voluntariat

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
b3
elite
elite

voluntariat

Postby b3 » Fri Sep 17, 2010 9:19 am

Mi-a venit o idee (nu neaparat buna) pt garzile neplatite pe care le fac rezidentii: contractul de voluntariat :mrgreen: . Exista legea voluntariatului, exista precedent (voluntariatul smurd pt studenti la Floreasca, prin ssmb), nu vad nici un motiv contra. Beneficiu ar fi ca ar exista dovada voluntariatului, care conform legii iti da avantaj in caz de punctaj egal la un concurs pe post in institutii publice in Romania, si cred ca ajuta si daca pleci din tara.

Contractul trebuie facut cu un ong, nu direct cu spitalul, si aici pot interveni ori diversele ong-uri existente prin spitale (fundatia smurd la floreasca, din inima pt copii la budimex etc.) ori asociatia rezidentilor sau ce alte asociatii de medici mai exista. imho face bine si la imagine, cum ar suna in presa "rezidentii fac voluntariat in spitale" ? :)
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

BUBULINA
junior
junior

Re: voluntariat

Postby BUBULINA » Fri Sep 17, 2010 6:31 pm

La ce ne-a mai ramas din salariu de luat dupa atatea reduceri si impozitari cred ca deja facem voluntariat fara sa fi incheiat nici un contract prealabil! Nu crezi?
Pentru a face ca un vis frumos sa devina realitate, prima conditie este aceea de a avea o mare capacitate de a visa, a doua este perseverenta - adica increderea in vis.

holliday
elite
elite

Postby holliday » Fri Sep 17, 2010 7:16 pm

BUBULINA wrote:La ce ne-a mai ramas din salariu de luat dupa atatea reduceri si impozitari cred ca deja facem voluntariat fara sa fi incheiat nici un contract prealabil! Nu crezi?

pai tocmai asta zicea, daca tot il faci, sa'l faci cu folos.
pt.ce, pt.cine, o sa revina b3 sa ne lamureasca. cert e ca cu voluntariat nu saturi un copil de foame.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Sep 17, 2010 8:15 pm

jur ca este cea mai ATOMICA propunere venita in cel mai prost moment.
in loc sa vrea lumea sa li se dea bani, lumea se ingrijeste de cadrul legal de a face munca gratuita.
niciodata, dar niciodata nu am auzit o chestie atat de stupefianta.

mai bine propuneai sa gasesti un cadru legal de a dona organele cat timp inca suntem in viata, ca asta a mai ramas dupa 25 % si restul.
uau.

Dup-aia o sa se vaite lumea ca sunt obligati sa semneze voluntariat, ma rog, nu obligati-obligati, dar asa, pai putem eu sa zic ceva, etc. si ce benficiu este ala de zici tu de el, b3?
:shock:

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Sep 17, 2010 8:27 pm

daca ar fi asa in loc sa se mai plateasca garzile s-ar da garzi sa le faca voluntarii, si iata cum scad veniturile la rezidenti.
adca vrei sa voluntariezi te duci la smurd si la crucea rosie, de ce in spital??

hahaha, cica "face bine la imagine" :D :D :D
maaarfaaaaaa :D :D

dar nu doar pt garzile neplatite, sa se face niste contr de voluntariat pentru toata activitatea, ce atta salariu nene? voluntariat luni-vienri, care e pb? :lol:

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Fri Sep 17, 2010 9:36 pm

se fac muuulte garzi neplatite in spitale, de ce sa nu fie hartia de voluntariat? poate ajuta la cv :D
mi se pare o idee buna
Life's not fair, get used to it

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Sep 18, 2010 1:03 am

pc7, multumesc ca ai citit cu atentie. restul, mai cititi o data.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Sep 18, 2010 3:02 am

b3 sugereaza ca pc7 a inteles iar noi aialtii nu. ok, asa o fi. sa-mi arate si mie b3 unde nu inteleg.
pc7, lumineaza-ma si pe mine. care-i treaba? o fi o chestie misto si nu imi dau seama :D

eu am inteles ca este o chestie care nu ajuta cu nimic, te duci oo zi la crucea rosie (sau alt ong) si aia iti dau hartia. dar ailalta parte: sa conteze hartia aia la ce? ca n-am intles bine :D

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Sep 18, 2010 3:09 am

poate sunt prea obosit, se poate: am rererecitit si nu am patruns. care e ideea?

voicutu
senior
senior

Postby voicutu » Sat Sep 18, 2010 8:49 am

Sa vina si cu bani de-acasa, ca daca e voluntariat+donatii da si mai bine la CV

hmm
junior
junior

Postby hmm » Sat Sep 18, 2010 9:22 am

nu cred ca poti obtine denumirea de voluntariat pentru ceva ce este obligatoriu... adica noua ni s-a zis ca suntem obligati sa facem garzile, chiar daca nu sunt platite!

Poate te referi la cele pe care le faci asa, din pasiune pentru meseria ta sau ca sa mai capeti ceva experienta...

mie mi se pare o idee buna voluntariatul, chiar daca suntem intr-o tara cu medici prost platiti.

ma intreb pe ce loc in lume ne aflam in ce priveste salarizarea cadrelor medicale raportat la nivelul economic al tarii...

holliday
elite
elite

Postby holliday » Sat Sep 18, 2010 1:02 pm

hmm wrote:ma intreb pe ce loc in lume ne aflam in ce priveste salarizarea cadrelor medicale raportat la nivelul economic al tarii...

cu ce te ajuta locul? se dau medalii sau ce?

nu ati inteles nimic mai, b3 vrea hartie pentru un lucru pe care'l face degeaba, gratuit, obligatoriu. da bine la cv, dar nu da bine la salar.
trident se refera de ce sa faci chestia asta, cand e mai usor sa faci gura sa'ti mareasca salariile. sau macar sa faci gura sa nu ti le mai scada cu inca 25%.
deci vorbiti de 2 lucruri complet diferite.
iar pc7,se bucura de o hartie in plus ce'i va ingrosa dosarul ca sa plece si ea odata din tara. hartia aia ii va fi hotaratoare.

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Sat Sep 18, 2010 3:41 pm

de ce voluntariatul la smurd vi se pare ok, iar la spital o chestie sf?
garzile in spital sunt platite incepand din anul 3
Life's not fair, get used to it

dexter65
senior
senior

Postby dexter65 » Sat Sep 18, 2010 5:26 pm

hmm wrote:nu cred ca poti obtine denumirea de voluntariat pentru ceva ce este obligatoriu... adica noua ni s-a zis ca suntem obligati sa facem garzile, chiar daca nu sunt platite!

Poate te referi la cele pe care le faci asa, din pasiune pentru meseria ta sau ca sa mai capeti ceva experienta...

mie mi se pare o idee buna voluntariatul, chiar daca suntem intr-o tara cu medici prost platiti.

ma intreb pe ce loc in lume ne aflam in ce priveste salarizarea cadrelor medicale raportat la nivelul economic al tarii...

http://m.incont.ro/sanatate/romanii-con ... plata.html

eu stiu ca in 2007 de la CNAS au venit 3,4 miliarde euro iar de la buget + taxe speciale de sanatate, 0,6 miliarde euro = 4 miliarde euro

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Sep 18, 2010 7:52 pm

holiday, b3 nu este obligata sa faca nimic gratuit, daca face asa cum spui tu este strict problema ei.

probabil doreste sa isi poata justifica (nu ea neparat, asa in general) supunerea prin "mai dar iese o hartie din treaba asta".

trei: valorarea hartiei aceleia este ZEROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.

ideea este buna pt angajator, deoarece poate elimina garzile platite. unele lkucruri chiar nu trebuie expuse, parerea mea.
tocvmai pt ca sunt tot felul care se simt minunat daca aud "voluntariat", "verde", "eco", sau CV.
daac e sa faci garzi moca e naspa, daca iti da o diploma sau conteaza la CV deja e alta treaba.
vai de capu meu :roll:

ah, si sigur ca spre dezamagirea lui b3 nu e legal, ca daca esti anul <=3 sunt obligati sa te plateasca, etc, dar deja amanunte tehnice.

voicutu wrote:Sa vina si cu bani de-acasa, ca daca e voluntariat+donatii da si mai bine la CV

BRAVO!

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Sep 18, 2010 10:39 pm

hmm wrote:adica noua ni s-a zis ca suntem obligati sa facem garzile, chiar daca nu sunt platite!

Fii atent la mine, ma uit in ochii tai. Esti obligat sa imi dai 1000 euro lunar. Iti dau contul in banca sau ne intalnim sa mi-i dai ?

Ma doare caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaapu'.

trident si holliday, nu stiu de ce o dati in personale. FIY, nu fac si n-o sa fac nici o garda neplatita. Munca silnica e interzisa de constitutie :p Ideea topicului e pentru colegii care nu pot/nu vor sa refuze garzile neplatite (in special alea de an mic). Imi pare chiar o idee buna de a elimina garzile neplatite, pentru ca existenta unui contract de voluntariat arata clar ca spitalul n-are oameni si pune rezidentii sa faca garzi in mod voluntar. De chestia asta s-ar putea folosi o organizatie a medicilor, ar avea date concrete, scrise, despre rezidentii care nu sunt platiti pentru garzi. Foile alea care se fac cu garzile a zis si trident ca n-au nici o valoare legala asa ca pot sa si dispara daca ar fi vreo ancheta legata de. Dupa ce s-ar implementa, cei care nu vor sa faca garzi dar nu pot/nu vor sa refuze "sefii" ar putea sa nu semneze contractul de voluntariat si sa spuna ca in absenta lui nu au voie legal sa faca garzi. :p

Sigur ca ideal ar fi ca garzile de orice an sa fie platite, caz in care contractul de voluntariat n-ar avea rost si ar fi daunator, dar realitatea este ca nici garzile de la anul 3 in sus nu sunt mereu (adesea?) platite iar articolul ala bagat in noua lege a rezidentiatului cu plata din anul 1 nu se aplica inca (desi metodologia de rezi e in baza legii aleia) si cred ca se va aplica exact ca asta cu anul 3. Aia cu scandal cu salarii mai mari, garzi platite e o idee buna, dar utopica. Ii invit pe aia care o propun sa o aplice, sunt prima care ii urmeaza :D Ideea mea macar e realista si extrem de usor de aplicat.

trident, legat de beneficiul ala pe care nu-l pricepi, ti-am dat toate detaliile in primul post, google it.

shmer
junior
junior

Postby shmer » Sat Sep 18, 2010 11:09 pm

atentie la orele din pontaj; sunt trecute 7 ore/zi; in caz de program zilnic de 8-13 (14) si fara contravizita, cel putin o garda pe luna este deja platita din oficiu;

cand eram in anul 1 in clinica medicala, stiam ca aveam program 8-13 plus 1 garda pe luna. mai era cate o persoana care nu se prezenta in garda, mare lucru; un pic de gargara la raport, fara ca respectivul (a) sa fie de fatza si noapte buna...
... muncim ca sa avem timp liber ...

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Sep 18, 2010 11:58 pm

b3 wrote:cei care nu vor sa faca garzi dar nu pot/nu vor sa refuze "sefii" ar putea sa nu semneze contractul de voluntariat

really...:D :D bai nene tu te auzi ce zici? hihihihhi
b3 wrote:trident, legat de beneficiul ala pe care nu-l pricepi, ti-am dat toate detaliile in primul post, google it.

urat ce faci, b3, daca tot incepi o chestei zi si care e faza, cu da-i pe goagal, ca suntem pe un forum contrsuctiv, si daca dau eu pe goagal e una,d ar daca explici tu vede si trident si ai9lalti etc etc.

bai, ce ma agit eu: DA, b3, asa este. baga voluntariat din greu, daca ti se apre ok.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Sep 19, 2010 3:15 am

haha, bai nush, eu am facut voluntariate in cred ca vreo 8 ong-uri pana acum. si da, in creierul meu nu se nasc idei dintr-astea de hai sa legitimam scalvageala.
eu zic asa: este o idee care ar trebui extinsa la intregul sistem sanitar. dar ce spun: la intreg aparatul bugetar, bai si de ce, la toti angajatii. ce, alora din priavat nu le trebuie chestii care sa dea bine la cv? e? :peace: :peace: :peace:
deci:
1. hartia aia= zero BARAT
2. daca nu ar fi zero barat si dca vrei hartei, oricum o iei fara munca dintr-asta proasteasca sa aibe guvernantii de unde sa fure. strangi niste sticle ca tot blogarul ecologist si gata o iei si esti in avantaj fata de aia care fac prosteli de garzi 5/luna per mocam. si aaaa.... haha, ca la alea cu materiile facultative din fac, ca te ajuta la medie :D am facut o gramda de d-astea facultative, dar daca imi pasa de medie (care oricum era de obicei cam zece) sa zicem alora carora le pasa mai bine invatau mai mult la un ex ca 1-2-3 pct acolo ajuta mai mult decat un zece la o faculttiva unde tot trebuia sa te duci de 2-3 ori deci pierdeai niste ore admitand ca nu te interesa si te duceai pt medie.
3. "ajuta la CV"-haha, aici am ras cu spume.
4. b3, cum, problema matale este daca tot isi bat aia joc de medici atunci medicii sa indure si macar sa plece si ei cu o firimitura de avantaj???
5. daca statul va spune (via media sau dda, mai bine: via act normativ) ca cei care isi doneaza salariul au abvantaj si "da bine la cv" ai da curs?

oricum este o aiureala, daca faci contract cu ongul X ai raspundere (mare raspudnere ce ai) fata de ongul X< NU fata de spital (deci ce malpraxis, ce diverse) Hm, si SPitalul ul care se erijeaza in angajator mascat (ceea ce iarasi nu este ok, nu-i asa? ca fie lumea oruicat de proasta, munca la negru nu se poate masca in toata tara asta cu voluntariat, nu? juam de norma o platim, jumate "Esti voluntar"-hahaha-ziua esti salariat, noaptea faci pe angajatul haahhaaha, o aiureala mai mare nu ama uzit in toata viata mea)-deci oricum este o idee proasta, in sensul ca nu se aplica si este cam ilicita. din fericire, la naiba :D

deci holiday: sunt siderat :shock: pe cand donarea salariilor?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Sep 19, 2010 3:24 am

ah ce ma oftic, am scapat needitata tocmai partea cea mai frumoasa:

?"juam de norma o platim, jumate "Esti voluntar"-hahaha-ziua esti salariat, noaptea faci pe voluntarul" -hahaha.

bun, oricum vad ca daca zici "voluntar" lumea vrea, de ce sa ma pun eu contra? sa se refaca si soimii patriei si pionierii, daca este.
parerea mea este ca daca va arede de voluntariate mergeti nene la onguri si puneti umarul si faceti treaba, ca munca este peste tot. desi in timpul asta ar merge parca mai bine un film sau un alt job, sau ceva. dar nush, poate alea nu dau bine la cv-u :)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Sep 19, 2010 4:11 am

eu cred ca astia care vb de conteaza la cv nu ati facut in viata voastra un cv.
un cv care sa conteze i mean.

restul, mai cititi o data.

sa o luam punctual.
1 zici ca conteaza in caz de egalitate la concurs. la ce concurs. si al catalea criteriu care se ia in calcul e.
2. plecatul din tara. conteaza. alaturi de articolele postate in "orizontori medicale barladene". terminati cu mituriel astea ca orice voluntariat conteaza.
3. imaginea. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ia zi, crezi ca am inteles? sau tre' sa mai citesc o data?

editat de moderator
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

dexter65
senior
senior

Postby dexter65 » Sun Sep 19, 2010 9:17 am

la ce ar ajuta daca s-ar cuantifica nr de rezidenti care fac garzi neplatite per zi? opinia publica stie de lipsa de personal in spitale ca s-a tot vorbit si totusi nu vad cum a sprijinit opinia publica suplimentarea nr de locuri. oricine poate spune ca e din ce in ce mai rau in tara, dar in acelasi timp omul se gandeste ca decat sa fie angajati noi medici si sa suporte si el povara unor noi salarii mai bine sa munceasca medicii aia putin mai mult. oricum la anul se asteapta alte 50mii de disponibilizari si nu cred ca cineva in tara se mai gandeste la inmultirea nr de salariati.

