Comunicare intre candidatii USMLE
-
- junior
Cred ca cel mai simplu si mai rapid ar fi sa-ti verifici statusul on-line pe OASIS si daca acolo, la Credentials, scrie ca esti O.K., asa si esti!
Ma gandesc ca n-ar trebui sa fie probleme, ptr ca in anul 6 nu ai diploma de verificat si ti-a si semnat Pricina.
Eu m-am dus la notar, ca mi s-a parut mai comod.
Vezi insa ce faci dupa ce trimiti foaia matricola.
Multumesc, Originaltup!
Ma gandesc ca n-ar trebui sa fie probleme, ptr ca in anul 6 nu ai diploma de verificat si ti-a si semnat Pricina.
Eu m-am dus la notar, ca mi s-a parut mai comod.
Vezi insa ce faci dupa ce trimiti foaia matricola.
Multumesc, Originaltup!
- originaltup
- elder
Cam toti care dau stepurile sunt verificati (cel putin pt primul step) la facultate. Adica ECFMG trimite o scrisoare in care ii intreaba pe cei de la facultate daca tu esti cel care pretinzi. ECFMG iti trimite in acelasi timp si tie o scrisoare in care iti spune de chestia asta, dar cel mai bine e sa-i vizitezi regulat pe cei de la rectorat la registratura, sa vezi daca nu a venit vreo scrisoare pe numele tau. Pt confirmarea scrisorii ECFMG tre sa dai 26$.
Medical credentials de pe OASIS se refera la la diploma si la transcript, si nu iti trebuie ca sa dai examenele ci doar pt obtinerea certificatului ECFMG.
Fara verificarea aceea de la facultate te lasa sa-ti dai examenul, dar nu-ti dau scorul pana nu o primesc.
Medical credentials de pe OASIS se refera la la diploma si la transcript, si nu iti trebuie ca sa dai examenele ci doar pt obtinerea certificatului ECFMG.
Fara verificarea aceea de la facultate te lasa sa-ti dai examenul, dar nu-ti dau scorul pana nu o primesc.
"There is a big difference between knowing the path, and walking the path"
- digital
- junior
originaltup, cum adica te lasa sa dai examenul, dar nu-ti dau scorul?! mi se pare cam ciudat sa faca asa.
...iar de primit vreo scrisoare de la ecfmg, eu, si inca 2 colegi care sunt in aceeasi situatie, n-am primit pana acum nimic. O sa ma duc oricum maine pana la rectorat sa vad exact ce zic si cei de-acolo.
Tie ti-a venit scrisoarea odata ce te-ai inscris la primul step?

...iar de primit vreo scrisoare de la ecfmg, eu, si inca 2 colegi care sunt in aceeasi situatie, n-am primit pana acum nimic. O sa ma duc oricum maine pana la rectorat sa vad exact ce zic si cei de-acolo.
Tie ti-a venit scrisoarea odata ce te-ai inscris la primul step?
-
- junior
N-am vrut sa te induc in eroare, cred ca Originaltup are dreptate si cu OASIS si cu scorul, asa ca nu e cazul sa pierzi timp pe la rectorat cu atat de putine zile inainte de examen, poti sa rezolvi si dupa aceea.
Am 2 colegi care isi dau examenele in state si care au primit permisul si scrisoarea despre care vorbeste Originaltup la cateva zile interval, dar la ei nu a trebuit sa treaca oceanul. M-au rugat pe mine sa ma duc la rectorat ptr.ei. Bine ca am aflat si eu ca nu e atat de urgent.
Multam again! Si spune-ne si noua cam cat dureaza pana ne primim anuntul ala?
Am 2 colegi care isi dau examenele in state si care au primit permisul si scrisoarea despre care vorbeste Originaltup la cateva zile interval, dar la ei nu a trebuit sa treaca oceanul. M-au rugat pe mine sa ma duc la rectorat ptr.ei. Bine ca am aflat si eu ca nu e atat de urgent.
Multam again! Si spune-ne si noua cam cat dureaza pana ne primim anuntul ala?
- originaltup
- elder
depinde. La mine la primul step ma asteptam sa vina, dar pana cu vreo 2-3 saptamani inainte de examen nu venise si am crezut ca sunt mai cu mot si nu ma mai verifica, ca la vreo 2 saptamani dupa examen sa primesc o scrisoare de la ECFMG imi care imi spuneau ca mi-au trimis verificarea iar ca cei de la facultatea le-au spus ca trebuie sa platesc 26$ pt chestia asta, ba chiar imi dadeau si nr contului in care puteam sa platesc. Baieti de treaba cei de la ECFMG caci daca era dupa facultatea noastra nu as fi aflat probabil niciodata.
- digital
- junior
Mersi mult originaltup!
am fost azi la rectorat si intr-adevar sosise o scrisoare pe numele meu de la ECFMG, era inregistrata la registratura...dar cum eu am fost pe la 12 si programul la departamentul ala de "relatii" incepea de la 14.30, n-am putut sa vb sa vad ce si cum
. Oricum o sa ma duc din nou, dar dupa examen. Scrisoarea era inregistrata pe data de 8 august....deci la 5 luni de cand mi-au trimis permisul, asa ca nici astia de la ECFMG nu s-au grabit.
Incredibil totusi cati erau trecuti in caietul ala, cu corespondente primite de la ecfmg...cel putin 50 de insi, si asta numai pe ultimele 2 luni!!! N-aveam idee ca dau atatia oameni(si astia numai din Bucuresti) examenele astea! Bafta fratilor!
am fost azi la rectorat si intr-adevar sosise o scrisoare pe numele meu de la ECFMG, era inregistrata la registratura...dar cum eu am fost pe la 12 si programul la departamentul ala de "relatii" incepea de la 14.30, n-am putut sa vb sa vad ce si cum

Incredibil totusi cati erau trecuti in caietul ala, cu corespondente primite de la ecfmg...cel putin 50 de insi, si asta numai pe ultimele 2 luni!!! N-aveam idee ca dau atatia oameni(si astia numai din Bucuresti) examenele astea! Bafta fratilor!

- dac
- senior
Salut. As vrea sa va intreb cam cu cat timp inainte de a da step 1 trebuie sa te inscri, si cam in cat timp ati invatat materia de step1.
Eu plec in octombrie in chicago si intentionez sa raman acolo, si sa dau stepurile. Acum termin anul 6 la cluj si dupa asta sunt plecat.
Deci examenele vreau sa le dau in chicago, ca se dau si acolo.
Cat despre vize, imi voi face "singur viza" prin casatorie, cred, cu o americanca.
Spor in continuare, si pt cei ce si-au dat stepurile 1 si 2, tot respectul.Va invidiez.
Eu plec in octombrie in chicago si intentionez sa raman acolo, si sa dau stepurile. Acum termin anul 6 la cluj si dupa asta sunt plecat.
Deci examenele vreau sa le dau in chicago, ca se dau si acolo.
Cat despre vize, imi voi face "singur viza" prin casatorie, cred, cu o americanca.
Spor in continuare, si pt cei ce si-au dat stepurile 1 si 2, tot respectul.Va invidiez.
"In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea." Ioan 16:33
- digital
- junior
Salutare! am dat si eu step 2 acum 2 zile. Examenul este destul de greu...intrebari mai lungi si cu siguranta mai grele decat cele de pe cd-ul lor. Mult text scris aiurea, cu o gramada de valori normale si informatii irelevante pentru caz. Majoritatea intrebarilor se terminau cu "next step in management?", iar la multe din ele era dificil sa ma hotarasc intre 2 raspunsuri...desigur, erau si destule intrebari usoare. Mi s-a parut ca am avut destul de multe intrebari tampite din etica si psihiatrie.
In rest, intrebarile erau proportional impartite. Poze nu am avut multe, iar cele care aveau poza in general le puteai raspunde fara sa te uiti pe ea.
Am invatat din Kaplan in principal, si mi s-au parut foarte bune cartile, in sensul ca au fost doar cateva intrebari(poate 4-5) cu cazuri de care sa nu fi auzit.
Teste am facut kaplan qbank, qbook, cateva usmleeasy si usmleworld. La kaplan cd am facut 74%, la usmle cd 90%, iar la usmleworld media a fost de 70%.
In afara de monitoare care lasa de dorit (aveau refreshuri cred sub 60Hz si m-au terminat la ochi), in sala e ok...am avut si noroc ca eram numai 2.
Acuma, astept rezultatul...cam stresat, dar sa vedem

In rest, intrebarile erau proportional impartite. Poze nu am avut multe, iar cele care aveau poza in general le puteai raspunde fara sa te uiti pe ea.

