Comunicare intre candidatii USMLE
- dac
- senior
Auziti, se poate face observership in ceva spital daca am viza turist/bussiness (pe 10 ani)? Cunosc un medic acolo.
SI stiti cumva daca merg cu viza turist si pe aeroport imi da sedere 4 luni de ex.( 6 luni e max am inteles), cand imi expira trebuie sa stau cumva 6 luni in Romania? Inainte sa meg din nou?
SI stiti cumva daca merg cu viza turist si pe aeroport imi da sedere 4 luni de ex.( 6 luni e max am inteles), cand imi expira trebuie sa stau cumva 6 luni in Romania? Inainte sa meg din nou?
"In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea." Ioan 16:33
- mastermind
- junior
Pentru o creste eficienta comunicarii dintre cei care vor sa dea stepurile cred ca un grup de mail e foarte bun,mai ales pt schimburile de materiale care intra sub incidenta regulilor forumului!
Deci:
http://health.groups.yahoo.com/group/us ... mania/join

http://health.groups.yahoo.com/group/us ... mania/join
Magister dixit!
- elfstone
- senior
- dac
- senior
- elfstone
- senior
- dac
- senior
- dac
- senior
Am citit integral Bookletul si Bultin-ul. Mi-a luat 5 ore
. Va rog sa-mi confirmati daca am inteles bine:
1. Taxele sunt:
St.1- 685$(+150$ in Buc.)
St.2`CK- 685$ (+165$ in Buc.)
St.2`CS- 1200$
2.Pentru a intra in rezidentiat sunt necesare atat Step 2 CK cat si Step 2 CS.(+Step 1)
Deci pana intri la rezidentiat sa faci bani stepurile te costa 2885$.

1. Taxele sunt:
St.1- 685$(+150$ in Buc.)
St.2`CK- 685$ (+165$ in Buc.)
St.2`CS- 1200$
2.Pentru a intra in rezidentiat sunt necesare atat Step 2 CK cat si Step 2 CS.(+Step 1)
Deci pana intri la rezidentiat sa faci bani stepurile te costa 2885$.
"In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea." Ioan 16:33
- digital
- junior
1. corect
2. partial corect; pe langa stepuri, care fac atat cat zici tu, se mai adauga banii pe carti, banii pe avion/avioane(de obicei nu e de ajuns un singur drum), cazarea (daca nu ai prieteni sau rude acolo), mancarea, drumurile intre interviuri, taxa pt step3, daca vrei h1, avocat... +alte chelutieli neprevazute. Eu mi-am calculat ca mai ieftin de 7000 sigur nu ies...
s-auzim de bine!
2. partial corect; pe langa stepuri, care fac atat cat zici tu, se mai adauga banii pe carti, banii pe avion/avioane(de obicei nu e de ajuns un singur drum), cazarea (daca nu ai prieteni sau rude acolo), mancarea, drumurile intre interviuri, taxa pt step3, daca vrei h1, avocat... +alte chelutieli neprevazute. Eu mi-am calculat ca mai ieftin de 7000 sigur nu ies...

s-auzim de bine!
- elfstone
- senior
Bugetul preliminar pe care mi l-am facut eu si care este extrem de optimist deocamdata ajunge la $7900 + cheltuieli neprevazute
Deci cam pe acolo ar fi. Si asta, doar daca toate se aranjeaza mai mult ca perfect dpdv al timing-ului, de aceea ziceam ca este extrem de optimist. In termeni relativi, in context, adica, nu e mult, cred eu. Dar suma, in valoare absoluta, este mare si e bine sa stii dinainte la ce trebuie sa te astepti.
De asemenea, sfatul meu este sa iti pui pe hartie timeline-ul intregii chestii ca sa vezi ce sanse ai sa "prinzi" Match-ul din 2006. Perioadele de asteptare a rezultatelor, a scrisorii de invitatie la Step 2 CS, asteptarea la viza, diversele perioade de procesare, toate trebuie luate in considerare pe langa timpul efectiv de studiu.
Bafta multa.