holliday
elite
elite

Postby holliday » Sun Sep 19, 2010 12:55 pm

trident wrote:deci holiday: sunt siderat :shock: pe cand donarea salariilor?

creeaza un nou topic.
cu siguranta o sa'i facaconcurenta astuia cu voluntariatul.
multi o sa sara sa dea din gura.
insa nimic concret.

ps: sugereaza'i lui b3 sa faca o conferinta de presa sa vedem cine se aduna si cine o baga in seama.
sau sa faca o petitie :)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Sep 19, 2010 7:02 pm

am lesinat. dupa cum promisesem la o afirmatie mai veche de-a marmotului, facca iconita emotiva de pe mesagier:
ImageImage
ImageImage
Image

si da, si ce a spus holiday este amuzant. din ce vad eu pe acest topic se pare ca ideea cu voluntariatul are potentialul de a deveni urmatoarea sursa de fericire mondiala, sau cel putin nationala.
se pare ca pe rezidenti nu ii deranjeaza, ba chiar ii bucura ocazia de a executa niste voluntariat (fie de dragul ideii - "mie mi se pare o idee buna voluntariatul, chiar daca suntem intr-o tara cu medici prost platiti." fie pentru o hartie a carei utilitate se pare ca doar b3 o cunoaste "poate ajuta la cv-mi se pare o idee buna")
vine apoi din urma ca si grad de fericeala instantanee trident care rade in hohote tropaind pe tastatura, si inca cativa care se amuza ca toate visele, fie de ce au citit mai sus hahaha, fie de ce au citit si mai sus.
apoi as ne gandim la pacienti: bai ce le venea lor sa flegmeze pe medici, acum iata cum se intorc 180 d grade si ii imbratiseaza pe medicii cei mici care au ales sa lucreze moca -vom asista la marea reconciliere.
vai dar presa: odata ca vor avea un subiect de dezbatut in pauzele dintre momentele de publicitate, apoi ca vor avea si ei ce sa zica de bine.

copii, sunteti gata sa munciti ca prostii pt imagine? -suntem, daca ne da si o hartie, la naiba, sa nu fie degeaba.

bai deci s-a descoperit solutia: daca mergi pe strada si un om mai putin dotat intelectual iti intinde o matura sa speli caldaramul ce faci, refuzi sau te apuci de treaba cu conditia sa nu fie ala naspa si sa iti dea la sfarsit o hartie care sa ateste ca ai facut treaba?

a-hahahaa. bai in primul si in primul rand ca strica insisi ideea de voluntariat. sigur, pt cei care oricum nu au atatia ani de rezi in curicula cat sa prinda garzi platite nu e niciun pericol, ba chiar o idee salvatoare si care da bine la imagine.

eu cred ca in tara asta orice mizerie prinde la prosti, mai ales daca are in continut termenii "voluntariat", "eco", "sinistrati", "as ajutam sa se implineasca un vis".

soricel
elder
elder

Postby soricel » Sun Sep 19, 2010 9:52 pm

mie mi-a folosit un an de voluntariat pe langa un an de rezi. m-au dat salariu ma mare pe chestia asta, ca si cum as fi lucrat deja 2 ani.

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Sep 19, 2010 9:53 pm

trident, de ce-s o treime din posturi ale tale pe topicul asta ? :D Constant ca ai agitatie psihomotorie de cate ori e vorba de vreo idee d-asta mai nastrusnica. :lol: Si pe topicul ala cu sindicatul lui chirculescu tot asa dadeai in clocot :lol:

voluntariatul folosit in loc de contract de munca este ilegal, dar aici nu e vorba de asta, pentru ca in anii mici rezidentii nu pot fi platiti legal pentru garzi (cel putin momentan, pana se aplica ordonanta noua cu rezidentiatul) si de fapt nici nu au, legal, ce sa caute in garzi decat ca observatori (cel putin asa am inteles eu). La fel cum nu pot fi platiti nici studentii care se duc voluntari la smurd. Un alt exemplu este in Germania, unde pana nu-ti ies actele din Romania nu te pot angaja, sa-ti dea bani, dar te pot primi voluntar.

daca nu va incalzeste nici "datul bine la cv" (eu am zis doar "cred ca te ajuta si afara" si uite ca soricel confirma) si nici potentialul avantaj la un examen (ca punctele emc :D) (recunosc ca sunt beneficii in care nici eu nu cred, le-am pus pentru cei care vor sa stie lor ce le iese :D ), mie mi se pare o idee buna pentru colegii care au senzatia ca sunt obligati sa faca garzi in anii mici prin vreo lege. Daca apar contracte de voluntariat poate se prind si ei ca e (sau ar trebui sa fie) o chestie complet voluntara. Ca este acceptata din cauza fricii de ce se intampla daca nu, sau ca sa faci pe plac sefilor, sau ca asa face toata lumea e alta poveste.

nu stiu de ce sunteti asa negativi, orice zice unul sariti ca vai nu e bine, ce prostie, nu se poate. Veniti voi cu alte idei mai breze, va ascult :D

soricel
elder
elder

Postby soricel » Sun Sep 19, 2010 10:10 pm

tomai iti ridicasem mingea la fileu :lol:

holliday
elite
elite

Postby holliday » Sun Sep 19, 2010 10:28 pm

sa nu se mai numeasca spaga/mita/bacsis plata necuvenita a medicilor.
ci donatie voluntara. si sa nu fie mai mica de 100 ron.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Sep 19, 2010 10:31 pm

sunt multe posturi d'ale mele pentru ca am multe de spus fiind un tip foarte destept. :)
b3 wrote:pentru ca in anii mici rezidentii ..... de fapt nici nu au, legal, ce sa caute in garzi decat ca observatori (cel putin asa am inteles eu)

aiurea. este musai sa faci o garza obligatorie pe luna.

b3 wrote:voluntariatul folosit in loc de contract de munca este ilegal, dar aici nu e vorba de asta,

ba despre asta este vorba. asta am spus. tu asta voiai sa se introduca in loc de CM, ziua lucreaza pe cartea de munca noaptea lucreaza voluntar.

nu ai spus nimic despre cui revine responsabilitatea daca ai contract cu, si cel mai iritant dpd vedere al discutiei este ca nu ai facut decat sa lansezi o aiureala (aia cu voluntariatul), nu am gasit nimic la "voluntariat angajare insitutii publice", am gasit comuna voluntari si alte aiureli.
te rog sa revii asupra si sa lamuresti aceste aspecte.

altfel mie nu mi se pare nici macar o idee, ci o chestie total sinistra.

TE ROG SA SPECIFICI CE ANUME SI/SAU DE CE AI EDITAT MESAJUL UNUI UTILIZATOR (a zis de mame, de tatzi, a injurat pe cineva?) si evident editat de moderator cu rosu, asa cum faci de obicei. ca si utilizator te rog sa nu mai abuzezi de functia de moderator.

de asemenea te rog sa nu o iei pe panta cu "ai agitatie psihomotorie" caci asta nu duce la nimic constructiv, putem invoca chestii d-astea medicale care "reies" din posturile diversilor si ne putem face tot felul, gen "isterica", "schizofreniac", "ai un iq mai scazut decat al lui x-dom'le reiese clar din posturi!" putem argumenta etc. nu este frumos ce faci si mai mult m-a deranjat si faptul ca mai deunazi aveai pareri legate de capacitatea mea de memorare. dar da, privesc lucrurile cu amuzament nespus, demn de emoticonul ala de pe messenger - motiv pt care nu se cade sa raportez dar te rog sa ai o atitudine adecvata

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Sep 19, 2010 10:40 pm

b3 wrote:nu stiu de ce sunteti asa negativi, orice zice unul sariti ca vai nu e bine, ce prostie, nu se poate. Veniti voi cu alte idei mai breze, va ascult :D

nu ai dreptate, de ce trebuie sa nascocim ceva pentru fiecare idee care noua ni se pare de doi lei?
o idee mai buna este "sa nu se bage asta cu voluntariatul", deci nu ai dreptate, am venit cu o idee mult mai breaza.

si am argumentat ce am spus desi puteam sa fac ca si tine, "este o idee proasta, cautati pe goagal de ce".

kooksee a spus niste lucrui foarte interesante si intr-o maniera foarte concisa si clara, intrebarile lui nu merita raspuns desi postul merita editat pe shestache? intreb.

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Sep 19, 2010 11:01 pm

Am zis "conform legii" si "legea voluntariatului" inca din primul post, cat de greu era sa faci legatura ? Art 17 din Legea voluntariatului:

Art. 17. - La concursurile organizate pentru ocuparea de posturi, dacă doi sau mai mulţi candidaţi obţin punctaje egale, autorităţile şi instituţiile publice, precum şi cele private pot să acorde punctaj suplimentar persoanelor care prezintă unul sau mai multe certificate nominale de voluntariat prin care se recunoaşte prestarea activităţii de voluntariat, precum şi experienţa dobândite, în condiţiile în care acestea constituie criterii de selecţie.

Unde am zis ca vreau sa se introduca in loc de contract de munca ? Am zis ca vreau sa se introduca in conditiile de acum, in care foarte multi colegi, mai ales de ani mici, sunt pusi sa faca garzi neplatite. Nu ca sunt neplatite e problema principala in ce-am zis eu (desi sigur ca e in realitatea dar pt asta, cum am zis, faceti proteste, scandal, sunt prima care va urmeaza), ci ca li se zice ca trebuie sa le faca. De altfel ele nici nu pot fi platite, pentru ca nu exista cadru legal. Sigur ca tu n-aveai de unde sa stii pe ce am pus eu accentul in fraza, dar mi se pare aiurea si sa te inflamezi asa si sa deturnezi toata discutia sau sa ma acuzi ca instig la ilegalitati :lol: Frumos era sa intrebi in maxim 10 cuvinte, intr-un singur post :lol: , sa vezi ce vreau sa zic, si apoi sa ma corectezi.

Responsabilitatea revine tot medicului specialist care se afla si el in garda, ca doar nu lasam rezidentul voluntar singur :D ONGul stabileste cu spitalul in care se desfasoara voluntariatul de cati voluntari e nevoie, cate ore, ce atributii au, ce face specialistul.

Nu sa nascocesti ceva contra, vino tu cu ceva de novo, pozitiv. Eu am zis sa cauti pe google dupa ce deja dadusem f multe informatii/argumente in primul post.

Lui kooksee i-am raspuns cand ti-am raspuns si tie, ca intrebarile au fost comune.

Despre moderare pe forum feedback.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Sep 19, 2010 11:08 pm

cel mai de bun simt: sa refuze lumea sa lucreze gratuit.

kooksee a aratat si cum sunt facute cv-urile la noi, si a intrebat si al cateea criteriu este, ei bine, se pare ca nici macar nu este criteriu, este ZERO barat cel putin pana aacum asa a fost (te rog sa te uiti pe goagal sa vezi acetele necesare la posturile scoase pt rezid in 2008 alea stii tu, de nu s-au ocupa etc etc-ei, zice un pix de adev de voluntar. ma scuze, sa te intreb: deaar b3, zice acolo ceva de adeveritna de voluntar?)

so, pana una alta eu sunt foarte pregatit sa declar un fake aici, adeverinta de voluntar NU SE IA IN CONSIDERARE, iar informatiile pe caer tu le prezinti ca fiind adevarate sunt doar asa, la un stadiu de oarecare posibilitate.

toate aceste lucruri au fost redate foarte bine ticluit in postul lui kooksee, trebuie doar sa stim sa citim ce spune el acolo.

stii bine ca nu poti sa ai contract cu organizatia mai mult verde dar sa iti comande si sa raspunda de tine paznicul din parc. nu stiu de ce sustii asta. normalc a nu se poate, acolo unde ai contract acolo raspunzi. (nu baga aia cu spitalul plutitor -sp mama, ca mi-e lene()

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Sep 19, 2010 11:16 pm

trident wrote:cel mai de bun simt: sa refuze lumea sa lucreze gratuit.

De acord. Dar cati stii tu care sa refuze sa lucreze gratuit ? Cati nu s-au dus la spital anul trecut in zilele alea de concediu fortat ? Eu zic ca prin ideea mea ii ajutam pe cei mai timizi :) Sau poate s-or jena cei care fac hartia cu garzile.

Nu gasesc criteriile de care zici, dar daca era la vreun punct trecuta experienta, acolo ar fi utila adeverinta de voluntariat. Zice de experienta. Experienta de voluntar (cu acte) = experienta de munca. In domeniul in care ai facut voluntariatul, asta mi se pare logic. Soricel confirma, n-or fi englezii asa prosti si nu o fi aparut legea voluntariatului ca se plictiseau aia prin parlament.

Dar oricum am zis deja ca nici eu nu cred foarte mult in adeverinta de voluntariat si utilitatea ei in Romania, eu n-am zis nimic de "CV", nu stiu de ce continui pe tema asta cand ea este clara din punctul meu de vedere.

Daca te duci sa faci voluntariat in parc, paznicul iti zice ca n-ai voie sa tai copaci, ca e parcul pe care il are el in grija, fara sa conteze ca ONGul iti zice sa tai copacul ala ca e batran si uscat si un pericol pentru public. Dar nu incurca mere cu pere. Pentru studentii care fac volutariat la smurd (la upu SI pe ambulanta) cine e responsabil ? Ma refer la smurd floreasca, unde exista contract de voluntariat de 12 ore/saptamana timp de 1 an, e implicat si ssmb dar nu stiu exact cum, nu de alea 3 sapt de la tg mures.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Sep 19, 2010 11:27 pm

presupun ca daca vrei pt uk iti desenezi o stampila in fotosiop ca doar nu stiu aia ca exista au ba asociatia beunu pentru o medicina curata sau ceva, nu?

si ai dreptate, in plus da bine la presa. numai pt asta si merita. alte idei, alte topice? incepe sa imi placa.

dexter65
senior
senior

Postby dexter65 » Mon Sep 20, 2010 7:38 am

daca ai un avantaj cu hartia asta aici sau afara mi se o idee buna sa existe asa ceva.
dar scopul celor care scriu aici e sa se ia de b3.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Sep 20, 2010 9:45 am

dar daca nu ai nici un avantaj?
nici aici nici afara?

care mai e scopul celor ce scriu aici?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

dexter65
senior
senior

Postby dexter65 » Mon Sep 20, 2010 9:50 am

in primul rand parerea mea dincolo de topicul asta este ca b3 nu se implica in discutii fara sens si de asta mizez pe faptul ca b3 a vazut ceva bun aici. dar soricel a spus ca este un avantaj in afara cu o asemnea dovada.

acum te intreb: de ce insisti?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon Sep 20, 2010 10:37 am

da chiar nu vede nimeni mesaje ot de mai sus?

moderatorii dorm?

ONTOPIC

citisem mai demult (cred ca intr-un ziar) ca asta cu voluntariatul e de fapt pentru orgoliul propriu, nu ca ii ajuti pe aia la care voluntariezi. si daca te mai si lauzi cu asta e clar.

tin s spun ca vorbesc in cunostina de cauza deoarece am la baza un curs de formatori de voluntari ( pe bune, facut la fundatia de tineret bucuresti acum vreo cativa ani). daca vrea careva sa il invat sa vina. nu iau mult.

p.s hector nu ma enerva ca scriu pe ce specialitate esti

moderatorii nu stau 24/7 pe forum.

holliday
elite
elite

Postby holliday » Mon Sep 20, 2010 11:36 am

sa va trimit crucea rosie de aici, sau nu e nevoie?
daca tot faceti voluntariat, macar sa'l faceti high class.

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Sep 20, 2010 4:41 pm

vezi, un alt avantaj: s-ar putea cere ajutor (material) de la ONGuri de afara, daca tot se propaga ideea ca se face voluntariat in mod organizat si legal. :) Nu ca nu s-ar putea cere si acum, dar cu atat mai mult cand ai dovada scrisa ca se solicita si se face voluntariat. Acum e doar un elefant roz in mijlocul UPU.

Return to “Viata in spital”