LegislatieMed 2004-2005
-
- senior
LegislatieMed 2004-2005
Dragi colegi,
Organizam editia a IIa a cursului Aspecte sociale si legislative ale practicii medicale, cu alti invitati si alte teme. Dupa scandalurile care s-au tinut lant in aceasta vara, una dintre coordonatele la care m-am gandit este reprezentata de culpa medicala si asigurarile pentru malpraxis. O alta directie va fi utilizarea tehnologiei in invatamantul si practica medicala.
Dnul Decan ne-a aprobat continuarea cursului, am primit si confirmari de la o majoritate a invitatilor deci cred ca suntem pe drumul cel bun.
Temele ar fi :
1. Culpa medicală – Prof. Dr. Mircea CINTEZA
2. Consimţământul informat al pacientului – o regulă europeană – Marialaura CIAMPOLI
3. Asigurările de malpraxis în medicina românească – Dr. Emanuil STOICESCU
4. Asigurările private de sănătate – Dr. Bogdan MARTIAN
5. Rolul CNAS – Conf. Dr. C. CELEA (+/-)
6. Funcţii şi atribuţii în spitalul românesc (+/-)
7. E-Health – sistemul de sănătate al viitorului ? – Dr. Radu DOP
8. Telemedicina în formarea tânărului medic – Prof. Dr. Irinel POPESCU
9. Cariera postuniversitară a medicului – Prof. Dr. Ionel SINESCU
10. Jurnalismul medical – Dr. Val Vâlcu
11. Examenul de rezidenţiat în 2005 – Prof. Dr. Florian POPA (+/-)
NOU ! CMR a promis credite de EMC pentru participantii din acest an. Cam 20 credite…
Asadar studenti si absolventi de medicina (promotiile 2003 si 2004) sunteti invitati sa va inscrieti. Inscrierile incep curand, tot pe baza de formular. Pentru cei care ati venit si anul trecut vom simplifica putin procedura.
In curand mai multe detalii.
In speranta ca ne vom vedea si in acest an in numar tot mai mare,
Olivia Sgarbura.
Organizam editia a IIa a cursului Aspecte sociale si legislative ale practicii medicale, cu alti invitati si alte teme. Dupa scandalurile care s-au tinut lant in aceasta vara, una dintre coordonatele la care m-am gandit este reprezentata de culpa medicala si asigurarile pentru malpraxis. O alta directie va fi utilizarea tehnologiei in invatamantul si practica medicala.
Dnul Decan ne-a aprobat continuarea cursului, am primit si confirmari de la o majoritate a invitatilor deci cred ca suntem pe drumul cel bun.
Temele ar fi :
1. Culpa medicală – Prof. Dr. Mircea CINTEZA
2. Consimţământul informat al pacientului – o regulă europeană – Marialaura CIAMPOLI
3. Asigurările de malpraxis în medicina românească – Dr. Emanuil STOICESCU
4. Asigurările private de sănătate – Dr. Bogdan MARTIAN
5. Rolul CNAS – Conf. Dr. C. CELEA (+/-)
6. Funcţii şi atribuţii în spitalul românesc (+/-)
7. E-Health – sistemul de sănătate al viitorului ? – Dr. Radu DOP
8. Telemedicina în formarea tânărului medic – Prof. Dr. Irinel POPESCU
9. Cariera postuniversitară a medicului – Prof. Dr. Ionel SINESCU
10. Jurnalismul medical – Dr. Val Vâlcu
11. Examenul de rezidenţiat în 2005 – Prof. Dr. Florian POPA (+/-)
NOU ! CMR a promis credite de EMC pentru participantii din acest an. Cam 20 credite…
Asadar studenti si absolventi de medicina (promotiile 2003 si 2004) sunteti invitati sa va inscrieti. Inscrierile incep curand, tot pe baza de formular. Pentru cei care ati venit si anul trecut vom simplifica putin procedura.
In curand mai multe detalii.
In speranta ca ne vom vedea si in acest an in numar tot mai mare,
Olivia Sgarbura.
- adh2004
- junior
Re: LegislatieMed 2004-2005
Olivia Sgarbura wrote:Dragi colegi,
Organizam editia a IIa a cursului Aspecte sociale si legislative ale practicii medicale, cu alti invitati si alte teme...
Unde si cand se fac inscrierile?
- b3
- elite
Formularul de inscriere trebuie completat si trimis la legislatiemed@yahoo.com .
Veti primi confirmare din partea noastra daca am primit formularul de inscriere.
Poate fi folosit si cel online, de pe http://www.legislatiemed.go.ro sau http://www.legislatiemed.as.ro (e acelasi site, primul face redirect la al doilea)
Veti primi confirmare din partea noastra daca am primit formularul de inscriere.
Poate fi folosit si cel online, de pe http://www.legislatiemed.go.ro sau http://www.legislatiemed.as.ro (e acelasi site, primul face redirect la al doilea)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by b3 on Tue Oct 19, 2004 11:11 pm, edited 2 times in total.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- adh2004
- junior
b3 wrote:Formularul de inscriere trebuie completat si trimis la legislatiemed@yahoo.com .
Va rugam, pentru moment, nu folositi formularul de pe siteul mentionat de Olivia.
Multumesc!
Am trimis formularul completat la adresa precizata.
Cum vom afla restul informatiilor?
Forum? Mail? Telefon?
- b3
- elite
Prin e-mail. Informatiile de pe forum vor fi trimise si pe e-mail.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- Madi
- elder
Am inteles ca cei care au particpat si anul trecut pot sa trimita doar confirmare, fara sa completeze formularul. Asta se trimite tot la legislatiemed@yahoo.com? 

