Practica de vara
- Calico
- addicted
Practica de vara
Eu termin acuma anul IV si mi-am descoperit o pasiune neasteptata pentru cardiologie. Stagiul l-am facut la suub si as vrea sa fac si practica de vara tot aici (mai ales ca e aproape de regie, hihi).
Problema e ca as vrea sa fac pe bune practica, nu sa nimeresc pe cineva care sa vrea sa-mi semneze hartia aia dupa 3 zile... si nu sunt chiar sigura daca asistentul meu ar fii chiar atat de incantat sa-l bat la cap 3 saptamani... E cineva care a facut practica prin suub la cardio si poate sa-mi recomande pe cineva care e dispus sa se ocupe de studenti? Traiasca vacanta la spital!
Problema e ca as vrea sa fac pe bune practica, nu sa nimeresc pe cineva care sa vrea sa-mi semneze hartia aia dupa 3 zile... si nu sunt chiar sigura daca asistentul meu ar fii chiar atat de incantat sa-l bat la cap 3 saptamani... E cineva care a facut practica prin suub la cardio si poate sa-mi recomande pe cineva care e dispus sa se ocupe de studenti? Traiasca vacanta la spital!
- Chingachgook
- addicted
noi suntem convinsi ca o sa iti treaca!
du-te in Coltea si cauta-l pe Isacoff la cardio daca tot vrei ceva
du-te in Coltea si cauta-l pe Isacoff la cardio daca tot vrei ceva
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- rox
- elder
apropo de asta: unde dumnezeu ar trebui sa ma duc sa fac practica aia?mi-am exersat nervii 4 zile la "un spital" , si dupa ce ca ma duc si stau acolo de dimineata de la 8 pana pe la 3-4, nici nu fac nimic, adica nu ma baga nimeni in seama...
my ass..ori imi iau hartia aia si scap dracu', ori sa-mi arate si mie macar cum se face o injectie...daca vreau sa ma introduc la ceva, "lasa, ca tu nu stii", si nici sa plc nu pot ca nu ma lasa....
deci: idei?
my ass..ori imi iau hartia aia si scap dracu', ori sa-mi arate si mie macar cum se face o injectie...daca vreau sa ma introduc la ceva, "lasa, ca tu nu stii", si nici sa plc nu pot ca nu ma lasa....
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Chingachgook
- addicted
- tess
- senior
cel mai potrivit, dupa anul 1, ar fi sa inveti chestii de asistenta, gen sa faci toate tipurile de injectii, masurat tensiune etc. care oricum sunt folositoare pt tine in primul rand (in 6 ani o sa tot ai colege de intepat). iar pt asta, daca nu cunosti nici o asistenta, trebuie sa te imprietenesti/aburesti cu una sa-ti arate si sa te lase. sigur stii sa faci asta
si mai mult de 2 ore nu sta, ca sprijini peretii degaba. pleci, pur si simplu, ca doar n-ai cartela de pontaj, si sigur nu tine nimeni minte ce faci tu si pe unde prin spital bantui.
succes !
si mai mult de 2 ore nu sta, ca sprijini peretii degaba. pleci, pur si simplu, ca doar n-ai cartela de pontaj, si sigur nu tine nimeni minte ce faci tu si pe unde prin spital bantui.
succes !
A good reliable set of bowels is worth more to a man than any quantity of brains
- danhia
- elite
pt practica de vara cele mai misto sunt spitalele din orasele de rpovincie unde sunt dispusi sa iti arate si sa te invete cate ceva.
la municipal vad cativa studenti in practica dar in afara de faptul ca plimba pacientii la investigatii nu i-am intrebat dc mai fac ceva. uite o sa revin cu un interviu si dc e pozitiv poti incerca pe acolo.
la municipal vad cativa studenti in practica dar in afara de faptul ca plimba pacientii la investigatii nu i-am intrebat dc mai fac ceva. uite o sa revin cu un interviu si dc e pozitiv poti incerca pe acolo.
