ORGANIZATIE REZIDENTI

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
kULA
junior
junior

ORGANIZATIE REZIDENTI

Postby kULA » Wed Jan 19, 2005 11:50 am

Ieri, 18 01 2005, la alegerea spitaluilui platitor, am discutat cu cativa colegi despre necesitatea unei organizatii care sa reprezinte interesele rezidentilor. Pentru cei interesati, am stabilit sa ne intalnim vineri, la repartitia pe clinici de indrumare, ora 12.(la sediul CNPP…)

drsoso
senior
senior

de acord

Postby drsoso » Wed Jan 19, 2005 12:33 pm

Haideti fratilor sa mergem !!!
Nu bagati capul in nisip ca strutul, ca ne ardem din nou !!!

Nu va ajunge ca ne-au tras-o astia cu examenul de rezidentiat?!?!?

Credeti ca acum va fi mai usor, ca l-am luat??? Credeti ca nu vom fi ultimii sclavi si bataia de joc a tuturor, pret de inca 5 ani??!

Trebuie sa ne facem auziti. Deocamdata stim numai de obligatii si iar obligatii...

Insa avem si noi niste drepturi. Haideti sa aflam care sunt alea si haideti sa ni le aparam.

In alta ordine de idei. Kula, mai exista vreo organizatie de rezidenti? Oficial sau neoficial?
stii ceva?
life sucks, and then u die

mezzo
junior
junior

Re: ORGANIZATIE REZIDENTI

Postby mezzo » Wed Jan 19, 2005 12:41 pm

kULA wrote:Ieri, 18 01 2005, la alegerea spitaluilui platitor, am discutat cu cativa colegi despre necesitatea unei organizatii care sa reprezinte interesele rezidentilor. Pentru cei interesati, am stabilit sa ne intalnim vineri, la repartitia pe clinici de indrumare, ora 12.(la sediul CNPP…)

Despre interesele celor care dau examenul de rezidentiat (si) in acest an? Stiu ca e vorba de lucruri (oarecum) separate, dar sunt atatea de pus in ordine in privinta asta! Am obosit sa tot aud de la colegi cum ca "tot cum vor ei asa iese" !
Multumesc anticipat pt pareri!
Felicitari pt initiativa voastra si s-aveti mult succes!
...una dintre cele mai importante legi ce trebuie cunoscuta este aceea ca,destinul oamenilor depinde de felul cum isi folosesc propriile energii,in ce directie si le indreapta...

octavia
junior
junior

Postby octavia » Wed Jan 19, 2005 4:02 pm

Sper sa reusiti in initiativa asta pentru ca e o idee foarte buna. Filiala la Cluj nu faceti? :D :D
lalala lala laaaaaa......

kULA
junior
junior

Postby kULA » Thu Jan 20, 2005 4:16 am

Organizatie a rezidentilor a fost acum cativa ani, pe timpul Conventiei Democratice. Ei au reusit sa mai domoleasca din fluxul de preparatori.
In prezent nu stiu si nu cred sa mai existe( sau exista doar in scripte pt. ca, cel putin eu, nu am simtit sab fie cineva care sa apere drepturie rezidentilor).

md31174
senior
senior

Postby md31174 » Thu Jan 20, 2005 8:09 am

de acord! la iasi nu faceti filiala?
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.

ankera

Postby ankera » Mon Jan 24, 2005 6:05 pm

dar nu putem face si noi la cluj?De noi depinde,nu?

Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Mon Jan 24, 2005 7:42 pm

Frumos ar fi sa fiti uniti de la inceput. Daca veti face unii o organzatie si altii alta si asa mai departe se va alege praful din start.
A man is only as big as the dreams he dares to live!

