REZIDENTIAT 2012
-
- newbie
Re: REZIDENTIAT 2012
buna!ma si eu o intrebare, sunt rezident anul I pe o specialitate chirurgicala si as vrea sa dau anul acest rezidentiat pe post pe specialitatea mea, cum trebuie sa procedez? ce acte trebuie sa depun, unde trebuie sa ma duc astfel incat sa nu pierd rezidentiatul de anul trecut? si daca nu pot prinde postul repsectiv si nu aleg nimic, ce se intampla cu specialitatea luata anul trecut? imi poate reaspunde cineva care a facut asta va rog? sau care stie cum se face? multumesc anticipat
Last edited by ckryssy on Sun Oct 07, 2012 2:41 pm, edited 1 time in total.
-
- newbie
buna! am si eu o intrebare: sunt rezident anul I pe o specialitate chirurgicala si as vrea sa dau anul acest rezidentiat pe post pe specialitatea mea, cum trebuie sa procedez? ce acte trebuie sa depun, unde trebuie sa ma duc astfel incat sa nu pierd rezidentiatul de anul trecut? si daca nu pot prinde postul repsectiv si nu aleg nimic, ce se intampla cu specialitatea luata anul trecut? imi poate reaspunde cineva care a facut asta va rog? sau care stie cum se face? multumesc anticipat
- dr_anca
- senior
ckryssy wrote:buna! am si eu o intrebare: sunt rezident anul I pe o specialitate chirurgicala si as vrea sa dau anul acest rezidentiat pe post pe specialitatea mea, cum trebuie sa procedez? ce acte trebuie sa depun, unde trebuie sa ma duc astfel incat sa nu pierd rezidentiatul de anul trecut? si daca nu pot prinde postul repsectiv si nu aleg nimic, ce se intampla cu specialitatea luata anul trecut? imi poate reaspunde cineva care a facut asta va rog? sau care stie cum se face? multumesc anticipat
-te inscrii ca tot omul la concurs, in plus depui si o adeverinta de la spitalul platitor.
-apoi dai examenul, iti iei postul.
-la 01.01.2013 te inscrii ca rezident in anul I pe postul respectiv.
-apoi iti echivalezi stagiile facute...si aterizezi direct in anul II ca rezident cu post...si mergi mai departe... Diferenta e ca nu te mai plateste un „spital platitor” ci „spitalul angajator”

-daca nu iei, nu se intampla nimic...pierzi 360 de lei si o luna de invatat pe rupte

...capisci?
-
- newbie
multumesc mult! citisem undeva ca trebuie depusa la minister o cerere in termen de 15 zile de la aflarea rezultatului la rezidentiatul de anul asta, ca sa nu ti anuleze rezi de anul trecut, de-asta intrebam in principal, credeam ca sunt niste formalitati deosebite. in orice caz, am inteles, multumesc mult!
-
- senior
hello!
sa inteleg ca se inscrie lumea la comun, pe locuri si posturi? si ca repartitia este tot comuna? pt post nu se mai fac inscrieri la dsp lacale? interesant!
sa inteleg ca se inscrie lumea la comun, pe locuri si posturi? si ca repartitia este tot comuna? pt post nu se mai fac inscrieri la dsp lacale? interesant!
- optimus
- senior
NU se inscrie la comun.In cerere trebuie sa specifici PE LOC sau PE POST si centrul in care vrei sa dai rahatu asta de examen. 

REST IN PEACE!
- dr_anca
- senior
ckryssy wrote:multumesc mult! citisem undeva ca trebuie depusa la minister o cerere in termen de 15 zile de la aflarea rezultatului la rezidentiatul de anul asta, ca sa nu ti anuleze rezi de anul trecut, de-asta intrebam in principal, credeam ca sunt niste formalitati deosebite. in orice caz, am inteles, multumesc mult!
da, posibil, dupa ce iti postul sa mai depui o cerere la minister, pana sa te inscrii la 01.01.2013
- dr_anca
- senior
optimus wrote:NU se inscrie la comun.In cerere trebuie sa specifici PE LOC sau PE POST si centrul in care vrei sa dai rahatu asta de examen.
eu nu cred ce spui. unde scrie asta in metodologie? eu atat vad

