An III (pareri)

care ne mananca zilele
Lex
senior
senior

An III (pareri)

Postby Lex » Wed Oct 01, 2003 2:16 pm

Deschid acest topic pentru colegii mei din anul III si pentru cei mari.Acu ca abia a inceput anul hai sa ne dam cu parerea de genu, eu fac semio acolo si e naspa la mine e cool, am subiectele etc :D .Eu zic ca e o idee buna.

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Thu Oct 02, 2003 10:33 pm

eu fac semio si ch in municipal amandoua :help:
am auzit ca cica e naspa........... :question: .........voi ce ziceti :idea:

Lex
senior
senior

Postby Lex » Fri Oct 03, 2003 11:51 am

Esti seria 6 presupun, din cate stiu eu la semio sunt unii asistenti care nu se ocupa, poate nu ai avut ghinion.Eu sunt semio la Pantelimon si Chir la Coltea, pana acum a fost bine, mai asteptam :)

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Fri Oct 03, 2003 12:56 pm

si tu seria 5 ......... :D .....am fost azi la semio......cica facem cu Bratisteanu...............stiecineva cum e.............. :?:

dankat23
senior
senior

Postby dankat23 » Fri Oct 03, 2003 5:32 pm

semio nashpa in SUB, ei fac mai mult medicina interna, se pun cam mult accent pe tratament pentru anul 3; dar raman naspa examenele, sunt 2 la semio, si partialul si finalul sunt grele, corectate dupa legi scrise prin Harrison si notate in sistemul rusesc; la chir in SUB este mult mai bine.

Lex
senior
senior

Postby Lex » Sat Oct 04, 2003 8:11 pm

Sunt 8 , cinciu are Cantacuzino la Chirurgie.La Semio am asistent pe Stamate iar la Chirurgie, Bordea.Ce stiti?

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Sat Oct 04, 2003 9:45 pm

am auzit doar ca cica e super lejer in Cantacuzino......absentele nu conteaza.........cica au atlasul de chirurgie pe net :roll: .........altceva nu prea stiu...........dc aflu iti zic :smilecolros:

Olive
junior
junior

Postby Olive » Sat Oct 04, 2003 10:04 pm

Pentru Lex
Doctorul Adrian Bordea chirurgie Coltea? E o persoana foarte de treaba, amabila, calma si cam singurul care are timp sa explice. Asa ca, desi il vedeti foarte cuminte si calm, fiti draguti cu el si puneti-i intrebari. Daca va vede interesati va va arata toate cazurile care-s pe sectie din materia voastra (si le noteaza la raport- e singurul) si o sa va foloseasca la ex. practic. Asistentul de grupa da note pe activitatea practica fiecarui student, note care se calculeaza la media finala. Desi in Coltea aproape toata lumea ia peste 7, pentru unii chiar conteaza dif. intre 7 si 9 sau intre 9 si 10. Asta e de multe ori in mana asistentului.

Olive
junior
junior

Postby Olive » Sat Oct 04, 2003 10:11 pm

Crisalia:
Sigur nu-ti e Bratanescu asistenta la Semio?
Cursurile in SUB sunt intr-adevar foarte medicina interna-like dar de cand se da grila sunt note mai mari decat la sinteza. Muuuult.
Grilele sunt curs cuvant cu cuvant! Cine face cursu face si grila. In iarna la noi au fost 2 variante iar in vara 4 total deosebite. Daca ai intrebari mai multe cu ce sunt grilele etc intreaba-ma inainte de ex. din iarna. Cred ca mai am si cateva exemple de grile pe care voi nu cred ca mai puneti mana...
Iar atlasul de chirurgie de la Cantacuzino il gasesti chiar pe med.pub.ro. :!:

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Sat Oct 04, 2003 11:24 pm

Bratanescu...........asa era....... :oops: .....mersi mult.........mai vb

Lex
senior
senior

Postby Lex » Sun Oct 05, 2003 1:51 pm

Mersi de info Olive.De Stamate la Pantelimon stiti ceva?

