GREVA

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
Del_Piero
junior
junior

GREVA

Postby Del_Piero » Fri Jul 01, 2005 4:04 pm

Nu stiu cum puteti sa traiti in acesta mocirla numita Romania fara sa faceti nimic. Sa trageti la jug un sistem care batjocoreste tot ceea ce inseamna dorinta de a cunoaste si de a face un lucru corect. Deasemenea nu pot sa inteleg cum oameni inteligenti, capabili, cu o anumita conduita morala (cum se presupune ca sunt studentii si rezidentii in medicina- si sunt convins ca sunt f multi la inceput) se pot lasa calcati in picioare si se complac cu traiul infect pe care ti-l ofera statutul de rezident (iar pentru studenti perspectiva imediata).

Auzi omul lui D-zeu nume de topic.... "prima spaga" am simtit cum cineva imi ia scaunul de sub mine. Mai mult, lumea s-a conformat si au inceput povestirile care mai de care mai penibile.

NU VREAU SA TRAIESC INTR-UN ASTFEL DE SISTEM!!!
...dar vreau sa fac medicina

Si pentru ca trebuie sa se faca ceva .... eu sunt dispus sa recurg la ORICE forma de protest. (inclusiv greva foamei)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Jul 01, 2005 8:26 pm

ce an esti?
(fara sa fiu ironic?)

kooksee
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Del_Piero
junior
junior

Postby Del_Piero » Sat Jul 02, 2005 12:15 am

Anul 4...
O sa spui...cum de ti-ai dat seama acum. Faza e ca stiam de rahatul in care innotam dar ma gandeam ca se va schimba. Numai ca imi vine randul la rezi si nimic nu se schimba.

Daca te refereai ironic la naivitatea postului...ce sa zic....eu sunt in stare sa fac ceea ce zic si nu ash avea nici o parere de rau.

Ash prefera sa imi acorzi putina atentie cu un raspuns putin mai elaborat ca sa inteleg exact nuantele....

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jul 03, 2005 9:09 am

esti anu 4, orice-ai face, ii prinzi tot p-astia, si nu scapi de 6 din 49 la rezi..
btw, inotam se scrie cu 3 de N.
asadar daca te ajuta, eu ma ofer sa scriu cu cuvinte placutza si daca e sa scriu si -2005, da sa nu fie piatra tare..

Im
elite
elite

Postby Im » Sun Jul 03, 2005 2:24 pm

Del_Piero wrote:Nu stiu cum puteti sa traiti in acesta mocirla numita Romania fara sa faceti nimic.

Poate ne oferi tu o solutie, dar zic SOLUTIE, nu dat din gura despre greve în care reusesti cel mult sa nu te bage nimeni în seama.

Del_Piero wrote:Sa trageti la jug un sistem care batjocoreste tot ceea ce inseamna dorinta de a cunoaste si de a face un lucru corect.

Mai ai un pic si spui ca ne si place.

Del_Piero wrote:Deasemenea nu pot sa inteleg cum oameni inteligenti, capabili, cu o anumita conduita morala (cum se presupune ca sunt studentii si rezidentii in medicina- si sunt convins ca sunt f multi la inceput) se pot lasa calcati in picioare si se complac cu traiul infect pe care ti-l ofera statutul de rezident (iar pentru studenti perspectiva imediata).

Un om inteligent, sau zece, sau o suta, nu sunt destul ca sa schimbe sistemul.

Del_Piero wrote:Auzi omul lui D-zeu nume de topic.... "prima spaga" am simtit cum cineva imi ia scaunul de sub mine. Mai mult, lumea s-a conformat si au inceput povestirile care mai de care mai penibile.

Peste câtiva ani probabil vei posta si tu pe acelasi topic, stârnind necazul unui student înca naiv.

Del_Piero wrote:NU VREAU SA TRAIESC INTR-UN ASTFEL DE SISTEM!!!
...dar vreau sa fac medicina

E imposibil ce vrei tu, în România. Altceva ?