dandoc99
newbie
newbie

Postby dandoc99 » Sat Jan 29, 2005 3:27 pm

In luna decembrie 2004 am contactat un avocat si formalitatile legale pentru formarea unei noi Organizatii a Rezidentilor din Romania sunt in curs de desfasurare. Suntem cam 20 de rezidenti din anul 1 si 2 care am discutat despre acest subiect inca de anul trecut.
Injurul datei de 15-feb-2005 va vom anunta cand si unde vom tine prima intrunire a acestei noi organizatii, pt ca asteptam finalizarea documentelor si a inregistrarii organizatiei la judecatorie

dange
junior
junior

Postby dange » Sun Jan 30, 2005 5:48 pm

Ideea unei organizatii a rezidentilor e EXTRAORDINARA totusi ea trebuie infiintata pe ratiuni altruiste si nu egoiste pt ca atunci se alege praful de ea ca si cea din 1996-97 (cred). Sunt atat de multe lucruri de pus la punct! Subscriu si eu la aceasta organizatie

muky
junior
junior

Postby muky » Sun Jan 30, 2005 7:56 pm

dandoc pune shi tu statutul organizatiei pe forum sa vedem shi noi despre ce e vorba...

zziggy
junior
junior

Postby zziggy » Mon Jan 31, 2005 3:50 am

Sediul e la cineva acasa sau la o persoana juridica din sistemul sanitar?

E organizatia lui Kula sau e (deja) alta?
.. and there you were, taking flowers from my grave
.. and there you were, stealing flowers from my grave

timon
newbie
newbie

Postby timon » Mon Jan 31, 2005 1:08 pm

Mai io acu am citi postul asta! Cine ce cum? Vreau si eu sa fac parte...poate sa ajut! S-a apucat cineva sa organizeze ceva..sa ma lumineze si pe mine cineva..

Dan
Master of Disaster

Postby Dan » Tue Feb 01, 2005 10:28 pm

Hai fratilor daca vreti sprijin ..aratati-ne ce sprijinim, sa o facem in cunostiinta de cauza...
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

baby
junior
junior

organizare

Postby baby » Sun Feb 06, 2005 8:06 pm

Chiar e necesara,pt. simt cum ne calca in picioare si noi stam cu capul plecat.Poate ca daca exista aceasta organizatie,acum eram transferati.Pt. ca transferurile sunt legale si totusi nu se acorda.

dandoc99
newbie
newbie

Postby dandoc99 » Mon Feb 07, 2005 4:24 pm

acum lucram (in limita timpului disponibil) la statut.
Dupa data de 15-feb-2005 va vom anunta unde ne vom intalni.

uno
senior
senior

Postby uno » Sat Feb 12, 2005 9:22 am

Super idee ! Afisati si voi din timp locurile de intalnire ! Ca nu ajungem toata ziua la net si chiar vrem sa venim !
"Speranta" n-a murit...dar e la A.T.I.

eris
junior
junior

15 februarie 2005

Postby eris » Tue Feb 15, 2005 5:36 pm

Asteptam vesti... :roll:
cras amet qui numquam amavit
quique amavit cras amet

muky
junior
junior

Re: 15 februarie 2005

Postby muky » Wed Apr 20, 2005 9:21 pm

eris wrote:Asteptam vesti... :roll:

asteptam noi da' vad ca au trecut vreo 2 luni de pe 15 februarie si nimic nici o veste...
haideti fratilor sa ne mobilizam si noi rezistentii sa facem ceva ca asa nu se mai poate.... am ramas ultimii oameni... stam si facem garzi gratis pe salarii de nimic fara sa cracnim....pana la urma ganditi-va ca nu am furat si nu am dat in cap la nimeni ca sa meritam toate astea. sa nu mai zic ( apropo de articolul din "adevarul" si cel de acu cateva zile inaite din "evenimentul" ca lumea habar nu are ce e cu noi ce probleme avem...
daca noi nu o sa facem nimic nimeni nu o sa faca ceva in locul nostru!!
bine ca iau atitudine studentii in legatura cu legea preparatorilor si noi care suntem direct interesati stam cu mainile in san si asteptam...haideti sa facem si noi ceva concret sa depasim stadiul discutiilor ca ar cam fi timpul!

