Cum trebuie sa invetzi ca sa iei examenul de admitere?
- alex3000
- junior
Cum trebuie sa invetzi ca sa iei examenul de admitere?

-
- elder
- b3
- elite
Ce-mi plac replicile astea cu "se aude ca", "se zice ca.." . No offence magdutz.. Se intra cu sub 5, dar sub 1 pe loc
Sa fim seriosi.. ca al 2lea nu e neaparat bine pregatit, asta-i altceva.. Si din cate stiu eu la Bucuresti se intra cel mai greu, de-abia anul asta au bagat chimia la alegere cu fizica. In celelalte centre e mai usor, ca ai grilele publicate inainte, se dau din cele din cartile de grile.. memorie sa ai..
Invatza biologia, clar, ai 100 de puncte din 260 asigurate asa. Plus ca nu e atat de grea, cel putin mie nu mi s-a parut. Ar fi bine sa te apuci prin februarie-martie ca sa ai timp sa treci serios prin materie, cam 10-20 pagini/saptamana, ma rog, functie de dificultatea capitolului.. Si grile dupa fiecare capitol + multe grile la sfarsit, in iunie-iulie, inainte de examen, ca sa ai viteza, sa nu stai sa te gandesti prea mult, sa nu cauti capcane, trebuie sa intelegi cum sunt facute grilele.
Intre chimie si fizica invatza ce-ti place mai mult, ce intelegi mai bine, vezi si topicurile Admitere 2005 si Fizica la admitere.

Invatza biologia, clar, ai 100 de puncte din 260 asigurate asa. Plus ca nu e atat de grea, cel putin mie nu mi s-a parut. Ar fi bine sa te apuci prin februarie-martie ca sa ai timp sa treci serios prin materie, cam 10-20 pagini/saptamana, ma rog, functie de dificultatea capitolului.. Si grile dupa fiecare capitol + multe grile la sfarsit, in iunie-iulie, inainte de examen, ca sa ai viteza, sa nu stai sa te gandesti prea mult, sa nu cauti capcane, trebuie sa intelegi cum sunt facute grilele.
Intre chimie si fizica invatza ce-ti place mai mult, ce intelegi mai bine, vezi si topicurile Admitere 2005 si Fizica la admitere.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- dustweaver
- elite
gluma, gluma, dar este revoltator in ce hal prospera ideea ca meditatiile sunt necesare si suficiente ca sa intri... Mi-aduc aminte si acum meditatiile pe care le faceam cu sarg, in fiecare weekend din clasa a XII-a : cate 5 ore la biologie, toata lumea gramada (eram cate 10, in zilele bune, 20 alteori, iar la un moment dat o mega-meditatie la care am fost 30 - pe numarate
), regardless nivelul de pregatire, de mi-era rusine sa intreb ceva stiind ca sunt unii care ar putea rade de ignoranta mea... proful se jura ca "face subiecte", ca meditatiile lui ne vor ilumina etc.etc. si uite asa am scos 60 de puncte (din 120) la biologie (asta in timp ce un prieten care invatase singur-singurel scosese peste 100) si 100 la fizica
- nu glumesc deloc, la fizica eram grupe f mici de oameni cu acelasi nivel de pregatire,profa avea un talent fantastic de a faca fizica sa para usoara, de ma gandeam ca meditatia asta e apa de ploaie... plus ca in afara meditatiilor nu prea dadeam atentie fizicii , cu exceptia unei jumatati de ora saptamanal, pentru tema..
Am vazut apoi ca toti (cei care facuseram medit cu ea) luaseram peste 90 de puncte la fizica - de atunci m-am lamurit cat de mult conteaza un profesor care stie ce face (uneori minuni
) , chiar si acolo unde lacunele par irecuperabile... Asa ca b3 are dreptate - si chiar si tu, monicutza , facand abstractie de smiley
, cel putin la biologie chiar poti scoate un punctaj foarte bun luand toata povestea in serios si invatand cateva ore pe zi ...
Bafta tuturor !

