Germania - rezidențiatul (arhivă)
-
dr_coimu
- senior

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?
gineco se considera ''specialitate de lux'' ?
- vmc
- elite

eu zic ca depinde de om. eu nu as putea face o specialitate luxoasa, nu e structura mea. nu ma vad operand sub un microscop si facand timp de 2 ore micari fine din cateva degede, nu mai mult de 10 cm distanta in campul operator. poate am afectiuni psihiatrice, visul meu era sa fac urgenta cand eram studenta, pierzandu-mi noptile si zilele prin garzi pe la UPU si SMURD.
nu cred ca e valabil cu "fuga de munca". colegii nemti lucreaza mult fara sa se planga, eu mai aveam niste accese de "10 garzi? o sa mor" pana cand mi s-a facut rusine de felul cum ma priveau la asemenea afirmatii. problema nemtilor e pe cale de disparitie, ei nu si-au calculat bine numarul necesar de studenti si multi au emigrat cand a fost momentul: acum e mai greu si de emigrat pentru ca neamtul nu va accepta un loc nowhere in Anglia sau Scandinavia, multi se intorc ca au depresii majore, iar numarul de studenti a crescut semnificativ. asta se simte si la conditiile de acceptare a nemtilor, apar reguli noi, conditii noi. cei care nu sunt UE nu vor avea in veci nici o sansa in Germania pe termen lung (ei trebuie sa repete anul 6, sa dea din nou licenta, primesc doar Berufserlabnis valabil 1 an, intr-un fel nemtii isi asteapta absolventii ca sa-si suplimenteze deficitul). cei din UE sunt mai norocosi, dar sa pui mana pe un contract de lunga durata este totusi o aventura.
locuri vor fi: in psihiatrie (care e o specialitate considerata de granita si nu prea o aleg studentii lor) , recuperare si alte cateva specialitati nu prea iubite (ATI). e o adevarata aventura sa gasesti un loc bun de chirurgie de urgenta/ortopedie (specialitati considerate de lux-in sensul ca iesi in privat foarte usor si este si considerata medicina adevarata).
uite la linkul ce l-am postat mai devreme, am fost socata ca se afirma intr-o emisiune de tv ca medicii pleaca din cauza aparaturii si medicinii adevarate. FALS. medicii pleaca pentru ca sunt flamanzi si degeaba incerci tu, trident, sa faci desconsideratii majore la adresa emigratilor, nu toti putem avea "pile" in sistem si atunci singura sansa e sa pleci (altfel mori de foame).
nu, ginecologie e considerata o specialitate plina de riscuri. sunt foarte multe locuri vacante.
nu cred ca e valabil cu "fuga de munca". colegii nemti lucreaza mult fara sa se planga, eu mai aveam niste accese de "10 garzi? o sa mor" pana cand mi s-a facut rusine de felul cum ma priveau la asemenea afirmatii. problema nemtilor e pe cale de disparitie, ei nu si-au calculat bine numarul necesar de studenti si multi au emigrat cand a fost momentul: acum e mai greu si de emigrat pentru ca neamtul nu va accepta un loc nowhere in Anglia sau Scandinavia, multi se intorc ca au depresii majore, iar numarul de studenti a crescut semnificativ. asta se simte si la conditiile de acceptare a nemtilor, apar reguli noi, conditii noi. cei care nu sunt UE nu vor avea in veci nici o sansa in Germania pe termen lung (ei trebuie sa repete anul 6, sa dea din nou licenta, primesc doar Berufserlabnis valabil 1 an, intr-un fel nemtii isi asteapta absolventii ca sa-si suplimenteze deficitul). cei din UE sunt mai norocosi, dar sa pui mana pe un contract de lunga durata este totusi o aventura.
locuri vor fi: in psihiatrie (care e o specialitate considerata de granita si nu prea o aleg studentii lor) , recuperare si alte cateva specialitati nu prea iubite (ATI). e o adevarata aventura sa gasesti un loc bun de chirurgie de urgenta/ortopedie (specialitati considerate de lux-in sensul ca iesi in privat foarte usor si este si considerata medicina adevarata).
uite la linkul ce l-am postat mai devreme, am fost socata ca se afirma intr-o emisiune de tv ca medicii pleaca din cauza aparaturii si medicinii adevarate. FALS. medicii pleaca pentru ca sunt flamanzi si degeaba incerci tu, trident, sa faci desconsideratii majore la adresa emigratilor, nu toti putem avea "pile" in sistem si atunci singura sansa e sa pleci (altfel mori de foame).
nu, ginecologie e considerata o specialitate plina de riscuri. sunt foarte multe locuri vacante.
nicht wahr?
- cristianlica
- senior

