fizica la admitere

care ne mananca zilele
kinder1

fizica la admitere

Postby kinder1 » Sun Dec 12, 2004 6:48 pm

se mai da fizica la admitere?

Jules
junior
junior

Postby Jules » Sun Dec 12, 2004 10:24 pm

Da, se mai da fizica la admitere si pt binele general sa speram ca nu se va scoate. Se da electricitate,optica, termodinamica - asta in mare.

simbad
senior
senior

Postby simbad » Mon Dec 13, 2004 10:36 am

Doar ca ponderea notei de la fizica este de 25% din totalul notei finale.
Cel putin asa stiam eu ultima oara....
Hipocrisy is the greatest luxury!

Jules
junior
junior

Postby Jules » Mon Dec 13, 2004 10:39 am

Ponderea fizicii e 60/260 - sunt 15 intrebari - 4 pct fiecare :wink:

simbad
senior
senior

Postby simbad » Mon Dec 13, 2004 11:08 pm

In curand o sa ramana o intrebare simbolica de fizica, si aia mai mult de prasila.
Mare pacat.

Fizica si chimia sunt ceea ce separa potentialii buni medici de nemedici, ca biologie pot invata si asistentele....
Hipocrisy is the greatest luxury!

mihaiion2
junior
junior

Postby mihaiion2 » Tue Dec 14, 2004 1:28 am

Daca nu avea fizica si chimie la admitere nici nu intram in facultatea asta. :D

Dark
senior
senior

Postby Dark » Fri Dec 17, 2004 11:56 pm

conform secretariatului nostru drag inca nu s-a hotarat nimik oficial, insa mai multi profi de prin consilii si conducere au dat de inteles ca se scoate incepand cu 2005
In Mozilla We Trust

http://www.spreadfirefox.com

jethro
junior
junior

Postby jethro » Mon Dec 20, 2004 10:55 am

In principiu se scoate in toata tara. Se incearca uniformizarea programelor universitatilor. Oare e bine? In toata tara sunt "scoli de medicina", si fiecare are conceptia sa despre cum se invata medicina.

Chestia asta va fi probabil utila la transferurile studentilor din tara la Bucuresti. A, si la transferurile de la universitatile particulare la UMF "Carol Davila". La universitatile particulare si asa se tinde spre a se da doar biologie. Intr-un final apoteotic o sa fie la admitere doar intrebari de genul: Nu-i asa ca... Variante de raspuns: a) Da, b) Nu.

Ce spuneti? Si se mai mira profii ca studentul saracul nu stie de unde a venit, incotro se indreapta si ce cauta in lumea asta si asa destul de plina...

Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Mon Dec 20, 2004 1:09 pm

Si mie mi se pare o tampenie sa scoti fizica de la admitere. Era cam singura parte din examen care te mai punea sa gandesti cu adevarat. Si chimia te pune la gandit, dar nu in aceeasi masura ca fizica.
A man is only as big as the dreams he dares to live!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Dec 20, 2004 11:08 pm

lasati-o ba scoasa,
eu din cauza de fizica am cazut primu an.
la ce dracu mi-or trebui mie bobine si diverse circuite nu pot sa inteleg.
ca sa nu mai vorbesc de ciclul carnot.

kooksee
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Cosette
junior
junior

Postby Cosette » Tue Dec 21, 2004 12:13 pm

eu sunt a12-a si ma bucur tare k s-a scos,niciodata nu mi-a placut fizik
La,tout n'est qu'ordre et beaute,
Luxe,calme et volupte.

damonik
senior
senior

Postby damonik » Tue Dec 21, 2004 10:30 pm

mda, maine, poimaine n-or sa mai ceara nici macar biologie. ar fi acceptabila tendinta asta de a scoate materiile din examenele de intrare in facultate daca s-ar face treaba serios in timpul celor 6 ani si n-ar mai fi licentiati unii care nu au nici cea mai mica idee despre ceea ce inseamna responsabilitatea unui act medical. dar romanii nu prea cunosc semnificatia cuvantului seriozitate, asa ca...
Ai avut sansa unica de a capata forma omeneasca. NU-TI PIERDE TIMPUL!

Cosette
junior
junior

Postby Cosette » Tue Dec 21, 2004 11:22 pm

de ce tre sa ma chinui eu cu fizik si tot felul de tampenii de care nu voi avea nevoie??
esti inteligent,vrei sa devi medic..gata..simplu,nu? :wink:
La,tout n'est qu'ordre et beaute,

Luxe,calme et volupte.

