Cum trebuie sa invetzi ca sa iei examenul de admitere?

care ne mananca zilele
oana'
junior
junior

Postby oana' » Wed Jun 22, 2005 5:47 pm

Parerea mea e ca nu ar trebui sa fie mai multe intrebari...majoritatea celor formulate contin capcane si trebuie sa fi foarte atent, atentie ce ti-o poti metime cam greu in conditiile de examen. In plus eu lucrez destul de repede si abia imi ajunge timul sa le fac o data, sa le verific inca o data si sa copiez raspunsurile pe grila. Daca ar da mai mult timp si in consecinta mai multe intrebari nu cred ca ar fi chiar o tragedie...
alex3000 ai vazut subiectele de la simulare?? Cum ti s-au parut??
"Tinerii sunt sclavii viselor, batranii servitorii regretelor"(N. Iorga)

alex3000
junior
junior

Postby alex3000 » Sat Jun 25, 2005 3:53 pm

Sal Oana P. nu le-am vazut dar din cate ai spus sunt majoritatea ca si in carte, carte pe care am cumparat-o nu acum ci in martie si pe care am facut-o de cateva ori si o mai fac pana la examen asa ca daca sunt intrebari de acolo nu-mi fac griji ca le cam stiu dar am unele nelamuriri adica cam 0.2 % ceea ce nu cred ca e rau.oricum bafta la bac tuturor care dau anu asta ca eu am terminat mai demult :), si l-am luat he he.
memento mori

groopy
elder
elder

Postby groopy » Sat Jun 25, 2005 4:38 pm

Lasa ! Esti mai matur acum! Gandesti mai bine grilele! :lol:

oana'
junior
junior

Postby oana' » Sat Jun 25, 2005 8:28 pm

da de unde stii ca e oana p???
si daca tu stii, nu crezi ca ar fi cinstit sa stiu si eu cu cine vb??:))))))))

alex3000
junior
junior

Postby alex3000 » Sat Jul 02, 2005 6:10 pm

sal oana nu te gandii prea mult de unde stiu ca nu e asa de greu. oricum doamnisoara cu nume de filozof...vroiam sa te intreb daca tu ai facut pregatire sau nu ca eu am invatat de unul singur si de aia am asa mici dubii ca nu are cine sa ma ajute si pe mine ... oricum ne vedem la examen eu te cunosc ca ai o portocala pe cap :)
memento mori

magdutz
elder
elder

Postby magdutz » Sun Jul 03, 2005 12:47 pm

sunt de acord cu cineva de mai 'nainte...nu cred ca mai e nevoie sa va stresati de admiterea la medicina...cred ca a ajuns cea mai lejera admitere din tzara!!!

groopy
elder
elder

Postby groopy » Sun Jul 03, 2005 2:11 pm

nici chiar asa! cred ca exagerezi! este mai usor sa privesti acum !

oana'
junior
junior

Postby oana' » Tue Jul 05, 2005 11:30 am

da alex3000 mi-am dat seama ca ma cunosti :oops: Sincer mi-ar place si mie sa stiu cine esti....asa ca pm me. :))))) Pai nush ce sa zic privitor la cealalta problema; cred ca ar trebui sa-ti cauti pe cineva sa-ti clarifice problemele. Mergi o data si cred ca ai sa-ti dai seama daca mai ai nevoie sau nu. Depinde de tine!

alex3000
junior
junior

Postby alex3000 » Fri Jul 08, 2005 9:14 pm

sal stii de fapt nu e problema ca nu stiu ceea ce e in carte ci sunt niste intrebari cu raspunsuri dubioase si nu cred ca mi-ar fi de ajutor decat cineva de la facultate . sunt ceva intrebari ciudate si incerc sa le gasesc logica ......cam atat :( oricum cum a fost bacu`?
memento mori

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Jul 08, 2005 10:14 pm

alex3000 (ruda cu nyco3000ro ? :) ) : Intrebari de anatomie cu raspuns dubios nu vor fi la examen, sau vor fi 2-3. De obicei sunt verificate si au grija sa nu apara asa ceva. La mine se intimpla sa fie la o pagina o informatie si la alta ceva total diferit, asa ca nu stiam conform carei pagini sa raspund, dar la examen n-au fost probleme. Iar din cartea aia de grile n-au prea fost intrebari, poate accidental, de obicei se fac intrebari noi pentru examen, in genul acelora. ("De obicei" in propozitiile de mai sus = in ultimii doi ani)
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

oana'
junior
junior

Postby oana' » Sat Jul 09, 2005 9:04 am

Un exemplu de intrebare gresita este 848 (prima intrebare de la SN-anatomie) la care varianta A de raspuns este gresita chiar daca la raspunsuri este socotita ca fiind corecta. Mai mult, la vreo 40 de intrebari mai incolo apare aceeasi varianta de raspuns dar de data asta este considerata si de ei ca fiind gresita. In consecinta cred ca a fost greseala de dactilografiere a raspunsurilor.