Del_Piero wrote:Si pentru ca trebuie sa se faca ceva .... eu sunt dispus sa recurg la ORICE forma de protest. (inclusiv greva foamei)

Iti respect indignarea, dar hai s-o luam pragmatic: cine sti tu ? Nimeni. Poti sa-ti torni benzina pe tine si sa-ti dai foc în semn de protesc, va fi un eveniment absolut banal, inofensiv, din punct de vedere al stabilitatii sistemului.

Stii bine limbile straine ?

Fana
junior
junior

Postby Fana » Sun Jul 03, 2005 5:55 pm

"Si pentru ca trebuie sa se faca ceva .... eu sunt dispus sa recurg la ORICE forma de protest. (inclusiv greva foamei)"
Daca incepi cu "greva foamei" din anul 4 vei fi foarte antrenat pt regimul dietetic din rezidentiat :wink: .
Povestea cu spaga... Prima data te incearca o greata iremediabila! Daca nu ai un suport financiar asigurat (familie, alte activitati mai productive)mai tarziu sau mai devreme o sa afli ca "nevoia te invata". Oricum... nu o sa-ti rupa nimeni buzunarele cu "foloase necuvenite" !

"Sa trageti la jug un sistem care batjocoreste tot ceea ce inseamna dorinta de a cunoaste si de a face un lucru corect."
Care va sa zica ... la sfarsitul facultatii ne metamorfozam subit in boii obedienti ai "sistemului" care trudesc in mocirla medicinii romanesti, recrutati dintre viteii indobitociti intre peretii UMF-urilor. :lol:
Revolta ta e admirabila. De altfel e un aspect prevalent al medicinei romanesti : medicii sunt revoltati de chestiile de kakao din viata profesionala (cu toate consecintele in cea extraprofesionala); pacientu' la care "i se ia bani din salariu pt sanatate" si mai scoate si pt medicamente, si pt doctor; guvernul ca ...e prea grele boalele poporului pt putirinta bujetului ! Ca sa vezi ca nu esti singurul ofuscat :shock: !
Mai poti inca alegi : medicina (nu in Ro) sau altceva.
Fiat lux !

Del_Piero
junior
junior

Postby Del_Piero » Sun Jul 03, 2005 5:56 pm

trident wrote:esti anu 4, orice-ai face, ii prinzi tot p-astia, si nu scapi de 6 din 49 la rezi..

Nasol

trident wrote:btw, inotam se scrie cu 3 de N.

Stiam, dar a fost un moment de neatentie. Imi cer scuze tuturor medicinistilor care au citit acel post si s-au simtit lezati de apartenenta la acelasi grup social cu un analfabet ca mine.
trident wrote:asadar daca te ajuta, eu ma ofer sa scriu cu cuvinte placutza si daca e sa scriu si -2005, da sa nu fie piatra tare..

Acelasi umor "constructiv" :(

Del_Piero
junior
junior

Postby Del_Piero » Sun Jul 03, 2005 6:24 pm

Im wrote:Poate ne oferi tu o solutie, dar zic SOLUTIE, nu dat din gura despre greve în care reusesti cel mult sa nu te bage nimeni în seama.

Eu pot deocamdata sa imi spun parerea despre areactivitatea colegilor mei si ce am mai observat la altii.
Studentul la medicina nu "face gat" pentru ca:
1. Are impresia ca orice ar face...ar fi in zadar
2. Mai bine in timpul asta ar mai citi un capitol
3. Frica de a fi mediatizat (inclusiv aparitia in fata unei camere de luat vederi)
4. Romanul nu este obisnuit sa protesteze cum se procedeaza in tarile civilizate din vest, poate pentru ca democratia inca nu ne-a educat in sensul asta
5. Nu prea suntem uniti (observ asta si in seria mea) + mancatorie in faza incipienta
....