De asemenea, sfatul meu este sa iti pui pe hartie timeline-ul intregii chestii ca sa vezi ce sanse ai sa "prinzi" Match-ul din 2006. Perioadele de asteptare a rezultatelor, a scrisorii de invitatie la Step 2 CS, asteptarea la viza, diversele perioade de procesare, toate trebuie luate in considerare pe langa timpul efectiv de studiu.
Bafta multa.
- laurapopescu
- junior
Viza H1B
Am si eu o intrebare: daca din motive de bani/ timp/ chef nu mai apuc sa dau step3-ul si accept un rezi pe medicina interna cu viza J1, as putea ca dupa un an ( timp in care mi-as da Step3-ul) sa aplic pt. alt program de rezi , dar cu viza H1B? Contractul pe care-l semnez cu spitalul respectiv este pe 3 ani sau trebuie reinnoit la fiecare an? Plus ca mi-as dori foarte tare un rezi pe dermato si ei cer un an de GME, asa ca ar fi tocmai bine.
Merci
P.S.: Daca intamplator pe acest forum exista si vreun rezident pe dermato din State il rog sa-mi spuna si mie daca intr-adevar aceasta specialitate se prinde f. f. f. greu de un strain.
Merci
P.S.: Daca intamplator pe acest forum exista si vreun rezident pe dermato din State il rog sa-mi spuna si mie daca intr-adevar aceasta specialitate se prinde f. f. f. greu de un strain.
- elfstone
- senior
- laurapopescu
- junior
Rezultate Stepuri
E cineva care a dat step1 sau Step2CK in ultima sapt. din nov. si i s-a updatat OASIS-ul/ a primit rezultatul? Eu am dat Step 2-ul pe 30 nov. si vroiam sa stiu daca sunt sanse sa-mi aflu scorul pana pe 31 dec. Am dat pe OASIS adresa din State. Dar pana una alta nici OASIS-ul nu mi s-a updatat. Nu mai am rabdareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
- elfstone
- senior
- laurapopescu
- junior
In sfarsit...scorul...
Salut la toata lumea! Nu stiu ce v-a adus voua Mosu', dar mie mi-a adus pe 24 dec. un scor de 242/ 98. M-am bucurat foarte tare, mai ales ca dupa ce iesisem din examen nu prea puteam sa spun ce-am facut. Pentru mine asta a fost primul examen de acest fel, pt. ca inca nu am dat Step 1. Si acum sa va spun impresii din ce imi mai aduc aminte.
Mie per ansamblu mi s-a parut un exam greu. Ma asteptam sa fie mult mai greu decat sample-urile lor, pt. ca fusesem prevenita de colegi care dadusera exam inaintea mea. Spun ca a fost un exam greu mai mult din cauza ca timpul mi s-a parut cam scurt. Am raspuns in mare viteza. Eu nu prea imi dadusem simulari contra cronometru, asa ca eram obisnuita sa ma gandesc pe indelete. La sfarsitul fiecarui bloc imi ramaneau in jur de 5-10 minute sa revin la intrebarile pe care le marcasem, dar cred ca au fost si vreo 2 blocuri la care nu mi-au mai ramas decat 2 minute. Si daca aveam si 1% indoiala preferam sa marchez intrebarea si sa revin asupra ei. De f. putine ori am schimbat raspunsul la vreo intreb., de reg. am mers pe first feeling. Am avut si cateva intreb. de Step 1 ( pana in 10 intrebari sa zic). Faptul ca nu dadusem Step1 inainte nu mi s-a parut totusi un handicap. Gineco, psihiatrie: putine intrebari si rezonabile zic eu. Putina chirurgie, in schimb destula pediatrie. Cele mai grele intreb. au fost cele de med. interna. Au fost destule intreb. lungi, cu multe analize si multe raspunsuri din care trebuia sa alegi. N-am avut nici un EKG, ci doar vreo 3 RX. Am avut vreo 3 poze de bube ( dermato adica). Am avut si cateva intrebari "ciudate", la care nici dupa exam nu stiam cum ar fi trebuit sa raspund.
Eu am invatat din Kaplan, iar grile am facut din Kaplan Qbook, Qbank, cateva de usmleasy si cele de pe http://www.usmleworld.com. Nu am apucat sa fac toate grilele de Kaplan, asa ca nu va pot spune ce scoruri scoteam. Singurul test pe care mi l-am dat contra cronometru a fost Kaplan CD la care am scos 80%. Poate si de-aia am avut probleme cu timpul la exam, pt. ca nu mi-am dat simulari.
Examenul l-am dat pe 30 nov., OASIS-ul mi s-a updatat pe 22 dec., iar scorul mi-a venit pe 24 dec. la o adresa din State. S-au miscat destul de repede zic eu.
Cam asta ar fi. Va urez sarbatori fericite si... sa ne vedem in State!
Mie per ansamblu mi s-a parut un exam greu. Ma asteptam sa fie mult mai greu decat sample-urile lor, pt. ca fusesem prevenita de colegi care dadusera exam inaintea mea. Spun ca a fost un exam greu mai mult din cauza ca timpul mi s-a parut cam scurt. Am raspuns in mare viteza. Eu nu prea imi dadusem simulari contra cronometru, asa ca eram obisnuita sa ma gandesc pe indelete. La sfarsitul fiecarui bloc imi ramaneau in jur de 5-10 minute sa revin la intrebarile pe care le marcasem, dar cred ca au fost si vreo 2 blocuri la care nu mi-au mai ramas decat 2 minute. Si daca aveam si 1% indoiala preferam sa marchez intrebarea si sa revin asupra ei. De f. putine ori am schimbat raspunsul la vreo intreb., de reg. am mers pe first feeling. Am avut si cateva intreb. de Step 1 ( pana in 10 intrebari sa zic). Faptul ca nu dadusem Step1 inainte nu mi s-a parut totusi un handicap. Gineco, psihiatrie: putine intrebari si rezonabile zic eu. Putina chirurgie, in schimb destula pediatrie. Cele mai grele intreb. au fost cele de med. interna. Au fost destule intreb. lungi, cu multe analize si multe raspunsuri din care trebuia sa alegi. N-am avut nici un EKG, ci doar vreo 3 RX. Am avut vreo 3 poze de bube ( dermato adica). Am avut si cateva intrebari "ciudate", la care nici dupa exam nu stiam cum ar fi trebuit sa raspund.
Eu am invatat din Kaplan, iar grile am facut din Kaplan Qbook, Qbank, cateva de usmleasy si cele de pe http://www.usmleworld.com. Nu am apucat sa fac toate grilele de Kaplan, asa ca nu va pot spune ce scoruri scoteam. Singurul test pe care mi l-am dat contra cronometru a fost Kaplan CD la care am scos 80%. Poate si de-aia am avut probleme cu timpul la exam, pt. ca nu mi-am dat simulari.
Examenul l-am dat pe 30 nov., OASIS-ul mi s-a updatat pe 22 dec., iar scorul mi-a venit pe 24 dec. la o adresa din State. S-au miscat destul de repede zic eu.
Cam asta ar fi. Va urez sarbatori fericite si... sa ne vedem in State!

-
- newbie
- laurapopescu
- junior
La multi ani!
Multumesc frumos pentru felicitari! Si le mai multumesc prietenilor mei Adi, Digital si Georgica pentru ca au fost mereu dragutzi si m-au ajutat cu o gramada de materiale pt. Stepuri. La multi ani tuturor si sa ne vedem cu bine in State!
- digital
- junior
- originaltup
- elder
uuuaaauuu! nu-mi vine sa cred ca merge din afara dupa cateva luni.
Am vazut ca sunt cativa care vor sa ajunga la match-ul de 2006, asa ca am 2 chestii de spus acum:
1. sa incerce sa-si dea step 2CS cat mai repede, caci cererea e mare si s-ar putea sa intarzie si rezultatul (acum se poate da fara sa ai nici un alt examen dat)
2. anul acesta e valabil si prematch-ul, si posibil si la anul, deci aveti in calcul si varianta asta.
Am vazut ca sunt cativa care vor sa ajunga la match-ul de 2006, asa ca am 2 chestii de spus acum:
1. sa incerce sa-si dea step 2CS cat mai repede, caci cererea e mare si s-ar putea sa intarzie si rezultatul (acum se poate da fara sa ai nici un alt examen dat)
2. anul acesta e valabil si prematch-ul, si posibil si la anul, deci aveti in calcul si varianta asta.
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"
- laurapopescu
- junior
Kaplanul: suficient pt. un scor de peste 95% la Step1?
Tocmai m-am apucat de invatat pt. Step1 si vroiam sa-i intreb pe cei care l-au dat deja daca First Aidul+ Kaplanurile sunt suficiente pt. a obtine un scor de peste 95%. Daca nu, la ce materii ar trebui sa mai fac completari. Pentru Step 2 eu am invatat doar din Kaplan si am luat 98%. Ma rog, la clinic pot sa spun ca aveam suficiente cunostinte din facultate, deci n-am luat-o chiar de la zero. Insa cu preclinicul asta...deja imi vine sa plang. In afara de Kaplan, mai am si farmaco de Lippincott, am si fizpatul de Goljan si niste High-Yielduri de biocel, anato, embrio si histo. Timp nu prea am sa trec prin toate. Planul meu cel mai optimist este sa invat pt. Step1 in 5 luni. Acum sa vad si daca reusesc.
Cu CSA-ul vazusem si eu ca sunt super aglomerati, dar daca-l dadeam acum, imediat dupa step2, insemna sa platesc doua bilete de avion, iar in toamna riscam sa nu mai primesc viza doar pt. interviuri. Asa ca n-am de ales si voi da CSA-ul pe la sfarsitul lui aug. ( sa vad daca mai sunt locuri, pt. ca aplicatia mea e inca in process). Stiu ca e cam tarziu si e posibil ca unele spitale sa nu ma cheme pt. ca nu am rezultatul la al 3-lea exam, dar ma bazez si eu ca am 98 la Step2 si cu putin noroc voi scoate un scor bunicel si la Step1. Poate in felul asta mai neutralizez putin handicapul de a nu avea rezultatul la toate 3 examenele. Your opinion, please...
Cu CSA-ul vazusem si eu ca sunt super aglomerati, dar daca-l dadeam acum, imediat dupa step2, insemna sa platesc doua bilete de avion, iar in toamna riscam sa nu mai primesc viza doar pt. interviuri. Asa ca n-am de ales si voi da CSA-ul pe la sfarsitul lui aug. ( sa vad daca mai sunt locuri, pt. ca aplicatia mea e inca in process). Stiu ca e cam tarziu si e posibil ca unele spitale sa nu ma cheme pt. ca nu am rezultatul la al 3-lea exam, dar ma bazez si eu ca am 98 la Step2 si cu putin noroc voi scoate un scor bunicel si la Step1. Poate in felul asta mai neutralizez putin handicapul de a nu avea rezultatul la toate 3 examenele. Your opinion, please...
- elfstone
- senior
Uraaaa!... Bun revenit, originaltup! Ai vesti? Cum merg interviurile?
Vreau sa subscriu si eu celor spuse de laurapopescu. Pe de-o parte, imi vine sa dau CS acum, cat mai repede. Dupa cum stiti, si unul din ultimele numere ale Reporterului recomanda chestia asta. Pe de alta parte, ramane problema banilor si a vizei. Digitale, Georgica, voi cum ati gandit treaba asta?
Cat despre Kaplan si step 1, evident, habar n-am. Toata lumea cu care am vorbit spune ca sunt de baza... na... . Imi plac Kaplanurile, in special cel de biochimie (la mine asta merge cel mai greu).
Pe de alta parte, cu riscul de a declansa un val de revolta, la fizio si path, BRS-ul mi se pare mai bun. Merita spus ca, invantand din BRS, am facut bine testele din QBook. [btw: Despre ce Goljan este vorba? Eu am un review de pathology tare fain, care are si un cd de grile ce par ok; nu m-as baza doar pe el, insa.]
Nu cred ca o sa trec prea atent prin Kaplan-ul de behavioral, pentru ca madam Fadem scrie bine in HY-ul ei si multa lume spune ca este exact suficient. Am gasit acolo informatii pe care multi test takeri au zis ca nu le-au auzit in viata lor (despre tipuri de HMO-uri etc). Am rasfoit si varianta BRS la taraba, dar nu mi se pare ca aduce prea multe in plus.