Imi amintesc ca eram inca student si auzeam zvonuri 'din alte lumi' cum ca nu stiu ce cunoscuti de-ai mei prin diverse tari europene ar fi rezidenti pe gineco. Nu puteam intelege cum asta (si cum de nu alegeau Dermato - just kidding
), cat timp la noi lumea ar fi infipt cutite pe la spate altor concurenti doar ca sa ia asa ceva. Apoi am facut diferenta. Cat timp in vest riscul, asigurarea si stressul, inclina balanta spre negativ, in romanica spaga si posibilitatea de a-ti deschide un cabinet particular in scara blocului unde sa-ti trimiti bolnavele de la spital o inclina in mod decisiv spre pozitiv.
Cam asta e diferenta
), cat timp la noi lumea ar fi infipt cutite pe la spate altor concurenti doar ca sa ia asa ceva. Apoi am facut diferenta. Cat timp in vest riscul, asigurarea si stressul, inclina balanta spre negativ, in romanica spaga si posibilitatea de a-ti deschide un cabinet particular in scara blocului unde sa-ti trimiti bolnavele de la spital o inclina in mod decisiv spre pozitiv. Cam asta e diferenta
Decat mult si fara rost, mai bine putin si prost
- coolscript58
- senior

bla bla bla bafta....
ce conversatie e asta trident? leaga si tu 2 fraze mai acatari si da la noi exemple din experienta ta vasta in germania, exemple concrente!!!!
ce conversatie e asta trident? leaga si tu 2 fraze mai acatari si da la noi exemple din experienta ta vasta in germania, exemple concrente!!!!
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea
- 187.92a
- addicted

sper ca nu insinuezi ca o analiza se poate baza doar pe experienta personala.
iar crossectionalul meu este de altfel o analiza pertinenta. daca ai nelamuriri poti da quote si discutam pe text. nu prea tin sa facem asta, oricat mi-ai fi de simpatic, pt ca inteleg speciificul topicului, si nu vreau sa alterez discutiile.
spuneam ca in germ se pleaca cel mai usor si se confectioneaza un rost mult mai facil decat in alte parti. ziceam de bine, sper ca asta poti sa intelegi. adica: daca ultima lepra din facultate da de sfatul meu poate ajunge medic in germania fara mare bataie de cap ba chiar pe banuti multumitor de multi, deci ce spun este constructiv.
iar crossectionalul meu este de altfel o analiza pertinenta. daca ai nelamuriri poti da quote si discutam pe text. nu prea tin sa facem asta, oricat mi-ai fi de simpatic, pt ca inteleg speciificul topicului, si nu vreau sa alterez discutiile.
spuneam ca in germ se pleaca cel mai usor si se confectioneaza un rost mult mai facil decat in alte parti. ziceam de bine, sper ca asta poti sa intelegi. adica: daca ultima lepra din facultate da de sfatul meu poate ajunge medic in germania fara mare bataie de cap ba chiar pe banuti multumitor de multi, deci ce spun este constructiv.
-
camish
- senior

vmc wrote:Nu stiu unde a disparut Camish
Aci-s
De ce sa nu-si doreasca toti la Uni? Ca doar ei au fost peste medie la ei in an, nu?
Eu cred ca brutalitatea unui spital e direct proportionala cu marimea lui. Exemplu: dai o sectie de Terapie intensiva in grija unui medic de 28 de ani. Si asta saptamani intregi. Dupa a catralioana reanimare (singur, ca batranii au treburi mai importante) iti arunca doua zile libere. Nu-ti revii din buimaceala si deja te suna seful nervos ca nu esti in laborator. Si in tot timpul asta trebuie sa pregatesti o prezentare. Aaa...si studentii, dragii de ei.
Nu toti au soarta asta dar tu ca roman da. Si sa nu crezi ca nu te zboara direct daca dai gres (sunt socat pentru ca tocmai i s-a intamplat unei colege).
Nu mai cred ca e greu sa ajungi la Universitate, ci ca e greu sa te mentii. Pana sa fi venit aici, nu cunosteam decat oameni (nemti) care au rezistat maxim doi ani.
Apropo, sunt de acord cu Trident: Germania importa orice minte luminata din renumitele scoli medicale romanesti. Si multi se descurca. Mi se pare normal. Nu pentru ca sunt romani, ci pentru ca meseria e supraevaluata. Iar facultatea ar trebui micsorata la 4 ani.
Apropo 2: In Germania se accepta anual un numar limitat de asistente fara Bacalaureat la Medicina. Inca o treaba normala, mai bine ar lasa mai multe.
- vmc
- elite

