REZIDENTIAT 2012
- nicoletaghe
- senior
Re: REZIDENTIAT 2012
Eu am sunat la dsp bz si spun ca sunt la comun posturile si locuri. Nu se fac inscrieri separat ca anul trecut ci in functie de punctaj iti alegi post sau loc!
Acum am sunat si la dsp buc si o doamna fff draguta a spus ca sunt la comun locurile si posturile si ca asteptam sa vedem cu se hotaraste cu taxa daca ramane 5mil sau mai putin!
Acum am sunat si la dsp buc si o doamna fff draguta a spus ca sunt la comun locurile si posturile si ca asteptam sa vedem cu se hotaraste cu taxa daca ramane 5mil sau mai putin!
si la sfarsit, mamotaaa....
-
- senior
nicoletaghe wrote:Eu am sunat la dsp bz si spun ca sunt la comun posturile si locuri. Nu se fac inscrieri separat ca anul trecut ci in functie de punctaj iti alegi post sau loc!
aparent depinde pe cine nimeresti la telefon si la ce dsp suni. in ultimele 2 zile sunt atatea pareri cati oameni. cineva s-a dus ieri la dsp bucuresti si i s-a spus ca se fac 2 liste separate pt post si loc. intrebarea e cam cat trebuie sa asteptam pt ca sunt inscrieri pana pe 22.
-
- newbie
nicoletaghe wrote:Eu am sunat la dsp bz si spun ca sunt la comun posturile si locuri. Nu se fac inscrieri separat ca anul trecut ci in functie de punctaj iti alegi post sau loc!
Nu stiu ce mai asteapta cu taxa din moment ce pe site-ul rezidentiat.info scrie clar :
ANUNT IMPORTANT
Prin Ordinul MS nr. 994/08.10.2012, taxa de participare la concursul de rezidentiat, sesiunea 25 noiembrie 2012, este de 360 lei pentru fiecare participant.
-
- senior
sara23 wrote:nicoletaghe wrote:Eu am sunat la dsp bz si spun ca sunt la comun posturile si locuri. Nu se fac inscrieri separat ca anul trecut ci in functie de punctaj iti alegi post sau loc!
Nu stiu ce mai asteapta cu taxa din moment ce pe site-ul rezidentiat.info scrie clar :
ANUNT IMPORTANT
Prin Ordinul MS nr. 994/08.10.2012, taxa de participare la concursul de rezidentiat, sesiunea 25 noiembrie 2012, este de 360 lei pentru fiecare participant.
ce chestie. si la iasi va fi totusi 500 de lei? ar trebui totusi sa fie aceeasi taxa pt toti chiar daca e descentralizat.
-
- newbie
-
- junior
da, inscrierile incep de azi (8 octombrie) si se termina pe 22 ora 16:00.
deci sa nu care cumva sa ajungem la 16:01 ca nu e bine...
astia de la MS sau DSP-uri habar nu au de nimic. probabil ca la DSP mai e nevoie de cateva zile sa isi revina din starea de letargie si sa putem merge sa ne inscriem.
intr-adevar, noua la Craiova ni s-a spus cu putin timp inainte sa fie publicata metodologia ca, in urma unei intruniri a rectorilor la Bucuresti, s-a hotarat ca anul acesta sa se dea si pe loc si pe post la comun - adica nu te inscrii pe un ANUME post si primul punctaj din cei inscrisi ia postul (fapt ce a fost confirmat de metodologie). acum, ce nu e prea clar specificat nicaieri si intrebarea e perfect logica, nu se stie daca va trebui totusi sa optam cand completam cererea si daca vor fi liste diferite iar cei care au optat pt loc au doar locurile la dispozitie din care sa isi aleaga si cei care au optat pentru post isi pot alege doar din posturile respective. ideea e ca nici cei de la MS nu sunt foarte sigura ca au idee
legat de taxa, am vazut azi la TV ca s-ar fi redus, de fapt, la 360 RON...