Bafta tuturor !
Last edited by dustweaver on Mon May 30, 2005 7:35 pm, edited 1 time in total.
Bears, beets, Battlestar Galactica.
Daca am nevoie de observatii, comentarii, sugestii despre aspecte ce privesc felul in care folosesc limba romana si/sau engleza, stiu sa le gasesc ori solicit.
Otherwise, may I suggest you MYFB.
Daca am nevoie de observatii, comentarii, sugestii despre aspecte ce privesc felul in care folosesc limba romana si/sau engleza, stiu sa le gasesc ori solicit.
- 187.92a
- addicted
dust... 60 la bio? lol, era o carticica de o suta si ceva de pagini.
scuze, couldn't help it. si o mai si zici de parca era vina profului de bio, lasand la o parte ca mai difera si zestrea genetica, apropos de colegu cu 100. merge ca "asha nu!"
doh.
bine ca imi scoateam banii de medit. la bio prin absenteism
; nu regret.
sfaturile mele:
bio-studiu individual
fizica-probleme, da aici merge un prof/chimie-combinat.

doh.
bine ca imi scoateam banii de medit. la bio prin absenteism

sfaturile mele:
bio-studiu individual
fizica-probleme, da aici merge un prof/chimie-combinat.
- dustweaver
- elite
mai precis 67, da 100 la fizicatrident wrote:dust... 60 la bio? lol, era o carticica de o suta si ceva de pagini.![]()

hai mah ca stim cum era facuta carticica aia si cat de infioratoare parea unora dintre noi...

- lara_
- senior
mai,invatati,ma,ca e greu,te rup astia,si nu e mai greu la buc,cum ati zs si voi,s-o intrat cu o echivalare de cca 5,mai mare rusinea,la cluj cu 8 si ceva s-a intrat la taxa,iar rusine mare,da,oricum,sa-nvatati,nu aberez,daca e sa intri,intri si fara sa vrei,daca nu,poti sa vrei o tona,ca nu intri,oricum,tot ai sa regreti,vorba marilor clasici de pe forum,.si oricum nu conteaza,nu-i mare branza dc pe crucea ta scrie dr in fata numelui,sa vezi ce-o sa te doara capu',si spatele,si degetul mare(nush d ece ,da' asa o sa fie,garantez cu buletinu'),si capu',si capu', si capu'...
asha,shi?...
- firstaidkit
- senior
CAnd am dat eu admiterea in 98 era alta mancare de peste. La fizica am avut neste probleme cretinoide. Una de optica cu retea de difractie la care nu ne dadea toate datele, o alta problema (vestita problema cu 2 baloane unul in altul la ce presiune se sparge nu mai stiu care) pe care in mod normal o rezolvat in 30 de minute trebuia sa-ti ia ia 5 minute maxin, alta problema la care trebuia sa alegi dintre 5 variante care difereau la a 6a zecimala. Bleah...din fericire am acos 100 de puncte. La bio, intrebari cretinoide, pe care nici acum in anul 5 nu as putea sa le explic. In fine, te faci pretin cu dracu pana treci puntea. Pentru un rezultat de 305 puncte mi-am consumat 2 ani, 2 vacante de vara, 2 de iarna, 2 de pasti, bani multi si nervi la greu...
- aesira
- senior
sunt candidata anu asta
hehehe in 98 alte vremi...am vazut subiecte din '99,'00 la chimie unele la bio chiar si inainte si niste culegeri la fizica din care se dadea inainte(ed niculescu)daca nu te apucai din a 11-a de invatat nu cred ca aveai sanse sa intrii...acu poti sa amani lejer in a 12-a
eu una cred ca anato e mai importanta intrucat asta o sa trebuiasca mai mult in facultate si in fond cu asta o sa lucrezi pe viitor
gata momentan nu mai am inspiratie
hehehe in 98 alte vremi...am vazut subiecte din '99,'00 la chimie unele la bio chiar si inainte si niste culegeri la fizica din care se dadea inainte(ed niculescu)daca nu te apucai din a 11-a de invatat nu cred ca aveai sanse sa intrii...acu poti sa amani lejer in a 12-a
eu una cred ca anato e mai importanta intrucat asta o sa trebuiasca mai mult in facultate si in fond cu asta o sa lucrezi pe viitor
gata momentan nu mai am inspiratie
- firstaidkit
- senior
-
- elder
luati bre si cetiti biologia aia relaxat de cate ori puteti. tot ramane ceva.
( imi aduc aminte cum , citind peste umarul unei colege la un examen in anul2- histo parca- am constatat socat ca textul vag familiar pe care il scria era din biologia de clasa a 11-a. )
la fizica si chimie nu pot sa va sfatuiesc, it's been a long time.
cand am dat eu erau o gramada de probleme la fizica si trebuiau practic stiute dinainte, ceea ce se intampla numai daca lucrai foarte mult( eu din 12 probleme stiam 11, iar pe ultima nu o stiam si nici n-am facut-o).
nu va pierdeti banii pe meditatii daca invatati sistematic si organizat. daca sunteti mai imprastiati, then by all means, give it a try.
( imi aduc aminte cum , citind peste umarul unei colege la un examen in anul2- histo parca- am constatat socat ca textul vag familiar pe care il scria era din biologia de clasa a 11-a. )
la fizica si chimie nu pot sa va sfatuiesc, it's been a long time.
cand am dat eu erau o gramada de probleme la fizica si trebuiau practic stiute dinainte, ceea ce se intampla numai daca lucrai foarte mult( eu din 12 probleme stiam 11, iar pe ultima nu o stiam si nici n-am facut-o).
nu va pierdeti banii pe meditatii daca invatati sistematic si organizat. daca sunteti mai imprastiati, then by all means, give it a try.
- monicutza
- elder
-
- newbie
-
- elder
- dustweaver
- elite
Chestii wrote:La cine ai facut meditatzie la fizica ? E din Bucuresti ? E din facultate ? Daca da , cine ? cum ? Ca la bio cred ca stiu cu cine ai facutInteres real , sincer , chiar intrebasem a priori thx pt raspuns dustweaver
vezi pm pt bio