Dagli amici mi guardi Dio, dai nemici mi guardo io!
- manolo
- elder
adh2004 wrote:cursul se va incheia cu un examen?
se va termina inainte de 19 decembrie?
Olivia, draga, linisteste-i pe noii veniti, ca nu se da examen...

Cu aceasta ocazie iti urez mult succes in desfasurarea acestei editii secunde. Inca o data multumesc pentru ajutorul dat.
Multa bafta!
Sebastian Manoleasa
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.
-
- senior
Nu se da nici un examen. Insa pentru a obtine certificatul de participare trebuie sa existe 7 prezente din 11 conferinte (in cazul in care toti cei 11 invitati vor confirma prezenta).
Oricum aceasta este ideea pe care am mers anul trecut si pe care o vom urma si in acest an.
In rest, as dori ca inscrierile sa se faca pana pe 10 noiembrie. Trebuie sa tiparim diplomele din timp asa ca dupa data de 10 noiembrie NU se vor mai face inscrieri, spre deosebire de anul trecut . De aceea incerc sa difuzez cat mai bine vestea ca va exista o a 2a editie. Va rog pe cei care ati aflat deja despre LegislatieMed sa le spuneti si colegilor vostri.
Multumesc si va asteptam.
Olivia.
P.S. Si formularul pentru cei nou-veniti si confirmarile de participare puteti sa le trimiteti la legislatiemed@yahoo.com
Oricum aceasta este ideea pe care am mers anul trecut si pe care o vom urma si in acest an.
In rest, as dori ca inscrierile sa se faca pana pe 10 noiembrie. Trebuie sa tiparim diplomele din timp asa ca dupa data de 10 noiembrie NU se vor mai face inscrieri, spre deosebire de anul trecut . De aceea incerc sa difuzez cat mai bine vestea ca va exista o a 2a editie. Va rog pe cei care ati aflat deja despre LegislatieMed sa le spuneti si colegilor vostri.
Multumesc si va asteptam.
Olivia.
P.S. Si formularul pentru cei nou-veniti si confirmarile de participare puteti sa le trimiteti la legislatiemed@yahoo.com
-
- senior
Sebastian, multumesc pentru multumiri
Eu ma bucur ca ideea a fost preluata cu succes si de centrul din Iasi. Mi se pare in continuare important sa cunoastem legislatia care ne priveste si sa ne intalnim cu personalitatile vietii medicale de la noi. Ar trebui sa fie cu dublu efect educativ. Chiar daca se mai intampla sa existe la final si concluzii "asa da, asa nu..."

