cati medici vor putea lucra in privat
- b3
- elite
cati medici vor putea lucra in privat
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- 187.92a
- addicted
Re: cati medici vor putea lucra in privat
o gramada, la 10 milioane salariu sau cat se ofera acum in privat

-
- elite
oricum, macar de dai un ban in privat stii ca nu stai sa astepti, serviciile sunt mai de calitate si te trateaza mai uman.
evident nu generalizez. (nu intra in calcul oricum, clinicile universitare)
pana la urma si cabinetul de medicina de familie e privat.
evident nu generalizez. (nu intra in calcul oricum, clinicile universitare)
pana la urma si cabinetul de medicina de familie e privat.
- 187.92a
- addicted
cum sa explic lui Im: pe ca in previziuni se utilizeaza timpul viitor.
se previz care va fi capacit de absorbtie a pietei.
se previz care va fi capacit de absorbtie a pietei.
- b3
- elite
holliday, ai vorbit ca omul de pe zebra sau comentatorul EvZ si realitatea.net...
in privat dai o caruta de bani, nu un ban, si privatul n-are nici o problema sa-ti recomande o tona de analize si de consulturi doar ca sa-ti ia banii, pe care ii dai cu placere, ca ai senzatia ca e calitatea crescuta si tratamentul uman
)
in privat dai o caruta de bani, nu un ban, si privatul n-are nici o problema sa-ti recomande o tona de analize si de consulturi doar ca sa-ti ia banii, pe care ii dai cu placere, ca ai senzatia ca e calitatea crescuta si tratamentul uman

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- Im
- elite
Piata privata nu va avea de mâine o capacitate de absorbtie diferita de cea de azi.
Deci nu vad de unde vine grija pentru aia care s-ar duce la privat de mâine. Pentru ca nu au unde sa se duca, posturile din privat sunt deja luate. Exista întotdeauna un buzz pe piata muncii în orice domeniu, adica angajari si plecari exista, dar nu vad unde e noutatea si nu vad, oricât m-as uita, sensul titlului topicului. Raspunsul e din start numarul de locuri de azi, toate sau aproape toate fiind ocupate, deci why bother.
Deci nu vad de unde vine grija pentru aia care s-ar duce la privat de mâine. Pentru ca nu au unde sa se duca, posturile din privat sunt deja luate. Exista întotdeauna un buzz pe piata muncii în orice domeniu, adica angajari si plecari exista, dar nu vad unde e noutatea si nu vad, oricât m-as uita, sensul titlului topicului. Raspunsul e din start numarul de locuri de azi, toate sau aproape toate fiind ocupate, deci why bother.
Singura durere suportabilă e durerea altora.
- 187.92a
- addicted
nici eu nu am inteles titlul topicului, e foarte aiurea.
oricum nu se poate previziona nimic.
cat despre medicina privata si faptul ca recomanda analize inutile (sa ia dom'le banii omului...) iar aia de la stat recomanda analize utile: nu comment
oricum nu se poate previziona nimic.
cat despre medicina privata si faptul ca recomanda analize inutile (sa ia dom'le banii omului...) iar aia de la stat recomanda analize utile: nu comment

-
- elite
b3 wrote:holliday, ai vorbit ca omul de pe zebra sau comentatorul EvZ si realitatea.net...
in privat dai o caruta de bani, nu un ban, si privatul n-are nici o problema sa-ti recomande o tona de analize si de consulturi doar ca sa-ti ia banii, pe care ii dai cu placere, ca ai senzatia ca e calitatea crescuta si tratamentul uman)
poate asa e in Bucuresti, eu vorbeam de Cluj, despre cum merg treburile la voi la capitala, chiar nu-s curios acum.
mai iesi si tu din capitala, ridicacapul, si priveste in jur.
nu e numai Bucurestiul etalon.
- 187.92a
- addicted
eu nu cred ca solutia este retrimiterea la coada vacii.
o fi lumea mai cinstita la tara, dar sunt generatii care au muncit si muncesc tocmai pentru a ajunge la oras- asas cum este el perceput-corupt, sigur "ceva nu e cum trrebuie" etc - dar ce te faci ca orasul este cel care hraneste trupul ba chiar si sufletul (orasul ofera mancarica si cultura). scepticismul este o atitudine des intalnita la cei care vin din zone unde sunt 2-3 reguli, din tata-n fiu si alea sunt respectate si constante.
intotdeauna au fost unii mai sceptici, altii de buna credinta, etc. indiferent de oras.
asadar nu cred ca este vorba despre numele orasului unde se intampla medicina privata.