Jules
junior
junior

Postby Jules » Tue Dec 21, 2004 11:36 pm

O sa ai mai multa nevoie de fizica si de chimie in facultate decat de anatomie ( cu care incepi de la 0, btw )....ca sa inveti anatomie nu trebuie sa fii inteligent ! Se scoate fizica => admiterea la medicina n-o sa se mai diferentieze cu nimic de cea de la geografie/psihologie etc..:(
De aici se desprinde doar ca facultatea te vrea prost ....

Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Tue Dec 21, 2004 11:56 pm

S-a mai spus, dar voi repeta. In medicina nu trebuie sa ai capacitatea doar sa memorezi. Trebuie sa si gandesti. Fizica te pune cel mai bine la gandire.

Din pacate asa se vrea si dupa ce termini facultatea: nu oameni care gandesc, au si memorat ceea ce trebuie si sunt in stare sa ia o decizie corecta, ci doar oameni care sunt in stare sa memoreze cat mai mult. Un medic care doar memoreaza este un medic slab, foarte slab, oricat de multe ar memora. Dar la examene (asa cum sunt ele acum in facultate si inclusiv la rezidentiat) e as!

Fizica il diferentia pe "Eu muncesc si gandesc" de "Eu muncesc si nu gandesc". Diferenta e imensa in medicina.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Dec 22, 2004 12:37 am

wizi eu vad ca incerci.
din pacate te contrazice realitatea.
tocmai s-a desfasurat rezidentiatul. si poti sa spui orice numai ca a contat inteligenta nu.

kooksee
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Wed Dec 22, 2004 12:46 am

cucsi, pai asta spun si eu. Ca la noi in facultate la examene si la rezi singurul lucru care conteaza este sa memorezi cat mai mult, sa bagi "cu lopata" in cap cat mai multe informatii, preferabil fara sa gandesti (nu de alta, dar daca gandesti prea mult s-ar putea sa te incurci si sa dai peste o gramada de greseli ale autorilor si nu vei mai sti ce raspuns corect sa iei la rezi). :D

Jules
junior
junior

Postby Jules » Wed Dec 22, 2004 2:34 am

In aceeasi ordine de idei ..pt lucrarile la biochimie ne-au fost furnizate grilele pe care o sa le primim :( , dintr-o mare de 100 de intrebari la un capitol , era in mod sigur 'mai usor sa le faci pe cele 15-20 indicate deja', dar ..totusi, de ce sa ne mai obosim facandu-le? ...le memoram ! :cry:
Daca din anul 1 se practica metode de genul asta..si la biochimie chiar!..la ce sa ne mai asteptam de la rezidentiat ?

Jules
junior
junior

Postby Jules » Wed Jan 12, 2005 1:06 am

Se zvoneste ca la admitere se va da la alegere chimie/fizica .

jethro
junior
junior

Postby jethro » Wed Jan 12, 2005 10:13 am

Da, am auzit si eu zvonul asta. O sa semene cu bac-ul... Nu stiu daca este o idee tocmai buna, pentru ca studentii nu vor mai fi astfel departajati dupa aceleasi criterii.
Tomorrow is another day...

excristi
senior
senior

Postby excristi » Fri Jan 14, 2005 12:32 am

dau o veste sigura... la admitere se va da la alegere fizica/ chimie.. mai mult nu se stie.. (modalitatea de punctare)... stiu de la profu pe care il am la Lp .. Dr. Cergan..

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Mon Jan 17, 2005 10:18 pm

Ce tare esti tu wa :P

excristi
senior
senior

Postby excristi » Tue Jan 18, 2005 11:30 am

da wa fff tare.. probabil unul dintre cei mai tari.. :))

corina_i
newbie
newbie

Postby corina_i » Sat Mar 26, 2005 10:17 pm

am auzit si eu de schimbarea de la admitere...(sunt a 11a)
si inca sunt nehotarata....sa aleg chimie sau fizica...am vb cu o studenta anul 1 care mi-a spus ca subiectele de la fizica sunt criminale,ca oricum iti foloseste mai mult chimia decat fizica in facultate....
intrebare este : ce ma sfatuiti sa dau la admitere: chimie sau fizica

