Intrebari noi
- ciresar1988
- elder
Re: Intrebari noi
Pai nu ai locuit inca in DE, de ce sa il iei din DE?
Intrebati, frate, la angajator ce tine de angajator, la Bezierksregierung ce tine de Approbation, incetati sa ne mai cereti noua sa ne dam cu parerea cam ce or vrea aia de la voi. Mai devreme sau mai tarziu veti lua tzepe uriase, pt ca lucrurile se schimba si informatiile culese de la noi nu mai sunt actuale.
Intrebati, frate, la angajator ce tine de angajator, la Bezierksregierung ce tine de Approbation, incetati sa ne mai cereti noua sa ne dam cu parerea cam ce or vrea aia de la voi. Mai devreme sau mai tarziu veti lua tzepe uriase, pt ca lucrurile se schimba si informatiile culese de la noi nu mai sunt actuale.
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
(user neserios)
-
- junior
Daca a plecat cineva cu Permedex,poate sa imi spuna cum sunt ei ?In final la ce costuri ajungi cu ei? Cat sunt de seriosi?
-
- junior
Daca a mers cineva prin Permedex ,sa imi spuna cum sunt ei?Cat de szeriosi sunt?In final la ce costuri ajungi daca te dci cu ei?
-
- junior
Daca e de ales intre Baden-Wurttenberg si Niedersachsen? Unde e mai bine?
mai usor de obtinut Approbation?
Si bineinteles Viata mai frumoasa?
-
- junior
Prin BKV a plecat cineva?Are cineva idee de seriozitatea lor si bineinteles costurile la care se ajunge?
-
- junior
asta de mai sus ar trebui banat
-
- senior
lassirr wrote:Prin BKV a plecat cineva?Are cineva idee de seriozitatea lor si bineinteles costurile la care se ajunge?
Eu sunt inca in colaborare cu ei. Urmeaza sa ma ajute cu actele (contractul cu spitalul, actele pt Approbation etc). Au fost singurii care au tinut cont de toate criteriile mele pt cautarea jobului si cand au zis ca ma suna la ora X, m-au sunat la ora X. Si de asemenea, au fost singurii care nu s-au milogit de mine sa imi schimb specializarea... Eu cand i-am contactat pentru un post de pe aerzteblatt, mi-au mai oferit in plus inca 2 clinici care aveau post liber, dar care nu erau pe net.
Dar cum nu se zice "hop" pana nu treci podul, mai astept pana a-i declara the best of...sa ma vad si cu toate actele rezolvate.
Serviciile lor sunt kostenlos, cel putin asa spun, ca isi impart cheltuilelile cu spitalul. Pana acum pentru mine a fost gratuit drumul pt interviu. Mai departe nu mai stiu..
-
- newbie
83lt44 wrote:Pentru Aprobation in Bezirkregierung Muenster stie cineva ce acte trebuie?
Aici nu scrie nimic de Certif de Conformitate si de Certificatul de good standing.
Amtliches Führungszeugnis der Belegart 0 care stiu ca este Cazierul, va trebui ridicat din Romania sau din Germania?
http://www.bezreg-muenster.nrw.de/start ... index.html
Va multumesc
iti trebuiesc amandoua.
aici iti scrie despre certificatul de conformitate. iti specifica tot aici ca exista posibilitatea sa le mai trebuiasca si alte acte care nu sunt specificate.
vei avea nevoie si de good standing. mie mi l-au cerut la o sapt dupa ce am depus dosarul.
http://www.bezreg-muenster.nrw.de/start ... index.html
- Stewie
- junior
lassirr wrote:Daca a mers cineva prin Permedex ,sa imi spuna cum sunt ei?Cat de szeriosi sunt?In final la ce costuri ajungi daca te dci cu ei?
sunt ok
nu platesti nimic, plateste angajatorul pentru tine
Last edited by Stewie on Sat Nov 05, 2011 4:11 pm, edited 1 time in total.
- Stewie
- junior
lassirr wrote:Daca e de ales intre Baden-Wurttenberg si Niedersachsen? Unde e mai bine?
niedersachsen
si mai bine e in nrw
-
- junior
pt bayern-unde as putea sa legalizez si sa traduc actele?(am inteles ca sunt mai pretentiosi si nu merge oriunde). trebuie actele si apostilate? ms
-
- junior
E cineva prin Chemnitz ?Pe ATI?Si poate sa imi spuna cum e viata prin spital si bineinteles in afara lui?Cam cat sunt chiriile pe acolo m-ar interesa apartament 2 camere.
-
- junior
Am vorbit cu D-na Marina Fanter de la permedex si tocmai mi-a spus ca va suporta firma cheltuiele cazari(daca vin la interviul stabilit de ei si nu refuz oferta angajatorului) si cand am pus intrebari suplimentare specifice privind decontarile mi-a dat un mail dupa 2 sapt de absenta ca ei nu imi platesc drumul.Vreau sa stiu parerea voastra in aceasta privinta.
- Chingachgook
- addicted
Fa rost de 300 de euro si plateste-ti singur drumul
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- manolo
- elder
kooksee wrote:Fa rost de 300 de euro si plateste-ti singur drumul
cu 300 de euro vii de 3 ori cu wizzair si te si intorci.
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.
- Chingachgook
- addicted
Atat timp cat spitalul nu este in lanul ala de porumb de langa aeroportul din dortmund transportul costa mai mult.
Lassir sa iei in calcul ca pe aici trenul si autobuzele sunt scumpe.
Www.db.de ca sa iti faci o idee de preturi.
Lassir sa iei in calcul ca pe aici trenul si autobuzele sunt scumpe.
Www.db.de ca sa iti faci o idee de preturi.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- junior
Cine ma poate ajuta cu o traducere referitoare la o declaratie pe care nu am reusit sa o inteleg chiar daca am incerca sa traduc fiecare cuv? Hiermit entbinde ich den betriebsärztlichen Dienst insoweit von der ärztlichen Schweigepflicht, dass er dem Arbeitgeber eine der drei folgenden Mitteilungen zukommen lässt: Erhebliche Bedenken gegen die beabsichtige Einstellung, Keine Bedanken gegen die beabsichtige Einstellung.
Va multumesc mult
Va multumesc mult
-
Assistenzarzt in Hessen
Este cineva prin Hessen, sau chiar pe langa Frankfurt? Ar trebui sa merg la un interviu pe langa Frankfurt, si m-ar ajuta mult daca poate cineva sa imi dea cateva informatii, de exemplu: cum e limba(folosesc ceva dialect?), cum se obtine Approbationu si daca exista diferente de salarizare fata de restul landurilor( de exemplu fata de NRW?) . Merci anticipat.

- Chingachgook
- addicted
Re: Assistenzarzt in Hessen
dialect nu e.
salariul depinde de spital, dar in principiu nu e mare diferenta fata de nrw.
salariul depinde de spital, dar in principiu nu e mare diferenta fata de nrw.
-
- newbie
Salut!
Tocmai am fost acceptat la un spital din Thuerigen. Totul e ok, dar la interviu Chefartz-ul a spus un lucru care acum ma "roade". Si din pacate n-am avut curajul/inspiratia sa-i cer lamuriri pe loc.
Eu i-am spus ca as vrea cardiologie (Innere Medizin und Kardiologie cred ca e termenul conform WBO). Si el a zis ca exista doua posibilitati: ori sa fac Innere+Kardiologie, ori sa fac Innere Medizin 5 sau 6 ani si apoi sa-mi iau Kardiologie. Si a continuat zicand ca toti rezidentii din spitalul respectiv de pe Innere (si e o sectie mare) au ales a doua varianta, intai Innere si apoi specialitatea dorita, dar ca eu sigur fac cum vreau.
De atunci am tot citit... si va intreb si pe voi, cerandu-mi scuze in avans daca s-a mai discutat treaba asta si eu am ratat-o cumva.
Cum credeti ca e mai bine?
Pe de o parte, mi-as dori mult cardiologie, am facut si in Romania 2 ani pe cardio deja, pasiunea mea de cand eram student, etc....
Pe de alta parte, mi-e frica sa nu-mi tai craca pentru viitor in sensul ca poate e o sansa mai mica pt un Facharzt (Auslaender in plus) sa-si gaseasca loc ulterior daca mai e si pe ceva mai "de nisa". Pentru ca daca faci Innere+Kardiologie din prima, sa zicem, nu cred ca te poti angaja ulterior pe un post de Facharzt Innere Medizin, tinand cont ca ai facut doar 3 ani de Innere, in loc de 5 sau 6.
Da, si sigur mai e varianta aia cu 8-9 ani, asa cum e ea...
Un mesaj lung, stiu.
Ma gandes ca multi ati fost intr-o situatie similara.
Multumesc mult oricui pentru un raspuns
Tocmai am fost acceptat la un spital din Thuerigen. Totul e ok, dar la interviu Chefartz-ul a spus un lucru care acum ma "roade". Si din pacate n-am avut curajul/inspiratia sa-i cer lamuriri pe loc.
Eu i-am spus ca as vrea cardiologie (Innere Medizin und Kardiologie cred ca e termenul conform WBO). Si el a zis ca exista doua posibilitati: ori sa fac Innere+Kardiologie, ori sa fac Innere Medizin 5 sau 6 ani si apoi sa-mi iau Kardiologie. Si a continuat zicand ca toti rezidentii din spitalul respectiv de pe Innere (si e o sectie mare) au ales a doua varianta, intai Innere si apoi specialitatea dorita, dar ca eu sigur fac cum vreau.
De atunci am tot citit... si va intreb si pe voi, cerandu-mi scuze in avans daca s-a mai discutat treaba asta si eu am ratat-o cumva.
Cum credeti ca e mai bine?
Pe de o parte, mi-as dori mult cardiologie, am facut si in Romania 2 ani pe cardio deja, pasiunea mea de cand eram student, etc....
Pe de alta parte, mi-e frica sa nu-mi tai craca pentru viitor in sensul ca poate e o sansa mai mica pt un Facharzt (Auslaender in plus) sa-si gaseasca loc ulterior daca mai e si pe ceva mai "de nisa". Pentru ca daca faci Innere+Kardiologie din prima, sa zicem, nu cred ca te poti angaja ulterior pe un post de Facharzt Innere Medizin, tinand cont ca ai facut doar 3 ani de Innere, in loc de 5 sau 6.
Da, si sigur mai e varianta aia cu 8-9 ani, asa cum e ea...
Un mesaj lung, stiu.
Ma gandes ca multi ati fost intr-o situatie similara.
Multumesc mult oricui pentru un raspuns
- Chingachgook
- addicted
ai experienta in ro?
in germania e mult mai usor sa schimbi spitalul si specialitatea decat in ro. nu inseamna ca daca incepi innere ramai blocat 5 ani acolo. incepe la aia orice iti ofera si apoi in 3-4 luni te orientezi.
in germania e mult mai usor sa schimbi spitalul si specialitatea decat in ro. nu inseamna ca daca incepi innere ramai blocat 5 ani acolo. incepe la aia orice iti ofera si apoi in 3-4 luni te orientezi.
-
- newbie
Da, in ro am un pic de experienta, ca de anul II pe cardio (6 luni cardio + 1 an si jumatate interne + garzi pe fiecare)
Voiam sa mai intreb: unde/la ce institutie iti alegi la inceptu efectiv specialitatea? Eu imi imaginez ca la Aertzekammer a landului respectiv, dupa ce iei Approbation, dar nu sunt sigur, adica ma gandesc daca nu cumva ti-o alegi in momentul in care semnezi un contract cu spitatalul in care e specificata evident si specialitatea. Eu astept zilele astea sa-mi vina contractul prin posta, o sa-mi mai dau seama si atunci, dar oricum, o parere mai avizata nu strica.
Multumesc mult de raspuns!
Voiam sa mai intreb: unde/la ce institutie iti alegi la inceptu efectiv specialitatea? Eu imi imaginez ca la Aertzekammer a landului respectiv, dupa ce iei Approbation, dar nu sunt sigur, adica ma gandesc daca nu cumva ti-o alegi in momentul in care semnezi un contract cu spitatalul in care e specificata evident si specialitatea. Eu astept zilele astea sa-mi vina contractul prin posta, o sa-mi mai dau seama si atunci, dar oricum, o parere mai avizata nu strica.
Multumesc mult de raspuns!
- Chingachgook
- addicted
Nu are treaba aerztekammer. Lucrezi pe o sectie de innere- esti rezident pe specialitatea aia. Te muti pe o sectie de psihiatrie- devii automat rezident psihiatru.
- vmc
- elite
desigur ca are Ärztekammer treaba cu rezidentiatul. vei fi inscris acolo ca Arzt in Weiterbildung (care este titulatura pentru rezident), asta cu Assitenzarzt e comuna pentru toti (Arzt, Arzt in Weiterbildung, Facharzt). trebuie sa fii atent ca la Ärztekammer sa fii in evidenta ca Arzt in Weiterbildung (nu te nelinisti, iti vor veni tone de hartii de acolo, o sa clarifici asta cand vei fi in Germania).
in legatura cu ce specialitate sa alegi, in cazul tau nu depinde de tine neaparat. Chefarztul din clinica unde ai fost admis are drept de pregatire in rezidentiat pentru o anumita specialitate sau specialitati. in cazul tau innere medizin si kardiologie. poate fi sectie de 1000 paturi cardiologie, daca CA nu are dreptul (care se elibereaza de o universitate+ärztekammer) sa pregateasca in specialitatea "cardiologie" rezidenti atunci nu poti fi rezident de cardio (majoritatea au pentru innere medizin si majoritatea te iau de fraier si-ti spun povesti despre cum decurge rezidentiatul si ce poti tu sa alegi, bla bla, in speranta ca nu o sa insisti prea mult cu "eu vreau cardio"). in acest caz trebuie sa-i spui clar CA ce vrei tu: cardiologie! daca nu, te vor pune pe innere medizin (foarte comod) si vei trata pneumonii si gastrite pana iti vine acru. oricum primii trei ani trebuie sa faci un "trunchi comun", care include terapie intensiva si medicina interna.
in legatura cu ce specialitate sa alegi, in cazul tau nu depinde de tine neaparat. Chefarztul din clinica unde ai fost admis are drept de pregatire in rezidentiat pentru o anumita specialitate sau specialitati. in cazul tau innere medizin si kardiologie. poate fi sectie de 1000 paturi cardiologie, daca CA nu are dreptul (care se elibereaza de o universitate+ärztekammer) sa pregateasca in specialitatea "cardiologie" rezidenti atunci nu poti fi rezident de cardio (majoritatea au pentru innere medizin si majoritatea te iau de fraier si-ti spun povesti despre cum decurge rezidentiatul si ce poti tu sa alegi, bla bla, in speranta ca nu o sa insisti prea mult cu "eu vreau cardio"). in acest caz trebuie sa-i spui clar CA ce vrei tu: cardiologie! daca nu, te vor pune pe innere medizin (foarte comod) si vei trata pneumonii si gastrite pana iti vine acru. oricum primii trei ani trebuie sa faci un "trunchi comun", care include terapie intensiva si medicina interna.
nicht wahr?
-
- newbie
Sefii celor doua Abteilungen de Innere Medizin din respectivul spital au Ermaechtigung pentru Innere tot si pentru Cardio 2 ani din 3, lucru pe care mi l-au zis si la interviu (urmand ca anul al 3-lea sa il fac eventual la o clinica din Jena cu care ei colaboreaza, ei neavand Electrofiziologie). Asta chiar asa e pt ca m-am uitat si pe site-ul Aertzekammer Thueringen si situatia cu Ermaechtigung e exact asa cum mi-au zis. Asa ca nu ma "pacalesc" in sensul asta.
Saptamana asta astept sa-mi vina prin posta contractul, vreau sa vad in el cum e trecut, "Ausbildung zum Facharzt in... " sau daca din contra nu e trecut. Voi vedea.
Oricum, ce incep sa inteleg, desi aproape ca nu-mi vine sa cred, fiind tributar sistemului din Ro, este ca la ei nu alegi de la inceput o specialitate cu o anume curicula clara, pe stagii si luni de zile, pe care trebuie sa o indeplinesti intr-o durata determinata, ci ca daca urmaresti o anume specialitate grija ta este sa lucrezi in spitale cu sefi care au Ermaechtigung pe specialitatile care iti trebuie tie conform Logbuch si dupa ce le-ai terminat, te poti inscrie la ex de Facharzt.
Inca o data multumesc mult pentru raspunsuri, scuze ca v-am batut la cap si multa bafta!
Saptamana asta astept sa-mi vina prin posta contractul, vreau sa vad in el cum e trecut, "Ausbildung zum Facharzt in... " sau daca din contra nu e trecut. Voi vedea.
Oricum, ce incep sa inteleg, desi aproape ca nu-mi vine sa cred, fiind tributar sistemului din Ro, este ca la ei nu alegi de la inceput o specialitate cu o anume curicula clara, pe stagii si luni de zile, pe care trebuie sa o indeplinesti intr-o durata determinata, ci ca daca urmaresti o anume specialitate grija ta este sa lucrezi in spitale cu sefi care au Ermaechtigung pe specialitatile care iti trebuie tie conform Logbuch si dupa ce le-ai terminat, te poti inscrie la ex de Facharzt.
Inca o data multumesc mult pentru raspunsuri, scuze ca v-am batut la cap si multa bafta!
- vmc
- elite
ai inteles bine, daca vrei sa fii tip-top atunci te duci la Uni si acolo n-ai bataie de cap, te duci pe specialitatea dorita si basta (curicula/timp). la spitalele mai mici, ai observat corect, CA primesc uneori drept limitat de pregatire in rezidentiat (in cazul tau 2 ani din 3). normal ca la tine in contract si la Ärztekammer vor anunta ca vei fi rezident de medicina interna, pur si simplu asa nu mai au bataie de cap. sa ma anunti daca n-am dreptate 

nicht wahr?
-
- newbie
83lt44 wrote:Cine ma poate ajuta cu o traducere referitoare la o declaratie pe care nu am reusit sa o inteleg chiar daca am incerca sa traduc fiecare cuv? Hiermit entbinde ich den betriebsärztlichen Dienst insoweit von der ärztlichen Schweigepflicht, dass er dem Arbeitgeber eine der drei folgenden Mitteilungen zukommen lässt: Erhebliche Bedenken gegen die beabsichtige Einstellung, Keine Bedanken gegen die beabsichtige Einstellung.
Va multumesc mult
Zice ca absolva medicul personalului spitalicesc (Betriebsarztul, care pb ca te va consulta) de obligativitatea pastrarii secretul profesional intr-atat incat medicul ii va putea spune angajatorului in ce stare de sanatate te afli prin 1 din 3 formulari stas. Doua puncte, urmeaza formularile.
Cred ca ai uitat o parte din text ca eu nu citesc decat 2 formule stas in ce ai postat aici:
1.probleme/semne de intrebare serioase (legate de starea ta de sanatate) care te-ar face indezirabil pt angajator SAU
2. Nu exista nici o problema care sa contravina angajarii tale la ei in spital.
-
- junior
daca stie cineva de unde se poate obtine certificat profesional curent(good standing in romania pentru cei mare nu au profesat ca medic de la absolviea facultatii(rep. in cazul meu) si cae este procedura?
cat costa?
ca la tel de pe siteul CMR nu raspunde nimeni poate aveti voi alt numar?
cat costa?
ca la tel de pe siteul CMR nu raspunde nimeni poate aveti voi alt numar?
-
- senior
Salutare tuturor. Daca vrea cineva sa raspunda...Voi dupa cate luni de munca ati inceput sa faceti garzi!? 3 luni.....6Luni? Stiu ca depinde de persoana insa ma adresez celor care dupa 3 luni de munca tot mai aveau dificultati cu limba germana. Merci.
- vmc
- elite
ce specialitate? eu dupa o luna, eram la un stadiu primitiv cu germana, dar pe chirurgie e mai lejer cu vorbitul
nicht wahr?
-
- senior
salut. eu inca am probleme dupa 3 luni de munca si cred ca germana o inveti toata viata. m.au intrebat de garzi si am zis ca din februarie. deci cam 5 luni. neuro reha.
sunny2012 wrote:Salutare tuturor. Daca vrea cineva sa raspunda...Voi dupa cate luni de munca ati inceput sa faceti garzi!? 3 luni.....6Luni? Stiu ca depinde de persoana insa ma adresez celor care dupa 3 luni de munca tot mai aveau dificultati cu limba germana. Merci.
-
- senior
este vb de psihiatrie.
- manolo
- elder
sunny2012 wrote:este vb de psihiatrie.
pe psihiatrie e de inteles ca ai retineri in a face garzi daca nu stapanesti limba. pe de alta parte, nu stiu situatia de la tine din clinica, daca sunt mai multe posturi neocupate (si deci au nevoie sa isi pastreze oamenii existenti), cum e atmosfera. trebuie sa ai grija sa nu intinzi prea mult coarda, ptr ca daca nu poti functiona la capacitate in cele 6 luni de proba e foarte posibil sa ti se spuna pa.
pe neuro reha 5 luni ca sa incepi garzi??? pe reha, unde nu vine nimic acut, pacienti deja investigati si diagnosticati??? hmm...
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
-
- senior
5 luni. de ce nu? mai ales ca plec la un loc mai bun. dar asta e alta treaba.
manolo wrote:sunny2012 wrote:este vb de psihiatrie.
pe psihiatrie e de inteles ca ai retineri in a face garzi daca nu stapanesti limba. pe de alta parte, nu stiu situatia de la tine din clinica, daca sunt mai multe posturi neocupate (si deci au nevoie sa isi pastreze oamenii existenti), cum e atmosfera. trebuie sa ai grija sa nu intinzi prea mult coarda, ptr ca daca nu poti functiona la capacitate in cele 6 luni de proba e foarte posibil sa ti se spuna pa.
pe neuro reha 5 luni ca sa incepi garzi??? pe reha, unde nu vine nimic acut, pacienti deja investigati si diagnosticati??? hmm...
-
- senior
Depinde şi de şef sau de clinică. În Hildburghausen am stat 7 luni fără să fac vreo gardă (şi totuşi, după 5 luni de la angajare, cu B2-ul luat pe bune, făceam deja anamnezele la psihiatrie), iar în Wilhelmshaven, cum am venit, după 2 săptămâni m-a şi pus să fac prima gardă.
- ciresar1988
- elder
Prima internare completa (anamneza, foaie de observatie, tratament si consult) am facut-o in a treia saptamana.
La noi garzile sunt de 2 feluri: garda de zi, care inseamna de fapt primiri urgente de la 8 la 15:30 si in care asistenta medicala la saloane e asigurata de medicii de sectie si garda de noapte , de la 15:30 la 8 , in care asiguri si primiri urgente si asistenta medicala pe sectii (6 sectii, 140 de paturi). Garzi de zi singura am facut din a 4-a sau a 5-a luna, nu mai stiu, iar garda de noapte din a 6-a luna (la momentul ala faceam deja 10-12 garzi de zi pe luna si aveam deja rutina).
La noi garzile sunt de 2 feluri: garda de zi, care inseamna de fapt primiri urgente de la 8 la 15:30 si in care asistenta medicala la saloane e asigurata de medicii de sectie si garda de noapte , de la 15:30 la 8 , in care asiguri si primiri urgente si asistenta medicala pe sectii (6 sectii, 140 de paturi). Garzi de zi singura am facut din a 4-a sau a 5-a luna, nu mai stiu, iar garda de noapte din a 6-a luna (la momentul ala faceam deja 10-12 garzi de zi pe luna si aveam deja rutina).