o fi lumea mai cinstita la tara, dar sunt generatii care au muncit si muncesc tocmai pentru a ajunge la oras- asas cum este el perceput-corupt, sigur "ceva nu e cum trrebuie" etc - dar ce te faci ca orasul este cel care hraneste trupul ba chiar si sufletul (orasul ofera mancarica si cultura). scepticismul este o atitudine des intalnita la cei care vin din zone unde sunt 2-3 reguli, din tata-n fiu si alea sunt respectate si constante.
intotdeauna au fost unii mai sceptici, altii de buna credinta, etc. indiferent de oras.
asadar nu cred ca este vorba despre numele orasului unde se intampla medicina privata.
- 187.92a
- addicted
eu cred ca este de fapt vorba depsre perceptii diferite (de exemplu ardelenii sunt mai creduli)-mai degraba decat despre o stare de fapt diferita.
oricum pna aacum in discutie doar supozitii..
oricum pna aacum in discutie doar supozitii..
- Melania
- addicted
Fusei recent la Cluj si am vaut aceeasi badaranie ca in orice loc din tara.
Plus ca oamenii sunt parca in reluare, pana scoti o informatie de la ei trece anul.
Plus ca oamenii sunt parca in reluare, pana scoti o informatie de la ei trece anul.
-
- elder
Eu cred ca in spitalele de stat se prescriu foarte multe analize fara rost. Bineinteles, exceptand spitalele universitare unde se prescriu cele mai multe analize fara rost.
Asa am eu impresia din ce am vazut.
Asa am eu impresia din ce am vazut.
- 187.92a
- addicted
Exceptand Cluj, desigur
- alina_ok
- elder
b3 wrote:holliday, ai vorbit ca omul de pe zebra sau comentatorul EvZ si realitatea.net...
in privat dai o caruta de bani, nu un ban, si privatul n-are nici o problema sa-ti recomande o tona de analize si de consulturi doar ca sa-ti ia banii, pe care ii dai cu placere, ca ai senzatia ca e calitatea crescuta si tratamentul uman)
mda.... mai au si altii impresia ca daca merg "la particular" sunt tratati regeste. au si tupeul sa vina la medicul de familie sa ceara trimiteri pentru acele spitale particulare ca sa nu plateasca. oamenii din tara noastra mai au nevoie de 100 de ani pentru a ajunge sa inteleaga si sa accepte unele chestii.
khabi kushi khabie gham...
- soricel
- elder
alina_ok wrote:au si tupeul sa vina la medicul de familie sa ceara trimiteri pentru acele spitale particulare ca sa nu plateasca. oamenii din tara noastra mai au nevoie de 100 de ani pentru a ajunge sa inteleaga si sa accepte unele chestii.
nu vad unde e problema. daca privatul are contract cu CAS-ul, si daca prin acest contract CAS acopera o parte din costuri, nu vad de ca asiguratul n-ar beneficia de asta. oricum, in aceste cazuri, plateste o parte CAS-ul, o parte asiguratul. sau nu?
-
- elite
alina_ok wrote:[mai au si altii impresia ca daca merg "la particular" sunt tratati regeste. au si tupeul sa vina la medicul de familie sa ceara trimiteri pentru acele spitale particulare ca sa nu plateasca.