astia de la MS sau DSP-uri habar nu au de nimic. probabil ca la DSP mai e nevoie de cateva zile sa isi revina din starea de letargie si sa putem merge sa ne inscriem.
intr-adevar, noua la Craiova ni s-a spus cu putin timp inainte sa fie publicata metodologia ca, in urma unei intruniri a rectorilor la Bucuresti, s-a hotarat ca anul acesta sa se dea si pe loc si pe post la comun - adica nu te inscrii pe un ANUME post si primul punctaj din cei inscrisi ia postul (fapt ce a fost confirmat de metodologie). acum, ce nu e prea clar specificat nicaieri si intrebarea e perfect logica, nu se stie daca va trebui totusi sa optam cand completam cererea si daca vor fi liste diferite iar cei care au optat pt loc au doar locurile la dispozitie din care sa isi aleaga si cei care au optat pentru post isi pot alege doar din posturile respective. ideea e ca nici cei de la MS nu sunt foarte sigura ca au idee

-
- newbie
Hedwig imi zici te rog, daca stii, de unde se ia certificatul medical in craiova? multumesc
-
- senior
cererea de inscriere o au aia de la dsp presupun nu?
-
- junior
Din Craiova,de unde se ia certificatul medical>
-
- senior
unde se pot face adeverintele medicale in capitala exceptand SUUb ul ca e prea scump, scrie udneva ce spitale fac ac adev? multam

-
- senior
woody wrote:unde se pot face adeverintele medicale in capitala exceptand SUUb ul ca e prea scump, scrie udneva ce spitale fac ac adev? multam![]()
pe site-ul dsp e o lista.
-
- senior
of nu pot accesa site ul mai incerc ms oricum
-
- junior
pentru cei din Craiova, legat de certificatul medical:
1.Mergeti la cabinetul Psihiatrie / Medicina Muncii din spital (etaj doi, palierul de sub ATI), luati fisa cu aviz "apt psihiatric". Puteti lua si pentru alti colegi, nu trebuie sa mearga fiecare personal. Recomandarea e sa ajungeti pana in 12:30.
2.Cu aceeasi fisa mergeti la Medicina Interna, cabinetele 19 sau 20 din policlinica.
3.Apoi duceti fisa doamnei Vali. O gasiti intr-o camaruta in spatele fisierului (pe culoarul ingust cu rigips, in dreapta). Va va chema probabil a doua zi sa o ridicati.
asta am primit pe mailul grupului de yahoo de la sefa de serie.
1.Mergeti la cabinetul Psihiatrie / Medicina Muncii din spital (etaj doi, palierul de sub ATI), luati fisa cu aviz "apt psihiatric". Puteti lua si pentru alti colegi, nu trebuie sa mearga fiecare personal. Recomandarea e sa ajungeti pana in 12:30.
2.Cu aceeasi fisa mergeti la Medicina Interna, cabinetele 19 sau 20 din policlinica.
3.Apoi duceti fisa doamnei Vali. O gasiti intr-o camaruta in spatele fisierului (pe culoarul ingust cu rigips, in dreapta). Va va chema probabil a doua zi sa o ridicati.
asta am primit pe mailul grupului de yahoo de la sefa de serie.
-
- newbie
Scump dar rapid(sub o ora) e la spitalul militar din Bucuresti, costa 15 Euro.
-
- senior
unde in spitalul militar ca nu am fost stiu unde e localizat dar sunt multe cladiri, oricum e mai putin decat 100RON ca al suub
-
- junior
Hedwig wrote:da, inscrierile incep de azi (8 octombrie) si se termina pe 22 ora 16:00.deci sa nu care cumva sa ajungem la 16:01 ca nu e bine...
intr-adevar, noua la Craiova ni s-a spus cu putin timp inainte sa fie publicata metodologia ca, in urma unei intruniri a rectorilor la Bucuresti, s-a hotarat ca anul acesta sa se dea si pe loc si pe post la comun - adica nu te inscrii pe un ANUME post si primul punctaj din cei inscrisi ia postul (fapt ce a fost confirmat de metodologie). acum, ce nu e prea clar specificat nicaieri si intrebarea e perfect logica, nu se stie daca va trebui totusi sa optam cand completam cererea si daca vor fi liste diferite iar cei care au optat pt loc au doar locurile la dispozitie din care sa isi aleaga si cei care au optat pentru post isi pot alege doar din posturile respective. ideea e ca nici cei de la MS nu sunt foarte sigura ca au idee![]()
crezi ca s-au gandit asa departe? (ma refer la faptul sa aibe liste separate de locuri/posturi)...... eu, cred ca in functie de punctaj fiecare isi alege........

- crin
- junior
In Iasi stiti unde se face certificatul medical? Dureaza mult?
-
- junior
Foarte usor am rezolvat cu certificatul medical in Craiova 

-
- newbie
ana_c wrote:Foarte usor am rezolvat cu certificatul medical in Craiova
asa cum scrie Hedwig?
-
- junior
ovidelll wrote:ana_c wrote:Foarte usor am rezolvat cu certificatul medical in Craiova
asa cum scrie Hedwig?
da

maine merg sa iau certificatul de acolo
si probabil sa imi depun dosarul
-
- newbie
ana_c wrote:ovidelll wrote:ana_c wrote:Foarte usor am rezolvat cu certificatul medical in Craiova
asa cum scrie Hedwig?
da![]()
maine merg sa iau certificatul de acolo
si probabil sa imi depun dosarul
unde ai platit taxa?
-
- junior
ce taxa
?
cei 3 mil 6 sute se platesc la banca
?
-
- newbie
ana_c wrote:ce taxa
?
da aia... credeam ca exista preferinte
ms
-
- senior
ovidelll wrote:ana_c wrote:ce taxa
?
da aia... credeam ca exista preferinte
ms
se poate plati si la posta. am intrebat la dsp.
-
- senior
si a facut cineva certificatul medical in Bucuresti merge undeva mai repede?
-
- junior
Bazin wrote:crezi ca s-au gandit asa departe? (ma refer la faptul sa aibe liste separate de locuri/posturi)...... eu, cred ca in functie de punctaj fiecare isi alege........
probabil ca asa e

legat de taxa, eu am platit-o azi, la posta la care sunt eu arondata (deci se poate plati la ORICE posta, care e mai aproape de voi), prin mandat postal, am completat un formular verde (sa va luati la voi datele care au fost publicate in metodologie in "viata medicala": adica beneficiarul, contul, cui-ul si adresa Min Sanatatii - fiindca in metodologia de pe rezidentiat.info nu le-am mai vazut) si am platit 360 ron + o taxa de 6,45 ron (probabil un soi de comision de trimitere - nu ma pricep la de-astea).
acum am si eu niste nelamuriri pt cei care s-au inscris deja:
1. adeverinta de la facultate (fiindca evident diplomele nu le vom primi in timp util) trebuie data in original?
2. dosarul trebuie sa fiede carton tip plic?
3. cererea la DSP este cerere tip? (parca asa vazusem ca postase cineva pe facebook) fiindca la noi la Craiova la DSP nu aveau...si intelesesem ca le-am scrie de mana

-
- junior
Cererea de la dsp nu este tip,.o faci de mana
Cat despre dosar nu conteaza
Adeverinta copie....
Eu stiu ca am mai dat si anul trecut in Craiova.........numai ca de data asta uitasem cum sta treaba cu certificatul medical.....
Cat despre dosar nu conteaza
Adeverinta copie....
Eu stiu ca am mai dat si anul trecut in Craiova.........numai ca de data asta uitasem cum sta treaba cu certificatul medical.....
-
- senior
si a facut cineva certificatul medical in Bucuresti merge undeva mai repede?

-
- junior
multumesc mult ana_c. mai am decat certificatul medical de luat atunci...si sa intocmesc minunata cerere
trebuie sa o scriu frumos sa se inteleaga 

-
- newbie
Hedwig wrote:multumesc mult ana_c. mai am decat certificatul medical de luat atunci...si sa intocmesc minunata cereretrebuie sa o scriu frumos sa se inteleaga
Parca era un exemplu de cerere la DSP pe unul din panouri
-
- senior
nu s-a inscris nimeni din capitala?

-
- newbie
In București te poți duce la cdt Victor Babeș unde merge destul de repede si costa 40 de lei.
-
- junior
Stie cineva dc vineri este program scurt la Dsp Craiova?
Ca eu m-am intors din drum,,,,uitasem sa imi legalizez diploma de licenta,,adica dusesem o copie in fine...
.
Vezi ca chiar se citesc cererile,
eu uitasem sa specific ca vreau sa dau rezidentiatul in Craiova(de parca nu era logic,din moment ce iti depui dosarul aici).
Ca eu m-am intors din drum,,,,uitasem sa imi legalizez diploma de licenta,,adica dusesem o copie in fine...

Vezi ca chiar se citesc cererile,

-
- newbie
ana_c wrote:Stie cineva dc vineri este program scurt la Dsp Craiova?
Ca eu m-am intors din drum,,,,uitasem sa imi legalizez diploma de licenta,,adica dusesem o copie in fine....
Vezi ca chiar se citesc cererile,eu uitasem sa specific ca vreau sa dau rezidentiatul in Craiova(de parca nu era logic,din moment ce iti depui dosarul aici).
nu e logic. eu imi depun dosarul la craiova pentru timisoara
-
- junior
O intrebare: daca la un moment dat in timp ce cititi apare cf paragraf 117 , etc ( e doar un exemplu), cautati paragrafu sa l cititi sau ba?!pe mn m-a apucat groaza azi la nefrologie, ca parca numa-n paragrafe vb astia
))) spor la citit!

- Chingachgook
- addicted
citesti eventual ca sa intelegi
nu sunt grile din trimiteri.
nu sunt grile din trimiteri.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- Rasurbo
- senior
crin wrote:In Iasi stiti unde se face certificatul medical? Dureaza mult?
In policlinica, unde se face in fiecare an... dooh
Da, dureaza, 3 zile, daca dai bani dureaza o zi. Na, alte doleante?

- crin
- junior
Nu era cazul să te deranjezi. M-am lămurit ...
-
- newbie
Pentru cei din Bucuresti, eu am facut vizita medicala in spitalul militar, costa 15E. Pe la intrarea dinspre calea Plevnei intrati in policlinica (cladirea din fata, cu aspect mai modern) si la parter veti gasi registratura, intrebati acolo si va vor indruma. Platiti taxa la casierie(tot la parter) si apoi mergeti la etajul 2 la cabinetul medicului psihiatru (in capatul holului, ultima camera pe dreapta) unde draguta doamna doctor va completa certificatul. Next stop, tot la etajul 2 intrati in cabinetul unui medic de familie pentru o noua parafa (recomand dr. Ghica - super draguta), apoi jos la registratura pentru ultima parafa de la seful ambulatoriului, tot procesul ar trebui sa dureze sub o ora, cel putin asa a fost la mine. Nu uitati de TIMBRU FISCAL 1 LEU.
Va recomand sa mergeti intre 10.00 -12.30, eventual in grup (asa am fost eu), la sfarsit am lasat si o mica atentie (Jacobs) la registratura in semn de multumire.
Bafta si sper sa mearga rapid.
Va recomand sa mergeti intre 10.00 -12.30, eventual in grup (asa am fost eu), la sfarsit am lasat si o mica atentie (Jacobs) la registratura in semn de multumire.
- Chingachgook
- addicted
ploscnicu wrote: la sfarsit am lasat si o mica atentie (Jacobs) la registratura in semn de multumire.
nu va mai dezbarati de astea.
peste 5 ani o sa ti se para normal sa primesti si tu. probabil ca o sa si ceri
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...