Au bacalaureat, am avut eu o studenta in situatia asta, dar nu cu o medie satisfacatoare si atunci e trecuta pe lista de asteptare si primeste un loc mai tarziu daca face renumita scoala de asistente
nicht wahr?
- vmc
- elite

Trident, nu fac o analiza pe text cu tine. Insa cred ca ai repetat la infinit de-a lungul forumului ca tu cunosti niste loseri care sunt acum dr in strainatate, iar in ro nu aceau nici o sansa, iar motivatia lor de a pleca era ca vor sa faca "medicina adevarata". Si eu cunosc multi in situatia asta cu "medicina adevarata" si probabil ca undeva au dreptate. Adica loserul din ro poate face medicina intr-un spital periferic din ro sau din germania. Nu poti compara nivelul de trai dintr-un sat din germania cu unul dintr-un oras din ro. Pur si simplu nu se poate. Si iarasi nu poti compara un spital dintr-un orasel de aici cu un spital din ro. Daca in ro ai 4 pereti vopsiti in alb, aici e total diferit la nivelul dotare. Insa eu repet: oamenii vin aici din foame si nu din dorinta de a face medicina la un anumit nivel, daca voiau medicina la un anumit nivel aplicau la un spital din NY sau se faceau asistentii lui dr. Hause.
Nu o sa inteleg cat traiesc eu ce spuneam mai devreme dw fufa ratata de la tv: adica ea vine intr-un stagiu de pregatire/perfectionare/cercetare. Na ja, nu au astia cap destul sa faca cercetare, trebuie sa vina ea din ro sa le dea vreo 2 lectii. Si iarasi faza cu perfectionare. Cum? Vii aici, vezi cum se face monitirizarea neurologica intraoperativ la o tireodectomie, te duci acasa si ce? Daca tu acolo nu ai aparatul vietii sa o faci, dupa ce naiba ai avut nevoie sa vezi cum infige ala 2 ace in 2 muschi? Nu puteai citi intr-o carte tehnica? Sau nu te puteai lauda la trident ca ai fost sa vezi medicina adevarata? Zic si eu...
In Romania sa gaseasca bani de medicamente, sa faca infrastructura si apoi sa se gandeasca la "medicina adevarata".
Nu o sa inteleg cat traiesc eu ce spuneam mai devreme dw fufa ratata de la tv: adica ea vine intr-un stagiu de pregatire/perfectionare/cercetare. Na ja, nu au astia cap destul sa faca cercetare, trebuie sa vina ea din ro sa le dea vreo 2 lectii. Si iarasi faza cu perfectionare. Cum? Vii aici, vezi cum se face monitirizarea neurologica intraoperativ la o tireodectomie, te duci acasa si ce? Daca tu acolo nu ai aparatul vietii sa o faci, dupa ce naiba ai avut nevoie sa vezi cum infige ala 2 ace in 2 muschi? Nu puteai citi intr-o carte tehnica? Sau nu te puteai lauda la trident ca ai fost sa vezi medicina adevarata? Zic si eu...
In Romania sa gaseasca bani de medicamente, sa faca infrastructura si apoi sa se gandeasca la "medicina adevarata".
nicht wahr?
- cris3
- senior

vmc wrote:In Romania sa gaseasca bani de medicamente, sa faca infrastructura si apoi sa se gandeasca la "medicina adevarata".
Si eu ma intreb de ce am venit incoace, cred ca si de foame, dar si ptr minunata "medicina adevarata"
simplu!- 187.92a
- addicted

da, se pleaca de foame dar amuzant este (hai ca e chiar amuzant) ca si cei care pleaca de foame tot faza aia cu "medicina adevarata" o scot la inaintare.
in rest, de acord. inteligenta replica aia cu "medicina este supraevaluata".
eu sustin the opposite, pleaca foarte (in sensul de "inspaimantator de") multi prosti, ca sa ma exprim asa. ei uite ca eu nu cred ca poti sa fii pe langa orice sistem de notare in viata asta timpd e 25 de ani (generala, liceu, faculta, admitere la fac, rezidentiat) si deoadata frate ajungi in germania si scoti supermedicul superinteligent din tine. si asta nu unu-doi, ci sute de insi frate.
ba ce statea intelgicenta camuflata
in rest, de acord. inteligenta replica aia cu "medicina este supraevaluata".
camish wrote:Apropo, sunt de acord cu Trident: Germania importa orice minte luminata din renumitele scoli medicale romanesti.
eu sustin the opposite, pleaca foarte (in sensul de "inspaimantator de") multi prosti, ca sa ma exprim asa. ei uite ca eu nu cred ca poti sa fii pe langa orice sistem de notare in viata asta timpd e 25 de ani (generala, liceu, faculta, admitere la fac, rezidentiat) si deoadata frate ajungi in germania si scoti supermedicul superinteligent din tine. si asta nu unu-doi, ci sute de insi frate.
- 187.92a
- addicted

