Nu s-a dat mare bataie pentru posturi la Iasi, cea mai mare parte din concurenti a optat pentru locuri.
P.S.: Sursa - gura lumii.

trident wrote:pamintu nu se invarte in jurul meu, dar lumea lui obstetrix da
obstetrix wrote:shit happens
nelus wrote:Nu este posibil asa scenariu. Verificarea grilelor se face separat pentru fiecare sala, autonom. Apoi datele se transmit la comisia locala.
oldboy wrote:
Cred ca ar fi excelent daca in cadrul comisiei de elaborare a subiectelor ar fi selectati si 3-5 rezidenti an III-V. Se vede treaba ca absolventii & rezidentii au mult mai multa minte privitor la ce tip de intrebari ar trebui la rezidentiat. Dar daca onorata comisie doreste sa verifice doar capacitatea tinerilor de a memora? Daca nu au nevoie de medici care sa gandeasca, pentru ca se pare ca nu au nevoie...cred ca studentii/absolventii/rezidentii au perceptii diferite fata de perceptiile profesorilor/minister etc
Melania wrote:Tnmul e o chestiune cheie pentru ca determina tratamentul, doah. Normal ca trebuie sa il stii.
veronika19 wrote:Au fost f putine intrebari din cardio! Asta m-a uimit si pe mine. Asa a fost si la licenta.
Cel mai bine era sa nu insistam pe cardio. Dar cardio e importanta, nu iti vine sa nu insisti
Era bine de stiut daca subiectele sunt proportionate sau disproportionate.
Si mi s-a parut ca au fost multe grile din neurologie si psihiatrie si oftalmo si uro
Per total, nu au fost niste subiecte chiar grele. Dificultatea a fost medie, cred. Dar era important sa fi trecut de mai multe ori prin materie, sa te fi apucat de cel putin jumatate de an. Daca dadeau subiectele putin mai proportionate poate erau niste rezultate putin mai bune.
In fineAia e
Freyja wrote:oldboy wrote:
Cred ca ar fi excelent daca in cadrul comisiei de elaborare a subiectelor ar fi selectati si 3-5 rezidenti an III-V. Se vede treaba ca absolventii & rezidentii au mult mai multa minte privitor la ce tip de intrebari ar trebui la rezidentiat. Dar daca onorata comisie doreste sa verifice doar capacitatea tinerilor de a memora? Daca nu au nevoie de medici care sa gandeasca, pentru ca se pare ca nu au nevoie...cred ca studentii/absolventii/rezidentii au perceptii diferite fata de perceptiile profesorilor/minister etc
Nu e o idee rea. Sau ar mai fi o varianta, sa fie selectati in comisie si rezidentii care au luat in anul precedent (din aceeasi materie) peste 800 de puncte, de exemplu eu am luat 800 si ceva. Dar sa nu imprastie variantele ca fitzuicile la teze, da?![]()
Durerea mare e urmatoarea: absolventii nu au inca o imagine de ansamblu asupra medicinii ca sa poata selecta din materia de rezidentiat, dar si pentru ca e multa si stufoasa si te urmareste mereu teama ca vei primi grila din fragmentele skip-uite. Capitolul de cardio a fost criminal, dar si specialiatea in sine e pe masura! Vizavi de viitorii cardiologi.
sms_mihai wrote:kooksee wrote:sms_mihai wrote:Dar nu chestii legate de formalisme (batranii clasificati, TNMuri etc)
Ba tnm-urile sunt chestii neimportante pentru tine?
Sa stii ca stagiul IIIA cuprinde T2aN1M0 si T2bN2M0 e chiar neimportant. Pentru oricine. Mai putin pentru un rezident pe onco sau chirurgie, in rest... As face un pariu - sa vad cati chirurgi sau anatomopatologi de care nu lucreaza "on a daily basis" cu astea le stiu pe dinafara...