in fine, eu prefer sa merg la clinica particulara a 'profului' decat sa merg la 'prof' in spital.
voi faceti cum stiti, ati fost invatati/obisnuiti.
- Calico
- addicted
alina_ok wrote:mda.... mai au si altii impresia ca daca merg "la particular" sunt tratati regeste. au si tupeul sa vina la medicul de familie sa ceara trimiteri pentru acele spitale particulare ca sa nu plateasca. oamenii din tara noastra mai au nevoie de 100 de ani pentru a ajunge sa inteleaga si sa accepte unele chestii.
Cred ca si medicii din tara asta mai au nevoie de 100 de ani ca sa inteleaga si sa accepte unele chestii.
Cum ar fi de exemplu ca pentru pacient conteaza foarte mult cum se poarta doctorul cu tine, poate mai mult decat actul medical. Chiar daca tu la stat ai impresia ca te porti ok, de multe ori nu e chiar asa si o vorba mai ironica sau o privire mai urata conteaza mult.
In plus, simplul fapt ca exista spaga e foarte stresant, chiar daca nu i-o ceri. Oare trebuie sa-i dau? Cat sa-i dau? O fi prea mult, o fi prea putin? Cand sa-i dau, la inceput sau la sfarsit? Cum s-o fac, sa asteptam sa fim singuri?
Si eu cand eram pacient in Romania preferam sa ma duc la particular, deci pot sa inteleg cum gandeste un pacient si de ce gandeste asa. Si noi in Romania nu ne purtam cum ar trebui cu pacientii (in majoritatea locurilor, pentru ca am lucrat si in sectii unde se purtau foarte frumos). Si asta pentru ca asa suntem invatati, asa vedem la cei mai mari si ni se pare normal. Si apoi numim pacientii "ignoranti" pentru ca ezita sa se duca la medic sau "tupeisti" pentru ca vor sa mearga in spitale particulare.
-
- elite
deci imi dai dreptate
dai un ban cinstit, clinica particulara, nu te murdaresti cu mita in spital. si consecintele ei.
cum Dumnezeu vrei sa te uiti mai la pacient cand stii ca din vina lui iti scade tie salariul cu 25%?

dai un ban cinstit, clinica particulara, nu te murdaresti cu mita in spital. si consecintele ei.
MumaPadurii wrote:Cred ca si medicii din tara asta mai au nevoie de 100 de ani ca sa inteleaga si sa accepte unele chestii.
Cum ar fi de exemplu ca pentru pacient conteaza foarte mult cum se poarta doctorul cu tine, poate mai mult decat actul medical. Chiar daca tu la stat ai impresia ca te porti ok, de multe ori nu e chiar asa si o vorba mai ironica sau o privire mai urata conteaza mult.
cum Dumnezeu vrei sa te uiti mai la pacient cand stii ca din vina lui iti scade tie salariul cu 25%?
- 187.92a
- addicted
holliday wrote:

- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
- Calico
- addicted
cred ca glumea
- 187.92a
- addicted
- soricel
- elder
nu glumea, filosofa
- 187.92a
- addicted
ar fi fost o gluma prea fina pt H 

-
- elite
soricel wrote:nu glumea, filosofa

esti singurul care a inteles.
- 187.92a
- addicted
cred ca soricelul glumea
- danhia
- elite
eu pricep ca dc esti in privat te porti mai frumos pentru ca esti platit bine.( desi uneori ma indoiesc)
Ce nu inteleg eu este de ce nu esti motivat la stat sa te porti frumos ca doar de acolo vine spaga pe care se presupune ca ti-o doresti nu de alta dar cere stomacul.
Si nu in ultimul rand presupunand ca te-ai purtat frumos cu pacientul ( la stat) si ala nu a dat nimica , ce faci te transformi asa dintr-o data si iti pui masca furios -frustrata si-l dai pe usa afara?
Ce nu inteleg eu este de ce nu esti motivat la stat sa te porti frumos ca doar de acolo vine spaga pe care se presupune ca ti-o doresti nu de alta dar cere stomacul.
Si nu in ultimul rand presupunand ca te-ai purtat frumos cu pacientul ( la stat) si ala nu a dat nimica , ce faci te transformi asa dintr-o data si iti pui masca furios -frustrata si-l dai pe usa afara?
Red Apple
-
- elite
danhia wrote:eu pricep ca dc esti in privat te porti mai frumos pentru ca esti platit bine.( desi uneori ma indoiesc)
asa-i ca la radiologie nu-i spaga? nici macar in ro?
in fine, desi nu am lucrat in sistemul romanesc, presupun ca spaga o ia seful tau, nu tu tanar rezident ce promite.
si probabil ca s-o fi saturat stomacul lor de cioco Laura si Poiana. sau de garzi neplatite.
- 187.92a
- addicted
se zice ca aia care iau spaga se poata frumos cu pac care le da spaga si in spital, si naspa cu cel care nu le da spaga.
raspunsul este da, cred ca respectivii sunt foarte acri pana vad beneficiile, altfel raman acri pana la sfarsit.
raspunsul este da, cred ca respectivii sunt foarte acri pana vad beneficiile, altfel raman acri pana la sfarsit.
- danhia
- elite
aham. nu gandisem asa. ciudat. deci vine pacientu' - doctoru ' st imbufnat. pacientu ' se vaita doctorul imbufnat. pacientul da banu' doctorul se insenineaza.
face sens. gandirea mea era ca te proti frumos intai si daca da, da si daca nu nu. dar ai dreptate, nu poti sa strici buna dispozitie si zambetele asa pe toata lumea.
face sens. gandirea mea era ca te proti frumos intai si daca da, da si daca nu nu. dar ai dreptate, nu poti sa strici buna dispozitie si zambetele asa pe toata lumea.
Red Apple
- soricel
- elder
trident wrote:soricelul glumea
- Calico
- addicted
Nu cred ca in general doctorii isi propun "hai sa ma port rau cu pacientul, ca sunt la stat". Nu cred ca e vorba de motivatie, nu cred ca multi isi dau seama ca se poarta urat, pur si simplu asa li se pare normal, asa au vazut la sefii lor, la doctorii cu care au lucrat in timpul rezidentiatului, la colegii lor.
Pe de alta parte, privatul si faptul ca pacientul plateste destul de mult ca sa fie acolo, le inspira si lor inconstient respect. E curat, e legal, omul plateste ca sa il consult, nu pot sa-i dau cu flit.
Alternativa cu spaga e urata si murdara si naste resentimente de ambele parti. Nici pacientul nu il respecta la fel pe doctorul caruia i-o da, nici doctorul nu priveste la fel pacientul cu plicul in mana. Intr-un fel pacientul se pune intr-o situatie umilitoare si doctorul simte inconstient asta, raportul e altul ca in privat unde "pacientul e clientul".
Pe de alta parte, privatul si faptul ca pacientul plateste destul de mult ca sa fie acolo, le inspira si lor inconstient respect. E curat, e legal, omul plateste ca sa il consult, nu pot sa-i dau cu flit.
Alternativa cu spaga e urata si murdara si naste resentimente de ambele parti. Nici pacientul nu il respecta la fel pe doctorul caruia i-o da, nici doctorul nu priveste la fel pacientul cu plicul in mana. Intr-un fel pacientul se pune intr-o situatie umilitoare si doctorul simte inconstient asta, raportul e altul ca in privat unde "pacientul e clientul".
-
- elite
soricel wrote:spam wrote:soricelul glumea
daca toata lumea si-ar plati impozitele, Romania nu ar avea atatea datorii.
daca medicii nu ar lua mita...
- 187.92a
- addicted
cica daca si-ar plati impozitele n=-ar avea datorii Romania. naivitate.
in fine: pai cam asa se intampla lucrurile, daca ar fi cum te asteptai tu, danhia, atunci parerea generala ar fi ca medicii se poarta frumos la stat, ar insemna ca majorit timpului se poarta frumos. caci de cand te ridici sa pelci si pana iesi pe usa nu mai vezi ca esti cu spatele.
repet, si in austria si in ungaria se ia spaga. adica sa reformulez: am inteles ca medicii s-au cam obisn cu romanii si ca e mare BUCURIE cand urmeaza sa soseasca/vin pacienti din Ro.
funny
in fine: pai cam asa se intampla lucrurile, daca ar fi cum te asteptai tu, danhia, atunci parerea generala ar fi ca medicii se poarta frumos la stat, ar insemna ca majorit timpului se poarta frumos. caci de cand te ridici sa pelci si pana iesi pe usa nu mai vezi ca esti cu spatele.
repet, si in austria si in ungaria se ia spaga. adica sa reformulez: am inteles ca medicii s-au cam obisn cu romanii si ca e mare BUCURIE cand urmeaza sa soseasca/vin pacienti din Ro.
funny

- soricel
- elder
holliday wrote:soricel wrote:spam wrote:soricelul glumea
daca toata lumea si-ar plati impozitele, Romania nu ar avea atatea datorii.
daca medicii nu ar lua mita...
soriceii n-ar glumi
- Calico
- addicted
Amintirile ar fi vii
Am stii iar ce gandeam cand eram copii
Probabil poza ta din rama ti-ar sopti :
'Stii, nu esti ce-mi doream sa fii.'
- 187.92a
- addicted
funny soricul.
faptul ca Ro are datorii nu este cauzat de lipsa paltii impoz, H. nu iti explic de ce, dar sa stii sa nu te faci de ras cand vvbesti cu altii.
dupa ce m-am chinuit sa-i explic cat mai coerent si mai cursiv la doi medici belgieni care e traba cu economia mondiala si ca la noi intara in sus si-n jos m-au intrebat cum de stiu atat de bine engleza din mom ce locuiesc departe de UK. adica de ce stiu mai bine ca ei, ei fiind mai apropiati geografic. macar beau cinsit si era firi placute.
m-am enervat, o sa ma duic si eu un an la o tara d'asta vestica sa ma amuz sa vad si eu ce fac aia. da, ca fac chestii avansate? da, fara dubiu!
ca faci putina munca? da. sunt convins ca este o felie mica pt fiecare.
ca sunt toti verze (nu ca la noi, oameni cultivai- eu merg saptamanal la teatru sau opera, citesc carti importante, discut cu mari oameni de cultur ale caror nume nu vi le spun, in fine, aia sunt seci.)
ca ei vreti sa fiti? ca storsii aia din afara?
ca au "amai multe lcururi"? "mai multe jucarii?
adr voi, valoarea aslta umana, nascuta sa conduca AICI, de ce sa va parasivi cuibul?
faptul ca Ro are datorii nu este cauzat de lipsa paltii impoz, H. nu iti explic de ce, dar sa stii sa nu te faci de ras cand vvbesti cu altii.
dupa ce m-am chinuit sa-i explic cat mai coerent si mai cursiv la doi medici belgieni care e traba cu economia mondiala si ca la noi intara in sus si-n jos m-au intrebat cum de stiu atat de bine engleza din mom ce locuiesc departe de UK. adica de ce stiu mai bine ca ei, ei fiind mai apropiati geografic. macar beau cinsit si era firi placute.
m-am enervat, o sa ma duic si eu un an la o tara d'asta vestica sa ma amuz sa vad si eu ce fac aia. da, ca fac chestii avansate? da, fara dubiu!
ca faci putina munca? da. sunt convins ca este o felie mica pt fiecare.
ca sunt toti verze (nu ca la noi, oameni cultivai- eu merg saptamanal la teatru sau opera, citesc carti importante, discut cu mari oameni de cultur ale caror nume nu vi le spun, in fine, aia sunt seci.)
ca ei vreti sa fiti? ca storsii aia din afara?
ca au "amai multe lcururi"? "mai multe jucarii?
adr voi, valoarea aslta umana, nascuta sa conduca AICI, de ce sa va parasivi cuibul?
-
- elite
MumaPadurii wrote:Amintirile ar fi vii
"Is this, Is this the life
I wanna live, i wanna carry on.
Is this, Is this the life
I wanna live, i wanna carry on.
Do you wanna carry on.
I wanna, wanna get down."
- danhia
- elite
pai poate unii n-au cuib.
Si atunci masura fericirii si-o face fiecare dupa ureche si dupa posibilitati.
Sau continua asa nefericiti.
Ca esti tu destept n-avem nicio indoiala.
Ca tu crezi ca Romania te-a facut destept- o fi posibil
Dar nu crez ca alt catalizator nu ezista.deci sa le dam o sansa si la straineji.
Si atunci masura fericirii si-o face fiecare dupa ureche si dupa posibilitati.
Sau continua asa nefericiti.
Ca esti tu destept n-avem nicio indoiala.
Ca tu crezi ca Romania te-a facut destept- o fi posibil
Dar nu crez ca alt catalizator nu ezista.deci sa le dam o sansa si la straineji.
Red Apple