rezidentiat 2005

...noi crestem odata cu tara...
ciprian007
newbie
newbie

Postby ciprian007 » Sat Feb 05, 2005 1:22 am

Cocora e un tip interesant.Tot timpul sta cu legea in mana.Nu stiu daca e un om de cuvant.L/am prins decan in ultimul an de facultate.E la inceput.A avut o ascensiune mare doar in ultimii trei ani.A terminat Dreptul si e anatomo/patolog.O figura interesanta.Sper sa faca treaba buna

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Feb 05, 2005 5:22 am

sa speram ca nu incepe reprimarea procesului de shpaguire a medicului

Nordica
newbie
newbie

Postby Nordica » Sat Feb 05, 2005 5:45 pm

dankat23 wrote: Dar la chirurgie e trifazica - chirurgie generala, ortopedie si obstretica.

Eu imi aduc aminte ca am invatat pentru rezidentiat si subiecte de urologie, chirurgie toracica, neurochirurgie, chirurgie pediatrica si chiar chirurgie plastica - daca nu ma insel arsurile si degeraturile intra in domeniul de activitate al plasticienilor - care au fost reprezentate in proportii egale cu ortopedia si obstetrica. Si anume, cate 2-3 subiecte din fiecare. E adevarat insa ca au lipsit subiecte de O.R.L. si oftalmo dar, daca nu ma insel, astea sunt cam singurele specialitati din chirurgie care nu au fost reprezentate in programa pentru rezidentiat. Asa ca mi se pare exagerat sa spunem ca programa pentru chirurgie e "trifazica". Faptul ca este preponderent reprezentata de chirurgie generala este normal - de-aia se numeste "generala"! :roll: Reprezinta BAZA! De-aia toate stagiile in specialitatile chirurgicale incep obligatoriu cu chirurgia generala!
What we do is not who we are!
What defines us is how we rise after falling!

newone

Postby newone » Sun Feb 06, 2005 2:02 am

va rog daca cineva ma poate ajuta; as avea nevoie de grilele de chirurgie ramase definitive in format Word; va rog sa le postati aici pe forum

ciprian007
newbie
newbie

Postby ciprian007 » Mon Feb 07, 2005 12:33 am

S-a strecurat o greseala:Cocora e medic legist.Scuze

aiy
junior
junior

Rezi amanat pana in 2006

Postby aiy » Thu Feb 10, 2005 11:41 pm

Stiu ca sunteti contra zvonistilor si nu vreu sa fiu unul dar despre zvonul asta trebuie sa aflu dc stie cineva ceva.
Se aude dinspre SSMB cum ca rezidentiatul urmator fiindca va suferi schimbari majore se va da de abia prin Aprilie 2006 . Ar fi in stare sa faca asta ca se ne dea salarii cat mai tarziu.
Schimbarile s-ar referi la introducerea trunchiului comun cu subiecte din acea parte de materie pe care o au cei de la chiru din Harrison + inca ceva (fiindca nu este destul) .
Acest lucru s-ar face si in ideea ca cei care nu intra pe locurile de medicala/chiru dar promoveaza exam cu cel putin 50% si o sa intre pe MF sa poata fi departajati cumva (tinand cont ca uni invata Angelescu si uni Harrison) . Departajarea probabil ca ar folosi la repartitiile intre spitale si centre universitare pt rezi de MF.
Este o stire de la un coleg care stie de la un prieten sus-pus in SSMB si care nu este confirmata asa ca nu dati in mine.
Ce ziceti de asta ?

victor
elder
elder

Postby victor » Fri Feb 11, 2005 12:11 am

destul de fals. Interesant ar fi de aflat cine e sus-pusul cu pricina.

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Fri Feb 11, 2005 12:17 am

si mai ce inca? :x
la urmatoarea faza ne zicetica defapt rezi nici nu exista ci am visat cu totii un vis colectiv...... :twisted:
nu vreau sa supar pe nimeni, nici nu vreau sa fac "zvonar" pe nimeni, caci nu am de unde sti, si probabil multi redau doar info-urile auzite, fara rea intentie. :?
asa ca prefer sa astept rezultatele finale. :lol:
faceti si voi la fel
Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.

aiy
junior
junior

Postby aiy » Fri Feb 11, 2005 12:40 am

Nu cred ca pe topicul asta trebuie sa intreb dar am nevoie de o info. Pe ce data mai exact a fost licenta pana acum. Am o treaba in septembrie si trebuie sa stiu data exact (asta sperand ca o sa fie la fel si anul asta).

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Feb 11, 2005 2:58 am

victor,
asha.. by chance (by lucky chance :wink: ) nu cumva ai idee ce au discutat oamenii la Cluj?
sau ce se aude de vreo intalnire cu reprezent studentilor...

ca uite ca ne dam cu capetele de toti paretii.. serios, hai de ne zi ceva ceva.

victor
elder
elder

Postby victor » Fri Feb 11, 2005 2:16 pm

Ce stiu eu (sau am impresia ca stiu): la minister se incearca sa se definitiveze cat mai repede treaba cu rezi. Prof. Coculescu din punctul asta de vedere este foarte responsabil, nu cred sa lase ceva nefacut daca se poate face (impresia mea). Prof. Cinteza in schimb este extraordinar de ocupat - si la cat vad ca presa vuieste in fiecare zi cu cate un scandal in sanatate, fie asigurari, fie medicamente, fie firma lu' Beraru, fie euromedicu' lui nastase, fie informatizarea din cnsas, fie demisia lui celea - nu cred ca are prea mult timp pentru rezi. Pe de alta parte, decanul Cocora de la Sibiu (actualul pres. CMR) este si fosta persoana de legatura a CMR cu MS pe probleme de rezidentiat, si practic stie foarte bine ce se poate face si ar putea face. Probabil in februarie se va stii ce si cum - dar ca si anul trecut va mai dura ceva pana se va publica in Viata medicala... sau poate or merge lucrurile mai repede... nu stiu. De intalniri ale stud cu ministerul - asa era vorba, bazele sunt puse - dar concret... 'om vedea cand, cum. Nu stiu ce s-a discutat la intalnirea de la cluj.

ps. toata lumea crede ca exista o lege care obliga definitivarea examenului cu 6 luni inainte. Fals - nu exista si nu a existat o astfel de lege, nu mai repetati folclorul ca o sa ajugeti sa credeti asta.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Feb 11, 2005 6:47 pm

multzam de raspuns si promptitudine :lol:

cebinee
junior
junior

Postby cebinee » Fri Feb 11, 2005 7:21 pm

S-a publicat deja in Viata medicala programul concursurilor organizate de Ministerul sanatatii, pe 2005, iar examenul de intrare in rezidentiat este organizat in a treia saptamina a lunii noiembrie, ca de obicei! :wink:
Deci asta este singura informatie oficiala, so far!

mihaij
senior
senior

Postby mihaij » Wed Feb 16, 2005 6:53 pm

S-au modificat comisiile de specialitate ale ministerului sanatatii, care vor avea ca atributii in perioada urmatoare....

- evaluarea si propunerea numarului anual de posturi necesare in teritoriu la specializarea prin rezidentiat
- intocmirea si propunerea tematicii anuale de studiu in domeniul lor de activitate

http://www.ms.ro/a_ms/afis/pag.asp?idd=57&doi=207

De asemenea comisiile astea sunt foarte importante - daca vreti sa va rezolvati un transfer de pe o specialitate pe alta in rezidentiat, vedeti la care "membru" din comisiile "care va intereseaza" puteti sa ajungeti si cum si cine ce poate sa "mai" faca "ceva" pe acolo. Incepeti cu secretarii, asta daca nu putei sa veniti de sus in jos. :lol:

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Wed Feb 16, 2005 7:25 pm

se modifica comisii, directori, ministrii........numai noi ramanem la fel...tristi si fara raspuns la intrebarile de luni de zile: se modifica sistemul de examen, se modifica bibliografia? se dau mai multe locuri? vom avea sanse de un rezi normal organizat de data acesta?...... :? .......se modifica comisii.......da si? vor fi comisiile astea mai bune decat cele care au fost?....... :oops: ....sa speram ca da.
Si sa speram ca ne dau odata ****** aia de bibliografie si ******* ala de sistem de desfasurare, sa ne putem si noi apuca de treaba.
pt ca vrem sa avem un viitor. :twisted:

mihaij
senior
senior

Postby mihaij » Wed Feb 16, 2005 11:10 pm

Lasa domnita ca si noi suntem analfabeti si avem impresii de mari doctori. Las ca trece - nu te mai vaita atat. Hai curaj - curaj gaina ca te tai!

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Tue Feb 22, 2005 11:03 am

pai, ce sa zic, mihaij draga, mersi pt incurajare.
:(
zau, de ce ma faci tu pe mine analfabeta? daca tu te simti te rog vorbeste numai in numele tau. eu una nu ma simt analfabeta si nici nu ma dau doctor mare. dimpotriva.tot timpul am sustinut ca mai avem foarte mult de lucru pana sa ajungemi mari.
daca te interesa eventual puteai sa mai citesti niste posturi si de dinainte, inainte sa dai cu bata in balta. :? :?
daca tot suntem aici cred ca toti vrteam sustinere si incredere nu fraze de genul
ca si noi suntem analfabeti si avem impresii de mari doctori. Las ca trece - nu te mai vaita atat. Hai curaj - curaj gaina ca te tai!

vad ca esti mai nou pe aici, sau cel putin userul pe care il folosesti. atunci te rog nu veni cu din astea si jigni lumea, pt ca vei fi urat de forumisti, ok
no ofense, dar nu avem nevoie de oameni pe forum care sa ne faca analfabeti, gaini si ingamfati
am I right?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Feb 22, 2005 12:58 pm

ratusco, ne cam sufoci.
chiar trebuie sa te bagi in seama pe fiecare topic?
daca ai scris aici mai mult (aiureli mostly) nu esti superioara unuia care a scris 3 mesaje.

omul exprimase si el o parere (pertinenta de altfel)

k.

p.s. scuze de OT.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Wed Feb 23, 2005 11:21 am

sa stii kooksee ca nu ma consider superioara nimanui si nici nu am de gand sa te sufoc.
si eu imi spun doar parerea( fie ca o vezi pertinenta sau mai putin pertinenta) cum o faci si tu dealtfel :(
imi pare foarte rau daca tu crezi ca intentia mea este de a ma baga in seama. nu e nicidecum..
:( :(

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Sat Feb 26, 2005 1:58 pm

pe de alta parte, poti sa stii ca ratzushtele vorbesc muuult, intruna....
ai grija totusi sa nu te sufoci...... :lol:

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Sat Feb 26, 2005 3:02 pm

Cu toate ca vrei sa respecti statutul de ratusca, chiar ca vorbesti cam mult... si fara rost.No offence!

victor
elder
elder

Postby victor » Sat Feb 26, 2005 5:25 pm

si eu sunt de acord - atata macaneala de prisos, atata vaiet si vaicareala... no offence.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Feb 26, 2005 9:16 pm

lol, jackals.. eu zic sa nu stricam ecosistemul :lol:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Feb 26, 2005 11:27 pm

numai bine,
no ofence.

k
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Mon Feb 28, 2005 4:39 pm

ok, cum vreti......

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Mon Feb 28, 2005 5:16 pm

Stand up and fight ratzusko! Sa nu imi spui ca iti place patul de varza pe care te-au pus golanii.

clau
junior
junior

Postby clau » Tue Mar 01, 2005 5:15 pm

Fie a acest martisor sa vina cu impliniri pt fiecare din voi!

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue Mar 01, 2005 5:44 pm

Fie..