Duceti-va la orice rezident din afara si spuneti ca asa au vrut ei sa vada daca stiti cancere digestive... De ce nu au dat ggl Troisier? Sau un cancer de sigmoid, sa stii un tablou clinic, o anemie etc Sa stii ca antigenii nu sunt specifici etc - vorba aia, lucruri cu care te poti intalni si ca psihiatru. Vezi un batranel cu asa ceva si nu recunosti niste chestii generale. Da, dar tu ai stiut cati ganglioni sunt afectati in stadiul N1, doh. Ca chestie, in materia veche era alta clasificare, cred. Era si cu o stadializare facuta de japonezi etc Nu mai seamana nimic, nu era clasificarea cu 1-6-15 ggl etc
Voi nu vedeti aberatia din filosofia de conceptie?...
Uite, cancerul gastric. De de nu au dat un tablou clinic (batran venit colorat galben pai, cu astenie, cu ceva gastrita, probabil purtator de Hp) etc si sa stii sa mirosi ca poate fi vorba de cancer gastric. Sau o intrebare de genul: Care e riscul neefectuarii unei biopsii in cazul unui ulcer? - o intrebare simpla dar ce testeaza o chestie de substanta, valabila si peste 20 de ani (atata vreme cat trebuie testat prin biopsie totul)
Sau, mai bine: Vine batran cu:
astenie
slabire
acantosis nigricans
constipatie-diaree
gastrita in antecedente pt care nu s-a facut endoscopie
Catre ce tip de cancere va orientati?
woody wrote:STIE CAREVA OFICIAL CAND SE FACE REPARTITIA IN CAPITALA ?
Cactus wrote:woody wrote:STIE CAREVA OFICIAL CAND SE FACE REPARTITIA IN CAPITALA ?
repartitia e duminica. dar nu stiu unde si la ce ora.
dandandan wrote:Si pentru toti o tema de gandire? .... O intrebare care mi-a fost pusa de cineva si m-a lasat fara raspuns ...
Totul la examen vine sigilat doar inafara de programul de corectare automata a grilelor. Exista posibilitatea ca acel program sa contina o functie -- o linie de programare de genul ... pozitia 3000 din 5000 indiferent de rezultatul corectarii sa obtina 900 de puncte? Cine ar putea verifica asa ceva?
sms_mihai wrote:Melania wrote:Tnmul e o chestiune cheie pentru ca determina tratamentul, doah. Normal ca trebuie sa il stii.
La fel cu a intreba ce reprezinda un scor Child Pugh de 10? In materia veche nici nu se vorbea de acest scor. Asta inseamna ca cei de anul trecut habar n-au ciroza?
sms_mihai wrote:Aha, sa fii dta sanatos
Nu numai ca nu vezi codul sursa. Ia gandeste-te ca in loc de un generator de numere aleatoare bunul se foloseste unul masluit. Care amesteca aparent aleator, dar de fapt dupa o anumita regula.
Nu mai spun ca grilele ar fi trebuit tiparite undeva intr-o incapere complet izolata, sub pamant, fara vreo teava, vreun fir, intrucat informatie poate fi transmisa oricum. Nu mai spun ca orice fisier poate fi recuperat, chiar daca il stergi cu Shift Delete etc
Exista inca un flaw si mai important in tot sistemul asta. va las sa scrieti.
sms_mihai wrote:Iar asta cu izolatul sa fim seriosi... poti transmite o asa mica cantitate de informatie prin cod morse. Folosind vibratii, prin teava de canalizare, prin pereti etc. Dar ma indoiesc ca ar fi avut nevoie de asta. Modemul asta face, transmite prin modularea unui semnal audio, ca asta poate duce orice linie de telefon.
Ganditi-va ca toate grilele trebuiau sa ajunga la tiparit intr-o amplasare complet izolata. Fara legatura la net, fara posibilitatea de a comunica.
Daca profii fac o grila la 10 minute, asta inseamna 20 de ore de stat izolat.
