Rezistenta la antibiotice
-
- elder
Re: Rezistenta la antibiotice
Este clar ca medicii doar incearca niste produse (antibiotice), de multe ori la intamplare. Fac statistici, cam la atat se reduce "cercetarea" lor. In ele scot in evidenta "calitatile" produsului X si ca recompensa li se sponsorizeaza participarea la un congres (organizat in tari exotice - mai mult excursie).
Nici cu ce au la dispozitie nu lucreaza cu cap, dar ce conteaza. Daca gresesc la alegerea antibioticului sau a schemei de tratament, o baga pe aia cu imunitatea deficitara. Mortul e de vina.
Nici cu ce au la dispozitie nu lucreaza cu cap, dar ce conteaza. Daca gresesc la alegerea antibioticului sau a schemei de tratament, o baga pe aia cu imunitatea deficitara. Mortul e de vina.
- Chingachgook
- addicted
a belit-o danutz
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- elder
@MumaPadurii
Hipertiroidism moderat am de la pubertate. Atunci am remarcat prima data - ceva ma stangea de gat, nu puteam sa port cravata. Si firul de par era mai subtire ca la altii, la frizer se incalcea foarfeca in par cand ma tundea. Insa fuga de idei (in sensul de damblageala) nu am. Daca nu stiai, hipertiroidismul duce la scaderea rezervei de tiamina si daca nu ai suplimentare din alimentatie, faci un fel de encefalita Wernicke (la limita) si ti se buleste memoria de scurta durata. "Procesorul" este in overclocking, dar cu memorie cache redusa (merge ca un Celeron cu frecventa de tact ridicata). Asta asa este, am constatat ca n-am o memorie buna. Tata (a fost avocat) avea memorie de elefant si ma cam lua la misto: "Tu uiti de la mana pana la gura!". De asta hipertiroidienii au "fuga de idei", de la problemele cu memoria de scurta durata. Uneori pierd "sincronizarea". Insa la puterea de deductie logica (intuitie) sunt greu de depasit.
Hipertiroidism moderat am de la pubertate. Atunci am remarcat prima data - ceva ma stangea de gat, nu puteam sa port cravata. Si firul de par era mai subtire ca la altii, la frizer se incalcea foarfeca in par cand ma tundea. Insa fuga de idei (in sensul de damblageala) nu am. Daca nu stiai, hipertiroidismul duce la scaderea rezervei de tiamina si daca nu ai suplimentare din alimentatie, faci un fel de encefalita Wernicke (la limita) si ti se buleste memoria de scurta durata. "Procesorul" este in overclocking, dar cu memorie cache redusa (merge ca un Celeron cu frecventa de tact ridicata). Asta asa este, am constatat ca n-am o memorie buna. Tata (a fost avocat) avea memorie de elefant si ma cam lua la misto: "Tu uiti de la mana pana la gura!". De asta hipertiroidienii au "fuga de idei", de la problemele cu memoria de scurta durata. Uneori pierd "sincronizarea". Insa la puterea de deductie logica (intuitie) sunt greu de depasit.
- Calico
- addicted
Ar trebui sa ti-l tratezi, creste riscul de fibrilatie articulara si osteoporoza.
-
- elder
Il tratez cu B1, 400 mg pe zi. Are efect clar. Medicamentele antitiroidiene au multe efecte secundare si tratamentul este limitat in timp. Nu stiu daca ar fi cazut de operatie. Am avut TSH aproximativ egal cu 2, Free T4 in limite normale (putin sub valoarea de mijloc a intervalului) si Free T3 la limita de sus, cu cateva zecimi sub valoarea maxim permisa. N-am apelat la teste de finete (cum ar fi stimularea cu TRH) pentru diagnostic de precizie.
- Chingachgook
- addicted
M_Dan wrote:
Hipertiroidism moderat am de la pubertate. Atunci am remarcat prima data - ceva ma stangea de gat, nu puteam sa port cravata.
nu e ma de la tiroida, erau cei din jur pe care ii enervai
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- elder
Cred ca vi s-a spus la cursul de endocrinologie, ca o parte din populatia din Spania a suferit o modificare genetica si din cauza asta are alte valori normale pentru analizele de la tiroida. Am citit in anii '90 pe un CD UpToDate.
-
- elite
alimori wrote:Am același salariu pe care l-ar avea un localnic pe postul meu. Muma cred că la fel. Vorbim de sănătate, nu de capsunarit, băi domnu Dan. Apare oferta, se publica salariul, dacă vrei te duci la interviu, dacă nu, nu.