HY-ul de biostatistica mi s-a parut, din nou, excelent fata de celelalte doua surse (kaplan si ultimul capitol al HY-ului de behavioral).
La farmaco mai am Katzung mic si Katzung mare
dar as vrea si eu opinii pe tema asta... .
As mai cere opinii si in ceea ce priveste Levinson vs. Kaplan de microbi.
Deocamdata nu m-am apucat de anatomie...
Vreau sa subscriu si eu celor spuse de laurapopescu. Pe de-o parte, imi vine sa dau CS acum, cat mai repede. Dupa cum stiti, si unul din ultimele numere ale Reporterului recomanda chestia asta. Pe de alta parte, ramane problema banilor si a vizei. Digitale, Georgica, voi cum ati gandit treaba asta?
Cat despre Kaplan si step 1, evident, habar n-am. Toata lumea cu care am vorbit spune ca sunt de baza... na... . Imi plac Kaplanurile, in special cel de biochimie (la mine asta merge cel mai greu).
Pe de alta parte, cu riscul de a declansa un val de revolta, la fizio si path, BRS-ul mi se pare mai bun. Merita spus ca, invantand din BRS, am facut bine testele din QBook. [btw: Despre ce Goljan este vorba? Eu am un review de pathology tare fain, care are si un cd de grile ce par ok; nu m-as baza doar pe el, insa.]
Nu cred ca o sa trec prea atent prin Kaplan-ul de behavioral, pentru ca madam Fadem scrie bine in HY-ul ei si multa lume spune ca este exact suficient. Am gasit acolo informatii pe care multi test takeri au zis ca nu le-au auzit in viata lor (despre tipuri de HMO-uri etc). Am rasfoit si varianta BRS la taraba, dar nu mi se pare ca aduce prea multe in plus.
HY-ul de biostatistica mi s-a parut, din nou, excelent fata de celelalte doua surse (kaplan si ultimul capitol al HY-ului de behavioral).
La farmaco mai am Katzung mic si Katzung mare

Deocamdata nu m-am apucat de anatomie...

- originaltup
- elder
biostatistica am avut putina, nu cred ca se merita o carte doar pt ea.
Se pune mai nou mare accent pe molecular biology si genetica (si biochimie, sectiunea de DNA).
Goljanul pe care il ai tu e un pic mai mic decat varianta pe care am avut-o eu, uite aici: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/ ... 29-3159821
In mare e chestia de compatibilitate, ambele au suficienta informatie, doar ca Goljanul are mai multe trimiteri si conexiuni, BRS fiind in schimb mai clar si cu chestii mai noi. Cu care te impaci mai bine.
Am citit Lippincot, care nu e prea grozava. In general nu prea multa farmacologie la examen.
Clinical Microbiology Made Ridiculously Simple
Daca se tin de cuvant cu CS-ul, rezultatul va veni in cam 6 sapt de cand il dai, deci daca il dai la sfarsitul lui august ar trebui sa ai rezultatul la jumatatea lui oct, ceea ce ar fi suficient si pt interviuri (cam de atunci incep) si pt dat step 3 in timp. Problema e sa gasesti locuri atunci si sa-ti dea rezultatul la TIMP! Sunt unii care au dat examenul in august si inca nu au primit rezultatul, si avand in vedere cat au tergiversat eliberarea rezultatelor, mi-a scazut f tare increderea in ei.
Teoretic s-ar putea sa fie mai deschisi strainilor, pt ca se preconizeaza un deficit major de medici in US, in cam 5-10 ani.
In rest mi-am terminat interviurile si astept rezultatul la Step 2 CS; sper sa-l am saptamanile astea.
Se pune mai nou mare accent pe molecular biology si genetica (si biochimie, sectiunea de DNA).
Goljanul pe care il ai tu e un pic mai mic decat varianta pe care am avut-o eu, uite aici: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/ ... 29-3159821
In mare e chestia de compatibilitate, ambele au suficienta informatie, doar ca Goljanul are mai multe trimiteri si conexiuni, BRS fiind in schimb mai clar si cu chestii mai noi. Cu care te impaci mai bine.