Red Apple
- rox
- elder
tess wrote:si mai mult de 2 ore nu sta, ca sprijini peretii degaba. pleci, pur si simplu, ca doar n-ai cartela de pontaj, si sigur nu tine nimeni minte ce faci tu si pe unde prin spital bantui.
succes !
pai eu n-as sta, da' ma schimb in vestiar la o doctorita, care o sa-mi dea adeverinta, si e cu cheie la vestiar. de cate ori vreau sa plec/intru, trebuie sa iau cheia de la ea sau de la asistenta -sefa.... eu cica sunt la ATI, numai ca nu gasesc nimic de vazut la ati, asa ca ma mai uitam la rezidentii de la chirurgie la operatii...pana cand am aflat ca trebuie sa imi vad de anestezia si ati-u meu plus ca la reanimare nu prea sunt multe de facut/vazut....
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Chingachgook
- addicted
tre sa fii complet tampit sa dai bani pentru o adeverinta din aia
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- b3
- elite
ideea probabil era ca poti sa iei adeverinta si cu un "sarumana" in alta parte, fara bani/cadouri..
ntz, nu stai degeaba, respiri aerul spitalului, capeti experienta..
ntz, nu stai degeaba, respiri aerul spitalului, capeti experienta..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- No More
- senior
Si pentru d-astia mai puturosi...
Anu' trecut mi-am luat adeverinta de la SUUB (doamna secretara misca tot), dara cum mi-e urat sa ma duc iar.
Mai da cineva asa... light?
later Edit (ca acuma am vazut)... am fost la X... acum ma duc la VI. GIE !!!
Faza urata rau cu medicina asta, e ca atunci cand incepi sa prinzi fazele, smenurile, astea... termini faculta
Anu' trecut mi-am luat adeverinta de la SUUB (doamna secretara misca tot), dara cum mi-e urat sa ma duc iar.
Mai da cineva asa... light?
later Edit (ca acuma am vazut)... am fost la X... acum ma duc la VI. GIE !!!
Faza urata rau cu medicina asta, e ca atunci cand incepi sa prinzi fazele, smenurile, astea... termini faculta
- Deesse
- junior
rox wrote:apropo de asta: unde dumnezeu ar trebui sa ma duc sa fac practica aia?mi-am exersat nervii 4 zile la "un spital" , si dupa ce ca ma duc si stau acolo de dimineata de la 8 pana pe la 3-4, nici nu fac nimic, adica nu ma baga nimeni in seama...
Eu am facut in Elias la Camera de Garda. A fost splendid...resuscitari gen ER, si cazuri foarte variate.
Am facut 2 saptamani si as mai fi mers, dar nu m-au lasat restantele . Stateam de la 8-8 juma pana pe la 1 cand se schimba tura.
M-au invatat toate chestiile pe care le fac asistentele plus cateva diagnostice.
Mantionez ca sunt anu 1....trecand in 2 Doamne ajuta, si mi-au zis ca imi aratau mai mult, dar nu se poate pana nu fac semio.
Oamenii sunt de treaba...si nu regret o secunda ca am vrut sa fac practica pe bune.
Pentru cei care au avut mai putin noroc o adeverinta merge luata de la medicul de familie sau "home made".
- rox
- elder
tare as vrea sa vad cum fabric io parfa aia "home made".
deocamdata n-am, aia tot nu mi-au dat, am facut 3 sapt si mi-au zis ca ei nu stiu ce sa scrie pe ea, dupa aia m-au plimbat de la registratura la asistenta sefa, de la asta la doctorita cu care am facut, inapoi la asistenta sefa, iar la registratura....i'm sick of it
deocamdata n-am, aia tot nu mi-au dat, am facut 3 sapt si mi-au zis ca ei nu stiu ce sa scrie pe ea, dupa aia m-au plimbat de la registratura la asistenta sefa, de la asta la doctorita cu care am facut, inapoi la asistenta sefa, iar la registratura....i'm sick of it
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Deesse
- junior
rox wrote:tare as vrea sa vad cum fabric io parfa aia "home made".
parafa daca vrei se face rost...
iar pe adeverinta tre sa scrie asa:
ADEVERINTA DE PRACTICA
Xulescu paraschiva...stundnta in anul X la facultatea x la seria x grupa x
a efectuat practica in cadrul clinicii/spitalului x in prerioada (aici pui data inceperii si terminarii ) insumand 60 de ore si i se acorda nota x.
