Vai, vai, ce sa-ti spun. Ai ceva frustrari acumulate.
Nu vad ce-a spus MdRx atat de rau, a facut o remarca care pana la urma este adevarata: o femeie care alege anumite specialitati nu este bine privita. Replica oricum avea un ton glumet. Nu stiu ce crede in realitate si nici n-am chef sa fac presupuneri. Dar referitor strict la discutia asta TU esti cea care a sarit ca arsa, care pune etichete, care e nedreapta si imatura.
Ma acuzi ca nu lupt impotriva misoginismului. Lasa ca lupti tu si atunci cand nu e cazul. Pe mine nu ma deranjeaza misoginismul in sine, ci atitudinile intolerante in general, fie ca sunt indreptate impotriva femeilor-chirurg, fie ca sunt indreptate impotriva femeilor-casnice. Nu e OK sa lupti impotriva unui rau facand alt rau si in definitiv se pare ca tu nu esti mai buna ca oamenii importriva carora incerci sa lupti si ca ai aceeasi atitudine. Care e diferenta intre a zice:
Eu cred ca-i foarte trist sa te sacrifici sa-ti alegi ceva ce nu-ti place dar e "pt. femei", sa stai acasa cu copilul si barbatul, si sa te trezesti la 45 de ani cu un sut in dos si o mama vitrega pt. copil care tocmai a terminat liceul si a zice:
Eu cred ca-i foarte trist sa te sacrifici sa renunti la timpul tau liber, la prieteni si la familie, ca sa stai la spital sa faci operatiile pe care nu le vrea seful, si sa te trezesti la 35 de ani cu un sut in dos si cu ajutorul de somaj ca singurul venitSi in afara ca e urat ce-ai zis, e si un mod superficial de a privi viata. Daca femeia aia divorteaza la 45 de ani din cauza ca n-o mai vrea barbatul sau ca nu-l mai vrea ea pe el, inseamna ca s-a "sacrificat" degeaba? Aia a avut 20 de ani in care a stat cu sotul, cu copilul, cu prietenii, cu telenovelele sau mai stiu eu ce a vrut muschiul ei. Pentru tine sunt 20 de ani pierduti, poate pentru ea sunt 20 de ani castigati. A ales asa pentru ca, desi poate i-a placut neurochirurgia in facultate, n-avea chef sa-si traiasca viata la spital si erau alte lucruri mai importante pentru ea. Nu e un sacrificiu, ci o prioritizare. Si aia 20 de ani a fost fericita. A, ca s-a intamplat asta la 45 de ani, asta e. Niciodata nu exista o garantie, nici in privinta familiei, nici in privinta carierei, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i "compatimim" cu aroganta pe cei care au facut anumite alegeri si apoi s-a intamplat ceva, pentru ca nu inseamna ca au facut o alegere gresita, ci ca unerori shit happens.
Ioio wrote:Era o vorba "alege sa faci ce iti place, si nu te vei duce la servici nici macar o zi din viata". Cu alte cuvinte, daca practici o meserie pe care ai ales-o pt. ca iti place, vei merge cu drag la lucru. daca alegi meseria in fctie de bani, fara sa iti placa, atunci orele alea petrecute acolo vor deveni "scarbici", cum citeam pe la multi.
Uite vezi, pentru exemple simpliste de-astea ziceam ca esti imatura.