asta este aberatia care ma deranjeaza cel mai tare de fapt:
aia care pleaca pur si simplu isi lasa aici simtul valorii corecte, sa nu cumva sa ii incurce!
si bine fac, cel putin pt ei; dar da, este amuzant, te face sa ridici o spranceana cel putin... medicul care lucreaza in afara deodata nu mai este prostul clasei, nu, deodata el este aparatul nemtesc superperformant...
aia care pleaca pur si simplu isi lasa aici simtul valorii corecte, sa nu cumva sa ii incurce!
si bine fac, cel putin pt ei; dar da, este amuzant, te face sa ridici o spranceana cel putin... medicul care lucreaza in afara deodata nu mai este prostul clasei, nu, deodata el este aparatul nemtesc superperformant...
-
swiss
- elite

trident wrote:
da, ai dreptate, dar mai raman suficienti de multi prosti si in tara ca sa faca haz de necaz.
- 187.92a
- addicted

eu ma asteptam de la tine sa fii un bun exemplu pt colegii de forum
, nu sa incerci o gluma.
oricum, poate generalizez.
dar fac asta tocmai ca sa evit sa te dau exemplu
oricum, poate generalizez.
dar fac asta tocmai ca sa evit sa te dau exemplu
- vmc
- elite

Sunt deja 60 de pagini aici, dar nu cred ca ai vazut undeva ceva de genul "mama, ce destept sunt eu, de-aia am venit in Germania!". si sunt aici multi care au specialitati de top in ro (cris cu ginecologie, de exemplu), care au facut un rezidentiat acolo, etc.
Eu cred ca prietenii tai, cei care iti spun ca pleaca pentru ca "sunt destepti si trebuie sa salveze sistemul german medical" sunt izolati si noi nu-i cunoastem. In plus, Germania are adresabilitate in special in Ardeal (contact facil cu limba germana, multi o studiaza in scoala, altii in familie), sunt destul de rare cazurile de cei veniti din Bucuresti sau Iasi (am aflat cu bucurie ca multi au inceput drumul acesta dupa ce au citit topicul). Si, prin definitie, ardelenii sunt foarte modesti si nu o sa vina sa posteze aici aberatii. Mai spun, in paranteza, ca seful nostru de promotie de la Cluj este in Elvetia acum, iar sefa noastra de grupa in Germania (ambii pe specialitati chirurgicale). Ambii au plecat, in mod sigur, sa faca medicina adevarata. Si mai adaug ca o colega de-a noastra de la Cluj, e rezidenta pe dermatologie, a luat rezidentiatul in 2003 cu sistemul de tocire grile, isi face doctoratul la Cluj, iar rezultatele ei din facultate au fost mai mult decat dezastruase, a terminat cu 7 si ceva printre ultimii din grupa-no offence. Sigur ca ea nu va veni in Germania sa faca medicina adevarata...
Eu spun ca sunt nuante si ca nu putem generaliza. Am mai spus-o, topicul acesta s-a nascut dintr-o frustrare pe care mi-a creat-o mie personal o colega, venita sa faca medicina adevarata si care mi-a pus-o clar si taios ca n-am nici o sansa sa ajung in Germania. A zburat in alt spital in perioada de proba, eu am contract pe perioada nedeterminata pe specialitati comparabile.
Eu cred ca prietenii tai, cei care iti spun ca pleaca pentru ca "sunt destepti si trebuie sa salveze sistemul german medical" sunt izolati si noi nu-i cunoastem. In plus, Germania are adresabilitate in special in Ardeal (contact facil cu limba germana, multi o studiaza in scoala, altii in familie), sunt destul de rare cazurile de cei veniti din Bucuresti sau Iasi (am aflat cu bucurie ca multi au inceput drumul acesta dupa ce au citit topicul). Si, prin definitie, ardelenii sunt foarte modesti si nu o sa vina sa posteze aici aberatii. Mai spun, in paranteza, ca seful nostru de promotie de la Cluj este in Elvetia acum, iar sefa noastra de grupa in Germania (ambii pe specialitati chirurgicale). Ambii au plecat, in mod sigur, sa faca medicina adevarata. Si mai adaug ca o colega de-a noastra de la Cluj, e rezidenta pe dermatologie, a luat rezidentiatul in 2003 cu sistemul de tocire grile, isi face doctoratul la Cluj, iar rezultatele ei din facultate au fost mai mult decat dezastruase, a terminat cu 7 si ceva printre ultimii din grupa-no offence. Sigur ca ea nu va veni in Germania sa faca medicina adevarata...
Eu spun ca sunt nuante si ca nu putem generaliza. Am mai spus-o, topicul acesta s-a nascut dintr-o frustrare pe care mi-a creat-o mie personal o colega, venita sa faca medicina adevarata si care mi-a pus-o clar si taios ca n-am nici o sansa sa ajung in Germania. A zburat in alt spital in perioada de proba, eu am contract pe perioada nedeterminata pe specialitati comparabile.
nicht wahr?
- 187.92a
- addicted

