Se mai primesc primele de stabilitate?

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
b3
elite
elite

Re: Se mai primesc primele de stabilitate?

Postby b3 » Sat Jan 02, 2010 9:21 pm

rellyc wrote:
b3 wrote:Pai redacteaza tu si trimite-o la AMRez, ei doar sa-i puna antet si s-o dea la presa, daca le place.

Cred ca exista membri AMRez si reprezentati ai rezidentilor care citesc acest topic.
Uite o idee:
(...) si refuza argumentarea legala a deciziei luate.

Cred ca aici ar fi utila o anexa cu numere de inregistrare ale catorva cereri scrise adresate spitalului platitor de rezidenti, prin care se solicita argumentarea legala a deciziei luate.

Posibil sa fie membri si reprezentanti AMRez pe forum, dar n-ai idee cat de usor este sa spuna toti "eeeh, dar ce, eu am timp sa citesc forumurile, de ce nu m-ai sunat sau n-ai dat un mail ?" (si poate ajuta chiar mailuri si telefoane insistente).
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Jan 30, 2010 11:23 pm

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

elena6200
junior
junior

Postby elena6200 » Tue Feb 09, 2010 2:37 am

las ca muresul nu a dat nimic in nov/dec....doar 4 zile fara plata :)
Just...me...

jewelieta_iasi
senior
senior

rezidenti anul 1

Postby jewelieta_iasi » Fri Apr 16, 2010 6:29 pm

nu se mai da prima de stabilitate la rezidentii de anul 1?
mie mi s-a spus la spitalulpaltitor-sunt pe post-ca e o lege care prevede ca cei angajati dupa noiembrie 2009 nu mai primesc prima de stabilitate-sau parte din ea in fiecare luna cum iau toti ceilalti...
voi ati primit?

yrys
senior
senior

Re: rezidenti anul 1

Postby yrys » Fri Apr 16, 2010 9:12 pm

jewelieta_iasi wrote:nu se mai da prima de stabilitate la rezidentii de anul 1?
mie mi s-a spus la spitalulpaltitor-sunt pe post-ca e o lege care prevede ca cei angajati dupa noiembrie 2009 nu mai primesc prima de stabilitate-sau parte din ea in fiecare luna cum iau toti ceilalti...
voi ati primit?

salut Anca,....eu sunt la Floreasca...si cand am intrebat prin februarie despre prima mi-au zis ca se va da lunar...habar n-am cat ar trebui sa fiee...

camelia_n
junior
junior

Postby camelia_n » Sat Apr 17, 2010 8:53 am

Am si eu o intrebare intrebatoare: ce se intampla daca nu reusesc sa duc la Floreasca o copie dupa certificatul de membru al CMR pana in mai? Ma tot amana doamnele de acolo, desi mi-au acceptat dosarul si am inceput sa am emotii cand vad cum trece timpul. Mai e cineva in situatia asta?

yrys
senior
senior

Postby yrys » Sat Apr 17, 2010 9:06 am

camelia_n wrote:Am si eu o intrebare intrebatoare: ce se intampla daca nu reusesc sa duc la Floreasca o copie dupa certificatul de membru al CMR pana in mai? Ma tot amana doamnele de acolo, desi mi-au acceptat dosarul si am inceput sa am emotii cand vad cum trece timpul. Mai e cineva in situatia asta?

eu nici macar nu mi-am facut dosarul...pt ca nu am inca diploma de la facultate....

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Apr 17, 2010 3:58 pm

camelia_n wrote:Am si eu o intrebare intrebatoare: ce se intampla daca nu reusesc sa duc la Floreasca o copie dupa certificatul de membru al CMR pana in mai? Ma tot amana doamnele de acolo, desi mi-au acceptat dosarul si am inceput sa am emotii cand vad cum trece timpul. Mai e cineva in situatia asta?

se zice "A pasui", nu "a amana". tu esti cea care amani. o chestie de nuanta.

probabil ca nu se intampla nimic. nu te obliga nimeni pe lumea asta sa te inscrii in CMR, la o adica.
nu am inteles de ce pana in mai?
altfel.... daca iti depui actele acum, nici nu cred ca obtii certificatul intr-o luna, hehe. oricum, intrebarea pare din alt film... ce dosar ti-au acceptat, de ce in mai, ce emotii? in fine. sper ca am inteles eu bine intrebarea, ca prea mi se pare ciudata.

