sunt benefice pt punctarea unor lucruri,iti arata la ce sa fii atent,sau peste ce ai trecut cu vederea,cam care este stilul de redactare a lor si cam pe ce se axeaza mai mult

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Jun 16, 2006 9:54 pm

i_mona_12 wrote:E posibil sa nu inveti deloc cateva capitole din programa (sa zicem genomul, celulele stem si hormon receptor....sau altele) si totusi sa iei cu brio examenul de rezidentiat?

am incercat am reusit cred ca de fapt asta e si shmenul, ca daca invetzi avc-uri sau genoame ai sanse amri sa o dai aiuera.

cum zicea cineva 'si temele mici e ale noastre'. as parafraza ca MAI ALES TEMELE MICI.

corcodusa
senior
senior

Postby corcodusa » Sat Jun 17, 2006 12:08 pm

trident wrote:

am incercat am reusit cred ca de fapt asta e si shmenul, ca daca invetzi avc-uri sau genoame ai sanse amri sa o dai aiuera.

cum zicea cineva 'si temele mici e ale noastre'. as parafraza ca MAI ALES TEMELE MICI.

de acord
ani trecuti sau dat f multe intrebari din teme mici si brosura pe chir
iar din AVC, politraumatisme, traumatisme, arsuri, CBP putine si destul de simple, unele chiar de cultura medicala
fiecare va decide cat de mult toceste anumite capitole, insa parerea mea ca 2-3 capitole mai nesuferite sau mari pot fi sarite daca stii destul de bine restul si poti sa iei punctaje bune
nr de intrebari nu tine cont de nr de pagini ale unui capitol
spor tuturor
:shock: :shock: :shock:
inca un macelar in spitale

Daiza
elder
elder

Postby Daiza » Mon Jun 19, 2006 12:06 pm

nu ai cum sa stii nimic la perfectie...motiv pt care nici temele mici, sau f mici, sau cele mai mici...asa ca mai bine citesti tot si basta.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon Jun 19, 2006 4:50 pm

Daiza wrote:nu ai cum sa stii nimic la perfectie...motiv pt care nici temele mici, sau f mici, sau cele mai mici...asa ca mai bine citesti tot si basta.

aici e gresheala multora. daca citeshti tot si basta rishti sa nu ramai cu nimic; otherwise poti invata 30 de teme mici care statistic te baga in rezidentiat cu doar 200 de pagini invatzate. dupa rezi m-am uitat la media de intrare si am zis daca nu cumva dorinta de a stii totul a stud medicinist o depasheshte pe aceea de a lau rezi.

corcosusa wrote:nr de intrebari nu tine cont de nr de pagini ale unui capitol

aici ai perfecta dreptate. de altfel s-au dat aceleasi nr de intrebari/tema indiferent de tema (inclusiv genom)
promit sa revin cu un grafic de mica statistica

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Mon Jun 19, 2006 5:10 pm

cu riscul de-a ma repeta: in ce an vei veni cu graficul? :hammer:
Life's not fair, get used to it

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Mon Jun 19, 2006 5:20 pm

1900 toamna :D
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today

VARAN / STUDY
senior
senior

Postby VARAN / STUDY » Mon Jun 19, 2006 5:21 pm

marlene.... nu-i omora speranta omului!
cont inactivat de adminsitratie pentru comportament inadecvat la adresa utilizatorilor forumului

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Mon Jun 19, 2006 5:23 pm

lasa ca speranta oricum moare ultima,moare,dar nu se preda!
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today

VARAN / STUDY
senior
senior

Postby VARAN / STUDY » Mon Jun 19, 2006 5:25 pm

da mai, :lol: asa zic si eu.... asteapta tabelul .... nu te lua dupa noi!
cont inactivat de adminsitratie pentru comportament inadecvat la adresa utilizatorilor forumului

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Mon Jun 19, 2006 7:17 pm

dupe voi, aistia care invata tot tot?
:wink:

Return to “Rezidentiat 2006”