Diplomele vor fi recunoscute in UE !

care ne mananca zilele
cdarau
senior
senior

Diplomele vor fi recunoscute in UE !

Postby cdarau » Tue Oct 14, 2003 2:24 am

Dragi Prieteni,

Iata ce stire am gasit pe site-ul http://www.home.ro care citeaza Rompres:

:arrow: http://www.home.ro/news/2003/10/13/1/4491

Profesiuni recunoscute in statele comunitare dupa aderarea Romaniei la UE

"Diplomele aferente profesiilor de medic, dentist, veterinar, farmacist, asistente medicale, moase, arhitecti si avocati vor fi recunoscute automat in statele membre ale UE, odata cu aderarea Romaniei la Uniune.

Pentru celelalte profesii nu se va face o recunoastere automata, dar exista posibilitatea unor masuri compensatorii, cum ar fi sustinerea unor diferente sau teste sau recunoasterea persoanei de catre organizatiile profesionale de profil din statul comunitatii europene.

Acestea au fost rezultatele proiectului de recunoastere reciproca a diplomelor in scopuri profesionale, initiate de ministerele Educatiei din Romania si Franta, care a beneficiat de finantare, prin programul PHARE al UE, si care s-a desfasurat in perioada aprilie 2002-octombrie 2003."

Ei, chiar asa sa fie ???!!!

:BIG:
Last edited by cdarau on Tue Oct 14, 2003 2:51 am, edited 1 time in total.

Dan
Master of Disaster

Postby Dan » Tue Oct 14, 2003 2:45 am

Nu e chiar suficient...lumea civilizata are totusi o reticentza in special in ceea ce priveste nationalitatea medicilor...
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

sl0bizz
elder
elder

Re: Diplomele vor fi recunoscute in UE !

Postby sl0bizz » Tue Oct 14, 2003 10:06 am

cdarau wrote:Pentru celelalte profesii nu se va face o recunoastere automata, dar exista posibilitatea unor masuri compensatorii, cum ar fi sustinerea unor diferente sau teste sau recunoasterea persoanei de catre organizatiile profesionale de profil din statul comunitatii europene.

Haida...diploma de fizician e recunoscuta aproape oriunde in lume, in cel mai rau caz dai GRE pentru USA. So.. I'm taking one!
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Wed Oct 15, 2003 3:24 pm

Probabil ca licenta de medic va folosi tot atat de mult cat foloseste si aici, fara rezidentiat.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

razbat

Informatie generala despre recunosterea diplomelor

Postby razbat » Thu Sep 09, 2004 10:47 am

Diplomele se recunosc prin acorduri bilaterale (de cele mai multe ori) intre guvernul Romaniei si celelalte tari. Inca de pe acum majoritatea statelor recunosc diplomele obtinute in romania, dar!!! aceste diplome nu iti acorda automat dreptul de a munci in tara respectiva (cel putin in medicina). In Romania poti sa practici medicina doar dupa ce tea acceptat colegiu Chiar daca ai terminat la Oxford tot trebuie sa dai examane de echivalare.

mirela
senior
senior

Postby mirela » Thu Sep 09, 2004 12:33 pm

Dupa aderare vor fi recunoscute diplomele mentionate OBTINUTE DUPA aderare, sau toate diplomele din domeniul respectiv?

victor
elder
elder

Postby victor » Thu Sep 09, 2004 1:27 pm

din cate am inteles eu, vor exista clauze diferite pentru cele obtinute dupa - si automat recunoscute, si cele dinainte, care ar putea sa aiba nevoie de niste recertificari, validari etc.

sixtyne
senior
senior

Postby sixtyne » Thu Sep 09, 2004 10:24 pm

Cand a aparut prima data acest anunt era vorba despre diplomele obtinute de studentii admisi la medicina in anul 2006.Dar cine stie, poate au mai negociat si le vor recunoaste pe toate. :)

adi
elder
elder

Postby adi » Fri Sep 10, 2004 12:21 am

sixtyne wrote:poate au mai negociat si le vor recunoaste pe toate. :)
dream on, people, dream on :lol:
natie de poeti... cum spunea Coculescu la conferintele de legislatie? "un tel si gata postul intr-o tara UE"-dupa aderare :lol:
"Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I just beat people up." Muhammad Ali

runik88
newbie
newbie

Postby runik88 » Tue Sep 14, 2004 9:32 am

Nu e vorba de diplome ca astea sunt recunoscute peste tot ci de
licenta(drept de libera practica). Si asta se va acorda pt ca si ei
au nevoie de medici.Circula un zvon ca licenta ar deveni un examen
european (comise multinationala) si o sa devina al dracu` de serios
s-o capeti.
Memento mori

VoxEgo
senior
senior

Postby VoxEgo » Tue Sep 14, 2004 4:09 pm

cand faceam psihomed ne-a zis ala ca diplomele noastre nu vor fi recunoscute din cauza ca de la anul nu se mai face psihomed ci aceiasi chestie sub alt nume...so...echivalari...
the Earth is flat

firstaidkit
senior
senior

Postby firstaidkit » Sun Oct 17, 2004 4:36 pm

Si daca interzic dupa ce romania intra in ue pentru cativa ani sa lucrezi in alte state, diploma iti tine doar de decoratiune pe perete. Ca asta se cam intampla. spania parca a intrat in 87 si pentru 7 ani nu au putut sa lucreze in restul ue.

HornySkunk
senior
senior

Postby HornySkunk » Sun Oct 17, 2004 9:11 pm

adi wrote:["un tel si gata postul intr-o tara UE"-dupa aderare :lol:

Adi,da-mi si mie numarul asta.Sa dau un bip.

Return to “Facultatea”