eu am spus ca: " in germ se pleaca cel mai usor si se confectioneaza un rost mult mai facil decat in alte parti.[...]. adica: daca ultima lepra din facultate da de sfatul meu poate ajunge medic in germania fara mare bataie de cap ba chiar pe banuti multumitor de multi, deci ce spun este constructiv."
ma bucur ca nu ai cotnrazis asta.
dar nu am spus ca prietenii mei sunt prosti, ci poate cel mult cunosc prosti care...
in fine, nu are rost sa intoarcem maarile mele concluzii pe toate partile, din punctul meu end of story. repet, daca ar fi sa plec sa muncesc in afara, as alege nemtia myslef!!
asta nu inseamna ca nu pleaca incredibil de multi prosti. nu, nu, nu ma refer la cei de aicid e pe forum, in niciun caz (chiar nu, departe de mine gandul). si da, generalizam, ca nu putem avea o discutie cu"stiu eu un blond care nushce".
ma bucur ca nu ai cotnrazis asta.
dar nu am spus ca prietenii mei sunt prosti, ci poate cel mult cunosc prosti care...
in fine, nu are rost sa intoarcem maarile mele concluzii pe toate partile, din punctul meu end of story. repet, daca ar fi sa plec sa muncesc in afara, as alege nemtia myslef!!
asta nu inseamna ca nu pleaca incredibil de multi prosti. nu, nu, nu ma refer la cei de aicid e pe forum, in niciun caz (chiar nu, departe de mine gandul). si da, generalizam, ca nu putem avea o discutie cu"stiu eu un blond care nushce".
-
CodrutaS
- newbie

holliday wrote:trident wrote:
da, ai dreptate, dar mai raman suficienti de multi prosti si in tara ca sa faca haz de necaz.
Nu despre Trident asta era vorba ca era ceva reprezentant al studentilor, sau rezidentilor? E o intrebare retorica fireste, putin ma intereseaza soarta lui ... Sper sa ma inshel si sa fie vorba de altu`. Ma distrez teribil de ce zbatere are. Ii e teama ca pleaca toti si ramane Shaf peste el singur
http://www.romanianvip.com/2010/04/prof ... an-barsan/
-
camish
- senior

