pneumo

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
raluca84

pneumo

Postby raluca84 » Thu Dec 10, 2009 11:47 am

pentru pneumo ce spital recomandati in bucuresti?

ndsimona
elder
elder

Re: pneumo

Postby ndsimona » Fri Dec 11, 2009 12:13 pm

Toti rezidentii de pneumo sunt pregatiti la Institutul Marius Nasta. Nu exista alta optiune.
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

sanda800
junior
junior

Postby sanda800 » Mon Jan 11, 2010 8:58 pm

:help: Pls daca stie cineva un link de unde pot citi/downloada Gherasim si Miron Bogdan - Tratat de Pneumologie. Am cautat tot week-end-ul acesta pe net cartile, dar ori nu stiu eu sa le caut, ori nu sunt de gasit asa de usor. :help:
Multumesc frumos!

lucid
junior
junior

Postby lucid » Tue Jan 12, 2010 9:42 am

Buna , sanda,
Nu stiu despre tratatul prof.Miron , dar Gherasim trebuie sa il gasesti prafuit prn ceva librarii :)Temele legate de aparatul respirator sunt abordate in volumul 1 .succes
din pacate se pare ca alta bibliografie nu prea avem pentru Pneumologie , nu in limba romana..asa ca trebuie sa cautam pe unde putem

me_user
newbie
newbie

Postby me_user » Tue Jan 12, 2010 1:03 pm

am inteles ca se poate lua pneumo si la Spitalul Militar si ca ar fi mult mai bine. Stie cineva ceva?schimb stagiul acum si as prefera Spital Militar daca ar fi vreo solutie. multumesc

lucid
junior
junior

Postby lucid » Sun Jun 06, 2010 4:38 pm

Ce se mai aude ,tinerilor pneumologi?inafara de faptul ca ne vedem la congres saptamana viitoare :)

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Fri Jun 11, 2010 10:04 pm

Hei, tinerii pneumologi, ce făcurăţi frate la congres? Ce am auzit eu mi se pare, cum să spun, oribil. Vă invit să comentaţi aici.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jun 12, 2010 12:35 am

vlad s. wrote:ce făcurăţi frate la congres? Ce am auzit eu mi se pare, cum să spun, oribil

:shock:

mateig
senior
senior

Postby mateig » Sat Jun 12, 2010 9:47 am

vlad s. wrote:Hei, tinerii pneumologi, ce făcurăţi frate la congres? Ce am auzit eu mi se pare, cum să spun, oribil. Vă invit să comentaţi aici.

Dar ce ai auzit?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jun 12, 2010 1:39 pm

?au pus laxative in bufetul suedez

amalia93
elder
elder

Postby amalia93 » Sat Jun 12, 2010 2:25 pm

si au scuipat bacili koch in el

amalia93
elder
elder

Postby amalia93 » Sat Jun 12, 2010 2:37 pm

pt ca m-a facut vlad curioasa, m-am apucat sa caut pe net. uite ce am gasit in pagina medicala

" Societatea romaneasca de Pneumologie a fost cu un pas inaintea celor europene atunci cand a decis sa declare tema acestei editii a congresului "Plamanul, parte a unui intreg".

"S-a intamplat inainte ca anul 2010 sa fie declarat de catre forurile europene Anul Plamanului”, a precizat prof. Mihaltan.

:lol: :lol: :lol:
ca sa fiti inaintea europenilor, propun urmatoarele teme pt congresele viitoare ale celorlalte specialitati:

INIMA, PARTE A UNUI INTREG

STOMACUL, PARTE A UNUI INTREG

CREIERUL, PARTE A UNUI INTREG

VAGINUL, PARTE A UNUI INTREG

ETC

mateig
senior
senior

Postby mateig » Sat Jun 12, 2010 3:07 pm

amalia93 wrote:
INIMA, PARTE A UNUI INTREG

STOMACUL, PARTE A UNUI INTREG

CREIERUL, PARTE A UNUI INTREG

VAGINUL, PARTE A UNUI INTREG

ETC

Toate tratate de pneumologi, nu?

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sat Jun 12, 2010 4:33 pm

A fost careva la adunarea generală a SRP? Că acolo a fost partea memorabilă, din câte am auzit io. O chestie foarte, foarte tipică pt medicina românească, de fapt, se întâlneşte periodic mai peste tot. Ştie cineva cine e noul preşedinte SRP, cine e fostul preşedinte, amănunte din astea minore?

Io am auzit că, după ce fostul preşedinte a ieşit din nou preşedinte, deşi nu mai avea dreptu la un nou mandat (dar s-a descurcat să obţină încă unul), jumate din sală a plecat în semn de protest. Cică mai erau şi unii care filmau tot. Toată chestia mi s-a părut remarcabil de familiară. :D

În fine, nu prea e treaba mea, dar mi-ar fi plăcut ca pneumologii de pe imed să facă un pic de scandal.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jun 12, 2010 4:46 pm

vlad s. wrote:pneumologii de pe imed
:shock: daca ar avea trafic ar avea si penumologi.

credeam ca era ceva mai calumea.
si ce-au schimbat daca au iesit din sala. si daca s-a filmat o iesire din sala.

daca se bateau intelegeam.

amalia93
elder
elder

Postby amalia93 » Sat Jun 12, 2010 9:09 pm

ce dezamagire...

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jun 12, 2010 11:39 pm

si mie mi s-a parut un fâs.

chiar eram super curios, si eu dadusem gugal sarci.
asta e, teapa.

..poate la anul :D :D

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sun Jun 13, 2010 3:45 pm

Din cauza unor oameni ca voi se duce ţara de râpă etc.
Băi, din afară pare fâs, dar pentru pneumologi eu zic că e important. De asta aştept reacţii. În pneumo, mai există câţiva oameni aparte, în fine. Io mai aştept.

http://www.sanatateatv.ro/stiri-medical ... eumologie/

S-a discutat ulterior despre reglementarea situațiilor excepționale, aspect care nu era prevăzut nici în actualul statut și nici în amendamentele propuse pentru noul statut. Prof. univ. dr. Florin Mihălțan a amintit faptul că nu a existat nici o candidatură la funcția de președinte al Societății Române de Pneumologie depusă în termenul legal, aprobat de Comitetul Director și anunțat cu 6 luni înainte prin intermediul newsletter-ului și site-ului Societății Române de Pneumologie. După o serie de dezbateri între membrii societății, au existat mai multe propuneri, dintre care s-a supus la vot propunerea doamnei dr. Delia Marta, legată de prelungirea mandatului fostului președinte, în condițiile excepționale în care nu se înscrie nimeni în termenul legal sau în caz de deces ori îmbolnăvire a președintelui în funcție. Această propunere a fost votată și adoptată în cadrul ședinței Adunării Generale cu 120 voturi pentru, 72 de abțineri și 8 voturi împotrivă.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

danhia
elite
elite

Postby danhia » Sun Jun 13, 2010 9:02 pm

asa si cam ce crezi tu ca se va intampla?
Red Apple

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Sun Jun 13, 2010 9:14 pm

Păi, din nou, nu prea e treaba mea, deşi am, să zicem, o febleţe pentru pneumologie. Într-o anumită vreme, acolo am găsit nişte oameni improbabili pentru mediu medical românesc, şi mi-ar fi plăcut să-i văd prosperând, nu sufocaţi de bălării ca peste tot în altă parte.
De aşteptat, m-aş fi aşteptat la nişte reacţii dar văd că nu e cazul. Nici nu văd cum s-ar desfăşura reacţia aia, având în vedere că nu există mediu de comunicare. Articolul ăla din Sănătatea e de altfel plin de gogoşi. Există, e drept imedul, şi ar fi fost în sfârşit momentul să-l punem la dispoziţia unei cauze bune. Dar am impresia că pneumologii nici nu au percutat ce s-a întâmplat.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

danhia
elite
elite

Postby danhia » Sun Jun 13, 2010 9:30 pm

cand am fost in ro ma uitam la o emisiune in care promiteau candidatii ca nu vor sa taie pensiile si salariile dupa alegeri.nitel mai ncolo , se taie pensiile, salariile si se fac si concedieri in sistemul bugetar.
acum avem politia concediilor care vine si bate la usa si dc nu te gaseste bolnav sau mort da amenda.
faptul ca s-a ales ilegal un presedinte- acelasi la soc pneumologilor si nimeni n-a cracnit nu mi se pare socant in niciun fel.
sau mai bine zis mi se pare grav dar parca totul este grav oricum.

nu se intampla nimic. e simplu. e predictibil. exista un fel de resemnare si mai ales o lipsa de speranta , o inertie bolnava care m-a frapat in vizita asta. exista un soi de abdicare, o strivire de sub care sleiti oamenii nu mai au putere sa strige , folosindu-si puterile sa supravietuiasca de pe o zi pe alta.
altii , ca mine au dat bir cu fugitii.
si recunosc la fel de invinsa ca nu vad unde as putea sa strig. :(
Red Apple

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Jun 13, 2010 11:06 pm

^ pe imed :) mai exista 2 categorii - cei care fac pipi contra vantului, sperand ca poate reusesc sa schimbe ceva (si reusesc ceva de genul 10% din ce isi propun, si asta dupa multa munca) si cei care au renuntat sa incerce sa schimbe si care s-au apucat sa faca ceea ce vor in paralel cu ceea ce exista si e prost sau nu se poate schimba (un exemplu ar fi SMURD-ul lui Arafat, nu ca as fi fan Arafat)

vlad, din articolul citat (daca e corecta informatia) nu inteleg de ce a iesit jumate din popor din sala. Ce erau sa faca daca nu s-a anuntat nici un candidat ? Amuzant paragraful cu sponsorizari 91% de la pharma. Si se si lauda cu asta.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Mon Jun 14, 2010 4:57 pm

b3 wrote:Amuzant paragraful cu sponsorizari 91% de la pharma. Si se si lauda cu asta.

??? Pai si de unde sa fie? De la producatorii de tutun? Sau vrei sa faca cheta la biserici?
Banii din industria farmaceutica nu au miros, la fel ca toti banii. Impresia generala e ca farma arunca cu bani ca Gutza cu bancnotele xeroxate. Nu, banii aia nu vin din aer iar farma nu e banca.
In loc de atitudini din astea de sfanta neprihanita de farma (dar care ia pixuri de la repi cu amandoua mainile), ar trebui sa se recunoasca si deschis cine si cat primeste si de la cine. Nu e nimic ilegal si nici neetic ca firmele sa sponsorizeze reuniuni ale unor societati.

amalia93
elder
elder

Postby amalia93 » Mon Jun 14, 2010 10:37 pm

asta-i ca la actiunile educative pentru copii sponsorizate de coca cola si mcdonalds. nu mancati copii porcarii si nu beti otravuri, dar uitati-va la pozele lor si jucariile aduse de ei si luati pachetelul cu burger si sticla de coca daruit de sponsorii nostri generosi fiecarui copil participant.
de ce nu ar sponsoriza firmele de masini,de it sau cele de camasi, un congres medical?

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Jun 14, 2010 11:32 pm

Melania, CSR, look into it. De ce doar de la pharma ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Mon Jun 14, 2010 11:53 pm

b3 wrote:Melania, CSR, look into it. De ce doar de la pharma ?

Asta e o intrebare dificila. M-am gandit si la Cozac si Urania, dar cred ca au alte standarde etice.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Jun 15, 2010 5:12 pm

lol :D N-as avea asa multe impotriva pharma daca ar sponsoriza congresele cu mai putin accent pe marketing si mai mult pe parteneriat. Eu as vedea in industria farmaceutica un partner al medicilor si pacientilor (cercetare, descoperirea medicamentelor), dar industria farmaceutica pare sa vada in medici doar niste agenti de "vanzari" si in pacienti doar niste consumatori. In momentul de fata nu vad diferente intre McDonald's, Coca Cola si producatorii de medicamente. Si nu vad rostul marketingului si costurilor imense. Inteleg ca se investeste foarte mult in descoperirea unui medicament, dar de ce se investeste asa mult in reclama ? De ce se fac atatea pliante care ajung in cosul de gunoi la cel mult 2-3 zile dupa vizita rep-ului, in cel mai fericit caz ? Si de ce sunt asa suparati reprezentantii cand le zici ca dai acelasi DCI, dar recomanzi brandul diferentiat in functie de efectele asupra pacientului si de situatia lui financiara ?

Im
elite
elite

Postby Im » Tue Jun 15, 2010 6:42 pm

quote="amalia93"]asta-i ca la actiunile educative pentru copii sponsorizate de coca cola si mcdonalds. nu mancati copii porcarii si nu beti otravuri, dar uitati-va la pozele lor si jucariile aduse de ei si luati pachetelul cu burger si sticla de coca daruit de sponsorii nostri generosi fiecarui copil participant.
de ce nu ar sponsoriza firmele de masini,de it sau cele de camasi, un congres medical?[/quote]
Ia da matale niste idei, unde s-ar gasi niste bani albi si nepatati pentru organizarea de congrese.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Jun 16, 2010 12:19 am

ce misto, isi da amalia cu parerea despre firmele de farma
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

danhia
elite
elite

Postby danhia » Wed Jun 16, 2010 12:56 am

tocmai ce m-am intors de la o prezentare despre GAD. speakeru' a pus slide cu disclaimer.
prezenta o lucrare despre escitalopram si altele , grant de la o pharmaco.
zicea clar ca nu are interese dar ca a primit granturi de la ei, ca lucreaza la ei si altii ca si consultant si ca i-au platit drumul si ce i-au mai platit.
el a vb de medicament a zis ca e cam prostut , dar nici alelalte nu erau mai breze.asa i-au iesit lui rezultatele. a pus si niste metanalize, ale altora casa nu se laude numai pe el.
no, acuma ce e ne -eetic in astA?
Red Apple

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Jun 16, 2010 9:50 am

pai asta e etic, plus ca inteleg ca n-a zis pe fiecare slide de cel putin 2 ori denumirea comerciala a medicamentului. A fost prezentarea rezultatelor unei cercetari, si a zis si de alte medicamente.

N-am fost la prezentari de medicamente/congrese cu medicamente afara, dar in Ro este reclama pe fata. CMR chiar precizeaza in criteriile de acordare EMC ca nu e voie sa fie denumirea comerciala in prezentare, dar aproape nimeni nu respecta asta. Rar vezi cate o prezentare unde sa se foloseasca DCI-ul si atat iar disclaimer nu am vazut niciodata la romani.

amalia93
elder
elder

Postby amalia93 » Wed Jun 16, 2010 10:08 am

kooksee wrote:ce misto, isi da amalia cu parerea despre firmele de farma

:rev:

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Wed Jun 16, 2010 11:05 am

Păi și de ce să nu-și dea cu părerea? E pacientă, nu?
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

maserati
junior
junior

Postby maserati » Wed Jun 16, 2010 11:11 am

vlad s. wrote:Păi și de ce să nu-și dea cu părerea? E pacientă, nu?

nuuu, e repie.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Jun 16, 2010 3:03 pm

vlad s. wrote:Păi și de ce să nu-și dea cu părerea? E pacientă, nu?

adica vrei sa spui ca e bolnava?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Return to “Viata in spital”