INCREDIBIL !!!!

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
arkan_ul
newbie
newbie

INCREDIBIL !!!!

Postby arkan_ul » Tue Jan 18, 2005 2:55 pm

Sunt rezident in primul an pe neurologie Bucuresti (am luat rezidentiatul intre primii 150) si intamplator m-am intalnit cu o rezidenta pe neurologie de vreo 3 ani, tot Bucuresti. Ce mi-a spus mi s-a parut incredibil. Mi-a spus ca in primii ani incepea programul la 8.00 dimineata si termina la 8.00 seara ca si acuma, ducea bolnavii la analize, a luat multe registre in cap, injuraturi de la domnul academician X, de la domnul profesor Y. Unul i-a spus in fata ca nu-i plac fetele si ca nu o accepta pentru ca prefera baieti si multe alte "fleacuri". Bineinteles ca nimeni nu a avut timp sa-i explice niciodata nimic. Mai fratilor dupa atata chin si atata munca imi vine sa+mi introduc p....a in ea de medicina si sa+i f...t pe toti in gura in ordinea descrescatoare a titlurilor lor obtinute pe spinarea altora.
And the girls say
Save a horse, ride a cowboy

clau
junior
junior

Postby clau » Tue Jan 18, 2005 4:42 pm

Incredibil dar adevarat!

mezzo
junior
junior

Re: INCREDIBIL !!!!

Postby mezzo » Tue Jan 18, 2005 6:21 pm

arkan_ul wrote:Sunt rezident in primul an pe neurologie Bucuresti (am luat rezidentiatul intre primii 150) si intamplator m-am intalnit cu o rezidenta pe neurologie de vreo 3 ani, tot Bucuresti. Ce mi-a spus mi s-a parut incredibil. Mi-a spus ca in primii ani incepea programul la 8.00 dimineata si termina la 8.00 seara ca si acuma, ducea bolnavii la analize, a luat multe registre in cap, injuraturi de la domnul academician X, de la domnul profesor Y. Unul i-a spus in fata ca nu-i plac fetele si ca nu o accepta pentru ca prefera baieti si multe alte "fleacuri". Bineinteles ca nimeni nu a avut timp sa-i explice niciodata nimic. Mai fratilor dupa atata chin si atata munca imi vine sa+mi introduc p....a in ea de medicina si sa+i f...t pe toti in gura in ordinea descrescatoare a titlurilor lor obtinute pe spinarea altora.

Pentru specialitatile medicale nu stiu prea bine, insa sigur asa e in multe sectii de chirurgie si mi s-a si spus: "dar stii si tu ca daca nu cotizezi, nu te invata nimeni nimic" :shock: :shock: :shock:
Ce putem face? Incotro? Pana cand? :?:
...una dintre cele mai importante legi ce trebuie cunoscuta este aceea ca,destinul oamenilor depinde de felul cum isi folosesc propriile energii,in ce directie si le indreapta...

mezzo
junior
junior

Re: INCREDIBIL !!!!

Postby mezzo » Tue Jan 18, 2005 6:28 pm

Poate ca inca nu am dreptul sa-mi pun aceste intrebari fiindca am ratat examenul pe chirurgicale (cu "ajutorul" meu si al celor din Comisie prin modificarile facute in privinta intrebarilor)...insa anul asta sper sa muncesc cu mai mult folos si sa-mi valorific eforturile. De-asta ma intereseaza cum vor fi tratati "invatzaceii" in spitale.
...una dintre cele mai importante legi ce trebuie cunoscuta este aceea ca,destinul oamenilor depinde de felul cum isi folosesc propriile energii,in ce directie si le indreapta...

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Tue Jan 18, 2005 8:43 pm

bineinteles ca daca cotizezi esti privit cu alti ochi
:x
de ne place, de nu...
asta vorbind la general
totusi, eu am experimentat si contrarul
am avut de-a face cu medici care m-au ajutat f mult si m-au invatat in timpul pe care-l aveeau fara cotizare
asta e :roll:
Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.

mezzo
junior
junior

Postby mezzo » Tue Jan 18, 2005 10:19 pm

ratzushka wrote:bineinteles ca daca cotizezi esti privit cu alti ochi
:x
de ne place, de nu...
asta vorbind la general
totusi, eu am experimentat si contrarul
am avut de-a face cu medici care m-au ajutat f mult si m-au invatat in timpul pe care-l aveeau fara cotizare
asta e :roll:

Recunosc cu mare placere ca am avut parte de cativa oameni care m-au ajutat in timpul facultatii, foarte putini, insa nu stiu cum s-ar comporta pe termen lung, in cazul rezidentiatului fiind vorba de cativa ani...si nu un stagiu-doua sau o lucrare de diploma.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Jan 18, 2005 11:27 pm

arkanule nu o cunosc pe rezidenta ta, dar pot sa te asigur ca unii dintre colegii nostri merita cu prisosinta registre in cap. poate la figurat, dar le merita. cateodata e mai bine o condica de medicamente dupa ceafa decat sa moara vreun pacient cu zile.
nici aia cu programul 8:20 nu e chiar o drama.
stiai ca in sua stau internii cam 100 de ore in spital pe saptamana?
asta inseamna 15 ore pe zi, sau daca vorbim de intervale 7:22...

kooksee
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

cristo4
junior
junior

Postby cristo4 » Wed Jan 19, 2005 1:25 pm

"stiai ca in sua stau internii cam 100 de ore in spital pe saptamana?
asta inseamna 15 ore pe zi, sau daca vorbim de intervale 7:22... "

sunt sigur ca stii si faptul ca internii in sua au salarii de pana la 10 mii usd pe luna!(depinde de specializare)...asa ca....uite unde e una din diferente!

arkan_ul
newbie
newbie

Postby arkan_ul » Wed Jan 19, 2005 1:43 pm

...pe undeva sunt de acord cu tine dar sa nu uitam cat castiga un rezident in SUA ! Dar lasand si astea la o parte ma gandesc totusi ca datoria indrumatorilor este aceea de a te invata si nu de a te folosi ca pe un bun personal de parca ai fi sclav. Sunt de acord sa stau 12 ore din 24 la spital dar sa ma si invete ceva. Adica daca termin 5 ani si ies la fel de prost instruit precum am intrat nu mi se pare corect. Cred ca stii si tu prea bine ca atunci cand e vorba de cercetare sau de niste cazuri deosebite esti dat la o parte dar cand e vorba de fise de externare esti "the first man on the word". :twisted:
And the girls say

Save a horse, ride a cowboy

somnorici
junior
junior

Postby somnorici » Wed Jan 19, 2005 3:56 pm

si mai e dupa parerea mea inca ceva: nu se poate comparea ajutorul pe care il primesti ca student - stagiar cu cel de mai tarziu. rezident fiind pe o anumita specializare se presupune ca in cativa ani (si "cei mari" stiu ca 5 ani nu e asa mult) vei deveni "CONCURENTA". asa ca nu au nici un interes sa te invete prea multe...
Inca mai sper!

octavia
junior
junior

Postby octavia » Wed Jan 19, 2005 4:17 pm

cristo4 wrote:"stiai ca in sua stau internii cam 100 de ore in spital pe saptamana?
asta inseamna 15 ore pe zi, sau daca vorbim de intervale 7:22... "

sunt sigur ca stii si faptul ca internii in sua au salarii de pana la 10 mii usd pe luna!(depinde de specializare)...asa ca....uite unde e una din diferente!

Cred ca cei care se scuza ca nu isi fac bine meseria cu replica " uite ce salarii avem noi si uite cat au cei din stainatate - normal ca se staduie mai mult" sunt lamentabili. Poti sa fi bun si in Congo si in Romania si in SUA. Si nu trebuie sa te impinga un indrumator de la spate ca sa inveti ceva. Binenteles ca e mai greu cand nu te sprijina nimeni, dar nu trebuie sa ajungi cum am vazut eu la stagii unii rezidenti de ani mari care habar nu aveau pe ce lume traiau.
lalala lala laaaaaa......

geigle
senior
senior

Postby geigle » Wed Jan 19, 2005 11:52 pm

Pt Octavia :

Nu cred ca e cazul sa-i faci pe altii lamentabili... :x Pentru ce ma rog sa stai nu stiu cate ore in spital, peste program ? Si mai tr sa faci sluj daca e sa-ti arate cineva ceva, eventual sa mai si dai ceva cum spunea cineva aici..Pentru alea 4 mil pe care le iei ca rezident ? Cum dreaq sa nu conteze salariul pe care il iei, ai complet alta motivatie. Cu salariul de aici, esti pe treapta de jos in piramida lui Maslow, ceea ce pt un medic e f nasol.. :evil:
ACHTUNG !!!

octavia
junior
junior

Postby octavia » Thu Jan 20, 2005 2:48 pm

Lamentabil este sistemul in care traim, intradevar. Nici mie nu imi convine salariul asta si ma plang ca e mic si demotivant.Dar intreaba-te daca rezidentii ar avea 15 milioane salariu, nu ar fi destui care sa se planga ca programul e prea aglomerat? Nu ar fi destui care nu si-ar da interesul mai mult decat si-l dau acum? Si ar ajunge la acelasi rezultat la finalul rezidentiatului indiferent de leafa care o au.
Exista si exceptii,e adevarat. Rezidenti care sunt nevoiti sa lucreze si in alte parti ca sa se intretina si acelora nu le poti reprosa nimic pentru ca ei muncesc pentru supravietuire si asta conteaza mai mult decat sa citeasca ultimile noutati in tratamentul bolii x.
Fiecare are stilul personal de lupta contra sistemului sau de capitulare.
lalala lala laaaaaa......

Blonda
junior
junior

Postby Blonda » Thu Jan 20, 2005 4:13 pm

Am avut "norocul" sa fac stagiul intr-o clinica considerata ca lumea pt ca seful nu era om dusmanos si atmosfera nu era deloc stresanta. Pot spune ca ma duceam cu placere la servici dintr-un anumit punct de vedere dar ceea ce ma enerva zilnic era ca stateam, ca stagiar, pana la 14 in spital pt ca medicul cu care lucram era atata de imprastiat incat ceea ce se putea face in 3 ore se facea in 6. Si din cauza acestei dezordini nicioadata nu apucat sa imi fac o impresie despre un caz.5 pacienti se externau intr-o zi alti 6 se internau. Lucram de nebuna fara sa pot spune ca invatam ceva. Si atunci vin si eu si intreb retoric: care e rostul sa stai in spital pana te reneaga familia daca nu inveti nimic?
Cred ca in SUA nu neaparat salariile cat sistemul te motiveaza. Cand dupa o zi infernala vezi ca ai lasat ceva in urma ta iti vine sa te scoli si a doua zi dimineata sa te duci. Dar cand din 10 pacienti 7 te fac asistenta, 2 te fac studenta si poate unuia ii trece prin cap ca esti doctor si ti-ai lasat neuronii prin amfiteatre ca sa ajungi sa poti vorbi cu el, atunci dimineata e tare greu ridicatul din pat...

k2
newbie
newbie

Postby k2 » Thu Jan 20, 2005 6:27 pm

Sa stai de la 7 la 20 in spital.... hmmm e o treaba ! De multe ori cred ca se confunda agitatia cu munca . Hai sa fim seriosi daca un medic la 3 saloane ( 9 - 12 pacienti ) se mosmondeste 10 - 11 ore zilnic poate ca ar fi bine sa se reorienteze profesional! iamwithstupid.gif

lupi
junior
junior

Postby lupi » Thu Jan 20, 2005 8:15 pm

Pai asta e o problema generala, si anume ca o freaca pana la 11-12 si dupa aia se tarasc pe holuri sa "rezolve" cazurile.

ChrisP
senior
senior

Postby ChrisP » Sat Jan 22, 2005 7:05 pm

octavia wrote:Lamentabil este sistemul in care traim, intradevar. Nici mie nu imi convine salariul asta si ma plang ca e mic si demotivant.

Exista si exceptii,e adevarat. Rezidenti care sunt nevoiti sa lucreze si in alte parti ca sa se intretina si acelora nu le poti reprosa nimic pentru ca ei muncesc pentru supravietuire si asta conteaza mai mult decat sa citeasca ultimile noutati in tratamentul bolii x.

Salariul nu este mic si demotivant, ci cu el este IMPOSIBIL DE SUPRAVIETUIT. Sa ai un salariu de incadrare de 3200000 lei, dupa atatia ani de chin si invatat este o BATAIE DE JOC.
Eu, de exemplu, sunt parinte singur. Spune-mi cum pot sa traiesc, sa ma intretin pe mine si pe baietelul meu cu un venit in mana ce nu va depasi 300000 lei pe luna.

Ti se pare normal sa am un al 2-lea job pentru supravietuire? Ti se pare normal sa fac asta in loc sa "citesc ultimele noutati in tratamentul bolii x", sau pur si simplu sa petrec mai mult timp cu copilul meu?

Blonda wrote: Cred ca in SUA nu neaparat salariile cat sistemul te motiveaza. ...

Wrong ! Cand trebuie sa supravietuiesti, sa intretii o familie, sau sa cresti singura un copil, cred ca in primul rand vine salariul si abia apoi sistemul sau alte aspecte, indiferent unde traiesti...

geigle
senior
senior

Postby geigle » Sat Jan 22, 2005 7:40 pm

Asa e Chris, eu m-am exprimat in sensul asta, partea proasta e ca nu ai ce sa faci, dupa cum vezi sunt destule persoane pe care nu le deranjeaza f tare ca esti la limita cu salariul asta. Nu suntem uniti, s-a mai discutat despre ce se poate face, pe forumul asta nu sunt decat cuvinte pe care le schimbam intre noi si cam atat. A spus cineva acum cateva luni ca hai la greva, ca hai sa protestam..S-a intamplat ceva ? Nimic. Stii chestia aia : "cainii latra si ursu merge" ? Cam asa stau lucrurile.. :evil:
ACHTUNG !!!

speedyshor
newbie
newbie

Referitor la marii ''profesori''!

Postby speedyshor » Wed Apr 13, 2005 9:45 pm

Shtitzi ca intr-un mare spital din Bucuresti, clinica universitara, exista un profesor neurolog care a trimis acasa un pacient cu tumora suprainfectata intracraniana, sugerandu-i ca este bolnav inchipuit? Iar pacientul in cauza era un biet rezident...care slugarea in acelashi spital de vreo 5 ani!

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Wed Apr 13, 2005 10:32 pm

Nu ne poti spune despre ce profesor e vorba? Nu de alta, dar sa stim ca sa ne ferim de persoana lui...

speedyshor
newbie
newbie

Re pentru ndsimona

Postby speedyshor » Thu Apr 14, 2005 10:34 pm

Raspunsul la aceasta intrebare este chiar in mesajul supraiacent: ''clinica UNIVERSITARa''. In rest, fara substantive proprii! Nu ar fi colegial, hi, hi, hi!!!!!! :lol:

duofruo
senior
senior

beware !!!

Postby duofruo » Tue Apr 26, 2005 2:30 am

Oameni buni, din tot periplul meu prin medicina, am invatat un lucru: sa stau departe de spitalul cu pricina. Am auzit sau am fost martor la enorm de multe cazuri gen "trimis acasa pacient cu boala serioasa" sau exemple de incompetenta. Eu insumi am fost acolo cu doi pacienti si am iesit facandu-mi cruce. Un pacient care acuza dureri abdominale colicative, meteorism abdominal precoce postprandial, constipatie cronica si scaune cu membrane a fost trimis acasa fiind sfatuit sa nu mai inghita aer cand mananca (!!!). S-a diagnosticat mai tarziu sindrom de colon iritabil si pacientul respectiv primeste un tratament care ii permite sa aiba cat de cat o viata normala (poate nu suna atat de grav "colon iritabil", dar e o boala care iti musca serios din calitatea vietii, stai toata ziua umflat ca un balon si cu dureri de burta).
Al doilea exemplu este o pacienta de 24 ani care acuza astenie, tulburari de ritm paroxistice, era palida, lesinase de 2 ori in ziua respectiva. A fost examinata de o rezidenta, trimisa la ekg unde normal ca nu s-a vazut nimic, nefiind in criza, apoi examinata de un medic cam afazic, ataxic si cu halena cetonica. Dupa 2,5 ore de stat aiurea a fost trimisa acasa sfatuita sa manance mai bine sa nu se mai gandeasca la silueta (desi nu avea probleme de genul). De acolo am dus-o la alt spital unde i s-a facut o HLG si un calciu seric. Gagica avea hemoglobina si calciul scazute. Nici aici nu era ceva serios, dar diferenta de atitudine frapeaza. De la primul spital era trimisa acasa fara sa i se fi rezolvat nimic, pe cand dincolo s-au gandit macar sa-i faca niste analize si sa rezolve pacientul.
O colega de-a mea de serie a avut tromboza venoasa profunda, a fost diagnosticata cu entorsa. I s-a facut doar o radiografie. A plecat de acolo direct la alt spital unde i s-a facut eco si s-a transat diagnosticul. Eu personal cred ca acest caz este un pic mai grav.
Un pacient venit in garda la ortopedie la Militar cu numeroase sechele in urma unui accident rutier vechi de 6 luni, multe dintre ele puteau fi rezolvate sau se putea macar incerca. A relatat ca s-a dus la spitalul cu pricina unde fusese tratat imediat dupa accident, dar cei de acolo nu au vrut nici macar sa stea de vorba cu el in legatura cu problemele actuale. A fost internat la Militar.
Pacienta nulipara, a avut nesansa sa ramana si ea odata insarcinata, si atunci prost. Sarcina extrauterina rupta. I s-au ligaturat ambele trompe, desi stiam ca se practica asta doar la pacientele care au procreat deja. Daca gresesc, corectati-ma, dar eu asa am citit.
Povestiri din cripta as mai avea, dar nu mai am timp.
Parerea mea este ca in acel spital sunt prea multe cazuri de medici ajunsi acolo pe alte cai decat cele ortodoxe. Oameni care nu prea au habar de medicina. Preparatori si doctoranzi cat cuprinde. Am avut ocazia sa fac practica in trei spitale, printre care si cel cu pricina, si vreau sa spun ca acolo am vazut cele mai multe cazuri de rezidenti/preparatori/doctoranzi, ce-or fi fost ei, care NU AVEAU CE CAUTA ACOLO!!!! Fete care ajungeau la spital la ora 11, se machiau din 15 in 15 minute, discutau cu celelalte porumbite despre parfumuri bijuterii etc. si plecau la ora 2 pentru ca aveau ora la coafor la impachetari cu parafango. Doctoranzi pe gineco care traiau cu impresia ca ovarul se proiecteaza in fosa iliaca pe linia spino-ombilicala cam pe unde e punctul McBurney. Baiatu' lu' cutare, nepoata lu' cutare. Neaveniti care ocupau poate locul unora care isi doreau sa practice medicina din pasiune, care meritau cu adevarat sa fie acolo. Ei aveau prioritate la intrat in operatii in timp ce oamenii care au luat pe bune rezidentiatul stateau si scriau foi si iesiri. Nu spun ca nu am intalnit situatii similare si in alte spitale, dar acolo acest lucru este deja un flagel.
Nu vreau sa ma intelegeti gresit. In spitalul cu pricina am intalnit unii medici care stiu ce fac si sunt cu adevarat buni. Medici la care m-as duce daca as avea probleme. Dar daca se va persista in ceea ce am descris mai sus, ma tem ca cei ce-i vor urma nu vor face cinste spitalului respectiv si nici medicinei . Si nici parintilor, unchilor sau bunicilor care ii tin acolo.

Poate ceea ce am scris aici are doar partial legatura cu topic-ul, dar simteam nevoia sa impartasesc toate experientele mele si toate cugetarile in legatura cu spitalul respectiv. Astept din partea voastra pareri si chiar critici, vreau sa va vad si pe voi ce credeti despre toate astea.

Tosca
newbie
newbie

Postby Tosca » Tue Apr 26, 2005 11:40 am

kooksee wrote:arkanule nu o cunosc pe rezidenta ta, dar pot sa te asigur ca unii dintre colegii nostri merita cu prisosinta registre in cap. poate la figurat, dar le merita. cateodata e mai bine o condica de medicamente dupa ceafa decat sa moara vreun pacient cu zile.
nici aia cu programul 8:20 nu e chiar o drama.
stiai ca in sua stau internii cam 100 de ore in spital pe saptamana?
asta inseamna 15 ore pe zi, sau daca vorbim de intervale 7:22...

kooksee

In Statele Unite s-a stabilit ca timpul maxim pe care un rezident il poate petrece in spital saptamanal este de 80 de ore, s-a renuntat de mult la cele 100 de ore.
In afara de asta, stiti ca un prieten de-al meu, rezident pe OG in NY a facut in primul an de rezidentiat 50 de cezariene ??? :shock: :shock: :shock: Si probabil aveti cu totii idee ce muuuuuuuuuulta practica se face la noi in rezidentiatul de OG....
Sunt extrem de multe diferente, haideti sa nu ne mai comparam cu ei, ca suntem foarte departe. Acolo chiar se face carte si am vazut oameni cu adevarat motivati. Sa stiti ca ciurucuri au si ei, asa cum avem si noi si ca primesc si ei "registre in cap", dar nu la propriu. Insa important e cu ce se aleg dupa asta. Se munceste extrem de mult, se citeste extrem de mult, sunt platiti binisor, dar au toate sansele sa invete ceva. Iar asta e important atunci cand vrei cu adevarat sa faci medicina si nu e doar un hobby... Din pacate, la noi poti face cela mai usor 'medicina' ca hobby, adica banii si satisfactiile sa-ti vina din alta parte. Si asta este extrem de trist. :cry:
"La vita e bella"

Tosca
newbie
newbie

Postby Tosca » Tue Apr 26, 2005 11:41 am

E adevarat ce se intampla in Universitar, insa eu cunosc acolo o doctorita de medicina interna pe care n-o depasesc multi ca valoare. Prin urmare...sunt si exceptii. Dar in mare , ce ai spus este pe undeva real.
"La vita e bella"

cerbu
elder
elder

Re: beware !!!

Postby cerbu » Tue Apr 26, 2005 2:34 pm

duofruo wrote:Oameni buni, din tot periplul meu prin medicina, am invatat un lucru: sa stau departe de spitalul cu pricina. Am auzit sau am fost martor la enorm de multe cazuri gen "trimis acasa pacient cu boala serioasa" sau exemple de incompetenta. Eu insumi am fost acolo cu doi pacienti si am iesit facandu-mi cruce. Un pacient care acuza dureri abdominale colicative, meteorism abdominal precoce postprandial, constipatie cronica si scaune cu membrane a fost trimis acasa fiind sfatuit sa nu mai inghita aer cand mananca (!!!). S-a diagnosticat mai tarziu sindrom de colon iritabil si pacientul respectiv primeste un tratament care ii permite sa aiba cat de cat o viata normala (poate nu suna atat de grav "colon iritabil", dar e o boala care iti musca serios din calitatea vietii, stai toata ziua umflat ca un balon si cu dureri de burta).

duofro, kalitatea vietii si motive de internare nu prea sunt chestii care au legatura. daca nu se justifica din punct de vedere medical sa il tii in spital, totul trebuie facut outpatient. sper ca s-a dus vremea cand se internau oamenii cate 2 saptamani "pentru analize". ce spui tu akolo nu dovedeste incompetenta.

Al doilea exemplu este o pacienta de 24 ani care acuza astenie, tulburari de ritm paroxistice, era palida, lesinase de 2 ori in ziua respectiva. A fost examinata de o rezidenta, trimisa la ekg unde normal ca nu s-a vazut nimic, nefiind in criza, apoi examinata de un medic cam afazic, ataxic si cu halena cetonica. Dupa 2,5 ore de stat aiurea a fost trimisa acasa sfatuita sa manance mai bine sa nu se mai gandeasca la silueta (desi nu avea probleme de genul). De acolo am dus-o la alt spital unde i s-a facut o HLG si un calciu seric. Gagica avea hemoglobina si calciul scazute. Nici aici nu era ceva serios, dar diferenta de atitudine frapeaza
.

noooo! :shock: i'm shoked! bre, orice femeie tanara din romania( si nu numai) are anemie cata vreme menstrueaza si nu ia fier( now, daca ai anorexie nervoasa si nu mai menstruezi, se rezolva si anemia-just a joke)
" lipotimia din lipsa de calciu" este o tampenie monumentala inca vehiculata pe scara larga in romania. calciul total, care se masoara de rutina nu are nici o relevanta( si trebuie corectat cu albumina serica). ma indoiesc ca are calciul ionizat scazut. indiferent de halena cetonica a individului, common sens is common sense, eca mai probabila cauza de syncopa in grupul ala de varsta e vaso-vagal.( nu cred ca acuza juna" tulburari de ritm paroxistice" ci,, probabil, palpitatii)

O colega de-a mea de serie a avut tromboza venoasa profunda, a fost diagnosticata cu entorsa. I s-a facut doar o radiografie. A plecat de acolo direct la alt spital unde i s-a facut eco si s-a transat diagnosticul. Eu personal cred ca acest caz este un pic mai grav.

aici incep sa fiu de acord cu tine.

Un pacient venit in garda la ortopedie la Militar cu numeroase sechele in urma unui accident rutier vechi de 6 luni, multe dintre ele puteau fi rezolvate sau se putea macar incerca. A relatat ca s-a dus la spitalul cu pricina unde fusese tratat imediat dupa accident, dar cei de acolo nu au vrut nici macar sa stea de vorba cu el in legatura cu problemele actuale. A fost internat la Militar.

deci tu sustii ca e de vina spitalul care l-a tratat initial? de ce?

Pacienta nulipara, a avut nesansa sa ramana si ea odata insarcinata, si atunci prost. Sarcina extrauterina rupta. I s-au ligaturat ambele trompe, desi stiam ca se practica asta doar la pacientele care au procreat deja. Daca gresesc, corectati-ma, dar eu asa am citit.

bre, cat de tampit sa fii sa faci treaba asta? nu mai lua de bun tot ce zic pacientii. ai grija cat vorbesti cu ei, ca se duc si te vorbesc si pe tine de rau prin alte parti. mie personal nu-mi place sa mi se vorbeasca de rau alt doctor( indiferent de motive) si o tai destul de scurt.

Parerea mea este ca in acel spital sunt prea multe cazuri de medici ajunsi acolo pe alte cai decat cele ortodoxe. Oameni care nu prea au habar de medicina. Preparatori si doctoranzi cat cuprinde. Am avut ocazia sa fac practica in trei spitale, printre care si cel cu pricina, si vreau sa spun ca acolo am vazut cele mai multe cazuri de rezidenti/preparatori/doctoranzi, ce-or fi fost ei, care NU AVEAU CE CAUTA ACOLO!!!!

bre, dar asta e un fenomen universal in romania. " cele mai multe cazuri" nu inseamna ca alte spitale sunt curate. eu cunosc oamenii de la etajul 13 iti pot spune ca sunt foarte competenti.

Astept din partea voastra pareri si chiar critici, vreau sa va vad si pe voi ce credeti despre toate astea
.

s-a rezolvat, uite kritika

cerbu
elder
elder

Re: beware !!!

Postby cerbu » Tue Apr 26, 2005 2:35 pm

duofruo wrote:Oameni buni, din tot periplul meu prin medicina, am invatat un lucru: sa stau departe de spitalul cu pricina. Am auzit sau am fost martor la enorm de multe cazuri gen "trimis acasa pacient cu boala serioasa" sau exemple de incompetenta. Eu insumi am fost acolo cu doi pacienti si am iesit facandu-mi cruce. Un pacient care acuza dureri abdominale colicative, meteorism abdominal precoce postprandial, constipatie cronica si scaune cu membrane a fost trimis acasa fiind sfatuit sa nu mai inghita aer cand mananca (!!!). S-a diagnosticat mai tarziu sindrom de colon iritabil si pacientul respectiv primeste un tratament care ii permite sa aiba cat de cat o viata normala (poate nu suna atat de grav "colon iritabil", dar e o boala care iti musca serios din calitatea vietii, stai toata ziua umflat ca un balon si cu dureri de burta).

duofro, kalitatea vietii si motive de internare nu prea sunt chestii care au legatura. daca nu se justifica din punct de vedere medical sa il tii in spital, totul trebuie facut outpatient. sper ca s-a dus vremea cand se internau oamenii cate 2 saptamani "pentru analize". ce spui tu akolo nu dovedeste incompetenta.

Al doilea exemplu este o pacienta de 24 ani care acuza astenie, tulburari de ritm paroxistice, era palida, lesinase de 2 ori in ziua respectiva. A fost examinata de o rezidenta, trimisa la ekg unde normal ca nu s-a vazut nimic, nefiind in criza, apoi examinata de un medic cam afazic, ataxic si cu halena cetonica. Dupa 2,5 ore de stat aiurea a fost trimisa acasa sfatuita sa manance mai bine sa nu se mai gandeasca la silueta (desi nu avea probleme de genul). De acolo am dus-o la alt spital unde i s-a facut o HLG si un calciu seric. Gagica avea hemoglobina si calciul scazute. Nici aici nu era ceva serios, dar diferenta de atitudine frapeaza
.

noooo! :shock: i'm shoked! bre, orice femeie tanara din romania( si nu numai) are anemie cata vreme menstrueaza si nu ia fier( now, daca ai anorexie nervoasa si nu mai menstruezi, se rezolva si anemia-just a joke)
" lipotimia din lipsa de calciu" este o tampenie monumentala inca vehiculata pe scara larga in romania. calciul total, care se masoara de rutina nu are nici o relevanta( si trebuie corectat cu albumina serica). ma indoiesc ca are calciul ionizat scazut. indiferent de halena cetonica a individului, common sens is common sense, eca mai probabila cauza de syncopa in grupul ala de varsta e vaso-vagal.( nu cred ca acuza juna" tulburari de ritm paroxistice" ci,, probabil, palpitatii)

aici incep sa fiu de acord cu tine.

deci tu sustii ca e de vina spitalul care l-a tratat initial? de ce?

bre, cat de tampit sa fii sa faci treaba asta? nu mai lua de bun tot ce zic pacientii. ai grija cat vorbesti cu ei, ca se duc si te vorbesc si pe tine de rau prin alte parti. mie personal nu-mi place sa mi se vorbeasca de rau alt doctor( indiferent de motive) si o tai destul de scurt.

Parerea mea este ca in acel spital sunt prea multe cazuri de medici ajunsi acolo pe alte cai decat cele ortodoxe. Oameni care nu prea au habar de medicina. Preparatori si doctoranzi cat cuprinde. Am avut ocazia sa fac practica in trei spitale, printre care si cel cu pricina, si vreau sa spun ca acolo am vazut cele mai multe cazuri de rezidenti/preparatori/doctoranzi, ce-or fi fost ei, care NU AVEAU CE CAUTA ACOLO!!!!

bre, dar asta e un fenomen universal in romania. " cele mai multe cazuri" nu inseamna ca alte spitale sunt curate. eu cunosc oamenii de la etajul 13 iti pot spune ca sunt foarte competenti.

Astept din partea voastra pareri si chiar critici, vreau sa va vad si pe voi ce credeti despre toate astea
.

s-a rezolvat, uite kritika

Qvadratus
senior
senior

Postby Qvadratus » Tue Apr 26, 2005 7:55 pm

Mda, si eu am avut recent o experienta extrem de neplacuta cu propria mea fiica la SUB. (nu am chef sa dau detalii)
Dincolo de acest aspect insa, porcariile care se intimpla tin de sistemul universal existent in Spitalele din Ro, crede-ma. Lucrurile s-au degradat in asa hal, incit povesti morbide si terifiante auzi (cu radacini in crunta realitate) despre aproape orice Spital de urgenta din Bucuresti. Motivele sunt doar citeva, universal valabile si pe care la o analiza sumara le poate identifica toata lumea.

bulina
senior
senior

Postby bulina » Tue Apr 26, 2005 8:54 pm

daca mai aveti experiente de postat va rog sa o faceti.....eu una le citesc cu mare interes......macar prin ochii vostri sa citesc realitatea din spitale :roll: ...vreau sa fiu pregatita cind voi lua rezi....sa stiu si partile bune si rele din tot ce se cheama spital :!:
"cind stai pe marginea prapastiei totul e sa nu stranuti"

bulina
senior
senior

Postby bulina » Tue Apr 26, 2005 8:55 pm

daca mai aveti experiente de postat va rog sa o faceti.....eu una le citesc cu mare interes......macar prin ochii vostri sa citesc realitatea din spitale :roll: ...vreau sa fiu pregatita cind voi lua rezi....sa stiu si partile bune si rele din tot ce se cheama spital :!:

bulina
senior
senior

Postby bulina » Tue Apr 26, 2005 9:03 pm

eu si cerbu sintem de 2 ori...scuzati :roll:

spiruet
junior
junior

pt arkan_ul

Postby spiruet » Wed May 11, 2005 1:49 pm

salut

apropo de "imi vine sa-mi introduc .. in ea de medicina.."

sunt anul 4.. din anul 3 mi s-a taiat de medicina. am ales medicina din pasiune. apoi a reusit sa ma scarbeasca atat d mult incat mi-am pierdut interesul complet (+alti factori ).

primul semestru din anul 4 l-am cam pierdut (am plecat de cateva ori din tara - totul pleaca de la bani). acum ma chinui sa recuperez aproape tot semestrul 1.

eram sa renunt la fac. de cateva ori pana acum.. asa ca nu merita sa faci medicina?

te chinui 6 ani (saracie, iti futi tineretea)
apoi te incurci iar la 5-6 ani (saracie, relatii indiscrete, sefi, tu esti sclav d-ala cu program zilnic si bani putini) si ajungi la o varsta cand probabil ai si o familie si atat.. fara masina , fara casa, fara bani, doar cu statutul de medic (sclav..) si unde iti sunt toate aspiratiile, dorintele de a avea, dea face ,de a drege, de a trai intens, mortii ei de medicina si pisa-m-as pe toti doctorii docenti..

(altii invata sa faca bani de la inceput.. noi invatam 12 ani sa fim sclavi pt tot felu de ciori cu ceafa lata si kg de aur la gat care te scuipa cand vine cu ruda la medic)

so .. cine e cu mine.. minile-n aer.. mortii lui de aerobic :))

hai sanatate

miki
junior
junior

Postby miki » Wed May 11, 2005 2:03 pm

spiruet
WAW!!! parca as fi scris eu. Subscriu

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed May 11, 2005 5:39 pm

hello2.gif in aer

speedyshor
newbie
newbie

Re: pt arkan_ul

Postby speedyshor » Wed May 11, 2005 9:11 pm

spiruet wrote:salut

apropo de "imi vine sa-mi introduc .. in ea de medicina.."

sunt anul 4.. din anul 3 mi s-a taiat de medicina. am ales medicina din pasiune. apoi a reusit sa ma scarbeasca atat d mult incat mi-am pierdut interesul complet (+alti factori ).

primul semestru din anul 4 l-am cam pierdut (am plecat de cateva ori din tara - totul pleaca de la bani). acum ma chinui sa recuperez aproape tot semestrul 1.

eram sa renunt la fac. de cateva ori pana acum.. asa ca nu merita sa faci medicina?

te chinui 6 ani (saracie, iti futi tineretea)
apoi te incurci iar la 5-6 ani (saracie, relatii indiscrete, sefi, tu esti sclav d-ala cu program zilnic si bani putini) si ajungi la o varsta cand probabil ai si o familie si atat.. fara masina , fara casa, fara bani, doar cu statutul de medic (sclav..) si unde iti sunt toate aspiratiile, dorintele de a avea, dea face ,de a drege, de a trai intens, mortii ei de medicina si pisa-m-as pe toti doctorii docenti..

(altii invata sa faca bani de la inceput.. noi invatam 12 ani sa fim sclavi pt tot felu de ciori cu ceafa lata si kg de aur la gat care te scuipa cand vine cu ruda la medic)

so .. cine e cu mine.. minile-n aer.. mortii lui de aerobic :))

hai sanatate

Bravoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!

Olive
junior
junior

Postby Olive » Wed May 11, 2005 11:26 pm

spiruet wrote:sunt anul 4.. din anul 3 mi s-a taiat de medicina.

Pai...medicina incepe din anul 3. Pana atunci sunt "introductivele". Asadar daca nici n-ai inceput-o bine si ti s-a si urat, permite-mi sa ma indoiesc asupra vocatiei/pasiunii tale.

Ai ales bine: apuca-te de altceva!

alimori
elite
elite

Postby alimori » Wed May 11, 2005 11:41 pm

Pai...medicina incepe din anul 3. Pana atunci sunt "introductivele". Asadar daca nici n-ai inceput-o bine si ti s-a si urat, permite-mi sa ma indoiesc asupra vocatiei/pasiunii tale.

Hmmm si io care credeam ca medicina nu e numai partea clinica :roll: Si care mai credeam ca in randurile medicilor nu sunt din cei care cred - ca vecinii mei - ca medicina inseamna numai sa pui mana pe pacient. Si care mai credeam ca asist si profii si toti aia de care dam in primii ani sunt medici de felul lor...
(E drept c-am avut o asist de genetica care ne zicea ca aia care se scarbesc in anul 3 cand intra in spital nu-s facuti sa fie medici... Mai sa fie, dar medici in cercetare, medici in spec paraclinice, medici de laborator nu exista pe lumea asta?)

Olive
junior
junior

Postby Olive » Thu May 12, 2005 9:45 am

Ah, daca ma intrebi care-s convingerile mele referitoare la medicina, iti voi raspunde ca cercetarea e o componenta importanta pentru un medic care se doreste performant, ca informatiile din preclinic fac diferenta intre medicii care au o perspectiva aprofundata asupra bolilor si ceilalti, ca cercetarea realizata de biochimisti, patologi, fiziologi, farmacologi etc sta de multe ori la baza terapeuticii... dar nu discutam despre astfel de convingeri.

discutam despre dl/dra X care vine si spune "bai, eu sunt anul 4, din anul 3 m-am scarbit de medicina". Well, e usor -daca ai ghinion- sa termini anii de preclinic injurand. Dai peste 3-4 personaje dubioase, si gata ti-ai format opinia!
Dar e la fel de superficial si facil sa-ti formezi o opinie despre "medicina romaneasca" dintr-un ghemotoc de experienta.
Un fel de tanti Zita care merge numai la Piata din Rahova unde nu se vand niciodata capsuni si concluzioneaza "ce tara de ***** avem, la noi nu se fac capsuni, de-aia pleaca toata lumea in Spania".

alimori
elite
elite

Postby alimori » Thu May 12, 2005 12:46 pm

Corect, numai ca din mesajul lui spiruet am inteles ca e scarbit de viata de medic care-l asteapta, nu de partea clinica.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu May 12, 2005 4:42 pm

olive, that's sick. sigur ca din perspectiva ta totul e noblete si pasiune, cu componenta ereditara evident.

candidatii
junior
junior

Postby candidatii » Thu May 12, 2005 6:01 pm

Dar care este experienta voastra de la intrarea in spital, in anul 3 ?
Scarbirea a venit cu timpul, ori ati intrat cu ea din anii preclinici ( precoce cum ne asteptam ca sunteti :) )

( Va sa zica e adevarat : trident, chiar esti pe toate discutiile de pe acest forum...) Good day

Return to “Viata in spital”