La farmaco mai am Katzung mic si Katzung mare dar as vrea si eu opinii pe tema asta... .
Am citit Lippincot, care nu e prea grozava. In general nu prea multa farmacologie la examen.
Clinical Microbiology Made Ridiculously Simple
Daca se tin de cuvant cu CS-ul, rezultatul va veni in cam 6 sapt de cand il dai, deci daca il dai la sfarsitul lui august ar trebui sa ai rezultatul la jumatatea lui oct, ceea ce ar fi suficient si pt interviuri (cam de atunci incep) si pt dat step 3 in timp. Problema e sa gasesti locuri atunci si sa-ti dea rezultatul la TIMP! Sunt unii care au dat examenul in august si inca nu au primit rezultatul, si avand in vedere cat au tergiversat eliberarea rezultatelor, mi-a scazut f tare increderea in ei.
Teoretic s-ar putea sa fie mai deschisi strainilor, pt ca se preconizeaza un deficit major de medici in US, in cam 5-10 ani.
In rest mi-am terminat interviurile si astept rezultatul la Step 2 CS; sper sa-l am saptamanile astea.
- dac
- senior
- originaltup
- elder
-
- senior
- originaltup
- elder
- elfstone
- senior
Originaltup, procentul ca procentul, ceea ce ar fi extrem de interesant este gradul de "profunzime" al intrebarilor. Cand spui "molecular biology si genetica" la ce te referi de fapt? Daca te uiti aicila cuprinsul HY-ului specific (pe care nu il am...), se regasesc topicurile? In acest caz, eu zic ca aceste concepte apar suficient in special in biochem, iar cele cateva lipsa se gasesc bine de tot in physio + path + histo... .
Champe, zic eu, contine chiar mai mult decat ar putea cineva dori. Eu am editia veche (1996), dar, in mod neasteptat, informatia nu pare sa difere in mod deosebit fata de HY (2003-2004). Repet, mie mi se pare prea mult in Champe, dar imi plac tare mult pozele
(fixeaza mai bine decat orice).
Intr-o vreme, ma gandeam sa citesc de prin Alberts
, dar m-am cam razgandit si nu m-as lansa in astfel de extravagante, zau. Parerea mea (atentie: abia dupa ce dau examenul parerea mea va avea vreo relevanta!) este ca aici trebuie fixate extrem de bine, fara wobbling
un numar de concepte standard, nu acumulate volume extensive de informatii din carti groase.
Champe, zic eu, contine chiar mai mult decat ar putea cineva dori. Eu am editia veche (1996), dar, in mod neasteptat, informatia nu pare sa difere in mod deosebit fata de HY (2003-2004). Repet, mie mi se pare prea mult in Champe, dar imi plac tare mult pozele

Intr-o vreme, ma gandeam sa citesc de prin Alberts

- originaltup
- elder
partea de biochimie "clasica" am citit-o din First Aid si a fost suficienta.
Partea de genetica e facuta binisor dar nu f bine in Champe. Au fost numai la mine intrebari care nu erau acoperite plus ca din cate se zice a crescut procentul si posibil si profunzimea.
Sau ca sa o spun altfel: daca ar fi sa ma apuc acum de step 1, as citi si ceva de Molecular Biology si de Genetica. Asta si probabil insuficienta concentrare au facut diferenta intre 96 (cat am luat) si 99 (cat as fi putut daca ar fi fost sa ma iau dupa cat scoteam in teste inainte de examen).
Partea de genetica e facuta binisor dar nu f bine in Champe. Au fost numai la mine intrebari care nu erau acoperite plus ca din cate se zice a crescut procentul si posibil si profunzimea.
Sau ca sa o spun altfel: daca ar fi sa ma apuc acum de step 1, as citi si ceva de Molecular Biology si de Genetica. Asta si probabil insuficienta concentrare au facut diferenta intre 96 (cat am luat) si 99 (cat as fi putut daca ar fi fost sa ma iau dupa cat scoteam in teste inainte de examen).
- doctorpieleanu
- senior
Salut si eu revenirea pe forum a colegilor din afara tarii !
Eu o sa am stepul 1 pe la sfarsitul lui martie, acum sunt pe la sfarsitul racapitularii materiei, iar in paralel merg si cu blocurile din Q Bank.
Cred ca nu conteaza cartea din care studiezi (Kaplan/BRS/goljan etc), ci mai important este ca stilul cartii sa ti se potriveasca.
Iar in loc de a citi mai multe carti pe aceeasi tema multi au spus ca e mai bine sa pargurgi una de mai multe ori; cam asa am facut si eu.
Adevaratele concluzii pot fi trase doar dupa examen..
Eu o sa am stepul 1 pe la sfarsitul lui martie, acum sunt pe la sfarsitul racapitularii materiei, iar in paralel merg si cu blocurile din Q Bank.
Cred ca nu conteaza cartea din care studiezi (Kaplan/BRS/goljan etc), ci mai important este ca stilul cartii sa ti se potriveasca.
Iar in loc de a citi mai multe carti pe aceeasi tema multi au spus ca e mai bine sa pargurgi una de mai multe ori; cam asa am facut si eu.
Adevaratele concluzii pot fi trase doar dupa examen..
- adi
- elder
psi -mesaj mutat wrote:Hello din Timisoara! Sunt o absolventa a minunatei UMFT, promotia 2002, actualmente rezidenta pe psihiatrie (asta am vrut la rezi si asta as vrea sa fac prin parti mai civilizate ale lumii, desi aud ca in state lumea nu prea se inghesuie). M-am apucat sa invat pt. step1 si incep sa cred ca medicii in general si cei care vor in state in special sunt niste stoici (sau masochisti ). M-am uitat ieri pe forum, motiv pentru care acum- 4 AM, am insomnie. Nenumarate intrebari imi trec prin minte, cum ar fi :
1. din experienta voastra, cam cat timp trece intre trimiterea actelor+banii pt. step1- ceea ce n-am facut inca- si momentul cand dau efectiv examenul la Bucuresti?
2. exista o perioada din an (eu auzisem ceva de iarna sau vara) cand se da examenul la Bucuresti sau se poate oricand ?
3. cum e cu greencardul, daca as avea unul inainte de intrarea in rezi-ul lor- sa zicem by getting married- ar fi da ajutor? Sau e tot aia, adica tot ar trebui sa ma intorc acasa pt. 2 ani ?
4. in afara de psihiatrie nu prea ma entuziasmeaza medicina clinica ( poate doar cea din Romania ), asa ca cercetarea ar fi o optiune. Ideea este ca burse am vazut doar pt. cei care sunt deja in invatamant sau in doctorat aici, ceea ce nu e cazul meu, nu am fondul genetic necesar, adica mama sau tata in sistem, nici pilele sau disponibilitatea de a da spaga pt. asa ceva. Asa ca exista vreo sansa fara stepuri, macar cat sa ajung acolo si sa ma obisnuiesc cu sistemul lor?
5.pe principiul "nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard" cam ce motive de intrerupere a rezi as putea baga si daca e adevarat ca e 1 an perioada. De fapt cred ca trec maine pe la DSP.
Cam atat pentru primul message. Sa ne auzim cu bine
"Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I just beat people up." Muhammad Ali
- laurapopescu
- junior
Pt. Originaltup
Pt. Originaltup: Stiu un roman care a prins un prematch anul acesta, avand scoruri mult mai mici decat ale tale ( parca 78 si 84). Avantajul lui era ca avea deja toate rezultatele ( inclusiv la Step3). Anul trecut nu prinsese nimic la Match, iar anul acesta a avut 3 propuneri de prematch. Mi-as dori ca nebunia cu rezultatele la CS sa nu se repete si la anul. Poate a fost asa ceva de tranzitie si de-aia au fost probleme. Ca sper si eu sa am rezultatul cand ma duc la interviuri, pt. ca banuiesc ca nimeni nu-ti propune prematch fara CS, chiar daca ai tu super scoruri la step1 si 2. Si asa voi merge pe incredere cu Step3-ul pe care nadajduiesc sa-l dau prin ianuarie 2006...Daca o sa mai am bani... Sa vedem, ca am inteles ca ala e cel mai greu.