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)
(user neserios)
- blackdeceneu
- junior
salutare
a luat cineva cazierul din germania personal? se poate plati acolo, cash, sau e mai bine sa platesc prin banca si sa ma duc acolo doar cu chitanta si cererea. Ah, si daca ma duc personal, mai am nevoie de cererea aceea semnata la consulat?
multumesc
a luat cineva cazierul din germania personal? se poate plati acolo, cash, sau e mai bine sa platesc prin banca si sa ma duc acolo doar cu chitanta si cererea. Ah, si daca ma duc personal, mai am nevoie de cererea aceea semnata la consulat?
multumesc
daca e necesar, pentru a supravietui va iau si zilele din calendar.
- Chingachgook
- addicted
cazierul se ia de la primarie si platesti pe loc 13 euro parca.
- ciresar1988
- elder
Cazierul in DE se poate lua numai daca esti deja anmelduit in DE. Te duci, il ceri, platesti o taxa si iti vine prin posta cam intr-o saptamana.
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)
(user neserios)
- harciogu
- senior
Führungszeugnis Belegart O, aka "cazierul german" nu poate fi trimis acasa. I se mai spune si behördliche Führungszeugnis. Adica poate fi emis doar la adresa unei autoritati (Behörde) in aproape 2 saptamani de la cererea lui.
Tipuri de Führungszeugnisse:
Belegart N - für private Zwecke
Belegart O - zur Vorlage bei einer Behörde, wenn das Führungszeugnis dieser unmittelbar übersandt werden soll
Belegart P - zur Vorlage bei einer Behörde, wenn das Führungszeugnis, soweit es Eintragungen enthält, vorher durch den Antragsteller beim Amtsgericht eingesehen werden soll
Belegart OG - wenn das Führungszeugnis zur Vorlage bei einer Behörde für eine in § 149 Abs. 2 Nr. 1 der Gewerbeordnung bezeichnete Entscheidung bestimmt ist (§ 30 Abs. 4 BZRG) und der Behörde unmittelbar übersandt werden soll
Belegart PG - wenn das Führungszeugnis zur Vorlage bei einer Behörde für eine in § 149 Abs. 2 Nr. 1 der Gewerbeordnung bezeichnete Entscheidung bestimmt ist (§ 30 Abs. 4 BZRG) und wenn das Führungszeugnis, soweit es Eintragungen enthält, vorher durch den Antragsteller beim Amtsgericht eingesehen werden soll
Tipuri de Führungszeugnisse:
Belegart N - für private Zwecke
Belegart O - zur Vorlage bei einer Behörde, wenn das Führungszeugnis dieser unmittelbar übersandt werden soll
Belegart P - zur Vorlage bei einer Behörde, wenn das Führungszeugnis, soweit es Eintragungen enthält, vorher durch den Antragsteller beim Amtsgericht eingesehen werden soll
Belegart OG - wenn das Führungszeugnis zur Vorlage bei einer Behörde für eine in § 149 Abs. 2 Nr. 1 der Gewerbeordnung bezeichnete Entscheidung bestimmt ist (§ 30 Abs. 4 BZRG) und der Behörde unmittelbar übersandt werden soll
Belegart PG - wenn das Führungszeugnis zur Vorlage bei einer Behörde für eine in § 149 Abs. 2 Nr. 1 der Gewerbeordnung bezeichnete Entscheidung bestimmt ist (§ 30 Abs. 4 BZRG) und wenn das Führungszeugnis, soweit es Eintragungen enthält, vorher durch den Antragsteller beim Amtsgericht eingesehen werden soll
Ceasul meu cu cuc, patentul si-un cutit de paine.
"[...]scartzaiala aia latrata care se cheama nemtzeste." © Tasha
Renault - Créateur du malheur.
"[...]scartzaiala aia latrata care se cheama nemtzeste." © Tasha
Renault - Créateur du malheur.