Admitere 2005
- crisalia
- senior
am citit ceva aberant zilele trecute in Libertatea.....ca cica la Bucuresti vor fii 850 de locuri ..ceva de genul asta........era un articol cu nr de locuri scoase de facultati la concurs........mie mi se pare aberant........pana la urma o sa se faca fabrica de studenti medicina dc e adevarat ce scria in ziar! 

-
- junior
- darkside
- senior
- excristi
- senior
Daca ai ajuns sa te informezi cu libertatea e jale... in primul rand nu au cum sa fie 850 nde locuri la medicina... e ceva aberant...maxim 530 de locuri vor fi..... poate se referea la toata universitatea... adik MG+stoma+farma...Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci si te sfatuiesc sa-l faci e sa suni la facultate ... sau la rectorat...
www.AdmitereMedicina.ro
- crisalia
- senior
-
- elder
- excristi
- senior
- ndsimona
- elder
-
- elder
- excristi
- senior
- oana'
- junior
- crisalia
- senior
- b3
- elite
oana' wrote:Ar fi super rau sa fie doar 250 de locuri...nu e de ajuns ca si asa au sa reduca numarul de locuri la celelalte facultati si o parte din cei ce nu au intrat au sa se indrepete poate spre medicina???!!!!

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- cebinee
- junior
- excristi
- senior
- Bodean
- junior
- 187.92a
- addicted
Bodean wrote:pana in 2007 ar trebui sa ramana doar 50 de locuri la stat iar restul la cu taxa.
suna a aberatzie de nu se poate.
poate doar cand apar creditele bancare pt studentzi, sa-si plateasca studiile din banii respectivi. si nici atunci nu va avea medicina doar 50 la buget.
plus ca nu stiu cine ar plati taxa; vor exista 500 care sa plateasca taxa aia anuala ca sa ajunga medicul pixului, "doctor fara de argintzi"? o sa-si amortizeze investitzia din ptrestigiul social ulterior dobandit, poate..

- b3
- elite
trident, din moment ce de cativa ani exista cite 100 care platesc taxa si in curand vor fi si rezidenti care vor plati, nu vad de ce nu si 500..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- oana'
- junior
--------------------------------------------------------------------------------
da, au ajuns sa rida si curcile (ca sa nu le zic oane'-le) de noi!
fetito, nu vrei sa dai si tu la medicina, ca minte se pare ca ai destula , motivatia e cea corecta, ce mai astepti?!
daca deja ai dat (si ai luat), atunci e JALNIC!
cerbee cu parere de rau trebuie sa te anunt ca nu asta am zis...se pare ca e mai greu cu limba romana. Da si sunt unii care dau la medicina fiindca nu au alta alternativa, dar te asigur ca nu e cazul meu. Am multe alte alternative si poate mult mai interesante din punct de vedere al satisfactiilor materiale, dar am ales medicina. Si stii de ce???
DIN PASIUNE. Poate ca par naiva dar nu sunt. Uneori nu reusesti sa faci ceva foarte bine decat daca ai pasiune si vointa. Asa ca nu mai imi spune tu ca e Jalnic ca am intrat la medicina ...in primul rand nici nu ma cunosti.
da, au ajuns sa rida si curcile (ca sa nu le zic oane'-le) de noi!
fetito, nu vrei sa dai si tu la medicina, ca minte se pare ca ai destula , motivatia e cea corecta, ce mai astepti?!
daca deja ai dat (si ai luat), atunci e JALNIC!
cerbee cu parere de rau trebuie sa te anunt ca nu asta am zis...se pare ca e mai greu cu limba romana. Da si sunt unii care dau la medicina fiindca nu au alta alternativa, dar te asigur ca nu e cazul meu. Am multe alte alternative si poate mult mai interesante din punct de vedere al satisfactiilor materiale, dar am ales medicina. Si stii de ce???
DIN PASIUNE. Poate ca par naiva dar nu sunt. Uneori nu reusesti sa faci ceva foarte bine decat daca ai pasiune si vointa. Asa ca nu mai imi spune tu ca e Jalnic ca am intrat la medicina ...in primul rand nici nu ma cunosti.
"Tinerii sunt sclavii viselor, batranii servitorii regretelor"(N. Iorga)
-
- elder
- crisalia
- senior
- b3
- elite
hai sa tinem discutia on-topic.. am facut topic nou pentru discutia cu transferurile
- Bodean
- junior
Am multe alte alternative si poate mult mai interesante din punct de vedere al satisfactiilor materiale, dar am ales medicina. Si stii de ce???
DIN PASIUNE.
Intr-adevar, exista oameni care dau la medicina din pasiune, foarte putini ce-i drept, dar oricata pasiune ai avea pentru domeniul asta nu o sa ti-o poti realiza in tara asta.
Si ar mai fi o chestie cu pasiunile astea, ce-ar putea insemna: vrei sa faci ceva pentru pacient sau pur si simplu iti place sa practici???
Raspunsul inseamna mult.
DIN PASIUNE.
Intr-adevar, exista oameni care dau la medicina din pasiune, foarte putini ce-i drept, dar oricata pasiune ai avea pentru domeniul asta nu o sa ti-o poti realiza in tara asta.
Si ar mai fi o chestie cu pasiunile astea, ce-ar putea insemna: vrei sa faci ceva pentru pacient sau pur si simplu iti place sa practici???
Raspunsul inseamna mult.
- b3
- elite
Bodean wrote:Referitor la ce a zis Enemy:
Ei bine pot sa vina dar fara garantia ca intra, sau daca intra nu trec de prima sesiune.
Cati colegi ai tu care n-au trecut de prima sesiune???
Eu am unul care n-a venit la nici un examen, a renuntat. Dar era la taxa, intrase cu 2 sau ceva de genul si nu vroia medicina, a vrut doar sa le demonstreze prietenilor ca poate intra la medicina.