Atentie, urmeaza un post lung si plictisitor
Dar ai dreptate, si poti sa-ti aperi punctul de vedere. Cea mai buna priza o are Germania. Cati nu sunt cei ce-si fabrica un bedoi dar nu recunosc asta? Uite, primul exemplu sunt chiar eu. Nu stiam germana cand am venit. Niste studente la germana m-au ajutat la examen.
Dar toti o spun/gandesc acasa la ei. Sau in fata fostilor colegi. Nu te zburli, te rog, tu esti o persoana minunata. Tu ai riscat acu-s cativa ani, la fel ca mine. Nu aveai niciun exemplu pozitiv. Cu mintea mea telepatica pot crede ca ti-au dorit multi sa nu reusesti. Sau ca ti-ai spus in fata cat de increzuta/increzatoare esti ca o sa reusesti. Nu munca e importanta, ci aparenta. Iar acum vin ei toti, ca deh, Maria a reusit.
Nu vreau nici sa-i judec, ma bucur pentru toti colegii ce vin. Dar consider ca trecerea asta de la existenta superficiala tipic romaneasca la seriozitatea si harnicia nemteasca tine de ipocrizie. In cotet ma c.. si eu, cu toate ca eram acolo sa fac curat, dar la astia frate...trebuie curatenie.
Apropo, chestia cu Abitur sau nu-Abitur la asistente.
Exista grupe de admisi la medicina:
1. Abitur cu nota foarte buna, admis direct
2. Abitur bun si interviu la facultate
3. Abitur rau, lista separata, admitere peste cativa ani
4. nou, probabil inca experimental: Asistenti/e care-si fac meseria bine, fac cursuri de perfectionare si vor mai mult. Asta e ultima lista. Dar se intra (fara Abitur) in muulti ani. De aia cele mai multe asistente ce-si doresc medicina fac Abitur pe langa munca.
PS: Dragi colegi, nu ma injurati. Puteti sa considerati ca-s ciudos. Doi se chinuie si o suta profita. Si temele de pe forum arata mult despre noi: Cat ma platesc/ioi Doamne nu primesc bani pe orele suplimentare/ceee, io tre'sa ingrijesc nenorocitul si dupa program/io vreau cercetare, ca am inteles ca la cercetare se cerceteaza, dar io vreau numa' parttime/ioi io vreau oras mare/ioi, da' ce aparatura ieste-n clinica/Da-ne Wolu (NB cred) mai multe carti pe de gratis ca sa nu le citim/AVANTAJELE firma/nefirma, ca noi suntem ciaci norisi care vrem toate avantajele din lume pe un drum pe care nu riscam nimic, ca o riscat VMC destul la viata ei.
trident wrote:nu are rost sa intoarcem maarile mele concluzii pe toate partile, din punctul meu end of story
Dar ai dreptate, si poti sa-ti aperi punctul de vedere. Cea mai buna priza o are Germania. Cati nu sunt cei ce-si fabrica un bedoi dar nu recunosc asta? Uite, primul exemplu sunt chiar eu. Nu stiam germana cand am venit. Niste studente la germana m-au ajutat la examen.
vmc wrote:Sunt deja 60 de pagini aici, dar nu cred ca ai vazut undeva ceva de genul "mama, ce destept sunt eu, de-aia am venit in Germania!"
Dar toti o spun/gandesc acasa la ei. Sau in fata fostilor colegi. Nu te zburli, te rog, tu esti o persoana minunata. Tu ai riscat acu-s cativa ani, la fel ca mine. Nu aveai niciun exemplu pozitiv. Cu mintea mea telepatica pot crede ca ti-au dorit multi sa nu reusesti. Sau ca ti-ai spus in fata cat de increzuta/increzatoare esti ca o sa reusesti. Nu munca e importanta, ci aparenta. Iar acum vin ei toti, ca deh, Maria a reusit.
Nu vreau nici sa-i judec, ma bucur pentru toti colegii ce vin. Dar consider ca trecerea asta de la existenta superficiala tipic romaneasca la seriozitatea si harnicia nemteasca tine de ipocrizie. In cotet ma c.. si eu, cu toate ca eram acolo sa fac curat, dar la astia frate...trebuie curatenie.
Apropo, chestia cu Abitur sau nu-Abitur la asistente.
Exista grupe de admisi la medicina:
1. Abitur cu nota foarte buna, admis direct
2. Abitur bun si interviu la facultate
3. Abitur rau, lista separata, admitere peste cativa ani
4. nou, probabil inca experimental: Asistenti/e care-si fac meseria bine, fac cursuri de perfectionare si vor mai mult. Asta e ultima lista. Dar se intra (fara Abitur) in muulti ani. De aia cele mai multe asistente ce-si doresc medicina fac Abitur pe langa munca.
PS: Dragi colegi, nu ma injurati. Puteti sa considerati ca-s ciudos. Doi se chinuie si o suta profita. Si temele de pe forum arata mult despre noi: Cat ma platesc/ioi Doamne nu primesc bani pe orele suplimentare/ceee, io tre'sa ingrijesc nenorocitul si dupa program/io vreau cercetare, ca am inteles ca la cercetare se cerceteaza, dar io vreau numa' parttime/ioi io vreau oras mare/ioi, da' ce aparatura ieste-n clinica/Da-ne Wolu (NB cred) mai multe carti pe de gratis ca sa nu le citim/AVANTAJELE firma/nefirma, ca noi suntem ciaci norisi care vrem toate avantajele din lume pe un drum pe care nu riscam nimic, ca o riscat VMC destul la viata ei.
-
camish
- senior

Precizare la postul dinainte:
Nu vreau sa generalizez, exista si oameni care nu s-au c...at in cotet. Ei nu sunt vizati, desigur
Nu vreau sa generalizez, exista si oameni care nu s-au c...at in cotet. Ei nu sunt vizati, desigur
- ciresar1988
- elder

