am mai facut niste sapaturi si situatia e cam asta: ns-urile de la astral si rdsnet stiu de imed.ro. la fel si cele de la xnet. astea fie ca au cache time mai mare fie nu sunt filtrate spre voi. ns-urile cu cache mic sau recursive only de la myx.net, euroweb, ines, fibernet, orange, nu stiu.
Code: Select all
daisy root # dig @xnetdns.xnet.ro -t NS imed.ro
; <<>> DiG 9.2.5 <<>> @xnetdns.xnet.ro -t NS imed.ro
; (1 server found)
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 4091
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
;; QUESTION SECTION:
;imed.ro. IN NS
;; ANSWER SECTION:
imed.ro. 10796 IN NS ns.imed.ro.
;; ADDITIONAL SECTION:
ns.imed.ro. 10796 IN A 141.85.0.71
daisy root # dig @ns2.orangero.net imed.ro
; <<>> DiG 9.2.5 <<>> @ns2.orangero.net imed.ro
; (1 server found)
;; connection timed out; no servers could be reached
daisy root # dig @ns3.dr.myx.net -t NS imed.ro
; <<>> DiG 9.2.5 <<>> @ns3.dr.myx.net -t NS imed.ro
; (1 server found)
;; connection timed out; no servers could be reached
As spune ca la ora actuala doar astral rdsnet si userii de dialup de pe xnet va aduc trafic din afara roedu

La ora asta peer-urile anuntate inbound de roedu sunt
astea, insa e posibil sa mai aiba si neanuntate, la fel ce e in ronix nu se pune, numai ca roedu nu mai e in ronix asa ca lista aia e probabil corecta.
Astral are peering direct cu voi prin roedunet.iex.ro (194.102.255.228), iar rdsnet prin buh1-cr2-gw-roedunet.rdsnet.ro (193.231.184.195) in principal si inca 2, dar nu exporta rutele public, altfel le-as avea si eu aici.
Din punctul meu de vedere este o situatie gen rasu-plansu' - ca sa ajung pe un site din romania trebuie sa trec prin hamburg

Ps: am vazut ca rezidentiat.ro are ns-urile la myx, banui ca puteti sa puneti si imedul tot acolo nu? Ar fi pacat sa nu poata posta iuzeri din toata tzara in perioada fierbinte august-noiembrie

Edit: tocmai am verificat si query-urile spre ns.imed.ro din astral nu sunt filtrate.
Code: Select all
[root@home-03067 root]# nslookup imed.ro ns.imed.ro
Server: ns.imed.ro
Address: 141.85.0.71#53
Name: imed.ro
Address: 141.85.0.71