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Mar 27, 2005 1:58 am

chimia cu siguranta, dar incearca sa intelegi si fizica, pentru cultura ta generala si pentru cit o sa-ti trebuiasca in facultate.. in special partile cu presiuni, un pic electricitate.. chimia iti trebuie mai mult in facultate, dar nu chimia din liceu, vei invata una cu totul noua, biochimia, in anul 1 :) cind faci si biofizica, oricum.. mie una mi s-a parut mai usoara chimia, vezi si tu ce te atrage mai mult. stiu persoane care au luat punctaj maxim la fizica, deci nu-s chiar asa criminale.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Sun Mar 27, 2005 2:08 am

Eu raman la parerea ca fizica testa, intr-adevar, niste aptitudini care, virtual, ar fi utile pentru practicarea medicinei in conditii adecvate (materia, in sine, nu e prea relevanta, dar abilitatile de gandire, in abstracto, sunt).

Chimia nu prea testeaza mare lucru, cel putin nu daca sunt in continuare probleme din alea tampitele sau calcule cu virgula, dar ar fi important (dar nu vital) ca viitorul medicinist sa stie, de pilda, doua-trei elemente (Carbon, Hidrogen, Oxigen) si doua trei notiuni (aminoacizi-peptide-proteine, lipide, acid/baza). Altceva... e un pic exagerat sa spui ca "iti foloseste" pentru ca oricum ar fi, din cate tin minte, biochimia e ucigasa.

In fine, pentru a testa corespunzator aptitudinile necesare succesului in facultate si rezidentiat, cred ca ar fi ideal sa se dea istorie. Sau direct Genomul, ca tot e atata zarva.

B3... ce iti trebuie din fizica? S-a schimbat biofizica? Pe vremea mea era o gluma proasta... Trei lulele, trei surcele...

corina_i: N-am scris pentru tine, am scris pentru mine. Ca sa fiu politicos si on-topic, uite... alege ce-ti place tie... ma rog, probabil ca nu-ti place nici una daca intrebi, asa ca da: go with chem. (Macar biologia iti place?)
"I'd much rather be happy than right, any day" (name not important)

Get firefox

bobocu'
junior
junior

Postby bobocu' » Sun Mar 27, 2005 1:00 pm

Jules, sunt curios ce nota ai luat la partialul de biochim sicu ce prof faci aceasta materie. Chiar crezi ca vei putea memora toate grilele ce se pot da la biochimie? Iti amintesc faptul ca acele lucrari au ca scop sa ne faca sa invatam pe parcurs, un fel de sperietoare.......examenul a fost cu totul altceva.

Jules
junior
junior

Postby Jules » Sun Mar 27, 2005 2:22 pm

bobocu' wrote: Chiar crezi ca vei putea memora toate grilele ce se pot da la biochimie?

that was exactly not my point! incercam sa spun ca limitandu-ti grilele te obliga sa le memorezi! cu totul altul e scopul lor...oricum, mi-am schimbat mult parerea referitor la materia asta .

corina_i
newbie
newbie

Postby corina_i » Sun Mar 27, 2005 5:46 pm

corina_i: N-am scris pentru tine, am scris pentru mine. Ca sa fiu politicos si on-topic, uite... alege ce-ti place tie... ma rog, probabil ca nu-ti place nici una daca intrebi, asa ca da: go with chem. (Macar biologia iti place?)

Am ales medicina tocmai pentru ca sunt innebunita dupa anatomie si ,tata fiind medic, m-a invatat cateva lucruri care m-au facut sa hotarasc in alegerea facultatii,si nu ma vad facand altceva.
Pana acum 2 saptamani eram hotarata sa dau fizica la admitere…insa am vorbit cu o studenta si m-a facut sa ma razgandesc pentru ca mi-a spus ca oricat de mult as lucra si as intelege fizica, tot nu se poate obtine punctaj maxim, in comparatie cu chimia,unde subiectele sunt muuult mai usoare. Eu v-am intrebat ce ma sfatuiti sa aleg pentru ca imi place mai mult fizica decat chimia si nu stiu ce sa fac.
Si inca ceva…am tot citit ce scrieti pe aici,pe forum…si cam speriati liceeni :wink: ..
Am cativa veri studenti la medicina..anul 6 parca …am discutat cu ei …si nu este atat de greu pe cat spuneti voi aici….mi-au spus ca daca e sa invat ,invat de placere ….me rog…
grea e viataaaa :!: ... :lol:

