alcorsimona wrote:Daca asta ti se pare "beton, asta cum este? La noi in serie la oftalmo in SUB am luat toti 10 !
He, he, e clar ca nu prea aveti Ionescu, Popescu ... in serie, ca sigur iesea de niste 9...

alcorsimona wrote:Daca asta ti se pare "beton, asta cum este? La noi in serie la oftalmo in SUB am luat toti 10 !
Lorelai wrote:Hmm nu cred ca un medic "super bun" are un salariu de ...Acum nu stiu nici ce intelegi printr-un medic super bun...
Olivia Sgarbura wrote:Sigur, e usor de spus <aici nu se poate. hai altundeva>.
Olivia Sgarbura wrote:Daca insa motivele sunt interioare - raman pt ca apartin acestei tari, pentru ca asta e pamantul de care sunt legat, pentru ca vreau sa fac ceva in tara mea si pentru tara mea, raman pt ca mi-e drag sa aud dimineata vorbindu-se romaneste in drum spre spital si pt ca... - atunci eu zic ca merita ramas.
se gaseste timp si pentru chestii banoase si putin mancatoare de timp
- poti face niste bani pe care sa-i pui la ciorap, "pt siguranta" sau "pt investitii" cand devii rezident, din anul 4, cind am inteles ca devine facultatea mai lejera si ai mult timp liber..
Dar e posibil ca cele doua chestii de mai sus sa fie false. Voi vedea Smile
dustweaver wrote:... si hai sa incercam sa ne intelegem unii pe altii, stim doar ca "nu exista boli, ci bolnavi", si sa nu mai lipim "etichete" pe care scrie "baci moldovean" pe cei care pleaca, de pilda (chestie care m-a amuzat grozav, parca si auzeam: "si de-o fi sa mor/in avion de Tarom" etc. Mai nou,se pare, moartea ciobanului mioritic, in fata caruia se resemneaza acesta, capata nume : SUA, Canada, Franta si alte "nenorociri" asemenea, in fata carora "e usor" sa spunem :ia-ma, moarte (pardon, Canada), ca sunt resemnat! )
(copyright Olivia Sgarbura)Sigur, e usor de spus <aici nu se poate. hai altundeva>. Resemnarea e o stare de spirit atat de usor de experimentat, mai ales in tara Mioritei.
adi wrote:nu e resemnare in a pleca Olivia, pentru ca sa fiu sincer nu ma mai intereseaza soarta acestui popor. imi iubesc familia, imi pretuiesc prietenii, dar toate astea nu pentru ca sunt romani, ci pentru ceea ce sunt ei. nu confund sentimentele de mai sus cu patriotismul, pentru ca ultimul il consider ipocrizia politicienilor. pe mine nu ma reprezinta poporul roman si probabil ca eu nu sunt un bun reprezentat al sau si nici nu intentionez sa devin. am lasat sentimentul de sila fata de nesimtirea romaneasca, fata de necinstea romanilor, invidia romaneasca si altele la fel cand m-am urcat in avionul ala. si ma simt bine fara ele. nu am nevoie de pilele nimanui ca sa ajung unde vreau sa ajung, nu trebuie sa ma umilesc deloc ca sa imi cer drepturile sau ca sa traiesc decent din banii mei si nu ai parintilor.
crisalia wrote:......iar zambetul de pe fata unui pacient vindecat nu se poate compara cu nimic
duofruo wrote:Mai copii, mai tineti voi minte ce-a zis Basescu dupa ce au venit pagubele alea de ziaristi din Irak? "NU va duceti in Bagdad daca nu aveti treaba!". Asa va zic si eu: NU dati la medicina daca nu aveti vreo pila, ceva. Nu veti trai din banii vostri pana la 30 de ani [poate si mai mult]. Nu se merita, aveti mai multe de pierdut decat de castigat. Poate ca acum va intereseaza mai putin ce va zic eu, dar sa vedeti voi mai tarziu cand colegii vostri de liceu au terminat deja facultatile si au deja superservici, supermasina, si voi o sa mai frecati menta inca 6-7 ani... Singurul lucru care l-am castigat au fost astia 6 ani de studentie, care au fost cei mai frumosi din viata mea. In rest, mai nimik. A, poate remarci de genu: "uite, e la medicina, iti dai seama ce baiat destept? ". Zicea bine un coleg de-al meu prin anu 5 : " bai, io cred ca noi am dat la medicina din grandomanie". 70% cred ca a avut dreptate.
Tre sa va placa sa munciti ca un rob pentru zero bani, si asta nu un an-doi, ci 4-5-6. Vreau sa retineti ca un rezident nu face intr-o luna nici cat sa-si plateasca chiria la un apartament in Bucuresti. Daca nu aveti parinti care sa va intretina, orientati-va catre alte facultati. Viata e prea scurta si merita traita, nu merita pierduta cu fel de fel de stressuri si alte alea. Si sa nu credeti ca o sa se schimbe ceva. Chit ca intram in UE, tot acolo jos vom ramane noi ca medici, pt ca o societate n-o schimbi in 2-3 ani pana la integrare. Ba mai mult, o sa scoatem si mai multi bani din buzunar pt asigurari de malpraxis, etc.
Aveti toata viata inainte, puteti face orice. Doar un lucru sa fiti siguri: ca faceti lucrul care va place CU ADEVARAT! Si ca stiti ce sacrificii aveti de facut pentru a ajunge peste 10 ani sa profesati cu adevarat.
Astia care ati dat azi si ati luat, prin primele zile de facultate din octombrie duceti-va pe la SSMB si intrebati si voi pe astia mai mari cum e de fapt in facultatea asta. Si , mai important, ce poti face dupa ce o termini [nici dreptul de libera practica nu-l veti mai lua decat peste minim 9 ani, adica 6 de facultate si 3 de rezidentiat].
Hai distractie placuta, ca va asteapta 6 ani de frecat mentaaaaaaaaa
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests