Alegere Spital Platitor
- ovimar
- newbie
Alegere Spital Platitor
In functie de spitalul platitor ales difera drepturile rezidentilor?Adica unele spitale din cele 4 ofera bonuri de masa ... sau alte drepturi...
Si informativ as dori sa aflu daca stie cineva care este salariu brut/salariu net al unui rezident.
Multumesc.
Si informativ as dori sa aflu daca stie cineva care este salariu brut/salariu net al unui rezident.
Multumesc.
O.M.
- Carpantier
- senior
- Mamma-bear
- junior
- Carpantier
- senior
- cebinee
- junior
Este adevarat ca s-a luat prima de Craciun la Floreasca. Chiar si stagiarii au luat anul asta prima de Craciun (vreo 400.000 lei).
In ceea ce priveste bonurile de masa, la Floreasca nu au luat decit stagiarii si rezidentii de anii 3-7, cite 10 pe luna incepind cu luna octombrie, cred. Cei de anii 1 si 2 nu au luat bonuri de masa. Explicatia care s-a dat de la casierie a fost ca stagiarii si rezidentii 3-7 tin de casa de asigurari care a dat bonuri iar rezidentii 1, 2 tin de ministerul sanatatii care nu da. Dar chiar si asa nu toate spitalele platitoare dau bonuri de masa. Colegii din alte spitale nu au luat deloc. Din cite stiu eu doar Floreasca a dat.
Ar mai fi un motiv pentru care sa va alegeti spitalul platitor Floreasca: la inscriere, in Floreasca analizele se fac gratuit (cu exceptia unei taxe aproape modice de vreo suta de mii pt testul HIV) si fara dureri de cap (daca nu aveti ghinionul sa prindeti o zi foarte aglomerata). In alte spitale am auzit si de taxe de 500.000 (dar, fiind doar din auzite, pentru asta nu introduc mina in foc).
In ceea ce priveste bonurile de masa, la Floreasca nu au luat decit stagiarii si rezidentii de anii 3-7, cite 10 pe luna incepind cu luna octombrie, cred. Cei de anii 1 si 2 nu au luat bonuri de masa. Explicatia care s-a dat de la casierie a fost ca stagiarii si rezidentii 3-7 tin de casa de asigurari care a dat bonuri iar rezidentii 1, 2 tin de ministerul sanatatii care nu da. Dar chiar si asa nu toate spitalele platitoare dau bonuri de masa. Colegii din alte spitale nu au luat deloc. Din cite stiu eu doar Floreasca a dat.
Ar mai fi un motiv pentru care sa va alegeti spitalul platitor Floreasca: la inscriere, in Floreasca analizele se fac gratuit (cu exceptia unei taxe aproape modice de vreo suta de mii pt testul HIV) si fara dureri de cap (daca nu aveti ghinionul sa prindeti o zi foarte aglomerata). In alte spitale am auzit si de taxe de 500.000 (dar, fiind doar din auzite, pentru asta nu introduc mina in foc).
-
- newbie
-
- newbie
Mamma-bear wrote:Floreasca, Sf.Ioan, Sf.Pantelimon si Municipalul.
La Pantelimon nu se dau nici un fel de sporuri, nici bonuri de masa. La Floreasca se dau si bonuri, si prima de Craciun si spor de chirurgie. Ce scriu acum este verificat pe propria-mi piele.
Stii cumva daca la spitalele Bucur, Caritas, Cantacuzino,Sarbu, Polizu, SUUB se dau bonuri de masa?
Multumesc
- dr_mihalache
- elder
ovimar wrote:Exista cumva vreo corelatie intre specialitatea aleasa si spitalul platitor(cel ce se va alege pe 18 ianuarie)?
Exista o corelatie intre grupa de sp- orasul ales- punctajul tau-spital platitor.
Sunt un nr de locuri pt fiecare oras , gr de sp (medicale/chir/MF etc)si pt fiecare spital.Daca ai un punctaj mai mare poti sa-ti alegi ce spital vrei,daca nu, alegi ce mai ramane disponibil cand se ajunge la tine.
De la rezidenti mai mari am aflat ca pt toate grupele de sp ,pe Bucuresti,primul se termina SUB.
1)ataca ideea si nu persoana
2)respectandu-te pe tine,vei castiga respectul celorlalti
3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui
2)respectandu-te pe tine,vei castiga respectul celorlalti
3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui
-
- newbie
am luat ATI Bucuresti si am 2 intrebari
1. cand se alege spitalul platitor si unde ?
2. cand aleg spitalul pregatitor cei din specialitatea ATI Bucuresti ?
Pt. intrebarea 2 raspunsul se afla la Centrul de Pregatire si Perfectionare. Din pacate eu nu pot sa ajung pe acolo si nici nu am nici un numar de tel.
Daca poate cineva sa ma ajute (eventual tot un rezident ATI care trece pe acolo zilele astea) ii multumesc anticipat.
Numai bine
Pt. intrebarea 2 raspunsul se afla la Centrul de Pregatire si Perfectionare. Din pacate eu nu pot sa ajung pe acolo si nici nu am nici un numar de tel.
Daca poate cineva sa ma ajute (eventual tot un rezident ATI care trece pe acolo zilele astea) ii multumesc anticipat.
Numai bine
- sweety
- newbie
- doctoritz
- senior
alegere spitalul platitor
420MII LEI trebuiesc platiti pana pe 18ia pt cei ce au luat Bucuresti si pana pe 19 pentru cei ce au luat alt centru si reprezinta:170mii carnetul de rezident si 250 mii curricula de pregatire, adica o foaie pe care scrie care sunt modulele cate le vei face si ce trebuie sa stii la sfarsitul modulului (exemplu in an 3 de rezi ofta tre sa sti sa operezi o cataracta).
Banii acestia se platesc la CNPP sau daca nu esti din Buc, la DSP din cntrul ales printr-un mandat postal in contul CNPP.
Eu am luat la Iasi dar am platit azi la CNPP de exemplu.E acelasi lucru, doar ca daca platesti la CNPP platesti doar 420mii pe cand daca platesti in alt centru mai platesti inca 50mii taxa de mandat postal.
CNPP este in spatele Sp.Pantelimon.Din Bucur Obor se ajunge cu 46,5,14.E pe strada Bodesti(cum stai cu fata la spitalul sf.Pantelimon, merge pe strada din stanga spitalului, si pe a doua straduta faci stanga si se vede).
Sper ca v-am fost de ajutor.
Banii acestia se platesc la CNPP sau daca nu esti din Buc, la DSP din cntrul ales printr-un mandat postal in contul CNPP.
Eu am luat la Iasi dar am platit azi la CNPP de exemplu.E acelasi lucru, doar ca daca platesti la CNPP platesti doar 420mii pe cand daca platesti in alt centru mai platesti inca 50mii taxa de mandat postal.
CNPP este in spatele Sp.Pantelimon.Din Bucur Obor se ajunge cu 46,5,14.E pe strada Bodesti(cum stai cu fata la spitalul sf.Pantelimon, merge pe strada din stanga spitalului, si pe a doua straduta faci stanga si se vede).
Sper ca v-am fost de ajutor.
Invatati,invatati, invatati!Daca nu puteti, va ajutam.Daca nu vreti va obligam!!
- tupi
- newbie
Alegere Spital Platitor
Si eu vreau sa stiu de unde ai informatiile astea? Daca la cnpp nu e afisat nimic atunci unde este? Va rog spuneti-mi si mie care e programul la cnpp.intre ce ore putem merge acolo pt asta.
-
- newbie
saba wrote:Stie cineva daca toate Spitalele Platitoare din Bucuresti au toate specialitatile.Pe mine m-ar interesa daca la Sf. Pantelimon au rezidenti de Gastro si cine este Coordonator de Gastro pe Bucuresti.
Pt cei interesati va pot ajuta in ce priveste Clujul
Eu am luat rezi. pe ortopedie in Cluj. Daca stii cumva cand si unde trebuie sa ne prezentam in Cluj pt. repartitie, ce acte trebuie pt. angajare sau orice alte informatii despre sectiile/spitalul de ortopedie, colectiv s.a., te rog sa postezi aici. Mersi mult.