oana'
junior
junior

Postby oana' » Sat Jul 09, 2005 9:05 am

Cat despre bac....sa vedem notele. Acum ma declar multzumita....vorba aia am scapat de bacu' la mate :lol:

alex3000
junior
junior

Postby alex3000 » Wed Jul 13, 2005 3:22 pm

metabolismul si termogeneza si alte cateva capitolashe am vazut ca nu se cer... si nici intrebarea care ai mentionat-o nu cred ca se cere ca nu e cuprinsa in tematica...
memento mori

alex3000
junior
junior

Postby alex3000 » Wed Jul 13, 2005 3:28 pm

b3 la ce facultate ai dat? la bucuresti sau la cluj? ca noi ( eu si cu oana ) vb de testele pentru la cluj...
memento mori

groopy
elder
elder

Postby groopy » Wed Jul 13, 2005 10:00 pm

Am scapat de bac! Rezultatele sunt multumitoare! Eu am iesit din bac cu 9,48.cred ca se putea si mai bine, dar nu prea m-a durut bacul ,mai ales ca nu se ia in considerare la admitere!
Voi ce ati facut? :lol:

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Jul 13, 2005 11:46 pm

alex3000: la Bucuresti. La Cluj insa de ce va faceti probleme, nu se dau intrebari din cartea de grile ? Invatati cartea de grile pe de rost si gata, cu greseli cu tot.. Ca la Rezi anul trecut..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

aesira
senior
senior

Postby aesira » Thu Jul 14, 2005 12:04 am

9.57 !te-am luat :P

groopy
elder
elder

Postby groopy » Thu Jul 14, 2005 2:10 pm

Nu-i nimik! Poti sa ma iei la bac! Te las! :lol:

nyco3000ro
senior
senior

Postby nyco3000ro » Fri Jul 15, 2005 1:06 am

groopy mie sincer mi-ar placea sa te ia si la admitere fetele...ca sa-ti intre mintile in..."..."sau in"..." :silly: te las pe tine sa completezi spatiile goale! :puppydogeyes:
doctor de suflete!:)

groopy
elder
elder

Postby groopy » Fri Jul 15, 2005 2:11 pm

Numai sa intru! Sa te rogi sa nu te iau eu pe tine dupa ce termin facultatea! :lol:

alex3000
junior
junior

Postby alex3000 » Fri Jul 15, 2005 7:35 pm

Cartea o stiu ca doar o fac de 5 luni si nu numai cartea ci cartile ca revenind la subiectul nostru sa va spun si eu cum am invatat pentru examen adica a noastra tema. Eu am terminat liceul mai demult, un liceu nu prea bun unde nu se invata mai deloc asa ca nu am avut motive sa ies in evidenta. oricum ideea de a da la facultate (medicina) e relativ noua adica din septembrie pe cand ma uitam la un film ( asa m-am lasat si de tigari :)) pe care nu are rost sa-l mentionez, si am inceput cu un manual cam greoi editat de niste profesori de la umf buc, apoi dupa ce am aflat ca se cere mai mult di cartea de la Sigma am inceput sa invat si de acolo( mie cartile imi veneau din tara eu fiind plecat ) intre timp am mai clarificat ceea ce nu se explica in manuale cu niste carti editate in america carti de calitate in care tzi se explica pentru a invatza singur nu sa stai la mana profesorilor ca la noi si sa fii nevoit sa faci pregatire, si am mai invatzat din 2 compedii unul de la corint si unul mai vechi de prin 70 din care se regasesc pasaje intregi in cartea de la sigma (sigur de acolo au copiat pentru ca se repeta cuvant cu cuvant ) si cum am mai spus din martie fac si cartea de teste pe care aproape am memorat-o in intregime dat nu pe asta ma bazez la examen ci pe faptul ca stiu materia asa ca frica nu am doar sa gresesc din neatentie nu din nestiintza. cam atat asa ca ma astept sa iau la bugetat. mai vb dupa examen ca sa vedem ce si cum a fost...
memento mori

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Tue Jul 26, 2005 9:31 pm

mai mi-am luat si io manualele de bio k la fizik n-am gasit sper sa mai apara la toamna
nu sunt foarte stralucite mai ales ala d la niculescu care nare multe informatii care sigur iti trebuie k nu ti ajung 2 randuri de acolo
culegerea aia d teste o gasesc la facultate sau unde si e buna d cva sau nu k vi stiti mai bine
si va urez succes pentru maine k io sper sa fiu la anu in locu vostru

damonik
senior
senior

Postby damonik » Wed Jul 27, 2005 2:01 pm

Monicutza, cine te-a invatat pe tine limba romana, puisor? Sa stii ca daca ajungi medic in Romania (si-ti urez s-o faci) nu inseamna ca toti pacientii tai o sa stie la fel de multa sau putina gramatica. Respectul se castiga, nu se cumpara (de cele mai multe ori).
Ai avut sansa unica de a capata forma omeneasca. NU-TI PIERDE TIMPUL!