Furca, eu sunt de acord cu tine. Ai dreptate. Si cei care stiu in ce hal imi esti de antipatic stiu si cat imi e de greu sa spun asta. Da, domnule, suntem cam tampitei.
Cand am lucrat la firma, erai acel medic superior in fata repului, uitand oarecum ca dimineata tot medic eram si eu.
Cand am plecat in Franta, erai acel patriot valoros care ar fi bagat Romania in deriva daca pleca, spre deosebire de fostii repi care acum incercau sa invete ceva prin alte parti.
Acum sunt in Germania si da, recunosc, sunt tampita. Puteam sa pup si eu dosurile potrivite si sa stau in loc incalzit, acasa, nu sa mai aflu cum arata mama doar cand merge web-cam-ul.
Toti suntem niste tampiti. Dar macar noua ne aduce Amazon-ul cartile la usa, cu transport gratuit, platite cu card nemtesc. Nu putea sa fie totul chiar de cacao, ca ne deprimam.
Cand am lucrat la firma, erai acel medic superior in fata repului, uitand oarecum ca dimineata tot medic eram si eu.
Cand am plecat in Franta, erai acel patriot valoros care ar fi bagat Romania in deriva daca pleca, spre deosebire de fostii repi care acum incercau sa invete ceva prin alte parti.
Acum sunt in Germania si da, recunosc, sunt tampita. Puteam sa pup si eu dosurile potrivite si sa stau in loc incalzit, acasa, nu sa mai aflu cum arata mama doar cand merge web-cam-ul.
Toti suntem niste tampiti. Dar macar noua ne aduce Amazon-ul cartile la usa, cu transport gratuit, platite cu card nemtesc. Nu putea sa fie totul chiar de cacao, ca ne deprimam.
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
- coolscript58
- senior

furca delireaza iar, cred ca i-am dat toti dreptate pana acuma , el tot bate saua sa priceapa iapa, camish sa pus pe spus adevaruri si ciresica cauta frisca cu lumanarea stinsa. ti-a venit telefonu ? ca azi trebuia parcas au maine sa vina la usa. mi-am facut 2-3 poze in pielea foala pe tel tau am uitat sa le sterg ciresico , sa NU TE UITI LA ELE ca orbesti si ei nevoie de oftaolog.
camish mai ca sincer vb iti simteam lipsa de pe forum. ai dreptate, eu am rec de mult , am picat de 3 ori rezi in romania pana sa ma hotarasc sa vin in germania, nuvroiam sa plec defel, dar nici sa fac altceva decat chirurgie ofta. si in romania nu s-a putut. si furca(trident) are dreptate, eu eram ala din an care invata la 4 materii sau 2-3 si la restu trecea cu hoarda un 6 un 7 acolo un 4 si un rr. se accepta tot. si acuma uite unde sunt mama fa-mi o poza, stau in un apartament si vad parcu national din el, daca ma ridic pe varfuri vad si franta. canta privighecioara la fereastra si iarna lupu pe sosea in fata casei. da asa e peste tot la nemti mai putin metropolelle. la 3 km de metropole asa e peste tot oricum
si ciresica uita sa zica ca transportu la colet dhl in germania e la fel de scump ca si spre romania , ca zgarcit zgarcit cum sunt .....SA ITI IEI IPHONE SAU SA O PUI PE MARIA SA ISI UITE TELEFONU AI INTELES? macar sa am si eu ce sa furprumut sau sa imprufurt mai de doamne ajuta. asa ca nu am pus cratime si nici puncte si virgule chinuitiva sa descifrati ca se plangea maria ca nu ii place. nu iti place citeste cum citesc eu la trident bla blablabla punct bla blablabla telefonu blablabla .
camish mai ca sincer vb iti simteam lipsa de pe forum. ai dreptate, eu am rec de mult , am picat de 3 ori rezi in romania pana sa ma hotarasc sa vin in germania, nuvroiam sa plec defel, dar nici sa fac altceva decat chirurgie ofta. si in romania nu s-a putut. si furca(trident) are dreptate, eu eram ala din an care invata la 4 materii sau 2-3 si la restu trecea cu hoarda un 6 un 7 acolo un 4 si un rr. se accepta tot. si acuma uite unde sunt mama fa-mi o poza, stau in un apartament si vad parcu national din el, daca ma ridic pe varfuri vad si franta. canta privighecioara la fereastra si iarna lupu pe sosea in fata casei. da asa e peste tot la nemti mai putin metropolelle. la 3 km de metropole asa e peste tot oricum
si ciresica uita sa zica ca transportu la colet dhl in germania e la fel de scump ca si spre romania , ca zgarcit zgarcit cum sunt .....SA ITI IEI IPHONE SAU SA O PUI PE MARIA SA ISI UITE TELEFONU AI INTELES? macar sa am si eu ce sa furprumut sau sa imprufurt mai de doamne ajuta. asa ca nu am pus cratime si nici puncte si virgule chinuitiva sa descifrati ca se plangea maria ca nu ii place. nu iti place citeste cum citesc eu la trident bla blablabla punct bla blablabla telefonu blablabla .
- 187.92a
- addicted