Im wrote:Mai ai un pic si spui ca ne si place.

Mai rau! Nu ne palce dar ne complacem!

Im wrote:Un om inteligent, sau zece, sau o suta, nu sunt destul ca sa schimbe sistemul.

Poate nu, dar merita incercat

Im wrote:Peste câtiva ani probabil vei posta si tu pe acelasi topic, stârnind necazul unui student înca naiv.

Sper sa nu...

Im wrote:Iti respect indignarea, dar hai s-o luam pragmatic: cine sti tu ? Nimeni. Poti sa-ti torni benzina pe tine si sa-ti dai foc în semn de protesc, va fi un eveniment absolut banal, inofensiv, din punct de vedere al stabilitatii sistemului.

Exercitiu de imaginatie. Cum ar fi daca ai vedea la toate posturile TV un student la medicina cum isi da foc si alti 20 care fac greva foamei. Cu ce chef ai lua cartea de pe raft pt a o deschide? NU TE-AI ALATURA?
Ne putem organiza si inventa forme de protest inedite...astea au cel mai mare efect....si poate "goes international" (apropo de limbi straine)

Im wrote:Stii bine limbile straine ?

De ce?

Del_Piero
junior
junior

Postby Del_Piero » Sun Jul 03, 2005 6:30 pm

Fana wrote:Daca incepi cu "greva foamei" din anul 4 vei fi foarte antrenat pt regimul dietetic din rezidentiat :wink: .

:)

Fana wrote:Care va sa zica ... la sfarsitul facultatii ne metamorfozam subit in boii obedienti ai "sistemului" care trudesc in mocirla medicinii romanesti, recrutati dintre viteii indobitociti intre peretii UMF-urilor. :lol:

OK, am inteles :shock:, nu-i asa, dar hai sa protestam!

Fana wrote:Mai poti inca alegi : medicina (nu in Ro) sau altceva.

Ma gandesc foarte serios :(

Fana
junior
junior

Postby Fana » Sun Jul 03, 2005 7:27 pm

Bine, protestam. Dar, vorba aia... lucru' bun la noua luni se face.
Care crezi ca ar mai fi impactul, chiar si numai asupra opiniei publice, nu mai zic ca ar ramane fara ecou in capetele luminate ale alesilor natiunii, in contextul actual... cand diverse alte categorii profesionale protesteaza, cand toata lumea e acrita de subiectul " crizelor recurente din sistemul de sanatate".
E adevarat ca speranta moare ultima, ca altfel ... vai si amar de noi! Doar ca, zic si io, e nevoie de mai mult. Spitalele sunt furnizoare de servicii medicale, iar noi efectuam actul medical care se transforma in serviciile furnizate de catre spital consumatorilor. Consumatorul nostru... traieste in viata de toate zilele cu " paine si circ". Prea ocupat sa "supravietuiasca bine" romanul uita sa gandeasca pe termen lung. Rezulatele investitiilor (ca oameni capabili mai are medicina romaneasca) in SANATATE si in EDUCATIE se resimt acut acum, iar efectele lor benefice peste multi ani.
Si ce te faci cand economia si eficientizarea in sistemul vesnic falimentar incep cu medicina de familie, cu preventia, cu promovarea pastrarii sanatatii. La noi MS e mai degraba un minister al bolilor si al (pseudo)tratamentelor. Pana cand consumatorul nu va fi constientizat ca pericolul unei natiuni din ce in ce mai indobitocita si mai bolnava e ca un bulgare de zapada, revolta noastra ramane zadarnica. Uite ca am zis-o si p'asta si m-am mai racorit si eu de un of... :lol:
Deocamdata ramanem nebunii frumosi care am iesit din bancile facultatilor, si care ne iritam ca nu asta vroiam cand ne-am apucat de medicina. Om mai trai si-om mai vedea !
Fiat lux !