Eu ma bucur ca ideea a fost preluata cu succes si de centrul din Iasi. Mi se pare in continuare important sa cunoastem legislatia care ne priveste si sa ne intalnim cu personalitatile vietii medicale de la noi. Ar trebui sa fie cu dublu efect educativ. Chiar daca se mai intampla sa existe la final si concluzii "asa da, asa nu..."
-
- senior
Salutam
initiativa unui administrator (care?) de a dezlipi topicul din capul listei dar e foarte pacat pentru ca in felul acesta scade puterea de informare. Poate ca a fost doar o greseala din neatentie si topicul LegislatieMed va reveni in fruntea listei pentru ca sa putem transmite mai bine informatiile.
In orice caz, as vrea sa insist ca termenul ultim de inscriere este 10 noiembrie pentru ca in jurul lui 18-25 noiembrie sa putem realiza prima conferinta - fie dna Marialaura Ciampoli fie dl prof Cinteza.
As vrea sa va spun si cine sunt invitatii cu nume ceva mai putin cunoscute:
Dl. Dr. Radu Dop este vicepresedintele Asociatiei Medicale Romane si promotorul sistemului e-Health in Romania
Dl. Dr. Emanuil Stoicescu este director executiv la Colegiul Medicilor din Bucuresti si o persoana implicata in formarea postuniversitara in etica a medicilor
Dl Dr. Val Vilcu este redactorul sef al Departamentului social la cotidianul Adevarul si unul din promotorii ideii de jurnalism medical
iar Dl. Dr. Bogdan Martian ne este cunoscut de anul trecut ca Director al Institutului National de Cercetare si Dezvoltare in Sanatate si cel mai bine cotat invitat al nostru in formularele de evaluare.

In orice caz, as vrea sa insist ca termenul ultim de inscriere este 10 noiembrie pentru ca in jurul lui 18-25 noiembrie sa putem realiza prima conferinta - fie dna Marialaura Ciampoli fie dl prof Cinteza.
As vrea sa va spun si cine sunt invitatii cu nume ceva mai putin cunoscute:
Dl. Dr. Radu Dop este vicepresedintele Asociatiei Medicale Romane si promotorul sistemului e-Health in Romania
Dl. Dr. Emanuil Stoicescu este director executiv la Colegiul Medicilor din Bucuresti si o persoana implicata in formarea postuniversitara in etica a medicilor
Dl Dr. Val Vilcu este redactorul sef al Departamentului social la cotidianul Adevarul si unul din promotorii ideii de jurnalism medical
iar Dl. Dr. Bogdan Martian ne este cunoscut de anul trecut ca Director al Institutului National de Cercetare si Dezvoltare in Sanatate si cel mai bine cotat invitat al nostru in formularele de evaluare.
-
- senior
Pentru cei care participa prima data, nu uitati ca este necesara completarea formularului de inscriere - fie in varianta automata, fie .doc - disponibil la adresa
http://www.legislatiemed.go.ro
imi pare rau daca unele informatii se repeta dar ele sunt raspunsuri la intrebari pe care le tot primim.
http://www.legislatiemed.go.ro
imi pare rau daca unele informatii se repeta dar ele sunt raspunsuri la intrebari pe care le tot primim.
- adh2004
- junior
-
- senior
adh2004 wrote:inscrierea in acest grup e utila?
Foarte buna intrebarea ta.
Da, inscrierea pe grup se face la http://www.groups.yahoo.com/group/legislatiemed insa se poate intra numai cu invitatie sau cu aprobarea moderatorului
si este foarte utila pentru ca astfel participantii:
- sunt informati asupra datelor, orelor si locatiei conferintelor
- ii pot evalua pe invitati
- au acces la materialele prezentate in timpul conferintelor
- schimba opinii intre ei
- pot ajuta la constituirea unei biblioteci de legislatie medicala
- au activitate si mai multe sanse de a obtine un premiu la finalul ciclului de conferinte.
In ceea ce te priveste, verific acum inscrierea ta.
Olivia
- adh2004
- junior
- Kamikazee
- senior
Salut.
Daca m-am inscris la http://www.legislatiemed.as.ro/ si nu la go.ro ramane valabil?
Mersi anticipat
Daca m-am inscris la http://www.legislatiemed.as.ro/ si nu la go.ro ramane valabil?
Mersi anticipat
Wake up and smell the roses
- b3
- elite
Da, este acelasi site de fapt, doar ca am avut o problema tehnica la go.ro si nu merge formularul de acolo, de aceea la go.ro zice "click aici" si te duce pe pagina as.ro .
Ideea de baza este ca daca ai vazut mesajul asta:
s-a trimis formularul si vei primi o confirmare in citeva ore sau zile (maxim 3) de la legislatiemed@yahoo.com cu textul "Formularul a fost primit" sau ceva asemanator si apoi o invitatie pe grup, daca esti nou inscris.
Ideea de baza este ca daca ai vazut mesajul asta:
Formularul a fost trimis.
Va multumim pentru interesul acordat !
Veti primi un e-mail de confirmare de la adresa legislatiemed@yahoo.com in maxim 3 zile. Daca totusi nu primiti acest e-mail , va rugam retrimiteti formularul de pe site sau copiati pe hard disk inscriere.doc, completati-l si trimiteti-l la adresa legislatiemed@yahoo.com .
s-a trimis formularul si vei primi o confirmare in citeva ore sau zile (maxim 3) de la legislatiemed@yahoo.com cu textul "Formularul a fost primit" sau ceva asemanator si apoi o invitatie pe grup, daca esti nou inscris.
-
- senior

Cu atat mai mult cu cat prima conferinta va avea loc MIERCURI, 24 noiembrie 2004, Amfiteatrul Mare al Facultatii de Medicina, orele 18.00-20.00
Cei care nu si-au luat diplomele anul trecut sau nu figurau pe lista sunt asteptati sa-si ridice diplomele imediat DUPA conferinta.
- b3
- elite
magdutz: A fost, a disparut independent de vointa mea. L-am pus iar acum. Sa vedem cit rezista.
- magdutz
- elder
- b3
- elite
Incurcate sunt caile forumului
Dar s-a rezolvat acum.

Dar s-a rezolvat acum.
-
- senior
-
- senior
Pe 16 iunie, orele 18, Amfiteatrul Mare al Facultatii de Medicina vine
prof. Coculescu pt a-i intalni pe candidatii Rezidentiatului 2005 si a discuta impreuna despre organizarea examenului cu sub 6 luni inainte de ziua Z.
Conferinta e din ciclul Legislatiemed dar sunt bineveniti toti cei
interesati de soarta rezidentiatului 2005!
Olivia.
PS Pentru eventuale schimbari legate de data, ora, etc stati cu ochii
pe forum si pe grupul de discutii.
prof. Coculescu pt a-i intalni pe candidatii Rezidentiatului 2005 si a discuta impreuna despre organizarea examenului cu sub 6 luni inainte de ziua Z.
Conferinta e din ciclul Legislatiemed dar sunt bineveniti toti cei
interesati de soarta rezidentiatului 2005!
Olivia.
PS Pentru eventuale schimbari legate de data, ora, etc stati cu ochii
pe forum si pe grupul de discutii.
-
- senior
- nyco3000ro
- senior
...
pana acum mi-a placut foarte mult conferinta care a avut ca invitat domnul de la asigurari medicale private....!see ya!

doctor de suflete!:)
- nyco3000ro
- senior
...
mi-a placut intalnirea de azi cu domnul profesor..coculescu...la inceput mai plictisitoare..dar la final incitanta..cu intrebari bine tintite...pacat ca nu toate raspunsurile au fost la fel...destul de evazive...si nu prea la obiect.!
se vede treaba ca omul avea cunostinte ..dar ca anumite aspecte se vor clarifica cand se va reuni comisia de rezi...adica la finalul acestei luni...cand deja e destul de tarziu pentru cei care sustin rezi anul acesta.!.dar ce sa-i faci suntem in romania...![u]unde totul e posibil[/u]felicitari pentru ideea acestei intruniri...ne prinde bine pentru cei care vom urma la rezi..dar oare la noi nu va fi la fel? 

doctor de suflete!:)
- keyra
- senior
- b3
- elite
^ Mai uita-te in toamna pe forum dupa LegislatieMed Editia a 3a, daca se mai face, anul asta s-a cam terminat..
- b3
- elite
N-au fost, doar cele de pe site au fost, http://www.legislatiemed.go.ro/ed2.html, minus ultima a lui Radu Dop si plus cea cu rezidentiatul. Dar in iunie se termina, daca s-a terminat facultatea..
- keyra
- senior
greseala mea atunci ca nu am fost prea focused privind conferintele de legislatiemed, dar chiar nu am le-am vazut inca anuntate pe cele despre telemedicina (irinel popescu) sau despre cariera postuniv a medicilor (i. sinescu). Si da, mai sunt 2 saptamani de scoala...
un jour la tendresse s'etendra sur le monde
- simona budui
- newbie
diplome???
Hello!
Cum ramane dragilor cu diplome pentru cei care au participat anul trecut la conferinte?Se mai ocupa careva?Dupa intalnirea cu prof Coculescu nu s-a mai auzit nimic.....deci?
Cum ramane dragilor cu diplome pentru cei care au participat anul trecut la conferinte?Se mai ocupa careva?Dupa intalnirea cu prof Coculescu nu s-a mai auzit nimic.....deci?