-
- elder
- Bodean
- junior
Enemy, e insignifiant ce spui... poti fi la medicina, vii la lp-uri, n-ai absente.. iei cat poti in prima.. in a doua la fel. important e sa treci anul.. nu cred ca procentul de promovabilitate din prima sesiune e un lucru relevant pentru a putea calcula cati s-au lasat ..
Conform principiului: de ce sa ma stresez in doua sesiuni, cand pot face lejer 3... dam inainte
Conform principiului: de ce sa ma stresez in doua sesiuni, cand pot face lejer 3... dam inainte
-
- elder
- Bodean
- junior
Ce coincidenta.. nici eu .. tu crezi ca daca ai sa iei un exam cu 10 si eu cu 5 ai sa si stii mai mult ca mine in anul 6 ?
Eu personal cred ca nic peste un an nu mai stii mare parte din ce inveti anul acesta.. Ramai doar cu lucrurile mari.. ai idee de ele, stii unde sa cauti.. cand e cazul.. la rezidentiat le inveti pe toate.. ca doar nu ajungi medic sa-ti bagi piciorul.. ca o sa ai atat o responsabilitate morala, atat fata de pacient cat si fata de tine.
Dupa parerea mea e mare frectie in facultatea asta .. si te agiti cam tare de la varste fragede => N-o sa traiesti mult

Dupa parerea mea e mare frectie in facultatea asta .. si te agiti cam tare de la varste fragede => N-o sa traiesti mult

-
- elder
- b3
- elite
Enemy, omul vorbea de perioada de rezidentiat, nu de examenul de rezidentiat. Cei 3-5-9 ani pe care-i faci in spital ca medic rezident. Si are dreptate, dupa parerea mea. Facultatea te invata unde sa deschizi cartea, dar nu lua asta la modul superficial, e mai adanca..
cea de chimie a aparut, se vine la portar. pe cea de fizica n-am vazut-o
somnorici wrote:stiti cumva daca au aparut cartile de grile de chimie si fizica?
multumesc!
cea de chimie a aparut, se vine la portar. pe cea de fizica n-am vazut-o
-
- elder
- b3
- elite
hai nu va certati baieti si nu distrugeti topicul
(uu, e laitmotiv in ultima vreme in posturile mele).
Enemy, da, trebuie sa iei rezidentiatul, dar de ce crezi ca invata asa multa lume asa mult pentru rezidentiat in anul 6, de ce mult mai tin minte din cei 6 ani de facultate ? Sigur ca inveti mai bine si te stresezi mai putin daca ai invatat sustinut in facultate, chiar si prin simplul exercitiu pe care l-ai tot facut, ti-ai antrenat memoria, stii cit iti ia sa inveti x pagini, stii cum sa-ti imparti timpul. Dar sunt si unii la care le place sa se streseze in sesiune si in restantze si in anul 6.
Deci, aspiranti la medicina, puteti observa din discutia noastra, daca nu stiati deja, ca la sfarsitul facultatii va mai asteapta citeva examene foarte grele. Succes la admitere pana atunci
Nu am auzit nimic inca, dar pe la sfarsitul lunii mai s-ar putea sa se faca o simulare de admitere.

Enemy, da, trebuie sa iei rezidentiatul, dar de ce crezi ca invata asa multa lume asa mult pentru rezidentiat in anul 6, de ce mult mai tin minte din cei 6 ani de facultate ? Sigur ca inveti mai bine si te stresezi mai putin daca ai invatat sustinut in facultate, chiar si prin simplul exercitiu pe care l-ai tot facut, ti-ai antrenat memoria, stii cit iti ia sa inveti x pagini, stii cum sa-ti imparti timpul. Dar sunt si unii la care le place sa se streseze in sesiune si in restantze si in anul 6.
Deci, aspiranti la medicina, puteti observa din discutia noastra, daca nu stiati deja, ca la sfarsitul facultatii va mai asteapta citeva examene foarte grele. Succes la admitere pana atunci