Im
elite
elite

Postby Im » Mon Jul 04, 2005 2:21 pm

Del Piero, înca nu te-ai prins ca sistemul în care evoluezi e un cerc vicios ?

Nu-l poti sparge doar cu bune intentii sau cu actiuni punctuale.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Jul 04, 2005 5:45 pm

del piero, sa nu te pierzi pe drum. cand o sa fi rezident te caut sa facem un comitet de initiativa.

kooks
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Del_Piero
junior
junior

Postby Del_Piero » Tue Jul 05, 2005 1:15 am

Uite asa se mai inchide un topic pe care io il speram revolutionar. Este pacat!

victor
elder
elder

Postby victor » Tue Jul 05, 2005 9:42 am

http://www.adevarulonline.ro/arhiva/200 ... 429/35330/

cred ca o sa recunosti ideea. mentine macar visul viu

Si reforma in sanatate face victime colaterale:
Daniela Bartos - destinatara scrisorii de adio a unui sinucigas
Un septuagenar bacauan si-a dat foc in semn de protest ca sotiei sale i se refuza internarea

Ion Apostol, in varsta de 75 de ani, din Bacau, a ales un mod neobisnuit de a incheia socotelile cu viata. Batranul a luat de acasa o cazma, s-a deplasat undeva la marginea orasului, in zona statiei de captare de pe malul Bistritei, a sapat o groapa, s-a dezbracat complet de haine, dupa care s-a stropit cu benzina si si-a dat foc. Haina pe care si-o atarnase intr-un tufis alaturat avea intr-un buzunar un plic ce continea o scrisoare de protest care era adresata ministrului Sanatatii si Familiei, Daniela Bartos, prin intermediul comandantului Politiei municipiului Bacau. Unul dintre salariatii de la Regia Autonoma de Gospodarie Comunala Bacau, care se afla in tura, a fost cel care l-a gasit pe Ion Apostol carbonizat pe marginea gropii pe care si-o sapase singur. La fata locului s-au deplasat procurori si politisti, in frunte cu comisarul-sef Nelu Nita, comandantul Politiei municipale Bacau. Cata vreme cauza directa a mortii nu a ridicat probleme legistilor, motivele pentru care septuagenarul a ales sinuciderea aveau sa fie deslusite dupa ce i s-au verificat buzunarele hainelor. Anchetatorii au gasit un plic ce continea un text de patru pagini, redactate ingrijit, dar tradand o anume labilitate psihica, in care Ion Apostol povesteste ca viata alaturi de sotia sa, grav bolnava, a devenit un adevarat cosmar. El se adreseaza ministrului Sanatatii si Familiei, Daniela Bartos, relatandu-i ca a facut numeroase demersuri pentru a-si interna sotia in spital, dar de fiecare data a fost refuzat, desi femeia este bolnava psihic si sufera si de alte maladii. "Nu pot sa mai rezist, toate sunt numai minciuni", a lasat scris, intre altele, cel ce si-a luat viata dandu-si foc la marginea orasului. Batranul era la a doua casnicie si tatal a sase copii, toti avand familii si un rost in viata. Vecinii lui Ion Apostol il caracterizeaza ca pe un om linistit, cam taciturn, si se arata surprinsi de gestul sau. Medicii cred ca el s-a sinucis intr-un moment de cadere psihica. In plicul adresat comandantului Politiei municipiului Bacau, pe langa scrisoarea destinata Danielei Bartos, s-a gasit si un biletel prin care sinucigasul il asigura pe acesta ca a decis sa se sinucida si nu trebuie sa-si mai bata capul cu alte presupuneri si cercetari. Directorul Spitalului Judetean Bacau, dr. Leonard Rosu, nu stia ieri nimic despre demersurile familiei Apostol referitoare la o eventuala internare a sotiei sinucigasului.

Image

Reaktor
elder
elder

Postby Reaktor » Tue Jul 05, 2005 12:32 pm

Brrr...chiar trebuia sa postezi poza aia?
"If freedom is short of weapons, we must compensate with willpower."

