spitale anul 4
- tapirul
- elite

chirurgia in colentina? Cand am facut eu chirurgie in Colentina (e drept acum multi ani) a fost recreatia mare. Singura atractie era sa te duci in sala sa vezi laparotomii (era nou), dar se strangeau cate 15 studenti in sala si ma lipseam. In general mi-am intalnit asistentul la terasa la cafea (facea "mai veniti mai pe la sectie mai" - il aveam asistent pe Miron, acum cred ca a mai avansat?) Eu cu un coleg ne duceam in schimb pe sectie la interne unde era o rezidenta simpatica de la care am mai invatat cateceva.
apropo de cafea, tot pe cremea mea era un chisc mic imediat dupa ce treci gangul spre infectioase (pe dreapta) aveau o cafea superba, cea mai buna in oras, dar nu cred ca mai sunt acolo
apropo de cafea, tot pe cremea mea era un chisc mic imediat dupa ce treci gangul spre infectioase (pe dreapta) aveau o cafea superba, cea mai buna in oras, dar nu cred ca mai sunt acolo
- alcorsimona
- senior

Radiologia a fost un cosmar in Fundeni! Departe, lp-uri lungi (nu pot sa spun ca nu se invata , dar dupa 3 ore de Rx deja vedeai dublu....), cursuri din carte, dar daca nu eram destui la curs iesea cu scandal...
Examenul practic a fost un cosmar. La o grupa (prima dintr-o zi de examen) s-a suparat pe ei ca nu au stiut ceva de anatomie si i-a dat afara si i-a trimis in biblioteca sa citeasca anatomie si i-a reascultat pe la 3 dupa-amiaza. Jumatate au picat la practic cu 4 dar au intrat in examen unde trebuiau sa 6, pt ca se face media cu practicul si 0.50 se dau doar daca aveai mai mult la practic! O mizerie
La scris se dau grile, si noi am gasit cateva gresite, dar nu s-au acceptat contestatiile!
Examenul practic a fost un cosmar. La o grupa (prima dintr-o zi de examen) s-a suparat pe ei ca nu au stiut ceva de anatomie si i-a dat afara si i-a trimis in biblioteca sa citeasca anatomie si i-a reascultat pe la 3 dupa-amiaza. Jumatate au picat la practic cu 4 dar au intrat in examen unde trebuiau sa 6, pt ca se face media cu practicul si 0.50 se dau doar daca aveai mai mult la practic! O mizerie
La scris se dau grile, si noi am gasit cateva gresite, dar nu s-au acceptat contestatiile!
Be careful what you want, it may happen to you!
-
anais
- newbie

Wow, despre radio in fundeni ...numai de bine pe aici
. Se pare ca ale noastre ''amintiri din...anatomie'' trebuie sa fie la cote maxime...direct gray, god.
Cursurile de chirurgie pediatrica de la gr. alexandrescu sunt ok, nu foarte amanuntite.... sa speram ca si examenul se va asorta cu ele'' ton sur ton''.Opinii despre examen?
Multa bafta si multumesc tuturor, chiar e super sa mai stii la ce sa te astepti
Cursurile de chirurgie pediatrica de la gr. alexandrescu sunt ok, nu foarte amanuntite.... sa speram ca si examenul se va asorta cu ele'' ton sur ton''.Opinii despre examen?
Multa bafta si multumesc tuturor, chiar e super sa mai stii la ce sa te astepti
- magdutz
- elder

1.tabloul clinic in apendicita acuta
2clinica din icterul mecanic....
3.un subiect de colon, nu mai tin minte precis ce
4. un subiect din traumatisme(hemoperitoneul,parca)...
....si inca ceva...poate e cineva pe forum cu memorie mai buna si da o mana de ajutor aici!
oricum, 5 in total...parerea mea despre exam e ca nu prea tin barbile...chiar puncteaza niste idei care trebe sa apara in lucrarea ta
2clinica din icterul mecanic....
3.un subiect de colon, nu mai tin minte precis ce
4. un subiect din traumatisme(hemoperitoneul,parca)...
....si inca ceva...poate e cineva pe forum cu memorie mai buna si da o mana de ajutor aici!
oricum, 5 in total...parerea mea despre exam e ca nu prea tin barbile...chiar puncteaza niste idei care trebe sa apara in lucrarea ta
- blondel
- senior