-
- junior
- Mariusica
- newbie
aniceboy wrote:ovimar wrote:Exista cumva vreo corelatie intre specialitatea aleasa si spitalul platitor(cel ce se va alege pe 18 ianuarie)?
In speta Nefrologie-SUB sau Floreasca.
Aceeasi intrebare, in cazul meu - Psihiatrie Pediatrica, trebuie sa aleg un anume spital?
Hematologia de care spital apartine? Merci.
Azi e prima zi din restul vietii tale!
-
- newbie
Actele necesare pt incadrare rezidentiat sunt
de la Dr_mihalache)
-dosar plic
-ordin de confirmare (il vom primi dupa alegerea spit platitor)
-carte de munca (original)
-diploma de studii (1 copie xerox nelegalizata)
-certificat de nastere(2 copii nelegalizate)
-certificat de casatorie(2 copii nelegalizate)
-CI/BI (2 copii nelegalizate)
Eu stiu de anul trecut ca unele spitale cer si analize medicale ,dar nu e obligatoriu sa le ai pe toate la angajare sau 2 fotogarafii tip buletin(asta am auzit despre Spitalul Clinic Judetean din Cluj),mai ai nevoie de un numar de cont sau card la Banc Post pe care sa-ti vireze salarul ,daca nu il ai iti poti face in functie de banca cu care lucreaza spitalul tau platitor .Cam tot ce ti-am spus eu afli si la angajare.Nu stiu sa iti spun daca Clinica de Ortopedie e spital platitor de sine statator sau daca te incadreaza cei de la Sp.Judetean,oricum spitalul il vei afla in data de 19 cand vei merge la DSP dupa urmatorul program(vezi ce scrie Boo):
"incadrarea in data de 19.01.2005 la sediul DSP care nu e greu de gasit (in spatele pietei Mihai Viteazu din centru)...orice taximetrist de firma va duce acolo
medicale 9-11
chirurgicale 11.15-12.15
familia 12.30-13.30
dentara 13.45-14.15
farma 14.30-14.40
laborator 14.45-15.00
Sper ca te-am lamurit cu ce am putut.

-dosar plic
-ordin de confirmare (il vom primi dupa alegerea spit platitor)
-carte de munca (original)
-diploma de studii (1 copie xerox nelegalizata)
-certificat de nastere(2 copii nelegalizate)
-certificat de casatorie(2 copii nelegalizate)
-CI/BI (2 copii nelegalizate)
Eu stiu de anul trecut ca unele spitale cer si analize medicale ,dar nu e obligatoriu sa le ai pe toate la angajare sau 2 fotogarafii tip buletin(asta am auzit despre Spitalul Clinic Judetean din Cluj),mai ai nevoie de un numar de cont sau card la Banc Post pe care sa-ti vireze salarul ,daca nu il ai iti poti face in functie de banca cu care lucreaza spitalul tau platitor .Cam tot ce ti-am spus eu afli si la angajare.Nu stiu sa iti spun daca Clinica de Ortopedie e spital platitor de sine statator sau daca te incadreaza cei de la Sp.Judetean,oricum spitalul il vei afla in data de 19 cand vei merge la DSP dupa urmatorul program(vezi ce scrie Boo):
"incadrarea in data de 19.01.2005 la sediul DSP care nu e greu de gasit (in spatele pietei Mihai Viteazu din centru)...orice taximetrist de firma va duce acolo
medicale 9-11
chirurgicale 11.15-12.15
familia 12.30-13.30
dentara 13.45-14.15
farma 14.30-14.40
laborator 14.45-15.00
Sper ca te-am lamurit cu ce am putut.
-
- junior
Re: am luat ATI Bucuresti si am 2 intrebari
vic78 wrote:1. cand se alege spitalul platitor si unde ?
