Postby SheldonCooper » Fri May 28, 2010 11:46 pm
Buna! Am si eu o nelamurire si din pacate nu am reusit sa ma lamuresc citind legile in cauza si proiectele de lege... sau mai bine zis ma cam supara ceea ce am inteles eu din toata problema si ma intreb daca nu puteti sa-mi clarificati voi intr-un mod mai... optimist. Eu sunt absolvent de stoma si vreau sa incerc sa iau Chirurgie oro-maxilo-faciala. De invatat am inceput deja sa invat, am parcurs materia, totul bine si frumos. Problema e ca in noul nomenclator chirurgia maxilo nu apare ca specialitate de medicina dentara, si prin urmare ar reiesi ca am invatat degeaba, in afara cazului in care am interpretat eu gresit amendamentele la lege. Stiu ca in 2006 s-a dat o lege prin care se zicea ca din 2009 cei de la stoma nu vor mai putea face omf, ci doar dublu licentiatii. Dupa aceea, in 2009 s-a dat o noua lege care zicea ca totusi se poate atat de la MG cat si de la MD, cu conditia completarii celeilalte facultati pe perioada rezidentiatului. Si acum, in noul nomenclator apare ca omf e doar specialitate de MG.
Poate cineva sa-mi clarifice cum stau lucrurile? Sincer, sunt cam morcovit, mai ales dupa tot invatatul, avand in vedere ca e singura specialitate pe care mi-o doresc...
Mersi mult.