Esti bogata
- Chingachgook
- addicted
mai ales sufleteste
- Calico
- addicted
Imi cere azi o pacienta la sfarsitul consultatiei sa-i fac dau si-o reteta de antibiotic. Nu conteaza care, ceva care sa mearga pentru orice, ca pleaca in vacanta si sa aiba la ea just in case. Ca daca face o gastroenterita, ceva.
Nu i-am facut reteta, sunt un om rau la suflet?
Nu i-am facut reteta, sunt un om rau la suflet?
-
- elite
Nu, dar puteai sa o faci.
Deoarece si noi luam antibiotic in excursii mai lungi, dar ma rog, profesional era sa nu o faci.
Deoarece si noi luam antibiotic in excursii mai lungi, dar ma rog, profesional era sa nu o faci.
- Calico
- addicted
Eu nu iau antibiotic cu mine in excursii. Pentru ce? In general gastroenteritele si racelile sunt virale.
Si chiar daca luam, una e sa ia un medic, alta e sa-l ia cineva fara cunostinte medicale, care o sa-l ia dupa ureche.
Daca se simte atat de rau, ar trebui sa se duca la urgente. Cum sa-i dau "ceva care sa mearga la orice"... mi se pare iresponsabil.
Nu doar din motive de rezistenta, dar e posibil sa-si aplice un tratament gresit. Poate se taie intr-o tabla si-n loc sa se duca la medic, ia amoxiclavul pe care i l-am retetat eu, iar mai tarziu moare ca nu i-a facut nimeni un antitetanic.
Si chiar daca luam, una e sa ia un medic, alta e sa-l ia cineva fara cunostinte medicale, care o sa-l ia dupa ureche.
Daca se simte atat de rau, ar trebui sa se duca la urgente. Cum sa-i dau "ceva care sa mearga la orice"... mi se pare iresponsabil.
Nu doar din motive de rezistenta, dar e posibil sa-si aplice un tratament gresit. Poate se taie intr-o tabla si-n loc sa se duca la medic, ia amoxiclavul pe care i l-am retetat eu, iar mai tarziu moare ca nu i-a facut nimeni un antitetanic.
-
- elite
Exagerezi.
- pc7
- elite
Nu exagereaza! Vorbim de populatia generala. Sau tu crezi ca prostii s-au adunat de fapt pe imed si restul sunt destepti?
Ah si stiu ca vorbeste de spania nu de ro; surpriza: oamenii sunt la fel peste tot!
Ah si stiu ca vorbeste de spania nu de ro; surpriza: oamenii sunt la fel peste tot!
Life's not fair, get used to it
-
- elder
practic depinde de pacient. daca ai fi de acord si cu o eventuala consultatie la distanta in timpul careia sa te intrebe cand daca si cum sa ia antibioticul respectiv atunci da. da-i o reteta cu antibiotic oarecare pentru "orice".
niste betadina poate ar fi utila de fapt.
auzi, antibioticul jolly joker bun la orice si oricand.
niste betadina poate ar fi utila de fapt.
auzi, antibioticul jolly joker bun la orice si oricand.
- Calico
- addicted
Goran.Zadrin wrote:practic depinde de pacient. daca ai fi de acord si cu o eventuala consultatie la distanta in timpul careia sa te intrebe cand daca si cum sa ia antibioticul respectiv atunci da. da-i o reteta cu antibiotic oarecare pentru "orice".
Nu, nu sunt de acord sa ma consulte pe mine pentru o eventuala salmoneloza sau pneumonie.
Dar sunt de acord sa-si consulte medicul de familie pentru asta, medic la care are acces atat telefonic, cat si prin platforma online, si care ii poate face o reteta electrónica a unui antibiotic indicat pentru cazul ei, iar pacienta se poate duce la orice farmacie sa-l ridice.
How about that?
-
- elite
Calico a scris pt ca se simte vinovata, probabil pacienta nu parea retardata sa ia antibiotic aiurea, dar nu a vrut sa prescrie ca nu e corect.
Nu cred ca rezistenta la antibiotice e de la un medic care prescrie din joi in paste un antibiotic aiurea.
Nu cred ca rezistenta la antibiotice e de la un medic care prescrie din joi in paste un antibiotic aiurea.
- Calico
- addicted
Da, m-am simtit prost, nu-mi place sa refuz oamenii.
M-a si surprins cererea ei.
Dar nu cred ca trebuie sa fii retardat ca sa iei antibiotic aiurea. Doar obisnuit prost.
M-a si surprins cererea ei.
Dar nu cred ca trebuie sa fii retardat ca sa iei antibiotic aiurea. Doar obisnuit prost.
-
- elite
Sau asa.
Probabil te-a vazut abordabila de ti-a cerut.
Probabil te-a vazut abordabila de ti-a cerut.