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Sat Apr 17, 2010 4:58 pm

trident wrote:

se zice "A pasui", nu "a amana". tu esti cea care amani. o chestie de nuanta.

Nuanta in situatia de fata este "a amana". O amana CMB-ul cu eliberarea certificatului de membru.

trident wrote: ce dosar ti-au acceptat, de ce in mai, ce emotii? in fine. sper ca am inteles eu bine intrebarea, ca prea mi se pare ciudata.

Se pare ca n-ai inteles asa de bine:P

Numai bine!

camelia_n
junior
junior

Postby camelia_n » Sat Apr 17, 2010 5:44 pm

Asa este. Am vrut sa platesc si taxa de urgenta si mi-au spus sa astept sa organizeze ceremonia de depunere a juramantului. Om trai si om vedea. :)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Apr 17, 2010 5:56 pm

ca sa vezi ce inseamna o exprimare prolixa, daca unesti floreasca si CMR se va subintelege ca doamnele "De acolo" sunt de la CM.B :)
oricum, raspunusul este ca nu i se intampla nimic.

jewelieta_iasi
senior
senior

Postby jewelieta_iasi » Sat Apr 17, 2010 5:59 pm

nu este nimeni de anul 1 saa imi raspunda si mie la intrebare???

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Sat Apr 17, 2010 7:23 pm

voi ati primit?

Prima de stabilitate pentru rezidentii de anul 1 (2010) este inclusa in salariul luat in fiecare luna. Salariul luat in momentul de fata de rezidentii de anul 1 (2010) este mai mare decat salariul rezidentilor care au fost anul 1 in 2009, proportional cu cele 2 prime de stabilitate impartite la 12 luni.

Numai bine!

jewelieta_iasi
senior
senior

Postby jewelieta_iasi » Sat Apr 17, 2010 7:54 pm

enemy...asta stiu si eu...se pare ca toata lumea de anul 1 ia numai la mine la spital fac figuri...

tre sa vad ce fac

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Sun Apr 18, 2010 6:06 pm

Pai ce salariu ai?
Salariu rezident an 1 (cu spor preventie 11% si spor de 15% inclus) = aproximativ 1030 ron (net, adica in mana)

jewelieta_iasi
senior
senior

Postby jewelieta_iasi » Sun Apr 18, 2010 6:54 pm

eu sunt anul 2...mi-am echivalat ca am dat din nou rez pt a ocupa un post pe aceeasi specialitate la mine in oras
salariu anul 2 spor 15% 1080...deci e clar ca nu mi-au dat
la salarii au zis ca cei incadrati dupa noiembrie 2009 nu mai primesc prima de stab...
am sunat si la comp juridic si au zis ca cei care nu au luat anul trecut nu mai iau,,,si totusi eu am luat anul trecut...mi-au zis sa fac o cerere poate rezolvam...
ciudat ca toate spitalel dau numai cei de lamine nu
o sa incerc sa sun si la minster
oare dna chivu se ocupa si de asta?

wunder_kid
newbie
newbie

Postby wunder_kid » Tue Apr 20, 2010 2:08 pm

voi ati primit?

Eu am post la minunatul SJU Piatra Neamt. Am primit 170 ron prima de stabilitate in ianuarie si februarie, iar in martie am avut surpriza sa gasesc pe card nici mai mult nici mai putin de 775 ron.. Salariu. Explicatia a fost ca rezidentii de anul I nu au dreptul la prima de stabilitate.. Desigur, o sa-mi retraga o suma corespunzatoare si din salariul de pe aprilie.
Cei din centrul universitar de care apartin mi-au spus ca nu exista nici un temei legal in baza caruia sa nu ni se mai dea prima de stabilitate.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Apr 20, 2010 4:22 pm

Posibil sa existe temei legal - ordonanta lui Boc care anuleaza al 13lea salariu si primele de stabilitate. Cei care au lucrat anul trecut le mai primesc si anul asta pt ca la ei nu se aplica ordonanta. La cei care au inceput munca anul asta se aplica. Nu-s f sigura insa.