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Sun Mar 27, 2005 6:50 pm

Pentru mine biologia de admitere a fost un chin, de aia te-am intrebat. Am memorizat ca papagalul, n-am priceput mare lucru, nu mi-a folosit absolut deloc. Norocul tau ca iti place. Mai apoi, anatomia mi s-a parut 60% pierdere de vreme. Tot ce stiu acum datorita anatomiei din facultate provine de la LP-uri si doar pentru ca asistentul meu "nu se tinea de treaba" conform stadardelor si ii placea sa stea cu noi la o tigare de povesti (a se citi: clinical correlations).

Bineinteles ca eu as merge pe mana materiei care imi place - dar asta sunt eu, am mai mult spor daca obtin satisfactii pe parcurs, nu reusesc sa umplu tot rezervorul de motivatie doar cu scopul, tinta, idealul. Blah. Revenind pe pamant, ceea ce conteaza este daca sunt adevarate zvonurile despre subiectele de fizica. E important, pentru ca, in general, profesorii din UMF nu sunt vestiti pentru profunzimea si claritatea gandirii. De cele mai multe ori, deciziile de soiul asta sunt neasteptat de gresite. Ce vreau sa zic: Ce se intampla daca subiectele de fizica sunt mult mai grele decat cele de chimie? Se compara direct punctajele, sau cum? Semnalele existau de mult, dar oare au inceput sa compare cai cu magari si sa adune capre cu verze? Deja?

Pe de alta parte, s-ar putea sa nu conteze. Nu stiu care mai e concurenta, dar nu cred sa sara prea mult anul asta. Prin concurenta nu inteleg nr. de candidati / loc ci nr. de candidati viabili / loc - trebuie calculata pe baza mediei ultimului intrat, nu a numarului de inscrisi. Nu stiu daca au apucat sa se schimbe lucrurile fata de anul trecut, niscai amici de pe la oarece catedre preclinice imi descriau cu durere (faza amuzamentului copios trecuse deja de ceva vreme) capacitatea intelectuala a studentului mediu de soi nou. Cu alte cuvinte, daca dai la medicina pentru ca vrei de-adevaratelea si te stii fata desteapta, asta e o falsa dilema pentru tine.

PS: Astia cu "maaaama ce greeeeeu e la medicinaaaaa" ori sunt victime ale inexistentei unui sistem de orientare profesionala (i.e. s-ar potrivi mai bine altundeva) ori vor sa se dea mari la fete blege. Baga ochiul si aici. Cred ca e mai greu de suportat calitatea jalnica a serviciilor educationale oferite decat "greutatea" indeplinirii cerintelor.
"I'd much rather be happy than right, any day" (name not important)

Get firefox

Jules
junior
junior

Postby Jules » Sun Mar 27, 2005 7:15 pm

elfstone a subliniat esentialul!
i rest my case

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Mar 27, 2005 8:30 pm

elfstone wrote:B3... ce iti trebuie din fizica? S-a schimbat biofizica? Pe vremea mea era o gluma proasta... Trei lulele, trei surcele...

Nu cred ca s-a schimbat biofizica de pe vremea ta, din moment ce manualul de LP e acelasi, cred, cel bleu. Eu voiam sa zic cu fizica exact ce ai zis si tu, ca daca nu POTI sa intelegi fizica, poate ar trebui sa te reorientezi, sa nu dai la medicina, pentru ca este o meserie pentru care iti trebuie cap si gandire mai ales, si memorie secundar. Din pacate este o facultate unde cele doua sunt inversate. :(

Revenind la admitere:
Daca te prinzi ce si cum trebuie sa inveti la fizica sau daca faci meditatii cu cineva care intelege ce trebuie la admitere la medicina, ai mari sanse sa iei punctaj maxim la fizica. Si la chimie se poate lua punctaj maxim. Totul e sa intelegi bine materia, problemele, ce iti trebuie ca sa le rezolvi. In ultimii 2 ani au fost unele probleme unde aplicai o formula foarte simpla si aflai rezultatul (si la chimie si la fizica). Eu zic sa te apuci sa rezolvi sa zic vreo 20 de probleme de fizica si de chimie si sa vezi unde te-ai chinuit mai mult, unde ti-au iesit mai multe, unde te-ai complicat mai mult pana ai aflat rezultatul si sa te orientezi spre materia unde ai avut rezultatul mai bun. Dar doar daca ai trecut prin toata materia si ai mai rezolvat probleme pana acum, daca esti de-abia a 11a nu stiu daca poti..

