Poliţia concediilor

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
amalia93
elder
elder

Re: Poliţia concediilor

Postby amalia93 » Sun May 30, 2010 9:14 pm

:(

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon May 31, 2010 1:29 am

nu plange, ca exista politia nu doar a cocediilor, ci si a lacrimilor. ai acte pe ele?
care sa dovedeasca provenienta?
ai tot? intrarea in vama a lacrimilor, tot,tot?

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Jun 05, 2010 1:46 am

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Mon Jun 07, 2010 11:00 am

Zice ceva:
„S-a constatat ca medicii nici nu au avut declaratii ale persoanelor aflate in concediu, nici adeverinte prin care sa se vada numarul de zile de concediu medical si alte nereguli”, Rodica Hutuleac, presedinte CJAS

Deci aceeaşi chestie. Bun, şi dacă nu avea adeverinţa lu peşte, care e problema? Atât angajatorul cât şi Casa au acces la informaţiile astea (care pe mine, ca doftor, nu mă privesc). Of.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Jun 07, 2010 11:52 pm

Pai asa e legea, buna/rea. Zice ca trebuie sa ai adeverintele, sa pui sa scrie declaratiile. Ar trebui combatuta legea direct, nu doar cand apar amenzi. Dar cred ca au tot protestat si degeaba. Oricum amenzile au fost ilegale ca nu aveau metodologie de control, si chiar daca ar fi avut n-aveau voie sa dea 5000 lei daca era concediu dat inainte de 15 mai (cand a intrat in vigoare noua lege), ca pe vechea lege era maxim 1000 lei. Amenda nu se paote plati 50% in primele 48h decat daca se specifica asta in lege (ceea ce nu se...). Halal controlori, nici ei nu stiu legile.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Jun 10, 2010 11:42 am

Ce imbecili: http://www.cnas.ro/?id=431

Medicii de familie ziceau in comunicatul ala ca nu exista metodologie de control publicata in monitorul oficial si astia raspund ca exista ordin si norme. Probabil au impresia ca daca baga multe nr de legi si date de publicare baga lumea in ceata :)

Si ca sa se mai enerveze vlad putin: http://www.ms.ro/?pag=62&id=8388&pg=1

Toate amenzile au fost date pe adeverinte lipsa si pe completare aiurea. Ce-au patit pacientii care nu erau la domiciliu ? Nu li s-a platit concediul, mare branza, nu le-a mai dat 50-300 lei (in functie de salariu si nr de zile). Plus ca mi se pare o super nesimtire sa zici ca din amenzile astea poti finanta mai bine sistemul sanitar. Mai ales in haosul legislativ generat tot de aia care comanda amenzile (a se vedea aia d ela CNAS care habar n-au ce fac, ii invata mefistii si avocatii lor cum sunt legile) si in birocratia care creste de la o zi la alta si prin care sunt considerati toti infractori, doar pt ca exista cativa care fac smecherii.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Jun 10, 2010 2:10 pm

nu le convine sa dea in judecata sau sa nu plateasca.
inca nu vad de ce sa le plangem de mila med de familie, ca nu dau din banii lor , ci din cei pe care ii incaseaza pe-spre exemplu-pacienti care nu vine niciodata la medic. sa nu mai vorbim de spaga fara care nu te baga in seama. in plus, nu mi se pare ceva exagerat, asa e intotdeauna statul, la fel de (sic!) corect sau incorect cum il stim.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Thu Jun 10, 2010 3:24 pm

Aici l-ai suparat pe kooksee. O sa dea cu mobra peste tine la prima intalnire.

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Jun 11, 2010 9:32 pm

http://www.adevarul.ro/actualitate/even ... 72782.html

Săptămâna aceasta, din 25 de asiguraţi controlaţi, 12 au lipsit de acasă şi au fost notificaţi. Elena Brofu (41de ani) este prima pacientă din Botoşani prinsă de „poliţia concediilor medicale".

Femeia, confecţioneră de profesie, a fost operată chiar în ziua când a apărut noua lege. Medicul de familie i-a dat 21 de zile de concediu medical, după ce a fost operată la fiere. Săptămâna trecută, când era plecată la medicul de familie pentru o adeverinţă, ea a fost vizitată de inspectorii Casei de Sănătate. „Trebuia să pun ştampilă pe acte şi trebuia să mă prezint personal la medic. Am plecat pe la 11.00 şi din urmă a venit poliţia. Nu m-au găsit acasă şi acum vor să mă lase fără banii de concediu", povesteşte femeia.

Până în prezent, nouă hunedoreni au fost amendaţi de inspectorii Casei de Sănătate pentru că nu au fost găsiţi acasă. Patru dintre ei au contestat deja decizia: o femeie bolnavă de cancer tiroidian şi un bărbat care a suferit un accident vascular cerebral ischemic.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că toate persoanele care declară un anumit domiciliu la care pot fi găsite îşi asumă acest lucru şi acestea trebuie să respecte şi intervalul orar în care se află la domiciliul indicat.

„Am văzut că a apărut în presă cazul unei femei din Hunedoara care a plecat să-şi cumpere o pâine având mâna ruptă şi exact când nu era acasă a venit o echipă în control şi a amendat-o. Cred că va trebui să lucrăm după reguli, şi nu după excepţii. Dacă pacientul şi-a asumat orele la care trebuie să fie acasă, atunci este obligat să respecte aceste prevederi", a spus ministrul. (Adrian Sălăgean)

:lol: :lol: bai frate si e jurist de profesie, stie diferenta dintre litera legii si spiritul legii !!!

soricel
elder
elder

Postby soricel » Sat Jun 12, 2010 12:43 am

aaaiai

amalia93
elder
elder

Postby amalia93 » Sat Jun 12, 2010 9:25 pm

da' ce fac aia? sparg usa si cauta prin casa? nu poti sa zici ca erai acasa, dar ti-era prea rau sa raspunzi? asteapta la usa pana apari? nu-mi pot imagina cum se poate sa stie cineva daca esti acasa sau nu, in afara de cazul cand te intalneste afara. poate dormeam si nu am auzit soneria, sau mi-era frica sa deschid ca am auzit ca e unul care ataca oamenii in casa, poate nu aratam bine si nu apucasem sa-mi fac dusul...
esential e insa altceva: concediu medical se da doar pentru cei nedeplasabili? se asteapta cineva sa stai in casa sa mori de foame daca nu are cine sa-ti faca cumparaturile? vine politia sa-ti cumpere paine?
dar daca am o depresie, deci imi trebuie relaxare, sa ma plimb prin parcuri si muzee, ca sa uit de necazuri, si statul acasa imi agraveaza boala? sunt atatea boli produse de oboseala psihica. trebuie sa-ti iei un concediu sa te odihnesti. cum e cu astea? doctorilor ziceti, ca eu nu pricep. daca e ceva grav, ma internez in spital, dar un concediu medical e , de obicei, un ragaz de refacere. e stupid sa ceri omului sa stea in casa. si inca ceva. aia " internati la domiciliu", care trebuie sa faca investigatii, deci merg zilnic la spital, ce fac cu politia asta? daca nici la doctor nu ai voie sa mergi in concediu.
luminati-ma.

soricel
elder
elder

Postby soricel » Sat Jun 12, 2010 10:16 pm

amalia93 wrote:luminati-ma.

vazuse cineva luminita de la capatul tunelului. acu a camuflat-o si nici nu se stie cat face sa o vezi. asa ca nu te putem lumina, n-avem cu ce.

arest la domiciliu? dictatura hartiei roz?

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jun 12, 2010 11:38 pm

nu esti obligat sa deschizi.
ei ar trebui sa dov ca nu erai acasa, ceea ce e cam greu.
oricum e o mare shmenozeala, o caterinca dintr-asta de presa ca sa sperie medicii.
si reuseste.
daca aia dau in jud castiga, dar pana atunci se rezolva instaurarea terorii.

traim mai rau ca pe vremea lui impuscatu.

danhia
elite
elite

Postby danhia » Sun Jun 13, 2010 9:07 pm

is it REAL????????????????
Red Apple

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jun 13, 2010 11:32 pm