Plus ca inca o data, ma ntare indoiesc ca au fost cautati si pe unde nu va ganditi. Si chiar daca ar fi stat o camera la 50 de cm de masa lor, o grila de raspunsuri poate fi ascunsa intr-un desen pe cateva unghii.
valica2012 wrote:S-ar putea să ai dreptate. Apropo,am auzit un zvon că ar fi răsuflat nişte grile. E adevărat?
Lizz22 wrote:valica2012 wrote:S-ar putea să ai dreptate. Apropo,am auzit un zvon că ar fi răsuflat nişte grile. E adevărat?
in fiecare an apar zvonuri de genul asta! zvonuri....
valica2012 wrote:Lizz22 wrote:valica2012 wrote:S-ar putea să ai dreptate. Apropo,am auzit un zvon că ar fi răsuflat nişte grile. E adevărat?
in fiecare an apar zvonuri de genul asta! zvonuri....
N-aş fi chiar aşa de sigur că sunt doar "zvonuri". Anul acesta au apărut nişte posturi pe care unii le urmăresc de ani buni. Aşa că nu cred in nişte simple zvonuri. Au ştiut grilele cine tb să le ştie!!!!!
valica2012 wrote:Ştie cineva dc s-au contestat grile?
sms_mihai wrote:Cum poti DEMONSTRA treaba asta?
Se poate "colecta" sonor orice sunet/ voce care rosteste grila de la distanta de, sa dam exemplu, 5-10-20 metri?
Da, se poate. Si e banal.
Se poate cu un microfon wireless. Dar hai sa zicem ca-s sub pamant, izolati intr-o cusca Faraday, nu pot comunica prin niciunn semnal radio etc (stiti voi, cam cum e cand intri intr-un tunel si n-ai semnal la telefon)
Am spus ca nu trebuie sa stea nimeni afara sa sculte. E suficient ca un "elev hot" si un profesor sa stie dinainte o regula de calcul ascuns (ceva de genul litera 2 din cuvantul 3 - codul ascii pt ele). Profesorul face subiectul cu cartea in fata, apoi, in cap, calculeaza raspunsul pe baza frazei-enunt. Cu putin antrenament se poate face.
La examen, folosind aceeasi cheie, elevul hot calculeaza raspunsul in acelasi mod. In cap.
Voila, nu se vede nimic. Nu iti trebuie nicio comunicatie.
Dar da, daca vrei asa, se poate comunica folosind orice tip de mediu: mai sunt si indrarosiile, de aia ar trebui sa nu ai niciun geam deschis. Mai sunt si tevile de canalizare sau zidurile, poti comunica prin simple vibratii (o faceau si cei din puscariile comuniste, prin cod morse). Insa, cum spuneam, nu e nevoie.
Nu am cum sa demonstrez treaba asta, e doar o teorie. Vorbeste cu orice informatician, sa vezi ca se poate. Nu ai cum decat interceptand comunicatiile intre cei doi (ascultat de telefoane) - ceea ce e evident ca nu pot eu face. Nu mai spun ca pot vorbi in parc.
Legat de asta, exista si o logica pentru care, constant zic eu, in fiecare an, exista vreo 10-15% intrebari imposibile. Voi n-ati observat chestia asta, vorbesc de cei care au dat si anii trecuti? In timpul anilor profesorii erau atat de incuiati de te intrebau procente din alea, sau erau mai umani, testau chestii cu scaun la cap?
Va mai las sa va dati cu parerea.
Cat despre examenul in sine - acolo nu-i nevoie sa copiezi nimic - si precum ati vazut - organizarea a fost ft buna, tocmai sa nu existe suspciuni. 4 numere, martori, paza, saci, sigilii. Adica pe scurt: cand se vrea se poate. Chestia e ca cine vrea sa copieze nu o face la examen, ci asa cum am zis eu mai sus. Repet, asta e numai o ipoteza, deloc fantezista insa.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests