rezidentiat 2005

...noi crestem odata cu tara...
dr.newt

Taxa de inscriere?

Postby dr.newt » Tue Sep 27, 2005 10:31 pm

Am auzit ca taxa de inscriere ar fi vreo 4.500.000 lei. :!: :(
E posibil oare? Voi ce mai stiti?

andy
elder
elder

Postby andy » Tue Sep 27, 2005 11:37 pm

parca era o regula pe aici, astia care mai scriu chestii cu "am auzit" sa fie rasi in cap si spalati cu spirt.
Not kennt kein Gebot.

dragosh
senior
senior

Postby dragosh » Tue Sep 27, 2005 11:54 pm

andy wrote:parca era o regula pe aici, astia care mai scriu chestii cu "am auzit" sa fie rasi in cap si spalati cu spirt.

Da, mai ales cei care se inregistreaza azi doar sa spuna ce au auzit sau mai rau, sa scorneasca zvonuri.:evil: E culmea ca unii sa lanseze prostii de genu asta cand nici macar metodologia nu s-a publicat. Kestiile astea ar trebui sa se lase cu ban. Ce naiba, doar nu suntem prosti. Moderatorii nu zic nimic? :twisted:
Dixit

victor
elder
elder

Postby victor » Wed Sep 28, 2005 12:16 am

de la rectorul de la bucuresti news: s-ar fi discutat numarul de locuri la cluj (dar nu mi s-a spus ce cum cat) si nu se amana rezidentiatul. Alte detalii nu am reusit sa obtin - fuga mare, timp putin etc. Probabil se anunta vineri ceva sau vinerea urmatoare. A participat si ministerul invatamantului.

despre taxele din sistemul bugetar - nu pot sa creasca cu mult mai mult decat coeficientul de inflatie, asta inseamna cam max 10% vs anul trecut.

loomaxro
newbie
newbie

Postby loomaxro » Wed Sep 28, 2005 2:19 am

nu am mai scris demult nu ca as fi scris pana acum extraordinar de mult iar subiectul pe care l-am propus spre a fi dezbatut a fost inchis no problem era de aberat asa mi s-a transmis ca nu ai voie sa aberezi si sa lansezi zvonuri. Bine dar in cazul in care nu am absolut nici o pila , nu fac parte din organizatiile studentilor de medicina din nici un centru universitar, nu sunt copil de cadru medical shi sunt improscat zilnic cu zvonuri care de care mai sigure cum ar fi la juramantul de ieri sala de desfasurare a vuit cand o groaza de studentii au afirmat sus si tare ca se amana acest rezidentiat belit shi nenorocit ,atunci io ce mama naibi sa fac de ce nu am voie sa intreb bai fratzilor se amana sau nu pt ca vacantza de vara nu am avut shi vacantza de iarna o visez mai degraba decat pe angelina jolie caci sper sa ma izbavesc de demonul rezidentiat cu un rezultat pozitiv sau negativ sper sa fie pozitiv
Si in rest care cum statzi cu invatzatul cu vestile despre locurile de rezidentiat daca facem o rascoala impotriva Domnului Coculescu pe care nu-l cunosc shi deja il detest deci nu i-as dori sa ma cunoasca.
Am citit noile subiecte sunt niste aberatzii dar ma asteptam la chestia asta , cum a scris unul astia ne pun sa invatzam chestii de cercetare in SUA la care noi doar visam dar cine stie cu procesul tehnologic poate ne vor folosi totusi puteau sa le faca mai inteligibile pe alocuri
no bine va las ma duc acasa ca sa dorm sa visez la vacantza de iarna cu angelina :)
P.S. nu corectez ce postez asa ca scuzatzi gramatica.
romania sucks

dustweaver
elite
elite

Postby dustweaver » Wed Sep 28, 2005 3:32 am

amo_rphis wrote:...mda...asa si eu am auzit de la surse apropiate decanului Fac. de MG al UMF Craiova ca ...

iolanda wrote:Poate ca nu ma pricep eu, dar ce treaba au rectorii si decanii cu faza asta?!

huh, pai daca-s surse de gradul I... :lol:
ma rog, asta nu le da musai credibilitate :)
Bears, beets, Battlestar Galactica.

Daca am nevoie de observatii, comentarii, sugestii despre aspecte ce privesc felul in care folosesc limba romana si/sau engleza, stiu sa le gasesc ori solicit.
Otherwise, may I suggest you MYFB.

dr.newt

Postby dr.newt » Wed Sep 28, 2005 9:21 am

Si daca taxa chiar va fi atat? Ce facem?De foarte mult timp se spune ca toti absolventii se vor uni si vor merge la discutii cu diversi indivizi din minister.Sa se rezolve ceva dar sa nu se shimbe nimic, cam asa e la noi. De ce ne vaitam acum ca nu apare nimic? Am facut ceva ca sa se schimbe aceasta situatie? Nu. Atunci sa dam crezare zvonurilor. :x

hapciu
senior
senior

Postby hapciu » Wed Sep 28, 2005 1:49 pm

victor wrote:de la rectorul de la bucuresti news: s-ar fi discutat numarul de locuri la cluj (dar nu mi s-a spus ce cum cat) si nu se amana rezidentiatul. Alte detalii nu am reusit sa obtin - fuga mare, timp putin etc. Probabil se anunta vineri ceva sau vinerea urmatoare. A participat si ministerul invatamantului.

despre taxele din sistemul bugetar - nu pot sa creasca cu mult mai mult decat coeficientul de inflatie, asta inseamna cam max 10% vs anul trecut.

multumim pt vestea buna!
daca mai afli noutati...
Daca prostia ar durea am avea toti un loc de munca

Rezidentul
newbie
newbie

Postby Rezidentul » Wed Sep 28, 2005 2:38 pm

:roll: :roll:
Inscrierea candidatilor se incheie cu o luna inaintea datei de examen. Perioada de inscriere dureaza cam tot o luna. Anul acesta ce fac, micsoreaza durata inscrierilor la doua saptamani? :?: :?: :?:

nikkolle
junior
junior

Postby nikkolle » Wed Sep 28, 2005 4:25 pm

in regulament scrie ca inscrierile se fac cu pana la 25 de zile inaintea examenului,deci pana la 25-26 oct.,iar daca acestea vor incepe de pe 5 oct cam asa,sa te tot inscrii....sau cunosti toata materia si ti-e teama ca nu apuci sa te inscrii?

gargarita
newbie
newbie

Postby gargarita » Wed Sep 28, 2005 5:56 pm

mai puteti, mai aveti stare?Eu nu prea ! Mai ales dupa ce citesc toate zvonurile astea.....ma urc pe pereti :x

LordGod
senior
senior

Postby LordGod » Wed Sep 28, 2005 6:32 pm

ce nebuneala... sunt curios cand incep inscrierile. parca vad ca metodologia apare in octombrie si o sa scrie acolo ca inscrierile sunt in perioada 25 septembrie - xx octombrie :lol: :shock: :lol:
[url="http://www.valfir.com"]Valfir.com[/url] [url="http://www.evoscience.com"]Evoscience[/url]

hapciu
senior
senior

Postby hapciu » Wed Sep 28, 2005 7:14 pm

gargarita wrote:mai puteti, mai aveti stare?Eu nu prea ! Mai ales dupa ce citesc toate zvonurile astea.....ma urc pe pereti :x

nici eu nu mai pot, dar din pacate n-am incotro
m-am bucurat de vestea ca nu se amana si tind sa o cred, fiindca victor nu ne-a indus in eroare niciodata
m-am plictisit teribil sa citesc aceleasi lucruri, desi nu pot sa spun ca sunt doxa
poate ne lamuresc vineri si cu locurile, sper sa nu fie si astea bataie de joc, ca si restul....eu inca mai sper
s-auzim de bine! :)

Rezidentul
newbie
newbie

Postby Rezidentul » Wed Sep 28, 2005 7:46 pm

Draga Nikkolle, eu sunt rezident, nu fac decat niste constatari fata de ceilalti ani (la rece). Si eu am avut emotii in anii anteriori si am fost stresat. :P :P :P

Elena
junior
junior

Postby Elena » Wed Sep 28, 2005 7:50 pm

Eu mi-am facut deja certificatul medical .Nu e chiar asa de usor,am stat la coada la medici,la facultate pentru adeverinta (100000lei),am platit chitanta pentru fisa medicala 300000 lei. Nu ca as fi invatat toata materia si ma grabesc sa ma inscriu dar ma gandesc ca o sa fie ingramadeala in perioada aia.Daca si taxa pentru rezidentiat o sa fie mult.... :( de unde atatia bani?Am inteles ca si diploma costa 200000 dar se ia mai tz,peste 1-2 ani..
Bafta tuturor

ralu_anto
senior
senior

Postby ralu_anto » Wed Sep 28, 2005 10:08 pm

Elena wrote:Eu mi-am facut deja certificatul medical .Nu e chiar asa de usor,am stat la coada la medici,la facultate pentru adeverinta (100000lei),am platit chitanta pentru fisa medicala 300000 lei. Nu ca as fi invatat toata materia si ma grabesc sa ma inscriu dar ma gandesc ca o sa fie ingramadeala in perioada aia.Daca si taxa pentru rezidentiat o sa fie mult.... :( de unde atatia bani?Am inteles ca si diploma costa 200000 dar se ia mai tz,peste 1-2 ani..
Bafta tuturor

Daca ai putea sa-mi zici si mie de acte sunt necesare pt dosar....din cate am citit pe forum sunt cam in urma cu invatatul :( si mi-ar prinde bine sa stiu din timp ce am de facut in momentul inscrierii la rezi...multumesc :wink:

iolanda
senior
senior

Postby iolanda » Wed Sep 28, 2005 10:33 pm

Acest certificat medical poate fi facut la orice policlinica? Sau este vreun formular special?
Daca cineva care a mai facut asa ceva poate sa ne sugereze un loc unde se rezolva lejer in Bucuresti, multumim!

adh2004
junior
junior

Postby adh2004 » Thu Sep 29, 2005 2:44 am

iolanda wrote:Acest certificat medical poate fi facut la orice policlinica? Sau este vreun formular special?
Daca cineva care a mai facut asa ceva poate sa ne sugereze un loc unde se rezolva lejer in Bucuresti, multumim!

Ambulatorul Spitalului Universitar

iolanda
senior
senior

Postby iolanda » Thu Sep 29, 2005 9:58 am

Multumesc adh2004!!!

alimori
elite
elite

Postby alimori » Thu Sep 29, 2005 10:31 am

Anul trecut au aparut afisate la DSP:
Policlinicile: Vitan, Titan, Regie, Rahova, Dorobanti
Policlinicile cu plata nr 1, 2, 3
CM unirea, CM Dristor, CM Romar SRL
Spit Urgenta, SUUB, Sf Ioan, Sf Pantelimon, Bagdasar, Coltea, Colentina, Sf Maria
Centrul de dg si trat Babes
Medicover, Medsana, Biomedica

reti_ne
newbie
newbie

Postby reti_ne » Thu Sep 29, 2005 10:51 am

Buna tuturor!
Si la noi la Mures a spus rectorul ca nu se amana rezi. Asa ca spor la invatat!!
There are two kinds of people, those who do the work and those who take the credit. Try to be in the first group; there is less competition there.
Indira Ghandi

claudia26
junior
junior

Raspuns CNPDS rezidentiat 2005

Postby claudia26 » Thu Sep 29, 2005 11:07 am

Publicatia de concurs si metodologia de desfasurare a concursului sunt in lucru la Ministerul Sanatatii (de fapt sunt aproape gata, doar mai trebuie semnate de ministru). In momentul in care va fi aprobata o veti gasi atat pe site-ul nostru (http://www.perfmed.ro - sectiunea Concursuri, Examene - subsectiunea Rezidentiat 2005) cat si pe site-ul oficial al concursului http://www.rezidentiat2005.ro care va fi lansat cu acest prilej.

Veti gasi in acest document toate informatiile care va intereseaza: perioada de inscriere, locul de desfasurare, nr. locuri etc.

Asa ca spor la invatat!!! :D

joao_tt
junior
junior

Postby joao_tt » Thu Sep 29, 2005 11:51 am

pe medicale se spune ca vor fi peste 1600 de locuri
sper ca acest numar reprezinta medicale si nu toate locurile, io asa am inteles.
maine se publica(99.99% sigur)-nu mai sunt sigur de nimic in romania.

hapciu
senior
senior

Postby hapciu » Thu Sep 29, 2005 11:56 am

daca mai stie cineva ca se publica maine, pls submit!
n-am chef sa ies degeaba din casa....
1600 de locuri pe medicala mi se pare cam mult, dar n-ar fi rau deloc! poate ma razgandesc si dau si eu! :D
de chirurgicale stie cineva ceva?(stiu ca nu mai e mult pana maine, dar nu mai am deloc rabdare, intru pe forum din 2 in 2 ore!)

scumpi
newbie
newbie

Postby scumpi » Thu Sep 29, 2005 1:22 pm

reti_ne wrote:Buna tuturor!
Si la noi la Mures a spus rectorul ca nu se amana rezi. Asa ca spor la invatat!!

nu stiu unde ai auzit tu chestia asta......ca eu sunt tot din mures si chiar nu am auzit nimic de genul asta... :roll:

regina margot
newbie
newbie

Despre certificatul medical!

Postby regina margot » Thu Sep 29, 2005 1:23 pm

Pentru cei care doresc informatii despre obtinerea certificatului medical, pot sa va spun ca fara probleme acesta se poate face si la Centrul de Diagnostic si tratament Dorobanti. Spun asta mai ales pentru cei ce va aflati mai aproape de zona P-ta Romana, A.S.E.
Singurul inconvenient ar fi ca trebuie platita o taxa , de fapt contravaloarea unei consultatii. Aceasta consultatie poate fi la neurologie sau psihiatrie, dupa care se merge cu parafa de la medicul respectiv la directorul unitatii, unde in timp de trei zile se elibereaza certificatul. Si inca ceva, ar mai fi nevoie si de o cerere pentru eliberarea acestui certificat, scrisa de mina.
Cam atit va pot spune eu despre acest lucru. Sper sa va fie util. In rest, sa auzim numai de bine si bafta la invatat.

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Thu Sep 29, 2005 1:24 pm

Si cam cat este taxa aia?
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

Elena
junior
junior

Postby Elena » Thu Sep 29, 2005 3:32 pm

Eu sunt din Constanta.
Am fost la spitalul judetean,la secretariatul din policlinica unde am facut o cerere.Mi-a dictat-o secretara.Cu ea am fost la un medic psihiatru si la un internist(sau medicina muncii) tot din policlinica. Ambii mi-au pus stampila pe spate.Am platit o taxa,tot in spital de 300000 lei si m-am dus la secretariat in policlinica.De acolo o sa-mi dea maine certificatul medical cu care o sa ma duc la DSP impreuna cu celelalte acte(adeverinta de la fac, copie dupa buletin,eventuala chitanta pt taxa rezid...nu mai stiu.asta ramane sa se afiseze)
Bafta

Gogu
senior
senior

Postby Gogu » Thu Sep 29, 2005 3:40 pm

E activ site-ul rezidentiat2005.ro.