„/.../Dosarul de înscriere al candidatului trebuie sa conțina urmatoarele documente:
a) cererea de înscriere la concurs, cu numele de familie, inițiala tatalui si toate
prenumele înscrise în buletinul/cartea de identitate/pasaport, centrul universitar si
domeniul pentru care concureaza /.../
mai mult:
„Dupa verificarea documentelor din dosare si a condițiilor de participare pentru
fiecare candidat, direcțiile de sanatate publica, respectiv ministerele cu rețea
sanitara proprie alcatuiesc o singura lista cu candidații, în ordinea alfabetica a
numelor în cadrul domeniului, care cuprinde urmatoarele rubrici:...”
mai mult:
„Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de
promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor
publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o
singura clasificare pentru fiecare domeniu.”
DECI DA, SE INSCRIE LA COMUN

Last edited by dr_anca on Sun Oct 07, 2012 3:45 pm, edited 2 times in total.
-
- newbie
optimus, din metodologia afisata eu inteleg ca anul acesta locurile si posturile vor fi la comun. anul trecut a fost clar specificat in metodologie ca sunt separat pe cand acum nu se specifica nimic despre asta. anul trecut la inscrisii pe post, pe anumite specialitati s-a picat rezi-ul cu 830 de puncte asa ca nu cred ca vor sa repete povestea. cel putin eu asa inteleg, ca sunt la comun.
-
- junior
Asta cu inscrierile la comun e un lucru nasol pt rezidentii aflati deja in pregatire care au doar o luna la dispozitie sa citeasca noua materie 

- 187.92a
- addicted
Materia s a anuntat de un an, concursul e egal pt toti.
Dupa ce ca anul trecut au ocupat locul unui coleg, acum vor locul colegilor mai mici. Si daca iau practic distrug sansa unui coleg mai mic si se desf si locul pe care l-au luat anii trecuti de la un coleg de-al lor
Practic incurca pe toata lumea
Si se mai si plang
Dupa ce ca anul trecut au ocupat locul unui coleg, acum vor locul colegilor mai mici. Si daca iau practic distrug sansa unui coleg mai mic si se desf si locul pe care l-au luat anii trecuti de la un coleg de-al lor
Si se mai si plang
-
- senior
dr_anca wrote:optimus wrote:NU se inscrie la comun.In cerere trebuie sa specifici PE LOC sau PE POST si centrul in care vrei sa dai rahatu asta de examen.
eu nu cred ce spui. unde scrie asta in metodologie? eu atat vad:
„/.../Dosarul de înscriere al candidatului trebuie sa conțina urmatoarele documente:
a) cererea de înscriere la concurs, cu numele de familie, inițiala tatalui si toate
prenumele înscrise în buletinul/cartea de identitate/pasaport, centrul universitar si
mai mult:
„Dupa verificarea documentelor din dosare si a condițiilor de participare pentru
fiecare candidat, direcțiile de sanatate publica, respectiv ministerele cu rețea
sanitara proprie alcatuiesc o singura lista cu candidații, în ordinea alfabetica a
mai mult:
„Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de
promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor
publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o
este absurd ce zici. daca se inscrie la comun si NU specifici ca vrei pe loc sau post, care mai este sensul postului? doar ca ramai pe postul ala dupa rezi nu? si la sfarsit la strigare iti alegi tu loc sau post, tu asta zici nu? eu nu cred. daca vrei post, trebuie sa te hazardezi. aia e. ce-i drept pare o informatie interpretabila. banuiesc ca doar la DSP se poate lamuri.
-
- senior
trident wrote:Materia s a anuntat de un an, concursul e egal pt toti.
Si se mai si plang
corect, subscriu.
- dr_anca
- senior
trident wrote:Materia s a anuntat de un an, concursul e egal pt toti.
Si se mai si plang
POFTIM??? pe timpul nostru nici nu se scoteau posturi...doar pe loc...am muncit ani de zile ca rezidenti si acum nu avem post...iar voi veniti direct din facultate cu posturi-cadou de la minister...sper ca toti rezidentii sa-si ocupe locurile de anul acesta de la minister...iar voi astia mici, munciti intai si apoi sa sperati la posturi
scuze trident nu era pt tine, care esti mare

