salarii si pensii... de bugetari!
-
- senior
salarii si pensii... de bugetari!
doar atat: nu indraznesc sa fac calcule... si ma mai intreb: cate dintre sporuri vor mai da?
- Riley
- elder
Re: salarii si pesii... de bugetari!
sporuri ????
vise....
(

As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
- 187.92a
- addicted
spor la vise!
nu se vor scoate sporurile, ci se vor primi 75% din bani. daca cu spor ai 10 mil, vei primi 7.5.
nu se vor scoate sporurile, ci se vor primi 75% din bani. daca cu spor ai 10 mil, vei primi 7.5.
-
- junior
Uraaa!...uraaa!...uraaaaa!! Stiti cumva ce s-a mai intamplat cu ala de traia fara apa si mancare, ca am o vorba cu el?
"Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce-ti place,ci sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci"
-
- junior
buna intrebare
pacat ca eu am si un bebe in burtica si nu pot fi solidara cu tine.dar cine stie poate ne da el o idee 

- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Re: salarii si pensii... de bugetari!
Nu par prea furioşi, rezidenţii, cei care au mai rămas. Pensionarii s-au bătut azi pe baricade, profesorii şi ei, medicii, ioc. Să fie oare din cauză că noi am fost mereu nişte "supravieţuitori"?
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- Calico
- addicted
Cand au protestat medicii pentru ceva (in afara de medicii de familie)?
Pana si mamicile ameninta cu proteste cu scutece murdare.
Pana si mamicile ameninta cu proteste cu scutece murdare.

-
- senior
am inteles ca la iasi (nu stiu daca e valabil pt mai multe spitale sau doar pt socola- spital psihiatrie) vor sa faca greve (am inteles ca pt o zi) stil suedez: cica cei din tara minunata au inchis spitalele pt 1 zi, ar fi murit cateva mii de persoane si de a doua zi sanatatea era prioritate nationala.tocmai am vazut la tv ca in spania se micsoreaza salariile cu 5%. parca tot e mai "omineste" (asta ca sa nu mai calculam din ce valoare au salariile la ei).
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! am uitat ceva: se micsoreaza/ taie subventiile pt intretinere....stiati ca se dubleaza cazarea la camin? eu si sotul meu (amandoi medici rezidenti) locuim in camin (bucuresti) si vom plati 8 milioane lunar (asta e ceea ce se stie, dar s-ar putea sa fie mai mare de dublu marirea).
si inca ceva: cei care au inceput facult raman cu taxele astea (desi si astea subventionate); cei care incep de la anul cu boboceala vor avea 100 mil taxa anuala la carol davila. (pt ultima "noutate" sursele sunt sigure, decizia nu este final, dar asta e cea mai probabila cifra).
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! am uitat ceva: se micsoreaza/ taie subventiile pt intretinere....stiati ca se dubleaza cazarea la camin? eu si sotul meu (amandoi medici rezidenti) locuim in camin (bucuresti) si vom plati 8 milioane lunar (asta e ceea ce se stie, dar s-ar putea sa fie mai mare de dublu marirea).
si inca ceva: cei care au inceput facult raman cu taxele astea (desi si astea subventionate); cei care incep de la anul cu boboceala vor avea 100 mil taxa anuala la carol davila. (pt ultima "noutate" sursele sunt sigure, decizia nu este final, dar asta e cea mai probabila cifra).
-
- junior
Stie cineva exact ce se va intampla cu salariile noastre de la 1 iunie? 

- Riley
- elder
se fac mai mici cu 25%
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- Karina1
- junior
chiromf wrote:si inca ceva: cei care au inceput facult raman cu taxele astea (desi si astea subventionate); cei care incep de la anul cu boboceala vor avea 100 mil taxa anuala la carol davila. (pt ultima "noutate" sursele sunt sigure, decizia nu este final, dar asta e cea mai probabila cifra).
tre sa fii f tampit ca sa faci medicina cu taxa
- Calico
- addicted
eu incep sa cred ca trebuie sa fii foarte tampit ca sa mai faci medicina, punct
-
- senior
tre sa fii f tampit ca sa faci medicina cu taxa
reamintesc ca in anul de gratie 2010 poti sa faci primul an la fara taxa (ca asa ai intrat la facult la admitere), dupa care te bati pe locurile fara taxa (care, intre noi fie spus, sunt minoritare celor cu taxa....asta la majoritatea facult da stat). sunt ffff putini cei care incep facult la cu taxa gandind ca raman la taxa. si, din cate cunosc (credeti-ma, stiu 2 unf-uri din proprie experienta; si inca din alea de "prestigiu", cu vechime, adicatelea primele 2 aparute in minunata tara), nu prea sunt la fara taxa cei fff buni, seriosi si muncitori, la fel cum nu sunt la taxa cei fara interes fata de scoala. cam atat!