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Wed Apr 21, 2010 12:18 pm

e si normal ca rezi anul 1 nu primesc prima de stabilitate
ea nu se acorda anticipat, ci la sf.anului pe anul trecut
cnd intrii in anul 1, nu ai lucrat anterior
prima care da anul acesta este pentru cei stabili in 2009
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

wunder_kid
newbie
newbie

Postby wunder_kid » Wed Apr 21, 2010 2:55 pm

Am studiat cu atentie legislatia in vigoare si iata ce am descoperit:
HG nr. 578/2008, hotarare privind stabilirea cuantumului primei de stabilitate pentru personalul din sistemul sanitar, precum si a modului de acordare a acesteia :
Art. 4
Beneficiaza integral de prima de stabilitate:

a) personalul care desfasoara activitate in baza unui contract individual de munca pe durata determinata;
b) personalul care desfasoara activitate in baza unui contract individual de munca pe perioada determinata prin cumul cu pensia;
c) persoanele angajate in cursul anului calendaristic pentru care se acorda prima de stabilitate, persoanele care au fost in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani, persoanele care au avut contractul individual de munca suspendat, dar care au revenit in unitate si desfasoara activitate in cursul lunii din anul calendaristic in care se acorda prima de stabilitate;
d) cadrele didactice care desfasoara activitate integrata in baza unui contract individual de munca;
e) persoanele care se afla in concediu de maternitate sau in concediu pentru incapacitate temporara de munca.
Art. 5
Nu beneficiaza de prima de stabilitate:
a) persoanele care au contractul individual de munca suspendat, in conditiile legii, si nu desfasoara activitate in unitate in cursul lunii din anul calendaristic in care se acorda prima de stabilitate;
b) persoanele care au beneficiat de concediu de maternitate si in continuare beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani si care nu desfasoara activitate in unitate in luna din anul calendaristic in care se acorda prima de stabilitate.

Conform art.4, litera c) rezidentii de anul I au dreptul la prima de stabilitate. Parerea mea...

JhB
junior
junior

Postby JhB » Thu Apr 22, 2010 2:25 pm

au dreptul...si eu am primit prima in anul 1, numai ca anul asta este haos (fiecare cu norocul lui). Doar al 13 salariu se da retrospectiv. Fa scandal nu te lasa...ameninta-i ca-ti dai demisia
"Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce-ti place,ci sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci"

blacktulip77
junior
junior

Postby blacktulip77 » Thu Apr 22, 2010 10:13 pm

Eu nu am mai lucrat anul trecut si totusi am primit prima, cel putin asa scrie pe fluturas... E drept ca am ceva vechime ca mai lucrasem in timpul facultatii cu carte de munca, dar intr-un domeniu total strain de medicina, nu stiu daca are vreo importanta.

Aurora boreala
senior
senior

Postby Aurora boreala » Fri Apr 23, 2010 5:19 pm

Si eu am primit anul trecut prima de stabilitate, desi era primul an "in campul muncii", insa odata cu noua grila de salarizare cred ca s-au schimbat putin lucrurile. :mrgreen:
Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun!

http://www.youtube.com/watch?v=a4eav7dF ... re=related

Lizz22
elder
elder

Postby Lizz22 » Sat Apr 24, 2010 8:08 pm

blacktulip77 wrote:Eu nu am mai lucrat anul trecut si totusi am primit prima, cel putin asa scrie pe fluturas... E drept ca am ceva vechime ca mai lucrasem in timpul facultatii cu carte de munca, dar intr-un domeniu total strain de medicina, nu stiu daca are vreo importanta.

daca esti in anul 1,nu poti primi al 13lea,dar prima de stabilitate o primestye toata lumea~!

Return to “Viata in spital”