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Wed Mar 02, 2005 12:45 am

mersi horny, sa stii ca puti bine pt un sconcs
iar varza nu-mi place, ca urmare totusi si eu dau rezi-ul, de vreti, de nu
apropo, ce vanturi mai bat prin biucarest, se mai da, nu se mai da?
de o vreme nu mai auzim nimic nou...
in afara de atacul impotriva zburatoarelor

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Mar 02, 2005 8:52 am

pai nu s aude nimic

malkut
junior
junior

Postby malkut » Wed Mar 02, 2005 9:35 pm

pai se zice ca tacerea e plina de intelesuri.Uneori sunt atat de multe ca nu mai intelegi nimic
Nu este prea sigur daca, pe drumul evolutiei, maimutele despartindu-se de noi, n-au fost cumva mai intelepte.

dankat23
senior
senior

Postby dankat23 » Thu Mar 03, 2005 2:10 am

Nu se mai aud zvonuri la Bucuresti. Oricum multa lume este pe ultima 100 sau 1000 cu diploma, asa incat rezidentiatul si-a mai pierdut din interes. Probabil ca prin martie-aprilie or sa ne zica domnii ce si cum vom da.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Mar 13, 2005 11:04 pm

apropo de diploma, eu sunt la inceput cu lucrarile.
mai e careva in situatiunea asta?

kooks

miki
junior
junior

Postby miki » Mon Mar 14, 2005 2:57 pm

lol, clar ca nu esti singurul!!!! eu am noroc ca am gasit una identica, dar si asa nu am de gand s-o copiez pe aia......am de munca:)

morticia
junior
junior

Postby morticia » Wed Mar 16, 2005 7:44 pm

victor wrote:Ce stiu eu (sau am impresia ca stiu): la minister se incearca sa se definitiveze cat mai repede treaba cu rezi. Prof. Coculescu din punctul asta de vedere este foarte responsabil, nu cred sa lase ceva nefacut daca se poate face (impresia mea). Prof. Cinteza in schimb este extraordinar de ocupat - si la cat vad ca presa vuieste in fiecare zi cu cate un scandal in sanatate, fie asigurari, fie medicamente, fie firma lu' Beraru, fie euromedicu' lui nastase, fie informatizarea din cnsas, fie demisia lui celea - nu cred ca are prea mult timp pentru rezi. Pe de alta parte, decanul Cocora de la Sibiu (actualul pres. CMR) este si fosta persoana de legatura a CMR cu MS pe probleme de rezidentiat, si practic stie foarte bine ce se poate face si ar putea face. Probabil in februarie se va stii ce si cum - dar ca si anul trecut va mai dura ceva pana se va publica in Viata medicala... sau poate or merge lucrurile mai repede... nu stiu. De intalniri ale stud cu ministerul - asa era vorba, bazele sunt puse - dar concret... 'om vedea cand, cum. Nu stiu ce s-a discutat la intalnirea de la cluj.

ps. toata lumea crede ca exista o lege care obliga definitivarea examenului cu 6 luni inainte. Fals - nu exista si nu a existat o astfel de lege, nu mai repetati folclorul ca o sa ajugeti sa credeti asta.

halal.... se vede cat de priceputi si de responsabili au fost.

victor
elder
elder

Postby victor » Wed Mar 16, 2005 7:51 pm

ai dreptate. Au inceput cu stangul rezidentiatul 2005.

morticia
junior
junior

Postby morticia » Wed Mar 16, 2005 7:56 pm

:D :D :D
Eu stiu ca am dreptate.. acum sper ca nu am suparat pe nimeni pe forum.
desi urmaresc de dinainte de rezidentiat 2004 acest forum (acum sunt medic stagiar), abia acum am intrat si eu in "hora"...

dee_dee

Postby dee_dee » Thu Mar 17, 2005 5:55 pm

si eu sunt la inceput cu lucrarea de diploma. vreau sa o scriu de anu' asta (V)...sper sa ma ajute la ceva..poate mai economisesc ceva timp. :P

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Thu Mar 17, 2005 6:08 pm

Nu stiu de ce scrieti despre LD, doar aici suntem pe sectiunea Rezidentiat!

mihaij
senior
senior

Postby mihaij » Wed Mar 23, 2005 3:55 pm

asta da fazza - cica rezidentiatul e greu - haha!

Un singur admis din 872 de candidaţi, la examenul de intrare în magistratură

BUCUREŞTI, 23 mar

Mai mult de 800 de magistraţi au participat la concursul de admitere în magistratură organizat sîmbătă, însă numai unul a reuşit să îl promoveze deşi, în premieră, candidaţilor le-a fost permis să susţină examenul avînd cărţile pe masă, informează surse judiciare.

mediafax

Return to “Rezidentiat 2005”