- dr_anca
- senior
-
- senior
dr_anca wrote:trident wrote:Materia s a anuntat de un an, concursul e egal pt toti.
Si se mai si plang
POFTIM??? pe timpul nostru nici nu se scoteau posturi...doar pe loc...am muncit ani de zile ca rezidenti si acum nu avem post...iar voi veniti direct din facultate cu posturi-cadou de la minister...sper ca toti rezidentii sa-si ocupe locurile de anul acesta de la minister...iar voi astia mici, munciti intai si apoi sa sperati la posturi
anul asta cred ca e o exceptie ca au scos posturi in orasele mari si in spitale decente ca in general sunt la Viseul de sus. oricum posturile (nu toate, evident, dar unele dintre ele) sunt date in detrimentul locurilor, avand in vedere ca sunt mai putine locuri la unele specialitati in favoarea posturilor pe specialitatile respective.
- dr_anca
- senior
Cactus wrote:dr_anca wrote:optimus wrote:NU se inscrie la comun.In cerere trebuie sa specifici PE LOC sau PE POST si centrul in care vrei sa dai rahatu asta de examen.
eu nu cred ce spui. unde scrie asta in metodologie? eu atat vad:
mai mult:
mai mult:
este absurd ce zici. daca se inscrie la comun si NU specifici ca vrei pe loc sau post, care mai este sensul postului? doar ca ramai pe postul ala dupa rezi nu? si la sfarsit la strigare iti alegi tu loc sau post, tu asta zici nu? eu nu cred. daca vrei post, trebuie sa te hazardezi. aia e. ce-i drept pare o informatie interpretabila. banuiesc ca doar la DSP se poate lamuri.

iti dau un exemplu: dai examen la Bucuresti. iti iei nota. esti pe locul sa zicem 100. te duci la strigare. locul 1 isi ia oftalmo pe post la Calarasi. locul 2 isi alege cardio pe loc la Bucuresti.....locul 100...iti alegi ce mai ramane din locuri si posturi scoase in Bucuresti si judetele arondate.

-
- senior
dr_anca wrote::)
deci tu zici ca e mai avantajos pentru toti sa fie la comun? ma gandesc ca in ideea ca ar fi la comun, ei ar fi facut asta ca sa nu mai ramana oameni pe dinafara ca anul trecut si sa mai organizeze un rezi pt ce a ramas. e plauzibil. ma enerveaza ca tot timpul lasa loc interpretarii si tot candidatii trebuie sa se agite sa lamureasca greselile lor.
off topic am o intrebare care ma roade: in general, la rezi se dau multe intrebari din procente, incidente, prevalente etc? unele sunt ok de retinut, ca sunt oarecum logice, insa altele sunt pur si simplu niste insiruriri de numere!
-
- junior
Deci sigur va fi la comun si locurile si posturile, fiindca daca va uitati pe liste, in anii trecuti in dreptul postului X era trecut un cod...ceea ce acum nu e, e trecut doar domeniul M F, etc.... pt cine vrea sa ramana in Ro dupa rezi, e buna solutia, asa nu se va ramane pe dinafara daca au facut punctaje bune, iar daca nu locurile raman alternativa ( ca in cazul meu de exemplu ). Orice ar fi, pana una alta, trebuie sa luam un punctaj cat mai bun:)
-
- senior
Bazin wrote:Deci sigur va fi la comun si locurile si posturile, fiindca daca va uitati pe liste, in anii trecuti in dreptul postului X era trecut un cod...ceea ce acum nu e, e trecut doar domeniul M F, etc.... pt cine vrea sa ramana in Ro dupa rezi, e buna solutia, asa nu se va ramane pe dinafara daca au facut punctaje bune, iar daca nu locurile raman alternativa ( ca in cazul meu de exemplu ). Orice ar fi, pana una alta, trebuie sa luam un punctaj cat mai bun:)
cineva mi-a mai sugerat o varianta conform careia se alege daca dai rezi pe loc sau post, iar la strigare alegi doar din posturi, de ex, daca asta ti-ai ales la inscriere. sper sa se lamureasca maine-poimaine aceasta dilema.
-
- newbie
oameni buni,nu va mai prostiti, e CLAR ca locurile si posturile sunt la comun. eu am dat anul trecut, cand s-a specificat clar ca iti alegi separat daca dai pe post sau loc. intrati si voi pe rezidentiat.info la rezi de anul trecut si cititi metodologia daca nu ma credeti. scrie acolo f explicit ca inscrierea si repartizarea se vor face separat. anul asta nu este nicio dilema, se dau la COMUN! mai clar de atat nu se poate,ati vrea sa va explice ca la copiii de 5 ani?
plus ca nu inteleg de ce va socheaza asa ca se da la comun, pana anul trecut (sau poate pana acum doi ani, nu stiu sigur) s-a dat in fiecare an asa rezidentiatul, posturile si locurile la comun si fiecare isi alege ce vrea. nu inteleg nici macr care ar fi problema! fiecare alege ce vrea, in ordinea mediilor
si de ce daca vrei post, trebuie sa te hazardezi??de unde ideea asta? daca vrei post, participi la acelasi rezidentiat ca toata lumea si alegi un post care te obliga dupa terminarea rezidentiatului sa stai la spitalul respectiv minim 4/5/6 ani, dupa caz. clar?
sa inteleg ca a fost mai corect, in opinia voastra, anul trecut cand de ex chir plastica s-a luat pe post cu 600 de puncte in conditiile in care pe loc s-a terminat undeva pe la 750 puncte?sau ca pe neonatologie pe post, au picat rezidentiatul fete care au luat 830 puncte?sigur ca e interpretabil in functie de dorintele fiecaruia, mie mi-ar fi convenit sa se dea separat fiindca cei de anul 6 nu se riscau sa se bage pe post, dar hai sa fim obiectivi, era o prostie
plus ca nu inteleg de ce va socheaza asa ca se da la comun, pana anul trecut (sau poate pana acum doi ani, nu stiu sigur) s-a dat in fiecare an asa rezidentiatul, posturile si locurile la comun si fiecare isi alege ce vrea. nu inteleg nici macr care ar fi problema! fiecare alege ce vrea, in ordinea mediilor
si de ce daca vrei post, trebuie sa te hazardezi??de unde ideea asta? daca vrei post, participi la acelasi rezidentiat ca toata lumea si alegi un post care te obliga dupa terminarea rezidentiatului sa stai la spitalul respectiv minim 4/5/6 ani, dupa caz. clar?
sa inteleg ca a fost mai corect, in opinia voastra, anul trecut cand de ex chir plastica s-a luat pe post cu 600 de puncte in conditiile in care pe loc s-a terminat undeva pe la 750 puncte?sau ca pe neonatologie pe post, au picat rezidentiatul fete care au luat 830 puncte?sigur ca e interpretabil in functie de dorintele fiecaruia, mie mi-ar fi convenit sa se dea separat fiindca cei de anul 6 nu se riscau sa se bage pe post, dar hai sa fim obiectivi, era o prostie
-
- senior
ckryssy wrote:oameni buni,nu va mai prostiti, e CLAR ca locurile si posturile sunt la comun. eu am dat anul trecut, cand s-a specificat clar ca iti alegi separat daca dai pe post sau loc. intrati si voi pe rezidentiat.info la rezi de anul trecut si cititi metodologia daca nu ma credeti. scrie acolo f explicit ca inscrierea si repartizarea se vor face separat. anul asta nu este nicio dilema, se dau la COMUN! mai clar de atat nu se poate,ati vrea sa va explice ca la copiii de 5 ani?
ma refeream la faptul ca cei care concurau pe un anumit post si nu il luau, ramaneau pe afara. de-asta am zis ca se hazardau. cand zice ca repartizarea se face separat se refera la faptul ca cei care se inscriu pe post, pot alege doar din posturi? sau la gramada. ca sa pricep si eu

- optimus
- senior
Eu zic sa va interesati saptamana viitoare la DSP daca sunt bagate la comun locurile cu posturile ca sa nu aveti surprize neplacute.Traim in romania si aici totul e posibil.
Nu vedeti ca si in metodologia publicata deja este o eroare grava si anume ca NU apare modificata TAXA de 500 RON?

REST IN PEACE!
-
- senior
ART. 25
Alegerea locurilor/posturilor în specialitate si a centrelor de pregatire se face în
aceeasi zi, pe baza punctajului si a clasificarilor,
Este clar pt oricine?alegi ce vrei,post sau loc nu sunt liste separate !
Alegerea locurilor/posturilor în specialitate si a centrelor de pregatire se face în
-
- senior
MedRx wrote:ART. 25
inainte sa te avanti in speculatii, medrx, trebuie sa cercetezi.
cei de la dsp au zis ca vor avea o sedinta zilele urmatoare cu cei de la ministerul sanatatii ca nici ei nu stiu cum se face inscrierea. taxa nu sunt nici ei siguri ca a scazut la 360 de lei.
-
- senior
dr_anca wrote:trident wrote:
Eu zic hai mai bine astia "micii" care au tupeul si nesimtirea sa se inscrie la concurs domne imediat ce au terminat facultatea (incredibil, nu?) sa nu mai aiba voie sa se inscrie in primii...10 ani. Ca sa apuce domne si rezidentii vechi, aia care au muncit pe branci, sa isi ocupe posturile. Ca doar e vina lor nesimtitii ca le scoate ministerul posturi cado', cand altii au muncit domne pe branci ani de zile.
Eram ironica.

- dr_anca
- senior
pinkobsession wrote:dr_anca wrote:trident wrote:
Eu zic hai mai bine astia "micii" care au tupeul si nesimtirea sa se inscrie la concurs domne imediat ce au terminat facultatea (incredibil, nu?) sa nu mai aiba voie sa se inscrie in primii...10 ani. Ca sa apuce domne si rezidentii vechi, aia care au muncit pe branci, sa isi ocupe posturile. Ca doar e vina lor nesimtitii ca le scoate ministerul posturi cado', cand altii au muncit domne pe branci ani de zile.
Eram ironica.
...
-
- senior
Cactus wrote:MedRx wrote:ART. 25
cei de la dsp au zis ca vor avea o sedinta zilele urmatoare cu cei de la ministerul sanatatii ca nici ei nu stiu cum se face inscrierea. taxa nu sunt nici ei siguri ca a scazut la 360 de lei.
Un art. nu poate fi o speculatie,scrie ft clar in metodologie 2012, asdar poti sa taci ! De 2-3 ani este un haos la nivelul MS !
-
- senior
MedRx wrote:Cactus wrote:MedRx wrote:ART. 25
Un art. nu poate fi o speculatie,scrie ft clar in metodologie 2012, asdar poti sa taci ! De 2-3 ani este un haos la nivelul MS !
daca nici cei de la dsp nu sunt lamuriti? nu vad cum poate fi clar pt oricine, mai ales ca sunt discutii interminabile pe tema asta. dar de acord cu haosul de la MS.
-
- junior
Am sunat azi la DSP Bucuresti si o dna f acra mi-a zis rastit ca se face inscriere separat ori post ori locuri, ca nu poti sa fi citez "si maritata si nemaritata....si sa dau in carti inainte sa imi aleg".....Aproape ca mi-a inchis telefonul in nas, asa ca nu am putut sa obtin mai multe informatii.....oricum f suparata pe viata tanti aia.... 

-
- newbie
cum adica alegerea locurilor/posturilor se face in aceeasi zi?
adica in aceeasi zi cu examenul de rezi, adica imediat dupa ce dai rezi? in ziua aia? cand? la 01 dimineata? cineva sa ma lumineze si pe mine, ca anul trecut nu a fost asa!

-
- senior
masgras veronica wrote:cum adica alegerea locurilor/posturilor se face in aceeasi zi?adica in aceeasi zi cu examenul de rezi, adica imediat dupa ce dai rezi? in ziua aia? cand? la 01 dimineata? cineva sa ma lumineze si pe mine, ca anul trecut nu a fost asa!
nu, in aceeasi zi si locurile si posturile. din cate stiu eu, repartizarea e la o sapt dupa examen.
-
- newbie
ok, mersi de explicatie. ma gandeam eu ca n-are cum... 

-
- senior
masgras veronica wrote:ok, mersi de explicatie. ma gandeam eu ca n-are cum...
Adeverinta medicala A5 de la SUUB e acum 100 de lei (anul trecut era 40)
Stie cineva variante mai bune (ieftine?)
-
- senior
100 de lei? vezi la Colentina ar treb sa fie mai jos de 100 lei!
-
- senior
MedRx wrote:100 de lei? vezi la Colentina ar treb sa fie mai jos de 100 lei!
Cam cat? Oricum 100 de lei e groaznic de mult pt ce fac ei acolo (pura formalitate...)
Astept si alte experiente...
-
- newbie
ce nasol ca in bucuresti se plateste, la noi in brasov nu costa absolut nimic.
-
- senior
cica la victor babes e 40 de lei
-
- senior
hello!
si eu am suant azi la dsp bucuresti si o tanti suparata, dar mai putin acra (
) mi-a zis ca nu se stie nimic despre inceputul inscrierilor (se termina pe 22, dar cand incep......????) si nici despre inscrierea/repartita pe locuri/posturi. ca urmaresc si ei site-ul ms.ro la fel ca noi toti. bafta inca o data!
si eu am suant azi la dsp bucuresti si o tanti suparata, dar mai putin acra (