cum sa bage schw tradus si editat de ed Medicala, as lolng as Teora are copyrightul?

si daca i se arata ...semnele,:)) vine el sa zica ceva pe forum?

umfbogdan wrote:Cred ca este evident ca dintre cei care dau pe Medicala, majoritatea au aceeasi parere cu mine: Harrison este total nepotrivit pt un exam de rezidentiat. Mie mi se pare o carte mai degraba utila unor medici de medicina interna sau generalisti pt a-si reaminti diversi chestii. nu mi se pare deloc utila unor proaspeti absolventi de facultate, care au mai degraba de ceva foarte bine structurat, care sa nu se piarda in detalii inutile, care sa puna accent pe clinica, dg si tratament si nu pe epidemiologie, etiopatogenie si alte prostii. Harrison este o carte greoaie chiar si la citit, si cu atat mai mult la invatat. Marele ei neajunsuri sunt:
1.editia 14-veche;
2.stufos;
3.foarte prost structurat;
4.multe din medicamentele mentionate sunt existente doar in SUA, iar altele utilizate in UE si Rom nici macar nu sunt mentionate;
5.nu se pune accent pe ceea ce ar trebui sa se puna;
6.a fost tradus mot-a-mot ceea ce a dus la numeroase greseli (multumim translatorilor!).
Probabil mai sunt si altele, si chiar as vrea sa le mentionati voi.
Parerea mea este urmatoarea: avand in vedere ca in cele mai multe tari din UE sunt carti nationale incluse in bibliografia pt Rezi, faptul ca Domnul Ministru provine din clinica Profesorului Gherasim (avand si o atitudine mai conservatoare) si interesele financiare care pot fi la mijloc in urma reeditarii tratatelor Gherasim, este foarte posibil sa se reintroduca in bibliografie Gherasimul (daca nu anul asta, anul viitor).
Dupa cum probabil v-ati dat seama de pozitia mea pro-Gherasim, astept cu nerabdare introducerea acestuia. In ciuda faptului ca ar fi un volum mai mare de informatie, este mai usor de inteles si invatat la nivelul nostru actual.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests