Fiziologie 2006 - Pentru Anul 2

care ne mananca zilele

Vi se pare umana examinare de anul asta la fiziologie?

DA
11
21%
NU
32
60%
Ma abtin
10
19%

Total votes: 53

tmt_ro
junior
junior

Fiziologie 2006 - Pentru Anul 2

Postby tmt_ro » Mon Apr 24, 2006 11:47 pm

Ma intreb daca sunt singurul care crede ca examinarea esti incorecta...

tmt_ro
junior
junior

PS

Postby tmt_ro » Mon Apr 24, 2006 11:48 pm

Am postat alt topic deoarece precedentul despre fizio era mult prea stufos

catalina__

curiozitate

Postby catalina__ » Sat Apr 29, 2006 8:07 pm

sunt curioasa cum dati voi examen la fizio de pareti asa napastuiti. eu sunt de la alt UMF de prin tara...Mersi

tmt_ro
junior
junior

Postby tmt_ro » Sat Apr 29, 2006 11:26 pm

@ catalina

Pai....sa-ti explic...examenul e de an, fara partial, ca doar "e o materie integrativa" si metodologia e aproximativ urmatoarea:

-In dimineata examenului se aduna juma' de serie studenti anu' 2

-Studentii sunt bagati intr-un amfiteatru ce poseda un proiector

-Aici spre marea lor incantare vor lua parte la preselectia pentru intrarea in examenul oral:

***Metodologie preselectie: Preselectia este grila, contine 50 de subiecte (cel mai probabil cu alegere multipla spre bucuria studentului UMFCD),timp de lucru 50 minute, si se va desfasura la modul urmator: se proiecteaza pe perete o intrebare/minut, studentul nu are voie sa noteze intrebarile, deci pentru fiecare intrebare are timp de gandire 1 minut pana se schimba slideul.*** :arrow:

Dupa glorioasa preselectie la care probabil o sa pice 50% din bravii studenti se intra in examenul oral ce cuprinde 4 intrebari( cate 2 din materia de pe diecare semestru).

Cam asta ar fi.....daca am omis ceva rog un coleg sa ma completeze :?

catalina__

fain sistem de examinare

Postby catalina__ » Sun Apr 30, 2006 6:14 pm

e dificil sistemul asta de examinare...probabil ca vor fi asa multi picati ca pana la urma vor renunta la el...Si la noi se mai aplica sistemul asta la alta materie insa...:) ce sa va urez atunci: BAFTA MARE!

tmt_ro
junior
junior

Postby tmt_ro » Sun Apr 30, 2006 8:21 pm

Nu cred ca o sa se renunte la sistemul asta de examinare pentru ca obiectivul catredrei de Fizio de la noi este "sa ridice nivelul minim al studentilor" :evil: :roll:

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Sun Apr 30, 2006 9:05 pm

Tu glumesti? Chiar asa se va da anul aceat ex de fizio anul 2? Nu pot sa cred si fara partial si cu schema asta? Cred ca nu mai stiu ce sa inventeze. Si toate seriile dau asa?
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

tmt_ro
junior
junior

Postby tmt_ro » Sun Apr 30, 2006 9:11 pm

Sincer si eu am crezut ca face misto asistenta de noi cand ne-a spus...dar acum ca se aproprie examenul si vad cata materie e :(. Totusi...acum ca se cunoaste metodologia de examinare puteti sa va mai dati cu parerea in poll.

P.S. da, toate seriile dau asa

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Tue May 02, 2006 12:08 am

Pai sincer nu stiu ce parere sa am. E undeva intre revolta si uimire. Nici eu nu am dat partialul in anul 2, dar la sfarsit era schema cu grilele si ti se numarau rasp corecte si alea gresite si faceau diferenta dintre ele apoi totul intra la curba lui Gauss. Si-am luat 9 pe citit 3 zile fiind ultimul examen din sesiunea aia. Nu a fost greu si chiar mai tin minte ce-am invatat atunci. De-aici si pana unde s-a ajuns acum mi se pare o cale cam lunga. Ce le-a venit?

Pune-ti burtica pe carte ca va asteapta zile grele :roll:
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Tue May 02, 2006 12:42 am

Imediat dupa revolutie, unul dintre lucrurile pe care studentii le-au obtinut, a fost inlocuirea examenelor finale orale cu cele scrise. La examenul oral, esti la mila (subiectivitatii) profilor, si nu exista nici o dovada certa a corectitudinii lor.
Au mai ramas ex orale, dar foarte putine, cel putin in studentia mea.
Asa ca un lucru pe care puteti sa-l faceti e sa va prevalati de acest drept câstigat de predecesorii dumneavoastra. Mergeti la SSM si LSM, sindicatele studentesti de la UMF, si rugati-i sa vorbeasca in numele vostru cu seful catedrei.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

dr_dumi
newbie
newbie

Postby dr_dumi » Tue May 02, 2006 11:36 am

Zagrean Rullz!!! Puneti mana si invatati ca altfel daca nu stiti nu treceti de el!! Eu in anu II am picat fiziologioa de 2 ori si am crezut ca e de cauza ca sunt student strain si alte alea si ca ar vrea spaga sau cine stie ce... De fapt vrea ca studentii sa stie meserie asta pt ca in anul 3 veti avea nevoi de fizio la greu!! Asa ca nu glumiti cu materia asta!! La urma urmei s-a dovedit a fi o disciplina interesanta si frumoasa!!
"Inainte de a bate cu pumnul in masa uita-te daca e vreun cui scos." - Bouvril

IM: dumi_suedezul

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Tue May 02, 2006 11:52 am

dr_dumi wrote:Zagrean Rullz!!!

:shock:
"The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue May 02, 2006 2:16 pm

dr dumi- de la dume..nu?

tmt_ro
junior
junior

Postby tmt_ro » Tue May 02, 2006 10:26 pm

Dr_dumi tu la cate cursuri de fizio ai fost? Chiar crezi ca, avand in vedere calitatea cursurilor care, sincer lasa de dorit ( in afara de cele ale Dr. Bubuianu, Dr. Papacocea si Dr. Radu Braga ) este o metoda de examinare corecta? Poate ca daca la cursuri nu se DICTAU zeci de pagini de pe slideuri si se incerca si o explicare a notiunilor se putea zice despre catedra ca este exigenta dar si-a facut treaba klumea...asa insa... :priest:

alyna m
newbie
newbie

Postby alyna m » Wed May 03, 2006 3:06 am

Mie mi se pare super ok Zagrean si toti asistentii, preparatorii, sefii de lucrari, conferentiarii etc catedrei de fizio...mi se pare ca sunt cei mai corecti si ca noteaza corect ...cel putin in cazul meu asa a fost anul trecut! Imi place cum preda Zagrean cursurile (ca la altele n-am fost) si serios acum sunt 50 de grile sau cate or fi si 50 de minute deci un minut pe grila deci daca ai invatat iti ia 10 secunde sa citesti si inca 10 max sa scrii raspunsul si iti raman 40 de secunde sa te gandesti dar insist daca ai invatat nu ai la ce sa te gandesti ..stii sau nu stii ...eu cred ca nu or sa fie niste grile imposibile cred ca intrebarile capcana vor venii la oral. In fine mie nu mi se pare asa o tragedie ca dam doar in vara ...daca vroiam neaparat invatam materia de primul semestru atunci ca si cum am fi avut partial si o mai repetam acum inca o data si gata ca ideea e sa nu uitam de la un semestru la altul ce invatam nu? Deci nu mi se pare asa o drama ...desi am 90%sanse sa nu iau examenul asta :P Oricum bafta tuturor ca o sa avem nevoie :lol:

tmt_ro
junior
junior

Postby tmt_ro » Sat May 06, 2006 10:55 pm

alyna m wrote:Mie mi se pare super ok Zagrean si toti asistentii, preparatorii, sefii de lucrari, conferentiarii etc catedrei de fizio...mi se pare ca sunt cei mai corecti si ca noteaza corect ...cel putin in cazul meu asa a fost anul trecut! Imi place cum preda Zagrean cursurile (ca la altele n-am fost)

Nu pot sa comentez nimic in legatura cu preferintele tale pentru cursurile lui Zagrean(gusturile nu se discuta) dar cum poti sa zici la fel si despre preparatori, confi etc. daca nu ai fost la alte cursuri? Nu ti se pare o afirmatie cam hazardata? Eu nici macar nu-i cunosc pe toti membrii catedrei de fizio :? Si daca ai 90% sanse sa pici si nu ti se pare asa o drama cred ca ai probleme cu perceptia realitatii :arrow: recomand terapie cognitiv comportamentala :wink:

alyna m
newbie
newbie

Postby alyna m » Sun May 07, 2006 1:57 pm

Nici eu nu i stiu pe toti membrii catedrei dar pe cei pe care i stiu mi se par ok ...si in legatura cu examenul am 90%sanse sa l pic pt ca nu am invatat eu suficient nu pentru ca nu a predat Zagrean bine sau pentru ca se da oral sau fara partial sau mai stiu eu alte motive de astea

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Sun May 28, 2006 3:05 pm

tmt_ro eu te-as sfatui sa o lasi mai moale cu parerile personale despre anumii profi, ptr ca posturile tale pot fi vazute de multi altii.. iar daca ai si "prieteni" care cunosc cine se ascunde in spatele "tmt_ro" e si mai grav.

ps: zagrean iz watchin' the forum

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun May 28, 2006 4:59 pm

:)
da,si cum enigmistica e a 2-a pasiune a lu Zagrean va cauta sa afle cine e tmtro
de aia e forum sa iti exprimi pareri. unele mai pro, unele mai contra.

enemy, nu mai fi labar
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

tmt_ro
junior
junior

Postby tmt_ro » Sun May 28, 2006 5:47 pm

Avand in vedere ca am spus numai adevaruri in cele de mai sus nu vad care ar fi problema. Mai ales ca se spune despre catedra de fiziologie ca e deschisa la critici (are casuta cu scrisori despre care toti stim).

ps: zagrean iz watchin' the forum

Probabil ca de-aia are "alyna whatever her name is" buzele strans lipite de partea dorsala a anumitor persoane XXfart.gif
:peace:

alyna m
newbie
newbie

Postby alyna m » Sun May 28, 2006 7:11 pm

Da se pare ca pe forumul asta nu poti sa-ti spui parerea decat daca e impotriva profilor...altfel zice lumea ca esti cu buzele lipite bla bla bla... tmt_ro daca era asa cum spui tu imi faceam un nick cu numele real anul seria si grupa macar sa fiu sigura...dar e doar o parere pe care o sustin in continuare ...materia e misto pt ca stiu profii sa o predea...cel putin cei care au predat la grupa mea! And by the way eu zic ca nu sta Zagrean sa ne citeasca noua parerile apoi sa faca investigatii sa afle cine e in spatele nikului sa caute pe la ce grupa e si alte deastea ca sa ne faca probleme sau nu ... astea sunt sf-uri ...eu asa cred!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon May 29, 2006 1:04 pm

alyna tu ai inceput cu aberatiile cum ca iti place de toata lumea din catedra aia. asta in conditiile in care cunosti 20% din ea.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

alyna m
newbie
newbie

Postby alyna m » Mon May 29, 2006 8:13 pm

Bine m-am exprimat gresit ...reformulez...imi plac profii de fizio care au predat la grupa mea si la cursurile la care am fost...sper ca e bine...si nu va mai enervati atat ca e doar o parere!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon May 29, 2006 9:26 pm

aaaa, daca e doar o parere nu ne mai enervam

alyna m
newbie
newbie

Postby alyna m » Mon May 29, 2006 10:15 pm

pai parere ce altceva sa fie ...nu asta e ideea forumului?...sa si zica studentii parerile...ma bucur ca nu va mai enervati :D

girasol
junior
junior

intrebare

Postby girasol » Mon May 29, 2006 11:59 pm

mie cel mai grav mi se pare ca in toata lupta asta cu dictat aiurea la cursuri, cu uite cartea catedrei nu e cartea catedrei, cu guyton nu e bun, cu groza e muuult prea invechit, cu boronul care ba e pentru studenti ba e doar pentru minti mult prea luminate, cu intrebari incuietoare pentru a ajunge pe faimoasa lista eu sincer nu am inteles mare lucru din fiziologia asta de anul 2.
de aceea as vrea sa intreb pe cineva din an mai mare cat de mult imi va trebui mie ce nu am reusit sa inteleg acum la fiziologie pe viitor? pentru ca eu sincer ma consider handicapata prin faptul ca nu sunt pregatita cum ar trebui la fiziologie. desigur, o parte din vina am si eu, dar sunt aspecte care totusi trebuiau lamurite la curs.
pe de alta parte, in ceea ce priveste procentele sinistre si enorme de picati la fizio, asa au fost ele mereu? sa fie materia inaccesibila studentului mediu?pentru ca eu nu pricep cum de la majoritatea materiilor se trece in procent destul de mare si cu note onorabile, iar la fizio aceeasi oameni o dau in bara.
multumesc.
ps. scuze de lungimea postului, dar e primul si aveam o mie de idei si intrebari.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue May 30, 2006 11:47 am

la fizio se pica pentru ca se corecteaza lucrarile scrise cu baremul in fatza.. barem pe care ei nu se stie de unde-l scot.. cica din guyton si cursuri.. daca zic ei.. si ideea e ca daca n-ai scris ideile punctate cu 0,1p , 0,2p etc in barem nu te puncteaza pt ce ai scris pe langa (sau considera ei ca e pe langa).. plus subiectivismul celui care corecteaza, unul poate considera ca e aia ideea din barem sau ca ai inteles si sa-ti dea, unul daca nu vede cuvant cu cuvant nu-ti da..

dar voi dati oral, cine stie cum va fi ?

fiziologia iti trebuie mai departe, acum inveti cum functioneaza organismul normal, din anul 3 incepi sa inveti patologia.. dar trebuie inteleasa bine, nu invatzata cuvant cu cuvant de frica sa nu pici, ca nu retii mare lucru dupa examen..

oricum, mai recuperezi pe drum, de obicei se tot explica iar partea fiziologica, sau daca nu si nu ajungi acasa si mai deschizi Guytonu' si vezi ce n-ai inteles in anul 2/nu mai tii minte..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

doctor jo
junior
junior
Location: Bucuresti...dar tare mi-as dori sa fiu pe o plaja in hawaii drinking marguerita

fizio

Postby doctor jo » Tue May 30, 2006 12:16 pm

Cand am facut io fizio au fost putzine cursuri "bune" k sa zic asa....adik logice si despre care sa spui "da domle' am inteles si io cum sta treaba cu chestia asta!". :!: Nu stiu de ce catedra nu reuseste sa elaboreze niste cursuri concise si clare :roll: . In general nu e bine sa plecati urechea la "cuvintele dulci" pe care vi le zic asitentii si mintile luminate din facult asta......o sa tot auziti de la tembeli si terminand cu ratatzi sau chiar mai rau :evil: . Vedeti-va de treaba voastra si invatati. din pacate fiziologia e una din chestiile care nu se face prea bine in facult dar cu care te intalnesti mereu. La capitolu' carti Guyton-u e foarte bun dupa parerea mea. E mai stufos ca de! :lol: ....e textbook dar asa invatati sa aveti o minte sintetica. dintr-un noian de info retineti numai ce trebe. Dintr-ale noastre capodopere io am Haulica care nu e rea(cartea) :lol: .dc vreti sinteza sintezei esentei cititi din cartile de stepuri dar tre sa aveti o oarecare baza pt a pricepe ce scrie acolo. BAFTA MULTA!!!!!!! :D read2.gif
'Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Tue May 30, 2006 9:42 pm

kooksee ti-am mai zis, mai lasa`ne frate cu parerile si ideile tale, vezi-ti de rezidentiatu tau, mai lasa forumul studentilor in pace.

si mai termin-o cu faze "nu mai fi labar" ca nu esti mai inteligent cu nimic prin astfel de replici, as putea sa incep si eu cu faze d'astea si nu cred ca ti-ar placea.

hai ciao

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue May 30, 2006 10:42 pm

enemy nu te intinde cu gluma.

adi
elder
elder

Postby adi » Wed May 31, 2006 3:18 am

kooksee wrote:enemy nu te intinde cu gluma.

bai kooks, tu te cam intreci cu gluma! cand o sa ai si tu pectorali studenteshti meseriashi ca ai lu Enemy, atunci o sa ai dreptul sa vorbesti! dar pana atunci...parerea mea...
:)

unde-i domle poza aia, ca faina mai era... :lol:
"Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I just beat people up." Muhammad Ali

danhia
elite
elite

Postby danhia » Wed May 31, 2006 8:00 am

bine mah enemy, lasa ca ne facem si noi rezidentii forumul nostru si ne punem si limita de varsta si de studii. asa ca o sa ai nevoie de acordul parintilor sa iintri pe el.

si totusi nu e normal sa scrie aia care chiar au trecut prin subiectul resp( aka fizio etc) decat cei mai mici care inca nu s-au dezmeticit? se zice ca experietan conteaza inttodeauna dar tu esti binevenit oricand sa te lovesti de pragul de sus.
Red Apple

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed May 31, 2006 3:41 pm

multumesc userilor de mai sus.
acuma pot sa ies de sub birou.

girasol
junior
junior

Postby girasol » Thu Jun 01, 2006 8:36 pm

cursul tinut de dr. braga la fiziologia neuromusculara este cred primul curs de fiziologie bine tinut anul asta. de fapt e al doilea ca a mai tinut unul tot de nervos in semestrul 1.
sapt viitoare va veni la curs dr. caruntu despre care iarasi am auzit numai lucruri bune.
dilema este de ce nu tin cursuri mai des oameni care s-au nascut si au invatat in secolul asta? :shock: asistenta mea de anul trecut, desi foarte tanara, era capabila sa explice lucrurile foarte logic, avea multa rabdare si totusi nu a neglijat testarile si nici macar practicul. si la examenul final la mine in grupa s-a trecut. si am luat chiar note bunicele.
anul asta insa a adus o noua asistenta..si o schimbare totala.
eu cred ca lucrurile ar merge poate spre mai bine daca li s-ar da si lor o sansa si nu ar tine cursul persoane care urmaresc doar o intonatie perfecta cand citesc de pe slideuri.

irina01
newbie
newbie

Postby irina01 » Thu Jun 01, 2006 10:12 pm

nemultumiri si cugetari adanci...dar degeaba o sa va plangeti la fiziologie!nu v-ati prins ca oricum parerea noastra in optiuni majore nu e inclusa?sau cel putin asta e impresia pe care am capatat-o!
Cursurile d-lui Zagrean sunt super bine organizate, noi insa nu prea tinem pasul cu toata informatia noua pt ca pur si simplu ne depaseste,macar dc am citi inainte de curs niste notiuni elementare.
Sunt avantaje si dezavantaje.Din punctul meu de vedere este o incercare psihologica grea!nu-mi plac grilele,nu-mi place limitarile in timp si spatiu,nu-mi place oralul!

armand
junior
junior

Postby armand » Fri Jun 02, 2006 3:55 am

ma copii,hai sa ne apucam de invatat,ca degeaba parlamentam noi p-acilea despre una si alta.oricum dinozaurii e mari si noi este mici...inca! :shock: si nu schimbam nimic caci,nu-i asa,fiziologia este o stiinta integrativa(p.s.:respect 4mr. braga!nu ne mai onorati cu o informatie ceva?! :evil: ) nu o sa murim acuma in iulie de la castingu' lu' domnu'...sau de la nu stiu ce oral...hai k n-a murit nimeni dintr-un oral!si-n plus,e multi doctori care sa ne resusciteze in caz ca dam ochii peste cap... :twisted:

armand
junior
junior

Postby armand » Fri Jun 02, 2006 4:06 am

irina001,sunt lucruri mai importante de facut in viata decat sa citesti cursu' inainte de curs,ca sa zic asea...si-n plus nu inteleg ce nu-ti place la oral?!e misto oralu...parerea mea,hic!

irina01
newbie
newbie

Postby irina01 » Fri Jun 02, 2006 8:05 pm

ya u're right! nimeni nu citeste nimic!
va dati seama ca am irosi viata cautand adevaruri informatinale in nu's ce carti de fiziologie!E clar ca nu mai exista pasiune pt cariera
Permite-mi sa te lamuresc unpic:Dc ai fi citit mai atent ai fi observat tonalitatea pe care am abordat-o in mesaj:"macar de-am citi"->de aici rezulta faptul ca nimeni nu se omoara cu asa ceva inaintea unui curs...si mai ales nimeni nu se omoara in a veni la curs.....insa are placerea morbida de a tot comenta sistemul de predare si notare.Suntem practic supusi sa inghitim tot ce ni se intampla ! :( pana la urma d-nul Zagrean .....ruleaza fin! :twisted:

irina01
newbie
newbie

Postby irina01 » Fri Jun 02, 2006 8:11 pm

si nu-mi plac oralele din 2 motive : subiectivitatea profilor si devierea discutiei in planuri care uneori tind sa cuprinda toata materia!
Nu vreau sa generalizez...sunt si unele orale care te ajuta usor sa-ti ridici satisfactia cu inca un 10...dar repet....depinde.Asta din punctul meu de vedere!Eu ma gandesc ca la scris esti cu subiectul in fata...scrii ce-ti vine ,ce-ai citit si nu comenteaza nimeni...decat dc scrii fabule macabre in interpretari originale!
Sunt avantaje si dezavantaje....oricum niciodata nu va fi perfect...nimic nu e in general perfect decat dc tu ca persoana incadrezi o realitate in perfectiunea proprie!!!Sper ca n-am deviat mult in filologie din fiziologie :P

girasol
junior
junior

Postby girasol » Fri Jun 02, 2006 8:29 pm

irina01 wrote:ya u're right! nimeni nu citeste nimic!
va dati seama ca am irosi viata cautand adevaruri informatinale in nu's ce carti de fiziologie!E clar ca nu mai exista pasiune pt cariera
Permite-mi sa te lamuresc unpic:Dc ai fi citit mai atent ai fi observat tonalitatea pe care am abordat-o in mesaj:"macar de-am citi"->de aici rezulta faptul ca nimeni nu se omoara cu asa ceva inaintea unui curs...si mai ales nimeni nu se omoara in a veni la curs.....insa are placerea morbida de a tot comenta sistemul de predare si notare.Suntem practic supusi sa inghitim tot ce ni se intampla ! :( pana la urma d-nul Zagrean .....ruleaza fin! :twisted:

am fost la toate cursurile pana acum cu exceptia celor despre care spuneam ca pur si simplu nu am rezistat, unde s-a citit cuvant cu cuvant de pe slide. deci chiar stiu despre ce vorbesc in legatura cu modul de predare si vroiam sa vad ce cred si ceilalti. nu e o placere deloc morbida, e doar o curiozitate.
cat despre domnul zagrean nu ii contest calitatea de a rula fin cum zici tu DAR ii contest calitatea de prof bun, capabil sa ii faca si pe altii sa ruleze.

Return to “Facultatea”