Am invatat din Kaplan in principal, si mi s-au parut foarte bune cartile, in sensul ca au fost doar cateva intrebari(poate 4-5) cu cazuri de care sa nu fi auzit.
Teste am facut kaplan qbank, qbook, cateva usmleeasy si usmleworld. La kaplan cd am facut 74%, la usmle cd 90%, iar la usmleworld media a fost de 70%.
In afara de monitoare care lasa de dorit (aveau refreshuri cred sub 60Hz si m-au terminat la ochi), in sala e ok...am avut si noroc ca eram numai 2.
Acuma, astept rezultatul...cam stresat, dar sa vedem

- originaltup
- elder
- laurapopescu
- junior
viza
Stie cineva daca este greu sa obtii o viza pt. State doar pt. interviuri? Eu sunt cam contra cronometru cu examenele si vroiam sa stiu si cam cat timp dureaza de cand ai primit rezultatul la ultimul exam ( din cele 3) si pana cand obtii certificatul de la ECFMG. Doar dupa ce ai acest certif. poti aplica la spitale cu ERAS, nu? Merci
- originaltup
- elder
- originaltup
- elder
- digital
- junior
...dar sa zicem ca imi trebuie viza pentru step2 cs pe care as vrea sa-l dau in ianuarie-februarie. mi se da(sper) viza, care apoi expira banuiesc in maxim 6 luni, si nu imi mai ajunge pentru perioada interviurilor. Ar fi ceva probleme cu viza pentru interviuri? Programele care te cheama la interviu, iti fac si o invitatie, ceva, care sa te asiste la obtinerea vizei?
Stiu doar cazuri care au dat cs prin vara si au folosit aceeasi viza si pentru interviuri...
Stiu doar cazuri care au dat cs prin vara si au folosit aceeasi viza si pentru interviuri...
-
- newbie
Am si eu o nelamurire in legatura cu Statementul: am vazut in My ERAS o multime de lucruri despre cum sa-l scrii sau cum sa nu, dar nu m-am lamurit totusi - cum ar fi mai bine - in Word sau in NotePad si cu ce tip de caractere? Inainte de a da Copy/ Paste sau dupa ce-l trec in My ERAS trebuie sa mai fac vreo modificare ca sa se incadreze bine in pagina lor ???
Multumesc mult.
Multumesc mult.
- originaltup
- elder
- originaltup
- elder
- tapirul
- elite
- dac
- senior
Felicitari. Si de acu ce faci? Mergi la interviuri? In cat timp tre sa iti dai step 3?
Un amic din Cleveland are luate stepurile 1 si 2 dar carnatii nu ii dau stepu 3. L-au picat. Si am mai auzit ca se ia greu. Voi ce stiti?
Un amic din Cleveland are luate stepurile 1 si 2 dar carnatii nu ii dau stepu 3. L-au picat. Si am mai auzit ca se ia greu. Voi ce stiti?
- originaltup
- elder
Multumesc pt felicitari
Cu step 3: mai degraba nu il ia el decat nu i-l dau ei
pai calea e arhicunoscuta, adica o sa merg la interviuri la un moment dat si apoi step 3 cand s-o putea, adica dupa ce imi vine certificatul ECFMG, cat mai repede. Cand se va intampla fericitul eveniment nu stiu, depinde de prea multe in acest moment.

Cu step 3: mai degraba nu il ia el decat nu i-l dau ei

pai calea e arhicunoscuta, adica o sa merg la interviuri la un moment dat si apoi step 3 cand s-o putea, adica dupa ce imi vine certificatul ECFMG, cat mai repede. Cand se va intampla fericitul eveniment nu stiu, depinde de prea multe in acest moment.
-
- elder
dac wrote:Felicitari. Si de acu ce faci? Mergi la interviuri? In cat timp tre sa iti dai step 3?
vezi ca au bagat la aprozar niste step 3 la pret redus.
cum adica nu-i dau? l-a picat singur. evident ca e mai greu, si nu din punct de vedere al cunostintelor de medicina, ci pentru ca scopul lui este sa fie dat in timpul rezidentiatului, deci dupa ce te invarti putin prin spital si stii cam care e treaba. mie "mi-au dat" 78 cu chiu cu vai, si nu mi-a trecut prin cap sa ma plang de scor mic.
felicitari o-tup, esti mare! bem o bere gambrinus( facuta in mexic)!
- originaltup
- elder
multumesc, eu am baut un Guiness. Nu de alta dar eram pt prima oara printr-un magazin american si am luat si eu ce stiam ca e mai bunicel si bausem mai rar.
Si sa nu uit: thanks pt cazuri, mi-am mai desletenit si eu neuronii, am mai cautat diverse lucruri, adica chestii care m-au ajutat la examen.
Si sa nu uit: thanks pt cazuri, mi-am mai desletenit si eu neuronii, am mai cautat diverse lucruri, adica chestii care m-au ajutat la examen.
- elfstone
- senior
- originaltup
- elder
cu cocoasa percentilei e mai greu totusi
, dar oricum e cel mai bun pronostic.
Cand am iesit din sala am facut un calcul rapid de genul: punctaj de 3 cifre = (nr intrebari corecte*300)/368, si mi-a iesit fix 257. Dupa aceea mi-am zis ca e cam mult si am mai redus cu vreo 10 puncte.
Anyway, ideea e ca daca presupui cat de cat bine cate ai facut corecte, ai putea sa-ti aproximezi scorul, desi cu siguranta ca nu asa se calculeaza, caci are si o parte de interpretare statistica in el (cu toate ca nu e percentila)
Bine, aveam o idee cu cate am facut corecte derivata din numarul celor pe care le marcam, si care in teste era cam de 30-45%. Deci la examenul acesta cred ca am facut pe undeva spre 85% corecte, asta asa ca sa va faceti o idee pe unde stati.
Dificultatea am zis-o si atunci nu este peste NMS si Kaplan simulat, cu un stil de scriere f apropiat cu cele de pe CD-ul lor. Poate cel mai important lucru care m-a ajutat la step 2 fata de step 1 (unde am scos ceva mai putin decat ma asteptam dupa punctajele din teste) a fost ca m-am odihnit mult mai bine.
Mai ales in ultima saptamana, cand doar mai repetam f lejer, sa nu ma obosesc
Fata de step 1, step 2 este ceva mai abordabil: trebuie sa stii mai putine lucruri dar mai bine. Avantajul e ca daca nu stii un raspuns dar ai baza clinica, poti sa te prinzi care ar fi, pe cand la step 1 cand nu stiai gena sau ceva in genul asta, puteai sa te gandesti toata ziua si tot degeaba.
Deci se poate, important e sa ai o privire realista asupra a ceea ce poti si sa incerci sa uiti modul de apreciere a cunostintelor din Romania.

Cand am iesit din sala am facut un calcul rapid de genul: punctaj de 3 cifre = (nr intrebari corecte*300)/368, si mi-a iesit fix 257. Dupa aceea mi-am zis ca e cam mult si am mai redus cu vreo 10 puncte.
Anyway, ideea e ca daca presupui cat de cat bine cate ai facut corecte, ai putea sa-ti aproximezi scorul, desi cu siguranta ca nu asa se calculeaza, caci are si o parte de interpretare statistica in el (cu toate ca nu e percentila)
Bine, aveam o idee cu cate am facut corecte derivata din numarul celor pe care le marcam, si care in teste era cam de 30-45%. Deci la examenul acesta cred ca am facut pe undeva spre 85% corecte, asta asa ca sa va faceti o idee pe unde stati.
Dificultatea am zis-o si atunci nu este peste NMS si Kaplan simulat, cu un stil de scriere f apropiat cu cele de pe CD-ul lor. Poate cel mai important lucru care m-a ajutat la step 2 fata de step 1 (unde am scos ceva mai putin decat ma asteptam dupa punctajele din teste) a fost ca m-am odihnit mult mai bine.
Mai ales in ultima saptamana, cand doar mai repetam f lejer, sa nu ma obosesc

Fata de step 1, step 2 este ceva mai abordabil: trebuie sa stii mai putine lucruri dar mai bine. Avantajul e ca daca nu stii un raspuns dar ai baza clinica, poti sa te prinzi care ar fi, pe cand la step 1 cand nu stiai gena sau ceva in genul asta, puteai sa te gandesti toata ziua si tot degeaba.
Deci se poate, important e sa ai o privire realista asupra a ceea ce poti si sa incerci sa uiti modul de apreciere a cunostintelor din Romania.
- dac
- senior
- doctorpieleanu
- senior
se poate
SE POATE : exact la asta m-am gandit si eu cand am vazut punctajele tale Originaltup . Eu sincer am capatat mai mult curaj in acesta tentativa.
Acum sper sa continui sa ne impartasesti si noua din experienta ta de acolo ,la fel cum procedeaza deja Cerbu si Tapiru .
Mult succes !
Chiar .pe ce specialitate o sa mergi ?
Acum sper sa continui sa ne impartasesti si noua din experienta ta de acolo ,la fel cum procedeaza deja Cerbu si Tapiru .
Mult succes !
Chiar .pe ce specialitate o sa mergi ?
- originaltup
- elder
-
- junior
Asa e, dar asa gandim toti dupa ce trecem de cate un hop, normal e sa te uiti inainte(si tu te poti uita linistit, nestresat de scoruri).
Spune-mi, te rog (stiu ca s-a mai scris undeva chestia asta, dar nu prea am vreme sa caut acum) pentru step 1 care intrebari sunt mai aproape ca dificultate de cele de la examen? Si cum sunt cele de pe discul trimis de ei, prin comparatie?
Spune-mi, te rog (stiu ca s-a mai scris undeva chestia asta, dar nu prea am vreme sa caut acum) pentru step 1 care intrebari sunt mai aproape ca dificultate de cele de la examen? Si cum sunt cele de pe discul trimis de ei, prin comparatie?
- originaltup
- elder
Mai, nu prea poti sa faci corelatii, si spun asta dupa ce m-am uitat o gramada pe diverse forumuri incercand sa le fac. Poti sa-ti faci o idee dar doar atat. La BSS am inceput cu vreo 80%, apoi am cazut in groapa si scoteam in jur de 60-65%, iar spre sfarsit, in ultima treime scoteam constant peste 80% (recordul fiind 90%). La Kaplan nu mai tin minte exact, in jur de 80%.
Mi-e greu sa raspund la intrebarea cu dificultatea la step 1, a trecut ceva timp: sa zicem ca niste teste din BSS un pic mai grele (caci si acestea variaza). Ca stil, CD-ul lor fara discutii.
Mi-e greu sa raspund la intrebarea cu dificultatea la step 1, a trecut ceva timp: sa zicem ca niste teste din BSS un pic mai grele (caci si acestea variaza). Ca stil, CD-ul lor fara discutii.
-
- junior
- Luci Sandor
- senior
Care sint statele in care spitalele pot obtine viza pentru medicii straini? (am auzit ca ar fi 13)
nu arunca lucrurile care pot fi utile altcuiva, doneaza pe Freecycle Bucuresti
- originaltup
- elder
Nu prea stiu exact la ce te referi. 13 sunt statele care te lasa sa dai step 3 inainte de internship, dar pe care apoi poti sa-l folosesti oriunde.
Tu stai linistit, cu GC important sa fie aia deschisi fata de straini care au facut medicina in alta parte, sa ai scoruri, bla bla. GC iti rezolva f multe probleme.
Tu stai linistit, cu GC important sa fie aia deschisi fata de straini care au facut medicina in alta parte, sa ai scoruri, bla bla. GC iti rezolva f multe probleme.
- doctorpieleanu
- senior
- dac
- senior
Nope. Pt Green Card cel mai plauzibil e Loteria sau casatoria. Atat.
Intra pe siteul INS si scrie acolo cine poate lua GC si vei fi dezamagit ca mine.
Poti lucra si 7 ani la ei cand expira viza... bye bye sau Waiver , oricum e greu...
Intra pe siteul INS si scrie acolo cine poate lua GC si vei fi dezamagit ca mine.
Poti lucra si 7 ani la ei cand expira viza... bye bye sau Waiver , oricum e greu...
- elfstone
- senior
Uite o stire veche de cateva zile, dar, zic eu, draguta... sper adica
http://www.reuters.com/newsArticle.jhtm ... ction=news
http://www.reuters.com/newsArticle.jhtm ... ction=news
Return to “Cum pleci din tara”