- blondel
- senior

- Oana Paun
- newbie

- blondel
- senior

- crisalia
- senior

- elfstone
- senior

- somnorici
- junior

eu am facut si anul 4 si 5 in colentina. foarte de curand...
am dat practic cu conf. simion (toata seria). intreaba mai ales ce a intrebat si in timp ce mergea la vizite (daca ati mers cu el...). oricum: manevre care ar trebui stiute de la semiologie ( exista toate in cartea scoasa anul trecut).
si a mai intrebat instrumentele alea din cutie (vi le arata dr. mastalier).
mie mi-a aratat un creion care se ratacise pe acolo si m-a intrebat ce e ...
oricum: stati linistiti! nu pica pe nimeni nici la practic nici la teoretic. (pe principiul "o sa va trieze viata nu eu" - cel putin asa a fost la noi)
am dat practic cu conf. simion (toata seria). intreaba mai ales ce a intrebat si in timp ce mergea la vizite (daca ati mers cu el...). oricum: manevre care ar trebui stiute de la semiologie ( exista toate in cartea scoasa anul trecut).
si a mai intrebat instrumentele alea din cutie (vi le arata dr. mastalier).
mie mi-a aratat un creion care se ratacise pe acolo si m-a intrebat ce e ...
oricum: stati linistiti! nu pica pe nimeni nici la practic nici la teoretic. (pe principiul "o sa va trieze viata nu eu" - cel putin asa a fost la noi)
Inca mai sper!
- crisalia
- senior

- crisalia
- senior

- Chingachgook
- addicted

- crisalia
- senior

- blondel
- senior

-
kornishya
- newbie

Cardio in Fundeni?
Salutare! Isi mai aminteste cineva, cum au fost subiectele de cardiologie din Fundeni? (prof Ginghina si Apetrei) Noi tragem un singur bilet
cu un singur subiect la examenul oral si m-ar interesa niste exemple din anii trecuti. Vi s-a parut greu? Multumesc in prealabil. Multa bafta!
- alcorsimona
- senior

Eu am dat acum cativa ani cu Apetrei si a fost foarte rezonabil! Am avut ca subiect profilaxia secundara in RAA! Mai trebuia sa citesti un ekg sau un rx dar eu am scapat fara! Notele au fost foarte mari si chiar daca te incurcai sau te pierdeai proful te ajuta foarte mult! Mai complicat mi s-a parut la practic! Eu am nimerit o babutza care avea aproape toate suflurile posibile, dar am scos-o la capat! Am dat cu Mereuta si a fost serios dar nu ingrozitor!
Be careful what you want, it may happen to you!
- crisalia
- senior

- cebinee
- junior

- crisalia
- senior

- b3
- elite

micutza wrote:m-ar interesa si pe mine cum se desfasoara examenul de gastro la colentina si daca pot face rost de cursuri de undeva
calcaneu wrote:Depinde cu cine dai exam...noi am dat cu voiosu si au fost 4 variante de grile , din care noi am avut doar 2cei cu bulan au picat pe ele.
exam practic cu Voiosu era f serios , dar am inteles ca profu e plecat din tzara.
grilele circula prin camin , imposibil sa nu va lipitzi macar de 2-3 variante
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
-
mihaelag
- junior

Ortopedie Pantelimon
Imi poate da cineva informatii despre stagiul de ortopedie de la Pantelimon?Daca se ocupa de studenti, cum e cu prezenta si cu examenul.
- nyco3000ro
- senior

buna!
sa inteleg ca voi faceti acolo ortopedia?ce serie esti tu?stiu ca seria 11 a facut acolo!am auzit insa ca sunt de treaba!
-
mihaelag
- junior

Buna
Sa inteleg ca si tu esti anul 4?Eu sunt in seria 4 si trebuia sa facem ortopedie la Floreasca, dar acum ne-au anuntat ca trebuie sa mergem la Pantelimon. Am auzit si eu ca acolo au facut cei din seria 11 , insa nu stiu pe nimeni.
- nyco3000ro
- senior

- crisalia
- senior

- firstaidkit
- senior

- crisalia
- senior

- orbity19
- junior

- alona
- senior

- YY
- senior

Eu am facut chir.ped. la Gr. Alexandrescu. Sunt cursuri in fiecare zi dimineata, apoi eventual l.p. In ultima zi e examen scris, e destul de lejer, se poate si vb (evident in limita bunului simt). Daca vrei lasa-mi o adresa de mail sa iti trimit ce am (cursuri, intrebari..).
ÃŽnvăţatul dăunează grav sănătaţii !