Numai bine
Ce faza

Eu am de alergatura.Poate ne mai scriem.Cei 420.000 lei i-am platit azi la casierie de la ora 10.30 luni->joi.(gabiacas@yahoo.com).Bafta

-
- newbie
- zinitza
- junior
Eu una nu mai inteleg nimic. Ma duc si eu pana-n Pantelimon la Centru..sa platesc taxa pt carnet si curricula. Ca doar asa zice a cineva pe forum ca a facut. Acolo intr-un sfarsit dau de o "tanti" pe care am recunoscut-o de duminica de la repartitii...o intreb de taxa ...se rasteste la mine si-mi zice sa ma uit la afisier ca "acolo scrie tot, d-soara doctor". Citesc ..si-mi notez ...si cand dau sa plec iar o vad pe "tanti" aia si -mi iau inima-n dinti si o intreb :" dar aici nu pot sa platesc ?". Nu, veni raspunsul. Ca noi acum avem cont la trezorerie si trebuie sa platesc prin mandat postal.
Deci, fratilor, daca sunteti din Bucuresti....mergeti de platiti taxa la posta!!!
Deci, fratilor, daca sunteti din Bucuresti....mergeti de platiti taxa la posta!!!
-
- newbie
[quote="lupi"]Unde se platesc cei 420000 lei si pt ce?
Scrie undeva acest lucru?[/quote
Nu stiu sa fi aparut scris oficial ce reprezinta banii astia, dar mai multi s-au interesat la DSP. (vezi mai jos ce a postat Doctoritz)
--------------------------------------------------------------------------------
420MII LEI trebuiesc platiti pana pe 18ia pt cei ce au luat Bucuresti si pana pe 19 pentru cei ce au luat alt centru si reprezinta:170mii carnetul de rezident si 250 mii curricula de pregatire, adica o foaie pe care scrie care sunt modulele cate le vei face si ce trebuie sa stii la sfarsitul modulului (exemplu in an 3 de rezi ofta tre sa sti sa operezi o cataracta).
Scrie undeva acest lucru?[/quote
Nu stiu sa fi aparut scris oficial ce reprezinta banii astia, dar mai multi s-au interesat la DSP. (vezi mai jos ce a postat Doctoritz)
--------------------------------------------------------------------------------
-
- newbie
- cnicu
- senior
- doctoritz
- senior
alegerea spitalului platitor
Daca ai sa bati la 3 usi iti vor spune 3 chestii diferite.Eu am sunat la DSP Iasi care mi-a spus in felul urmator"Ii platiti unde vreti,dar sa aveti chitanta cand veniti la repartitii".
Ieri la CNPP,mi-a zis sa ii platesc la Iasi ca e inchisa caseria la ei.Dar daca e deschisa?intreb eu.Raspuns cat se poate de logic:"Banii oricum ajung in acelasi cont, oriunde i-ai plati.Deci sau aici sau acolo, tot una".
Tanti de la caserie era acolo si cand am intrebat-o daca ii pot plati la ea,a zis ca ea nu stie nimic nici pro nici contra.Eu am platit si nu cred ca exista probleme.Nu am chef sa ma duc la Iasi cu o zi mai devreme doar pt o chitanta.
Si era pus un afis cum ca cei ce au luat Bucuresti trebuie sa plateasca suma pana pe 18ian si sa mearga cu hitanta la ei.
Ieri la CNPP,mi-a zis sa ii platesc la Iasi ca e inchisa caseria la ei.Dar daca e deschisa?intreb eu.Raspuns cat se poate de logic:"Banii oricum ajung in acelasi cont, oriunde i-ai plati.Deci sau aici sau acolo, tot una".
Tanti de la caserie era acolo si cand am intrebat-o daca ii pot plati la ea,a zis ca ea nu stie nimic nici pro nici contra.Eu am platit si nu cred ca exista probleme.Nu am chef sa ma duc la Iasi cu o zi mai devreme doar pt o chitanta.
Si era pus un afis cum ca cei ce au luat Bucuresti trebuie sa plateasca suma pana pe 18ian si sa mearga cu hitanta la ei.
Invatati,invatati, invatati!Daca nu puteti, va ajutam.Daca nu vreti va obligam!!