Credeti ca e posibil ca la anul sa schimbe modificarea si sa se revina la chimie si fizica obligatoriu ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Thu Apr 21, 2005 9:43 pm

mai si eu sunt a 11-a si vreau sa dau la stomatologie si pentru ca tot e la alegere intre chimie si fizica io vreau sa dau fizica desi nu pot sa sufar materia asta dar cum scrie ca nu se dau probleme (io inteleg ca numai teorie) pot sa invat 4 capitole si deci desi imi palce chimia mie mi se pare mai greu la chimie unde am vazut subiecte si din cls a 11-a p care am inceput-o kiar bine mai demult cu o profa prin a 9-a
asa ca nici io nu prea stiu dak sa dau la ch sau la fiz si oricum e inutil sa dai examen la atatea materii cat timp la altele se intra cu concurs de dosare si te mai si chinui atat cu invatatul si cu meditatiile
desi imi place biologia cred ca e prea prea mult de invatat ( a se citi tocit
) dar pentru ca visul meu de mica e sa dau la medicina tre sa o tocesc si p asta desi nu prea stiu cum dar asta e :D

remi
senior
senior

Postby remi » Thu Apr 21, 2005 11:54 pm

Era o vreme cand la medicina se dadeau 3 materii: fizica chimie si bio. Tot atunci erau vremurile cand ieseau intr-adevar medici. cred ca nu mai are nici un rost sa facem statistitici, dar daca totusi le facem, sa ne gandim la numarul de candidati care era si care este acum pe un loc. Mai mult decat jalnic.

de ce sa se scoata fizica si chimia? sa ramana numai biologia pe care toata lumea o toceste? unde se mai face diferentierea intre candidati? unde mai pui ca acum conteaza media din liceu, bacul, etc, care se obtin cum se obtin!

prin scoaterea celor doua materii nu mai exista o adevarata competitie, o selectare a candidatilor pe criterii de logica si judecata (pt ca , pana la urma asta este medicina). Ramane doar acel care toceste mai mult o carte de 100 pg, din care eventual se scoate si ce este mai greu, sa nu oboseasca!!!!!

credeti-ma ca este jalnic. am terminat med acum 2 ani si cand ma uit in urma, la ce vine dupa noi, ma apuca groaza si mila in acelasi timp. am dat toate cele 3 materii si nu imi pare rau. pt toti a fost la fel de greu, dar rezultatele ulterioare au fost pe masura!

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Fri Apr 22, 2005 10:56 am

remi wrote:Era o vreme cand la medicina se dadeau 3 materii: fizica chimie si bio. Tot atunci erau vremurile cand ieseau intr-adevar medici.

dap ai dreptate cred, in schimb te-as ruga NU GENERALIZA, si alt lucru si cand am intrat eu (acum 2 ani) si cand au intrat unii prieteni (anul trecut) s-au dat din pacate toate cele3 materii, chestia cu scosul fizicii a aparut deabia anul acesta... (deci nu "era o vreme" ca vremea aia e f recenta..)

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Apr 22, 2005 5:27 pm

Ooof, cite inexactitati..

De ce ziceti ca s-a scos fizica ? Este la alegere.. ca multi merg pe chimie si nu pe fizica asta e o alta mancare de peste. Daca "pe vremea mea" s-ar fi putut alege si eu as fi mers tot pe chimie pentru ca mi se pareau mult mai umane problemele, unde daca intelegeai materia era floare la ureche. La fizica in schimb ma enerva ca trebuia sa tin minte formulele, foarte multe. In generala, unde eram foarte buna la materia asta, era usor, ca aveam timp destul si puteam sa mai deduc formulele cind le uitam, dar la admitere n-as fi riscat. Poate asta este motivul pentru care multi prefera chimia.

Personal, cred ca s-a recurs la metoda asta si pentru saltarea notelor de intrare, ultimii ani fiind catastrofali. Daca au vazut ca viitorii boboci oricum nu vor sa invete 3 materii, ca au vazut ca se intra cu 2, au cedat ei si toata lumea e multumita.

Biologia nu se toceste. Eu stiam cartea aia cuvint cu cuvint, iti puteam spune la milimetru unde era un anumit paragraf sau desen in pagina, dar nu am tocit-o. Am invatat-o timp de 4 luni, cate 10 pagini/ 1 capitol pe saptamana (unele mai rapid, altele mai incet), facand mereu grile si sedimentand foarte bine materia. Pe care mi-o mai aminteam si peste un an, nu in totalitate, dar cea mai mare parte. Asta nu o obtii prin toceala. Dar daca vreti ca 6 ani de zile, in facultate, sa va chinuiti tocind cum va chinuiti acum pentru admitere, tociti dragii mei..

Media din liceu si Bacul conteaza la alte facultati, nu la Medicina. La Medicina conteaza strict ce faci la examen.

Si sa o lasam cu "ce competitie era pe vremuri la medicina..". Ce mult insemna "pe vremuri" sa te numesti medic, in ochii domnilor de la Finante, in ochii pacientului si asa mai departe. Sa zicem "mersi" ca mai vrea cineva in ziua de azi sa se faca medic.

sfu
junior
junior

Postby sfu » Fri Apr 22, 2005 11:01 pm

subscriu

BIOLOGIA NU SE TOCESTE

Nu stiu cum invata altii, dar eu am invata biologia LOGIC: anatomia dupa multe desene din Papillian (ori un desen din Papillian nu se poate toci, eventual se poate vizualiza in caz de nevoie), iar la fiziologie nu prea vad cum s-ar putea toci, mai ales multele mecanisme de reglare.

Dar, daca va tine memoria, BAFTA!!!
Calatoria de o mie de mile incepe cu un pas (LAO TSE)

monicutza
elder
elder

Postby monicutza » Sat Apr 23, 2005 12:23 pm

mai mie imi pare bine k nu tre sa mai dau si ch si fiz pt k era inutil sa invat atat knd la altii se intra cu dosar
la bio nu poti sa inveti numa logic da dak iti place s poate insa na ch l mai retii si pt k trebuie

drLouis
elite
elite

Postby drLouis » Tue Apr 26, 2005 7:16 pm

sfu wrote:BIOLOGIA NU SE TOCESTE

:lol: intr-adevar nu se toceste..e ceva ce se deduce logic pe baza unor ipoteze anterioare;
daca-ti faci desene animate cu luceafarul sa-l retzii..se keama ca atunci cand il cantzi il spui din inteligentza sau cum?

sa lasam prostiile...medicina e o mare tocilarie...nu conteaza cum retzii..cu imagini memotehnic sau babeste..asta este...si formulele de verificare altele decat grile (scris/oral) asta promoveaza...papagalismul in masa;

fizica la admitere...era o prostie dpmdv(am avut a 3-a nota la adm acu 6 ani)..ca si chimia;mai bine ar baga ceva probe practice..si verificari fizice...;

creierele..se duc la mate..fizica si se zboara apoi pe-afara sa descopere kestii interesante...sa lasam medicina unde ii este locul si sa nu facem din tzantzar armasar;
in medicina totul se cunoaste...n-ai ce deduce, 99% din cazuri...trebuie sa filtrezi date si sa aplici...nu-ti trebuie intuitia si geniul unui fizician care formuleaza o teorie noua despicand atomul in 7 si deducandu-i legile;

si ce-am mai descoperit...6 ani de papagaliceala cum imi place sa-i zic..te dezumanizeaza...nu mai stii sa discutzi decat medicale..la film la bere...la mare;si ce-i mai dureros e ca iti uiti locul la nivelul societatii...multi devin brusc mari inteligente si stau cu nasul pe sus;

apoi ma mai scarbeste oligarhia asta profesor conferentiar..preparator..toti cu buze mari si fara limbi de-atata pupat in posterior unul altuia...

:?

sfu
junior
junior

Postby sfu » Tue Apr 26, 2005 8:51 pm

in legatura cu inlesnira admiterii la medicina din bucuresti (scotandu-se cu ocazia asta fizica,obligatorie altadata, acum facultativa), dupa parerea mea era un pas inevitabil. Banuiesc ca motivele au fost in mare parte de natura economica:ramaneau fara studenti: toti se axau pe facultatile unde era mai usor de intrat (eventual pe dosar). Sper sa nu scoata si chimia...

Just a thought...
Calatoria de o mie de mile incepe cu un pas (LAO TSE)

Return to “Facultatea”