Zici tu ca mergi la sigur cu biochimia din First Aid si microbii din Ridiculously Simple ? Dar pt. biocel, High Yield e ok?
Zici tu ca mergi la sigur cu biochimia din First Aid si microbii din Ridiculously Simple ? Dar pt. biocel, High Yield e ok?
- originaltup
- elder
siguranta e un termen relativ, la mine a mers. La biocel nu am avut high-yield asa ca nu stiu. Microbii sunt in schimb f misto, iti dau ce iti trebuie fara prea multa teorie inutila. Trebuie sa citesti imunologia din Levinson though, caci in Made Ridiculously nu exista parte de imunologie.
Prematch-ul ti se poate propune si fara rezultat la step 2 CS.
Ianuarie e o luna numai buna de dat step 3.
Ptr PSI:
1. variabil - inregistrarea iti ia in jur de 1-1,5 luni, apoi poti sa ti-l programezi tu in perioada de 3 luni pe care ti-ai ales-o la inscriere. Uitate pe cartile lor (information manual, etc) si o sa afli exact raspunsul.
2. in Bucuresti (ca de altfel peste tot) nu se da in primele 2 sapt din ianuarie, in rest cum vrei tu.
3. GC ajuta enorm. Trebuie sa te intorci 2 ani (sau waiver) doar daca intri cu J1, ceea ce nu cazul daca ai GC.
4. poti sa incerci pe PhD, dar tin de obicei macar 5 ani, si nu ai mare contact cu clinica
5. asta depinde de cat de motivata esti
- dac
- senior
- dac
- senior
-
- newbie
rugaminte..daca imi puteti raspunde..
1.daca ma casatoresc cu rezident permanent,eu trebuie sa depun o petitie in state prin care sa solicit rezidenta permanenta.am inteles ca aceasta petitie se aproba in aproximativ 5 ani.eu am de gand sa imi iau stepurile 1+2 in urmatorul an si jumatate.plus rezidentiat s-ar face aproape 5 ani.am vreo sansa, in conditiile in care e evident ca eu urmaresc sa raman definitiv acolo sotul meu fiind rezident permanent, sa primesc alta viza decat J1 care sa nu ma oblige sa ma intorc 2 ani?sau daca intre timp primesc dreptul de rezidenta permanenta, pot obtine waiver pe aceasta baza?
2.daca vreau sa dau step 1 in august cand ar trebui sa incep inscrierea si unde/ cum gasesc procedura exacta, pentru a da la bucuresti?
multumesc tare mult!
1.daca ma casatoresc cu rezident permanent,eu trebuie sa depun o petitie in state prin care sa solicit rezidenta permanenta.am inteles ca aceasta petitie se aproba in aproximativ 5 ani.eu am de gand sa imi iau stepurile 1+2 in urmatorul an si jumatate.plus rezidentiat s-ar face aproape 5 ani.am vreo sansa, in conditiile in care e evident ca eu urmaresc sa raman definitiv acolo sotul meu fiind rezident permanent, sa primesc alta viza decat J1 care sa nu ma oblige sa ma intorc 2 ani?sau daca intre timp primesc dreptul de rezidenta permanenta, pot obtine waiver pe aceasta baza?
2.daca vreau sa dau step 1 in august cand ar trebui sa incep inscrierea si unde/ cum gasesc procedura exacta, pentru a da la bucuresti?
multumesc tare mult!

- originaltup
- elder
1. desi nu sunt 100% sigur, chestiunea cred ca sta asa: daca te casatoresti cu un rezident permanent (care are GC adica), obtii cred GC conditionat. Adica ai GC si poti sa intri in rezidentiat cu GC, dar daca te desparti de respectivul in mai putin de x ani, nu stiu cati, pierzi GC.
Ar trebui sa intrebi un avocat din state.
2. intri pe http://www.ecfmg.org, apoi pe IWA, si te inscrii. Poti plati online sau cu check.
Ar trebui sa intrebi un avocat din state.
2. intri pe http://www.ecfmg.org, apoi pe IWA, si te inscrii. Poti plati online sau cu check.
Return to “Cum pleci din tara”