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Jul 05, 2005 6:18 pm

da, macar un zoom in, ceva...

cerbu
elder
elder

Postby cerbu » Tue Jul 05, 2005 7:23 pm

Del_Piero wrote:
Im wrote:Stii bine limbile straine ?

De ce?

banuiesk ka intrebi retorik, dinkolo de ironie, Im iti da cel mai bun sfat pe kare il poti primi.

Del_Piero
junior
junior

Postby Del_Piero » Wed Jul 06, 2005 1:36 am

cerbu wrote:
banuiesk ka intrebi retorik, dinkolo de ironie, Im iti da cel mai bun sfat pe kare il poti primi.

Dap...100% de acord

Del_Piero
junior
junior

Postby Del_Piero » Wed Jul 06, 2005 1:40 am

victor wrote:cred ca o sa recunosti ideea. mentine macar visul viu

Ingrozitor...io ma gandeam la un fel de scenariu...ceva ...nu pe bune...ioi ce sinistru

victor
elder
elder

Postby victor » Mon Jul 11, 2005 5:40 pm

BUCUREŞTI, 11 iul

Un bucureştean a suferit arsuri grave după ce şi-a dat foc, luni la prânz, în Piaţa Victoriei, într-un ultim gest disperat de a-şi recupera copilul, despre care susţine că, deşi i-a fost încredinţat de instanţă, a fost răpit de mamă cu care se află în Spania.

http://www.mediafax.ro/articole-free/Un ... 000-5.html

tulip
senior
senior

Postby tulip » Sun Nov 20, 2005 9:09 am

Una din pildele Internetului:

De cati forumisti este nevoie pentru a se schimba/inlocui un bec?

-1 pentru a schimba becul

-1 pentru a posta si anunta ca becul a fost schimbat

-14 pentru a impartasi experiente similare si a arata noi modalitati de schimbare a becului

-7 pentru a avertiza asupra pericolelor ce apar la schimbarea becurilor

-27 pentru a corecta greseli gramaticale aparute in posturile despre schimbarea becurilor

-53 pentru a lua la misto pe cei ce au corectat greselile gramaticale

-2 profesionisti in domeniu care sa atraga atentia ca termenul corect este ''lampa''

-15 care sa pretinda ca au lucrat in domeniu si termenul ''bec''este la fel de corect

-109 care spun ca forumul nu este despre becuri si discutia trebuie mutata pe un forum despre becuri

-111 care sustin ca atata timp cat toti folosim becuri, discutia este utila
pe forum

-306 pentru a discuta care sunt cele mai bune metode de a schimba becuri, care sunt cele mai bune, de unde se pot cumpara si cat costa

-27 pentru a posta linkuri catre siteuri unde pot fi vazute diverse modele de becuri

-14 pentru a spune ca linkurile nu sunt corecte si a posta pe cele corecte

-33 pentru a cita tot ce s-a postat pana in momentu respectiv si a raspunde ''si eu''

-6 pentru a atrage atentia sa se foloseasca functia ''cautare''

-12 pentru a posta ca ei renunta definitiv la forum din cauza divergentelor aparute pe marginea subiectului

-143 pentru a spune ''cauta intai pe google si daca nu gasesti nimic despre becuri atunci intreaba pe forum''

-16 posturi unde doi membri poarta o discutie total paralela cu subiectul

-24 posturi in care li se atrage atentia sa foloseasca mesajele private sau e-mailul

-1 moderator care sa avertizeze ca daca nu se inceteaza cu mesajele aiurea va inchide topicul

-1 membru nou al forumului care raspunde la 6 luni dupa ultimul post si totul o ia de la inceput...

alcorsimona
senior
senior

Postby alcorsimona » Tue Nov 22, 2005 7:19 pm

Exercitiu de imaginatie. Cum ar fi daca ai vedea la toate posturile TV un student la medicina cum isi da foc si alti 20 care fac greva foamei. Cu ce chef ai lua cartea de pe raft pt a o deschide? NU TE-AI ALATURA?