sef sectie ( parafa si semnatura)
Cam atat
- cookyy
- senior
cine zicea de spitalele de provincie nu stie ce zice ...pai acolo e mai rau ca in buc.,..in afara ca am facut foi si m-am plimbat prin saloane nu am avut voie sa pun mana pe nimik...astia sunt mai socati..abia prin anul 4 cand am facut practica la urgente m-au lasat sub strica indrumare de la o asistenta crizata si ingrozita sa iau o tensiune...cu grija ca se strica kktul ala de aprat vechi iar la recoltare o singura data am pus mana pe un tip...fara injectii ca:cine stie ce faceti voi!!nu va invata la facultate?? si uite asa trecura anii...si cand te gandesti ca acasa nu-i nimeni disponibil :sunt bolnavi cobza dar... nu vrei sa-ti fac un polidin?PLEACA!!eu iau buline ...nu fac injectii!! polidin!-buline! polidin am zis!- bulineee!!!....deci daca prindeti unu sa va puna sa faceti injectii, recoltari etc...trageti cu dintii de el...
yeah...right...whatever....
- goosey
- junior
- rox
- elder
- No More
- senior
- nicoletaghe
- senior
cookyy wrote: si uite asa trecura anii...si cand te gandesti ca acasa nu-i nimeni disponibil :sunt bolnavi cobza dar... nu vrei sa-ti fac un polidin?PLEACA!!eu iau buline ...nu fac injectii!! polidin!-buline! polidin am zis!- bulineee!!!....deci daca prindeti unu sa va puna sa faceti injectii, recoltari etc...trageti cu dintii de el...
ca bine zici....super tare faza!!!
mi s-a intamplat si mie, pe bune....si n-a stat nimeni sa-i fac o injectie
si la sfarsit, mamotaaa....
- aesira
- senior
- No More
- senior
- nicoletaghe
- senior
- No More
- senior
- Heimdallr
- junior
Re: Practica de vara
MumaPadurii wrote: E cineva care a facut practica prin suub la cardio si poate sa-mi recomande pe cineva care e dispus sa se ocupe de studenti? Traiasca vacanta la spital!
Uite eu am facut practica vara asta in sectia de cardio UTIC (unitatea de terapie intensiva coronariana). Initial am vorbit cu dr. Vinereanu insa cand am inceput eu dansul a intrat in concediu si pana la urma m-a luat in primire dna dr. Darabont care a fost foarte amabila si chiar mi-a explicat cateva lucruri, iar daca intrebi o sa vezi ca in general ti se raspunde. Si rezidentele (pt ca erau numai femei) sunt de treaba. Asa ca ... vacanta placuta!
- Lady-bug
- senior
Vai dar ce noutati spui. Noi am facut respirator cu Dr. Darabont. Cand ne vedea facea stanga-nprejur si se facea ca ploua. Nu stiu daca am vazut-o de 4 ori la lp. S-a scuzat ca nu avea timp... Poate vara are timp mai mult de discutii cu studentii ca si rezidentele dumeaiei care la vremea aceea erau la fel de ocupate si strambau din nas daca le cereai explicatii. Acum mai mult ca sigur nu mai sunt aceleasi... macar atat.
In UTIC la etajul 10 puteai sa afli cat de importanti sunt doctorii cardiologi si cat de neinsemnati studentii. Si cel mai bine era sa ne lase asa ca cine stie poate intr-o zi venim sa le facem concurenta
In UTIC la etajul 10 puteai sa afli cat de importanti sunt doctorii cardiologi si cat de neinsemnati studentii. Si cel mai bine era sa ne lase asa ca cine stie poate intr-o zi venim sa le facem concurenta
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"
- Heimdallr
- junior
Vorbim de aceeasi persoana? Poate era mai bine dispusa cand am facut eu practica pentru ca i se apropia si ei concediul, altfel nu imi explic. Cu mine a fost super ok si nici macar nu vorbisem initial cu ea. Dimpotriva cand m-a vazut ratacita pe acolo mi-a spus ca imi poate semna ea adeverinta de practica la sfarsit si chiar le-a spus rezidentelor sa imi explice daca am nelamuriri.
- doareu_mm
- senior
-
- newbie