Bondar
junior
junior

Postby Bondar » Sun Oct 05, 2003 3:44 pm

Dr. Adrian Bordea este cel mai fain asistent din Coltea-chirurgie, atat profesional, cat si calitativ uman.
Este foarte deschis la orice discutie, atat medicala (se vede ca ii place ceea ce face: nu numai chiru, ci shi are disponibilitatea de a da mai departe: daca intri cu el in sala itzi explica fain!), cat shi ca relatzie de suflet cu studentzii lui.
Are un feed-back simpatic: daca vede ca te intereseaza, ca ii pui intrebari, itzi va raspunde detaliat; daca vrei sa intri in sala, te ia shi itzi explica ce face, cum face, are grija sa vezi shi sa intzelegi; daca vrei sa vb cu el altceva despre chirurgie, este deschis; daca ai chef sa stai intr-un coltz nu te va bate la cap.
Ar fi multe de spus, dar intr-un cuvant: esti super-norocos daca faci chirurgia cu el !!! :byebye:

magdutz
elder
elder

Postby magdutz » Mon Oct 06, 2003 1:56 pm

Stamate e cam singurul asistent din pantelimon care n-are treaba cu grupa lui...anul trecut, cand am facut si eu acolo si-a pasat grupa doctoritei spanu, care chiar s-a ocupat...avantataj:ex practic e cu el si grupa lui ia 10 pe linie, in timp ce pe ceilalti ii cam freaca!

Lex
senior
senior

Postby Lex » Mon Oct 06, 2003 7:04 pm

Sa inteleg ca pana acum la chirurgie am nimerit bine , de Stamate ce sa zic, dupa 2 "lpuri" pot spune ca a vorbit destul si ca s-a ocupat, acum sa vedem ce o fi mai departe.Oricum 10x for all the info

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Thu Oct 09, 2003 11:07 pm

e oare cineva pe A2 in SUB la Oprescu,care sa se ocupe de tine......si sa iti arate ceva.........exceptand sprijinitul peretilor......si statul pe marginea patului bolnavilor.............caci eu sapt asta singurul lucru util pe care l-am facut a fost sa arunc apa din paharul unui pacient :eating:

Lex
senior
senior

Postby Lex » Wed Oct 15, 2003 4:13 pm

A facut cineva MorfoPat cu dr Adrian Costache la Cantacuzino, ce stiti cum e?Mi s-a parut cam cum sa zic.... dur.......Cum e la examen?

tulip
senior
senior

Postby tulip » Wed Oct 22, 2003 10:22 am

tipul e ok
in general mpatul e usor, exceptand-o pe madam costache, care pica cam juma de serie, numai ca sa aiba ce face in toamna;are niste cursuri infecte pe care tre sa le memorezi, iar la examen conteaza inclusiv virgulele(am vazut cazuri in care a scazut un punct pentru ca persoana respectiva a folosit un sinonim sau pentru ca a schimbat ordinea paragrafelor
PS: Aviz amatorilor- are un matiz rosu care cred ca ar arata mai bine cu niste semne facute cu cheia :twisted: :twisted: :twisted:

Lex
senior
senior

Postby Lex » Sat Oct 25, 2003 8:07 pm

Mai de invatat cuv cu cuv cursurile nu prea as avea cum ca sunt facute in powerpoint cu laptopu si a zis ca ne da CD-u, poate cand ai facut tu erau altfel sau vorbim de alata persoana.Oricum 10x for za info

AndreiSefe

An3

Postby AndreiSefe » Sun Oct 26, 2003 1:19 pm

Eu zic ca am picat bine cu Stamate si Bordea! O sa fie fun mai incolo la examene! Stie cineva cum sunt grilele de la chir.Coltea? Burcos pare destul de constant in atitudine, asa or fi si grilele?
In lumea mea ma simt nemuritor si rece...

crisalia
senior
senior

Postby crisalia » Mon Nov 03, 2003 9:19 pm

stie cineva cum e la exm practic dr.Budu de morfopat........ne cheama la Cantacuzino :what:

dankat23
senior
senior

Postby dankat23 » Mon Nov 03, 2003 9:53 pm

eu am facut cu budu morfopat la cantacuzino; a fost un chin si nu vreau sa exagerez, e obsedat de lame, si nu va intreaba decat histologie de anul2. Asta ce e venula sau arteriola, epiteliu enteric sau colonic? Dar de ce e asa? La examenul practic din 2 grupe a picat 90% cu 4 si au luat 2. S-a dat de vreo 3 ori pana l-au luat toti; la ambele examene practice ne-a facut la fel, iti mai si vorbeste urat; e si neserios, nu ajunge pe la Lp-uri si apoi va aglomereaza de cate 2 ori pe saptamana; asistent mai nashpa eu nu am avut in 5 ani de medicina;Ahh, si are o atractie nedisimulata fata de orice purtatoare de sani, atractie pe care nu se sfieste s-o ascunda ba chiar o promoveaza in modul cel mai injositor.

Bondar
junior
junior

Mie nu mi s-a parut deloc fioros!!!!!!

Postby Bondar » Mon Nov 03, 2003 10:14 pm

Daca este vorba despre doctorul Cristian Budu care tinea LPurile in SUUB nu este chiar asa neagra situatia: vrea sa ii invetzi LPurile;
ce-i drept, o colega de-a mea l-a picat, pentru ca nu invatzase: el ii cerea un tip de tiroidita, ea ii povestea de o alta; el a incercat sa o lamureasca, dar nu a avut cu cine se intelege.
deci la modul asta pica: daca iti cere un subiect si tu nu ai idee.
Nu vrea decat Lpurile pe care tot el le-a dictat si le-a explicat exemplificand cu lame.
Se pot invatza intr-o jumatate de zi daca va strangetzi cativa, le comentatzi , le desenatzi si avetzi un ritm alert. (noi asa am facut si a fost bine)

mihaiion2
junior
junior

Postby mihaiion2 » Thu Nov 27, 2003 12:48 am

Grilele de chirurgie la Coltea sunt destul de usoare daca citesti odata si cu atentie toata materia. Nu trebuie sa pui un accent deosebit pe ceva anume. Cand am dat eu (an universitar 2001-2002) au fost multe din infectii, arsuri, traumatisme (era Jitea atunci prof.). Am auzit ca Burcos le-a facut mai digerabile.
La examenul practic Burcos este de treaba mai ales daca te-a vazut de cateva ori prin sala. Daca faci cu Bordea stai linistit ca va explica frumos si cazurile.
Nota asistentului la stagiu conteaza insa destul de mult.

O impresie asa... din anul 6 - chirurgia in Coltea a fost cel mai frumos stagiu din facultate (pana acum) - si am facut cu Dan Cristian (e foarte ocupat dar daca il urmezi in liniste peste tot poti invata multe)

AndreiSefe

THX de info!

Postby AndreiSefe » Sun Nov 30, 2003 1:02 pm

Mersi frumos de replyul cu-Coltea. Si noua ne place. Bordea face ca totul sa aiba o logica vorbind nu doar exclusiv de chirurgie ci de mec. de prod. a bolii. Bref, e un asistent extra!!!Bafta tuturor!
In lumea mea ma simt nemuritor si rece...

elencalota
junior
junior

semio in SUUB

Postby elencalota » Sun Oct 09, 2005 4:05 pm

Despre examenul de semio in SUUB poate sa imi spuna cineva ceva? Cum sunt grilele? Si dupa ce se corecteaza? (dupa cursuri sau nu?) :?:
Remember, it's a wonderful life!

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Oct 09, 2005 8:31 pm

Anunt de la moderator: daca sectiunea asta nu va mai fi moderata o perioada indelungata de timp inseamna ca am reusit sa ma sinucid lovindu-ma in mod repetat cu capul de zid.

Topicul asta cu penultimul mesaj din 2003 se inchide, intrebarile despre anul 3 sunt binevenite in topicul "Intrebari.. anul 3".

PS: de apreciat totusi ca a inceput sa se foloseasca functia "search".
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Return to “Facultatea”