Sincera sa fiu nu! Perspectiva grevei foamei sau a devenirii 'fripturica' ma incanta si mai putin decat sistemul medical romanesc! :lol:
O metoda mai putin drastica de protest nu ai gasit?
Be careful what you want, it may happen to you!

Evo
senior
senior

Postby Evo » Thu Nov 24, 2005 12:29 am

Eu cred ca nu exista initiativa in sensul asta pt. ca nimeni nu crede cu adevarat ca ne putem organiza ca lumea si ca vom putea rezista pe baricade timp indelungat pana obtinem salarii, posturi, conditii de munca s.a.m.d.
Pe de alta parte de acum incolo toti vom fi cam zapaciti cu inceperea rezidentiatului, multi ajung in alte orase, e destula bataie de cap si fara miscari ample de protest.
Nu cred ca cineva dintre noi poate acuza un alt coleg ca nu e dispus sa-si lase balta toate problemele si preocuparile pentru a ingheta in strada zile la rand fara nici o asigurare ca va primi un raspuns favorabil; dar cred ca nu ar fi greu sa ne strangem doar vreo 100 de oameni in fiecare centru universitar, intr-o zi, poate prin ianuarie, shi sa ne agitam prin centru 1-2 ore, nu mai mult pentru inceput, sa aratam ca ne-am cam saturat. Sa le dam putin de gandit. Si daca ne iese actiunea (si daca ne place :twisted: :twisted:) cred ca avem mai multe sanse sa se alature si restul si sa tragem o greva ca la carte. Inceputul e mai greu....

Darinna
junior
junior

Postby Darinna » Thu Nov 24, 2005 2:48 am

Ca sa faci greva trebuie sa faci parte dintr-un sindicat.
Stii tu vreun sindicat al medicilor?
Noi suntem singurii idioti fara sindicat.
Ai vazut ce bine le merge asistentilor daca are cine sa le apere interesele?

Darinna
junior
junior

Postby Darinna » Thu Nov 24, 2005 2:48 am

Ca sa faci greva trebuie sa faci parte dintr-un sindicat.
Stii tu vreun sindicat al medicilor?
Noi suntem singurii idioti fara sindicat.
Ai vazut ce bine le merge asistentilor daca are cine sa le apere interesele?

Evo
senior
senior

Postby Evo » Thu Nov 24, 2005 9:55 am

De acord, dar dupa cum am spus: greva, sindicatul, alte forme de organizare sunt actiuni de amploare. Cineva trebuie sa aiba chef, timp si sa stie si cum se face asa ceva. Cineva trebuie sa-si asume responsabilitatea asta, sa-si ia o sarcina suplimentara pe cap pe langa restul problemelor personale & profesionale pe care le are.

Nu cred ca o sa ne putem face sindicat in viitorul apropiat; trebuie intai sa invatam sa colaboram si sa ne ajutam concret unii pe altii.
De asta mi se pare mai realizabila micromanifestatia despre care vorbeam mai sus: pentru ca nu implica nici o responsabilitate(majora) si nici sacrificii prea mari ( 1-2 ore din timpul nostru).
am zis ca prin ianuarie pt ca pana atunci avem timp sa ne intelegem pe forum care sunt doritorii.

Carcotashul
junior
junior

Postby Carcotashul » Thu Nov 24, 2005 4:08 pm

facultatea noastra nu este afiliata inca la niciun sindicat. anul acesta au demarat discutie sa se afilieze si ei la alma mater insa lipseste organziarea. kiar aiurea mi se pare faptul ca 2 sau 3 catedre sunt deja membre dar de sine statatoare
poate pana in 2010 va fi toata facultatea

Return to “Viata in spital”