- Chingachgook
- addicted
ai tu niste criterii prin care iti dai seama ca aia fff buni sunt la cu taxa?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- b3
- elite
MumaPadurii wrote:eu incep sa cred ca trebuie sa fii foarte tampit ca sa mai faci medicina, punct
As zice "sa mai faci medicina si sa o profesezi in Romania." Altfel e o alegere foarte buna, facultatea in Romania pe "gratis" (pun ghilimele pt ca nu e chiar gratis, la cate carti trebuie sa-ti cumperi, xeroxezi, halate, trusa de disectie pt anatomie etc., dar oricum nu se compara cu cat costa in alte tari sau ce concurenta este in alte tari), apoi rezidentiat in alte tari care apreciaza medicii si eventual intoarcerea in Romania cand va invata cum sa se poarte cu medicii.
vlad s. wrote:Nu par prea furioşi, rezidenţii, cei care au mai rămas. Pensionarii s-au bătut azi pe baricade, profesorii şi ei, medicii, ioc. Să fie oare din cauză că noi am fost mereu nişte "supravieţuitori"?
Eu sunt socata ca nu e toata lumea in strada si ca Basescu inca mai e presedinte si guvernul inca n-a cazut. Joia trecuta cand l-am auzit vorbind am zis ca in maxim o saptamana pica, daca nu suntem complet retardati. Se pare ca suntem retardati. Am auzit ca va pica guvernul in curand, Boc dorind sa-si dea demisia de acum o saptamana, dar a ramas la rugamintea lui Base, ca sa poata sa "pice" strategic, la protestele maselor. Locul cica i-l va lua Tanasescu, ca vezi doamne e economist si e ce-i trebuie Romaniei acum.
Iar medicii trebuiau sa fie in strada toata saptamana asta, cu niste proteste inteligente (imi vin in minte niste simulari de operatii a la Evul Mediu, cu aparatura medicala, pomade si ierburi, luate din muzeele de medicina, facute in Piata Victoriei, Piata Revolutiei, Piata Constitutiei si la Cotroceni), pentru ca s-au terminat banii de tot, s-au terminat medicamentele de tot, s-au terminat consumabilele de tot.... ia vezi www.casmb.ro - buget. Ieri aparea ca luasera bani de la boli rare si sepsis si scria ca s-au redistribuit la spitale. Au scos dupa cateva ore minunea

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- cosmina-gabriela
- elder
chiromf wrote:tre sa fii f tampit ca sa faci medicina cu taxa
reamintesc ca in anul de gratie 2010 poti sa faci primul an la fara taxa (ca asa ai intrat la facult la admitere), dupa care te bati pe locurile fara taxa (care, intre noi fie spus, sunt minoritare celor cu taxa....asta la majoritatea facult da stat). sunt ffff putini cei care incep facult la cu taxa gandind ca raman la taxa. si, din cate cunosc (credeti-ma, stiu 2 unf-uri din proprie experienta; si inca din alea de "prestigiu", cu vechime, adicatelea primele 2 aparute in minunata tara), nu prea sunt la fara taxa cei fff buni, seriosi si muncitori, la fel cum nu sunt la taxa cei fara interes fata de scoala. cam atat!
ma indoiesc dl omf-ist...pt stoma,ma indoiesc de vreo 4 ani asa ...
-
- senior
ma indoiesc dl omf-ist...pt stoma,ma indoiesc de vreo 4 ani asa ...
trec peste ironia de mai sus.... pur si simplu nu merita!!!!!!!!!!! iar daca sustii ca la stoma (ca la orice facult, de altfel) toate sunt corecte si in ordine, atunci cred ca nu ai nici un contact direct cu solul romaniei....ca eu acolo traiesc (inca)!
ai tu niste criterii prin care iti dai seama ca aia fff buni sunt la cu taxa?
in primul rand, ideea este TOCMAI ca NU toti cei de la taxa sunt dezinteresati, asa cum NU toti cei de la fara taxa sunt cei mai interesati de studii! iar criteriile sunt simple: colegi de facultate ne vedem intre noi si ne stim care dintre noi detine informatie si capacitate de utilizare in practica. acest lucru maret il pot face si cdrele didactice (de la vladinca pana la opinca) dupa un stagiu petrecut alaturi de noi! simplu!!!
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Bine, bine, dar în stradă când ieşim??
Deşi a zis Băsescu că dacă ieşim mama dracului ne ia. Ieşim totuşi? Ce poa să ne facă? Să ne taie din salariu?
Deşi a zis Băsescu că dacă ieşim mama dracului ne ia. Ieşim totuşi? Ce poa să ne facă? Să ne taie din salariu?

SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
-
- elite
asa m-am lansat pe imed (de parca as zice covorul rosu)
http://www.realitatea.net/petitie-onlin ... neaza.html
http://www.realitatea.net/petitie-onlin ... neaza.html
- Chingachgook
- addicted
chiromf wrote:
in primul rand, ideea este TOCMAI ca NU toti cei de la taxa sunt dezinteresati, asa cum NU toti cei de la fara taxa sunt cei mai interesati de studii! iar criteriile sunt simple: colegi de facultate ne vedem intre noi si ne stim care dintre noi detine informatie si capacitate de utilizare in practica. acest lucru maret il pot face si cdrele didactice (de la vladinca pana la opinca) dupa un stagiu petrecut alaturi de noi! simplu!!!
spui niste aiureli cu ifose
cum ar putea fi departajati dupa parerea ta daca nu in functie de medie?
dupa "capacitatea de utilizare in practica" decisa de tine?
in toata lumea asta universitara notele si calificativele fac diferenta
si terminati cu tampeniile ca 6 ani niste oameni inteligenti si care invata nu prind top 400 din cauza leprelor cu pile
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- b3
- elite
^ diferenta este ca in toata lumea asta notele si calificativele nu se pun doar pe examene teoretice (sinteza sau grila), ci sunt o medie intre examene teoretice, examene practice (pe bune, nu tot teoretice, cu barem clar de punctaj in fct de ce manevre/whatever stii sa faci), proiecte-studiu individual (nu referate copiate de pe wikipedia.ro sau sfatulmedicului) si chiar si prezenta la curs/seminar cateodata. In toata media asta, partea teoretica este jumatate sau mai putin, nicidecum 100% cum e la noi, la Medicina. Ca pana si la ASE si Poli au mai inteles cum trebuie sa se dea notele. In fine, discutam discutii...
CNAS recunoaste ca nu mai sunt bani http://www.gandul.info/news/sanatatea-m ... as-6120845
Sunt curioasa si mi-e lene sa caut in ce domeniu o fi Dorin Ionescu conferentiar, tipul fiind cam incompetent el asa, ca sa nu zic chiar limitat dpdv de iq. Tupeul este insa maxim. Poate fi vazut in toata splendoarea lui intr-o emisiune cu Astarastoae de la CMR si Irimie de la MS http://www.amfms.ro/din_presa/6001.html
CNAS recunoaste ca nu mai sunt bani http://www.gandul.info/news/sanatatea-m ... as-6120845
Sunt curioasa si mi-e lene sa caut in ce domeniu o fi Dorin Ionescu conferentiar, tipul fiind cam incompetent el asa, ca sa nu zic chiar limitat dpdv de iq. Tupeul este insa maxim. Poate fi vazut in toata splendoarea lui intr-o emisiune cu Astarastoae de la CMR si Irimie de la MS http://www.amfms.ro/din_presa/6001.html
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- ndsimona
- elder
Dorin Ionescu e conf de med int sau nefrologie, conduce departamentul de nefro de la SUUB
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde
- b3
- elite
si macar ca medic e ceva de capul lui ?
-
- senior
spui niste aiureli cu ifose
si terminati cu tampeniile ca 6 ani niste oameni inteligenti si care invata nu prind top 400 din cauza leprelor cu pile
hai sa-mi mai expun niste tampenii cu ifose: am scris DOAR ca asa reusim sa ne cunoastem noi intre noi valoarea ( pt ca daca ar fi sa ne gandim la un nume de coleg/colega si sa ne intrebam cam ce-i de capul lui/ei, asa ne "valorificam"...si cred ca este o metoda cat se poate de adevarata); nu am sustinut ca asa se face si o ierarhizare in cadrul facultatii, la decanat, etc... acolo clar este nevoie de punctje. sustineam ca se poate afla valoarea unui om prin toata activitatea depusa de acesta in cadrul unui modul. si ca acces la aflarea marelui adevar au inclusiv cadrele didactice. deci....se poate afla care ce si cum....
oricum, un rasp detaliat il poti afla cautand in curtea marilor universitati...ca sa vezi cum este valorificata munca unui student.
pe de alta parte, nu am generalizat la faza cu / fara taxa....am scris:
...adica am sustinut tocmai lipsa de generalizare... deci, poate ca ar trebui sa duci astfel de discutii dupa ce citesti realmente un text, pt a putea face aprecieri cat se poate de pertinente.nu prea sunt la fara taxa cei fff buni, seriosi si muncitori, la fel cum nu sunt la taxa cei fara interes fata de scoala
si, oricum, esti cam pe dinafara cu "topicele"....asa ca.....iar, citeste inainte de a scrie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 187.92a
- addicted
REALITATEA.NET cere solidaritate din partea parlamentarilor. Dacă tot scad pensiile şi salariile a sute de mii de români, să scadă substanţial şi indemnizaţiile şi cheltuielile aleşilor!
asta este o mostra de idiotenie, holiday, linkul pus de matale.
nu idiotenie a ta, caci nu vorbim aici despre asta, ci a alora care au facut desigur!-petitia.
deci asta era pb in ro, ca au indemnizatii? a bun: deci daca Udrea ar avea 10 milioane pe luna ar fi rau, da? si poporul ar fi razbunat, nu?
ar fi un fel de "chit pe chit", nu?
incredibil. ce redusi mintali.
tara MERITA CE I SE INTAMPLA.
si exceptand desigur bolile si ghjiveciul care cade in cap de pe strada, fiecare are parte de ce merita in lumea asta. iar Ro este modelarea perfecta pt asta.
asta este o mostra de idiotenie, holiday, linkul pus de matale.
nu idiotenie a ta, caci nu vorbim aici despre asta, ci a alora care au facut desigur!-petitia.
deci asta era pb in ro, ca au indemnizatii? a bun: deci daca Udrea ar avea 10 milioane pe luna ar fi rau, da? si poporul ar fi razbunat, nu?
ar fi un fel de "chit pe chit", nu?
incredibil. ce redusi mintali.
tara MERITA CE I SE INTAMPLA.
si exceptand desigur bolile si ghjiveciul care cade in cap de pe strada, fiecare are parte de ce merita in lumea asta. iar Ro este modelarea perfecta pt asta.
- Chingachgook
- addicted
chiromf wrote:spui niste aiureli cu ifose
hai sa-mi mai expun niste tampenii cu ifose: am scris DOAR ca asa reusim sa ne cunoastem noi intre noi valoarea ( pt ca daca ar fi sa ne gandim la un nume de coleg/colega si sa ne intrebam cam ce-i de capul lui/ei, asa ne "valorificam"...si cred ca este o metoda cat se poate de adevarata); nu am sustinut ca asa se face si o ierarhizare in cadrul facultatii, la decanat, etc... acolo clar este nevoie de punctje. sustineam ca se poate afla valoarea unui om prin toata activitatea depusa de acesta in cadrul unui modul. si ca acces la aflarea marelui adevar au inclusiv cadrele didactice. deci....se poate afla care ce si cum....
oricum, un rasp detaliat il poti afla cautand in curtea marilor universitati...ca sa vezi cum este valorificata munca unui student.
pe de alta parte, nu am generalizat la faza cu / fara taxa....am scris:...adica am sustinut tocmai lipsa de generalizare... deci, poate ca ar trebui sa duci astfel de discutii dupa ce citesti realmente un text, pt a putea face aprecieri cat se poate de pertinente.nu prea sunt la fara taxa cei fff buni, seriosi si muncitori, la fel cum nu sunt la taxa cei fara interes fata de scoala
si, oricum, esti cam pe dinafara cu "topicele"....asa ca.....iar, citeste inainte de a scrie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
esti complet incoerenta
- b3
- elite
nu e on topic da' ca sa nu mai fac alt topic :p
Medicii germani in greva
Medicii germani, care sustin ca salariile lor sunt prea mici in raport cu munca depusa vor declara greva generala, in spitalele publice din toata tara, titreaza presa germana de luni. Protestul incepe cu o manifestatie la Munchen.
In ciuda crizei financiare si a bugetelor stramtorate ale caselor de asigurari, medicii de la spitalele finantate de administratiile locale vor mai multi bani, cererile lor fiind sustinute de sindicate.
http://www.ziare. com/economie/ criza-economica- mondiala/ marea-britanie- italia-si- germania- au-probleme- cu-salariile- bugetarilor- 1016217
si fara legatura cu asta - sa va amintiti cu cine ati votat la parlamentare in 2008 si presedintie in 2009, da ?
Medicii germani in greva
Medicii germani, care sustin ca salariile lor sunt prea mici in raport cu munca depusa vor declara greva generala, in spitalele publice din toata tara, titreaza presa germana de luni. Protestul incepe cu o manifestatie la Munchen.
In ciuda crizei financiare si a bugetelor stramtorate ale caselor de asigurari, medicii de la spitalele finantate de administratiile locale vor mai multi bani, cererile lor fiind sustinute de sindicate.
http://www.ziare. com/economie/ criza-economica- mondiala/ marea-britanie- italia-si- germania- au-probleme- cu-salariile- bugetarilor- 1016217
si fara legatura cu asta - sa va amintiti cu cine ati votat la parlamentare in 2008 si presedintie in 2009, da ?

- 187.92a
- addicted
vai ce modelare ideologica,
ce sa spun, parca nu toti sunt la fel.
da, bine, ai tai sunt mai competenti si mai patrioti si mai devotati si mai cinstiti.
mda, de-asta nu ne mergea noua bine.
a nu se intelege ca mi se par astia mai buni, toti sunt la fel, etc etc etc
ce sa spun, parca nu toti sunt la fel.
da, bine, ai tai sunt mai competenti si mai patrioti si mai devotati si mai cinstiti.
mda, de-asta nu ne mergea noua bine.
a nu se intelege ca mi se par astia mai buni, toti sunt la fel, etc etc etc
- Calico
- addicted
numai cand imi aduc aminte de Bazac...
- 187.92a
- addicted
nu m, b3 se refera la ai ei, probabil liberalii. aia oameni vajnici. imi aduc aminte cand era ca voteaza cu manta, gandise perfect: daca iesea nush care, facea alianta cu nush care si era domle bine la tarisoara asta
ca sa vezi: vina e a alora care au votat, pt ce au votat. nu ca nimeni nu munceste, ca NU AVEM SI NU AM AVUT IN ULTIMII 10 ANI ECONOMIE, ca toti fura, ca e o tara de Dorel si de frecat menta si pretentii si manele si figuri de pipite si rashini de mari intelectuali blogati.
tara e ok, domle, dar nu e condusa bine.
gata, s-a stabilit care era pb. aia care voteaza ca au avut un mom de ezitare. si apoi inca 4 ani de adormire, ca daca era dupa noui si acum stateam sub Ceasca

ca sa vezi: vina e a alora care au votat, pt ce au votat. nu ca nimeni nu munceste, ca NU AVEM SI NU AM AVUT IN ULTIMII 10 ANI ECONOMIE, ca toti fura, ca e o tara de Dorel si de frecat menta si pretentii si manele si figuri de pipite si rashini de mari intelectuali blogati.
tara e ok, domle, dar nu e condusa bine.
gata, s-a stabilit care era pb. aia care voteaza ca au avut un mom de ezitare. si apoi inca 4 ani de adormire, ca daca era dupa noui si acum stateam sub Ceasca
- Calico
- addicted
e vina diasporei
- 187.92a
- addicted
nici macar. este doar vina ta, nu te mai ascunde in multime.
si auzi, stii ce, m-am cam saturat cat trage tarisoara asta din vina ta.
si auzi, stii ce, m-am cam saturat cat trage tarisoara asta din vina ta.