Elena
junior
junior

Postby Elena » Thu Sep 29, 2005 3:44 pm

Am incercat si eu si merge.Dar nu scrie nimic nou... [/quote]

Gogu
senior
senior

Postby Gogu » Thu Sep 29, 2005 3:49 pm

Va scrie ceva nou foarte curand.....

nerevarine
junior
junior

Postby nerevarine » Thu Sep 29, 2005 4:48 pm

si pe la cluj se stie ca nu se amana, desi nu chiar din gura rectorului. dar unele surse sunt chiar demne de incredere

tina
junior
junior

Postby tina » Thu Sep 29, 2005 4:59 pm

nerevarine wrote:si pe la cluj se stie ca nu se amana, desi nu chiar din gura rectorului. dar unele surse sunt chiar demne de incredere

nu inteleg atunci de ce nu puteau sa anunte de mai mult ca nu se amana.......in alti ani se stia cu cateva luni inainte...........si locurile...........dar sa asteptam pana maine ...........o sa vedem ce o sa anunte

gargarita
newbie
newbie

Postby gargarita » Thu Sep 29, 2005 5:16 pm

Salutare,nu stiu cum ati reusit atatia deja sa va faceti fisa medicala dar am fost si eu azi la DSP Brasov sa ma interesez.Mi s-a raspuns sa astept pana se afiseaza ceva concret si pe urma sa o fac pt ca in fiecare an se DSP desemneaza un laborator si alte locuri unde sa ne facem analizele.Asa ca daca va grabiti prea tare s-ar putea sa umblati acum fara rost si sa nu fie bune dupa.
Nu mi-o luati in nume de rau....si eu am vrut sa rezolv chestia asta cat mai repede sa nu mai imi pierd timpul dupa.
Spor la invatat la toti si rabdare multa! :)

Elena
junior
junior

Postby Elena » Thu Sep 29, 2005 5:47 pm

Pt ca si eu am fost la DSP si mi s-a zis sa ma duc la spital;dar in Constanta nu exista decat un spital asa ca ....nu au unde sa ma trimita in alta parte[/quote]

scumpi
newbie
newbie

Postby scumpi » Thu Sep 29, 2005 5:49 pm

[quote="Gogu"]Va scrie ceva nou foarte curand
sa inteleg ca inca nu e nimic sigur inca?
nu mai inteleg nimic......deja m-am saturat de toate.nu mai stiu ce sa cred.am ajuns in stadiul in care si daca as vedea nu as mai crede.sa ma lamureasca cilneva.....pls...... :(

tina
junior
junior

Postby tina » Thu Sep 29, 2005 6:13 pm

vreau sa va zic ca am intrat pe rezidentiat.ro si mi s-a deschis.........scria ca pe 20 nov o sa fie rezi.........dar acum tot incerc sa mai intru si nu mai reusesc............oare de ce?

scumpi
newbie
newbie

Postby scumpi » Thu Sep 29, 2005 6:32 pm

tina wrote:vreau sa va zic ca am intrat pe rezidentiat.ro si mi s-a deschis.........scria ca pe 20 nov o sa fie rezi.........dar acum tot incerc sa mai intru si nu mai reusesc............oare de ce?

oricum nu ai ce sa vezi....... :P aceleasi lucruri....nimic nou :evil: asa ca nu te mai chinui........

alimori
elite
elite

Postby alimori » Thu Sep 29, 2005 7:40 pm

Ba e ceva nou, scrie ca 25% din grile vor fi complement simplu... De la intalnirea cu cocu ramasesem cu ideea ca n-o sa mai avem d-astea.

Gogu
senior
senior

Postby Gogu » Thu Sep 29, 2005 8:09 pm

Are cineva vreo informatie, sau simte cineva ceva in secretiile fiziologice.....apare ceva "interesant" in viata medicala de maine sau mai asteptam un pic?

Return to “Rezidentiat 2005”