din pacate, profa cu care am facut meditatie la fizica a plecat in Canada in iarna urmatoare, adica acum vreo 5 ani

- alex3000
- junior
multumesc tuturor pentru interesul asupra acestui subiect! eu dau la cluj si acolo se editeaza un volum de teste pe care din 1632 de intrebari nu gresesc decat vreo 30 si pe astea ca le fac prea repede nu ca mu le-as stii deci sa cred ca am sanse mai ales ca din cate am inteles astea vor fii intrebarile si la examen dar partea mai nasoala e ca sunt cateva gresite si nu stiu cum le vor considera la examen. oricum multu tuturor!
- oana'
- junior
partea mai nasoala e ca sunt cateva gresite si nu stiu cum le vor considera la examen. oricum multu tuturor!
[/quote]
Si eu dau tot la Cluj si mi s-a spus ca intrebarile din cartea de teste, alea care sunt gresite, trebuie corectate. La admitere vor fi corectate asa ca tu trebuie sa dai raspunsurile corecte(nu alea din cartea de teste)
[/quote]
Si eu dau tot la Cluj si mi s-a spus ca intrebarile din cartea de teste, alea care sunt gresite, trebuie corectate. La admitere vor fi corectate asa ca tu trebuie sa dai raspunsurile corecte(nu alea din cartea de teste)
"Tinerii sunt sclavii viselor, batranii servitorii regretelor"(N. Iorga)
- alex3000
- junior
-
- elder
- nyco3000ro
- senior
...
la cum se da exmaenul acum la medicina...puteti nici sa nu mai invatati!..parerea mea!

doctor de suflete!:)
- alex3000
- junior
Oana vad ca tu ai dat simularea aia dar nu ai spus cum te-ai descurcat, dar se para ca nu prea rau din cate am inteles. Poti te rog sa ne spui si noua cate intrebari au fost la simulare si daca au fost din culegerea de teste editata de facultate si cum s-a derulat in general simularea, simulare la care am vrut sa iau si eu parte dar fiind din buzau nu era prea convenabil, material vorbind
, si dupa ce am fost sa cumpar culegerea mi-a cam pierit cheful de trenul ala care face vreo 7 ore...

- nyco3000ro
- senior
...
intrati voi...doritori de medicina...in topicul..."ai mai da la medicina a doua oara"?...si poate printre voi..vor mai fi care se vor rasgandi!

- aesira
- senior
am intrat mey, prea facea cu ochiul topicul ala..dar uite noi credem ca ceva o sa se schimbe si conditiile din momentu asta s-or mai schimba.
eu una sunt dezamagita de cei de la buc de semiseriozitatea de pana acum,recunosc ca am ales buc ptr oras si nu ptr facultate (bine de fapt nici nu pot sa introduc mana in foc care ar fi cea mai buna din tara)
eu una sunt dezamagita de cei de la buc de semiseriozitatea de pana acum,recunosc ca am ales buc ptr oras si nu ptr facultate (bine de fapt nici nu pot sa introduc mana in foc care ar fi cea mai buna din tara)
- nyco3000ro
- senior
...
relax...eu una va inteleg...daca v-ati uita acolo ati vedea ca eu una am votat ca as mai da...desi sunt anul 4!ideea e ca si noi am crezut ca se va mai schimba ceva...dar pana acum nici o speranta...!mai vb dupa ce veti fi in ani mai mari...

- alex3000
- junior
- groopy
- elder
- oana'
- junior
Scuze...am avut netu picat cateva zile..si am mai si terminat liceul acum, dar in fine..Despre simulare...a fost destul de bine. Organizarea a fost chiar foarte bune, intrebarile erau in mare masura din cartea de teste(desi am inteles ca la admitere nu o sa se mai intample treaba asta...). Dificultatea a fost destul de mare.
Intrebarile au fost in numar de 50, alegere multipla. Nush ce sa va mai zic..
Cat despre mine....m-am descurcat acceptabil (puteam si mai mult dar a fost bine pentru primul examen-m-am situat in primii 30)
Succes si sfatul meu e sa fi foarte relaxat...asta e foarte important!! in afara de cunostinte bineinteles:)))))))))00
Intrebarile au fost in numar de 50, alegere multipla. Nush ce sa va mai zic..
Cat despre mine....m-am descurcat acceptabil (puteam si mai mult dar a fost bine pentru primul examen-m-am situat in primii 30)
Succes si sfatul meu e sa fi foarte relaxat...asta e foarte important!! in afara de cunostinte bineinteles:)))))))))00
"Tinerii sunt sclavii viselor, batranii servitorii regretelor"(N. Iorga)
- groopy
- elder
- oana'
- junior
- groopy
- elder
- alex3000
- junior
- groopy
- elder
- groopy
- elder
alex3000 wrote:Oana vad ca tu ai dat simularea aia dar nu ai spus cum te-ai descurcat, dar se para ca nu prea rau din cate am inteles. Poti te rog sa ne spui si noua cate intrebari au fost la simulare si daca au fost din culegerea de teste editata de facultate si cum s-a derulat in general simularea, simulare la care am vrut sa iau si eu parte dar fiind din buzau nu era prea convenabil, material vorbind, si dupa ce am fost sa cumpar culegerea mi-a cam pierit cheful de trenul ala care face vreo 7 ore...
tu acum intrebi de culegere? te-ai dat naibii! Trebuie sa faci exercitii! Pana acum puteai sa le inveti !Daca faci culegerea de 2-3 ori imposibil sa nu retiiii ceva din ea!