nyco3000ro
senior
senior

Postby nyco3000ro » Wed Jul 27, 2005 11:05 pm

melania...kooksee e un tip ce trebuie sa-l iei in serios...asta daca nu ai facut-o pana acum...!draga...nu te vad suportand prea bine "condimentele" ce le vei simti intr-un viitor raspuns de-al lui! :devil: ai nimerit tipul gresit...!
si apopos de "lectia"de gramatica....tu ai inteles ceva din mesajul ei "indescifrabil"?eu am inteles..ca-si bate joc de noi...ca altfel nu ne-af fi torturat vizual cu acest text anagramat! pottytrain1.gif
doctor de suflete!:)

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Wed Jul 27, 2005 11:09 pm

Nyco inca nu ai plecat la mare? Ai avea un avantaj excelent pt ca ai putea sa te scuzi ca te-o batut soarele in cap.
Monicutza cea degraba corectoare e offtopic. O rog pe distinsa betrei in vacanta sa stearga posturile care sunt offtopic. Pt greseli de gramatica exista topic la discutii pe bune.
Mel over. Hai pa.

alex3000
junior
junior

Postby alex3000 » Sun Jul 31, 2005 8:58 pm

Se pare ca metoda mea de invatzat a dat roade pentru ca am intrat la bugetat cu o medie peste 9,50 asa ca sunt fericit si tzin sa felicit pe totzi cei care au reusit la facultate iar celor care nu au reusit au un an la dispozitie sa se pregateasca daca chiar asta vor sa faca adica sa reuseasca.pt monicutza- la cluj intrebarile au fost din cartea de teste f putin modificate cateva dintre ele.
memento mori

oana'
junior
junior

Postby oana' » Mon Aug 01, 2005 1:36 pm

felicitari alex3000...se pare ca a functionat metoda ta de invatat!! :)

oana'
junior
junior

Postby oana' » Mon Aug 01, 2005 10:06 pm

b3 Posted: Wed Jul 13, 2005 11:46 pm Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

alex3000: la Bucuresti. La Cluj insa de ce va faceti probleme, nu se dau intrebari din cartea de grile ? Invatati cartea de grile pe de rost si gata, cu greseli cu tot.. Ca la Rezi anul trecut..

Nu e chiar asa....la o intrebare am gresit pentru ca am facut-o dupa cartea de teste, in care intrebarea continea informatia corecta. In manual era gresit ceea ce scria. Ghici cine a primit punctajul??? Cel care raspundea dupa manual...ei considera manualul ca bibliografie, fie el corect sau gresit.

alex3000
junior
junior

Postby alex3000 » Thu Aug 04, 2005 9:23 pm

Felicitari si tie oana, nu te gaseam pe lista si nu stiam ce sa mai cred dar nu ma uitam mai sus (pe lista) de mine...:), vad ca suntem colegi, acum astept sa inceapa anul I care am inteles va fi cel mai dificil, dar ma mai gandesc la asta dupa ce vin de la mare :)
memento mori

oana'
junior
junior

Postby oana' » Fri Aug 05, 2005 8:39 am

Sincer eu vreau ca vacantza asta sa fie "numai pentru mine", adica fara carti de bio, fara chimie sau cine stie ce alte prostii. Abia astept sa plec la mare, sa ma distrez si sa mai citesc niste literatura...admiterea la medicina mi-a cam ocupat timpul. Apoi, cand ma voi intoarce, sper sa astept si eu inceputul facultatii. Acum sincer nu imi doresc decat vacanta...
Alex3000 tu stii cine sunt eu dar eu nush cine esti tu...nu crezi ca ar fi cinstit sa-mi spui cum sa te caut pe lista aia de la um????:)))))))Mai pe scurt: ce ar fi sa iti dezvalui identitatea??

monicutza
elder
elder

scuzati-ma daca sunt offtopic

Postby monicutza » Wed Aug 10, 2005 10:12 pm

nu m-am suparat ca v-ati luat de mine ca nu stiu gramatica sau mai stiu eu ce
chiar stiu mai multa decat multi altii
dar sa stiti si voi ca e vorba doar de scris mai rapid si nu am inteles ce era asa de greu in ce am scris
nu mai conteaza vroiam si eu o parere dar de unii sunt mai destepti si nu inteleg vezi doamne nu stiu ce
nu conteaza parerile unora care se cred destepti doar ca au scris 3 randuri cu liniute si nu mai pe scurt ca mine
asta a fost marea mea greseala

daca am fost offtopic sa ma scuzati dar am crezut ca pot sa mai vorbesc si eu cu lumea despre manuale ce mai e pe acolo poate ca acum o sa intelegeti
si daca v-a deranjat mesajul meu vizual trebuia sa-l stergeti ca eu nu ma suparam poate daca intelege cineva ce am scris referitor la manualul de la niculescu si la cele de fizica imi zice o parere si nu mai isi da atatea aere ca vezi doamne puisor nu stiu cine te-a invatat gramatica

alex3000
junior
junior

Postby alex3000 » Sat Aug 13, 2005 7:08 pm

oana despre tine sincer stiu doar cum te chiama si daca vrei sa stii la fel de putin despre mine sunt la numarul 52, cred.
memento mori

Return to “Facultatea”