lothlorien
junior
junior

Postby lothlorien » Wed Jun 15, 2005 8:08 pm

deci nu se mai face nimic?
Image

Del_Piero
junior
junior

Postby Del_Piero » Sun Jul 03, 2005 6:37 pm

Vreau sa sustin financiar organizatia cu 5.000.000 lei

vollhard

pentru interesati

Postby vollhard » Thu Jul 14, 2005 3:41 pm

Deci, are cineva habar de formele legale de infiintare si functionare ale unui sindicat al rezidentilor sa zicem (nu e obligatoriu forma asta de functionare) sau am sa ma agit singur pe tema asta...La Cluj sunt doritori pentru asa ceva.Dupa cunostintele mele ar trebui sa existe ceva mai mult decat o "asociatie,ONG" etc.Trebuie sa existe un statut juridic de functionare, niste membrii si cea ce aste cel mai important sa fie recunoscuta oficial.Nu stiu daca sindacatul medicilor rezidenti, ca forma de functionare, este o solutie intrucat nu stiu daca actuala forma organizare a medicilor, respectiv vestitul Colegiu recunoaste asa ceva.
Adevarul este ca rezidentii tin spitalele din tara in spate.Si daca Sanitas-ul face greva si reuseste una alta nu vad de ce noi nu am fi ascultati.
Astept impresii,sugestii, propuneri.Ale mele vor veni curand.
Keep walking...

victor
elder
elder

Postby victor » Fri Jul 22, 2005 2:18 pm

S-ar putea sa te intereseze asta:

:arrow: http://www.aid-ong.ro/amb_propunere.php
:arrow: legislatia necesara o gasesti aici: http://www.aid-ong.ro/portal.php
sau google legislatie infiintare ong

In esenta, pe scurt - iti trebuie urmatoarele:
- 1 sediu - cel mai important: contract de inchiriere, comodat, proprietate etc;
- autorizatie de infiintare ong de la ministerul de profil (era prevedere obligatorie la guvernul Nastase, parca citeam prin presa ca s-ar fi scos)
- minim 3 membri care sa doneze capitulul initial - nu mai stiu cat e, scrie in lege;
- cei trei trebuie sa isi faca cazierele simultan si sa le depuna la judecatorie/tribunal (din jurisdictia unde au sediul) pentru obtinere persoana juridica.

alte acte necesare pt judecatori:
- un statut- cam ce vrea sa faca ong-ul asta - sunt destule modele pe net.
- un proces verbal de infintare (cei trei/+ se aduna si hotarasc ca se infinteaza ... etc)
- toate legalizate la un notar (cheltuieli)
- rezervare de nume organizatie (registrul asco si fundatiilor) - vezi in lege

Dupa ce iei hotararea de la judecatorie - la adminsitratia financiara iei cod fiscal si cu asta iti deschizi cont in banca si iti faci stampila rotunda. Chitantiere/facturiere tipizate si personalizate pentru inscrieri membrii/plati cotizatie mmebri - si gata. Poti sa faci primul congres.

daca vrei sa faci sindicat, atunci e alta treaba, alta legislatie, trebuie 15 membri, dar ai alte prevederi (vezi google legea sindicatelor) de gen ("Pe perioada în care persoana aleasã în organul de conducere este salarizatã de organizaţia sindicalã contractul sãu individual de muncã sau, dupã caz, raportul de serviciu se suspendã, iar aceasta îşi pãstreazã funcţia şi locul de muncã avute anterior, precum şi vechimea în muncã, respectiv în specialitate sau în funcţia publicã deţinutã, în condiţiile legii. Pe postul acesteia poate fi încadratã o altã persoanã numai cu contract individual de muncã pe duratã determinatã.") Lucru foarte greu de realizat pentru un rezident, cred.

Cu organizatia facuta pe urma umbli dupa
- numar de membrii cat mai mare sa ai reprezentativitate
- comunicare cu institutiile care te intereseaza (sa te recunoasca drept partener de dialog): cmr, cnas, ms, mec, edu, finante, camerele parlamentului (comisiile de sanatate etc), presa, alte organizatii similare, sindicate - si incepi sa contezi ca societate civila in functie de ce mesaje dai/emiti/ce lideri ai si ce vizibiliate/suport ai - din partea membrilor si non-membrilor.

tulip
senior
senior

Postby tulip » Fri Nov 11, 2005 3:54 pm

discutiile pe aceasta tema le-am mutat la rezidentiat2005 - din cauza numarului mult mai mare de vizualizari ale acestei sectiuni

Return to “Viata in spital”