inca mai exista urme de lucuditate, ok, totul spre bine. nu am inteles de ce ma antipatieaza ciresar, habar n-aveam, dar in fine, nu ma iau eu de sentimentul dansei. doar asa, sa i8ntlelega lumea ca eu as sti ceva dspre sau as fi complice la asta. o fi o chestie d-aia viscerala neexplicitata. sper ca nu o fi calcat pe picior fara sa ma fi prins, chestii dintr-astea.
end of story pt ca nu mai am mai multe de spus pe subiect, si nu o sa apuc sa explic fiecaruia in parte.
end of story pt ca nu mai am mai multe de spus pe subiect, si nu o sa apuc sa explic fiecaruia in parte.
camish wrote:Dar consider ca trecerea asta de la existenta superficiala tipic romaneasca la seriozitatea si harnicia nemteasca tine de ipocrizie. In cotet ma c.. si eu, cu toate ca eram acolo sa fac curat, dar la astia frate...trebuie curatenie.
-
RXAlex
- junior

Salutare oameni buni! Ma bate si pe mine gandul serios sa plec in Germanaia si citesc acest forum destul de des.Vad ca mai toata lumea s-a pus de acord asupra motivelor care-l determina pe medicul roman sa plece prin strainataturi : foamea si tentatia de a face medicina adevarata. Ei,ma mira cumde niciunul dintre voi nu a enumerat inca un motiv : pacientii romani!Ziceti-mi si mie,voi astia care sunteti plecati prin Germania de cate ori pe zi sunteti jignit,bruscat chiar de un pacient?Exista pacienti care se imbrancesc,se injura intre ei atunci cand trebuie sa stea la rand pt o consultatie?Da macar se sta la rand?sau de cate ori nu mi s-a intamplat sa simt ca pacientul se poarta cu mine ca si cum as fi cel mai mare dusman al lui, sa ma trateze cu neincredere,etc,etc.Sau de cate ori nu am fost mintit de pacient.Si iarasi si iarasi si iarasi...Si credeti-ma am incercat sa-mi fac treaba de fiecare data si ma doare f tare sa vad cum eu ma zbat pt pacientul asta si el sa ma priveasca cu neincredere,cu suspiciune chiar,sigur aici e ceva necurat la mijloc samd.Ca sa nu mai zic ca foarte multi au impresia ca fiecare medic e un spagar,incompetent si tot asa.gata.Asa e si prin Germania?Gata,m-am aprins destul de tare dar ma simt bine ca mi-am zis oful. O zi buna!
- matrix
- elder

orice sistem medical tot filtreaza medicii la un moment dat. eu nu cred ca daca esti ultimul fraier/pierde vara/incompetent o sa te tina aia din germania doar sa nu mori tu de foame. macar la examenul de specialist si tot te resping. cu limba poate ai noroc la inceput , dar tot trebuie sa o inveti ; cunostiinte medicale trebuie sa ai ca daca te lasa de garda singur pe sectie o sa-l freci la cap cu telefoane pe ober pana se prinde ca esti praf
nu cred ca poti sa iti faci o cariera medicala daca nu e ceva de capul tau, nu poti avea doar noroc toata viata - macar si pentru ca la aia malpraxisul e pe bune
stiu si eu destui care erau praf in tara si au plecat (multi franta - unii doar cu interviu telefonic in franceza de balta, cativa anglia , spania, germania) - cand au plecat mai aveau putin si iti scuipau in cap ca tu esti fraier, iar cand s-au intors ziceau ceva de ”socul social” si ca aia sunt rai cu strainii.
nu cred ca poti sa iti faci o cariera medicala daca nu e ceva de capul tau, nu poti avea doar noroc toata viata - macar si pentru ca la aia malpraxisul e pe bune
stiu si eu destui care erau praf in tara si au plecat (multi franta - unii doar cu interviu telefonic in franceza de balta, cativa anglia , spania, germania) - cand au plecat mai aveau putin si iti scuipau in cap ca tu esti fraier, iar cand s-au intors ziceau ceva de ”socul social” si ca aia sunt rai cu strainii.
Viata lunga si prospera!
-
swiss
- elite

matrix wrote:stiu si eu destui care erau praf in tara si au plecat (multi franta - unii doar cu interviu telefonic in franceza de balta, ...
- cand au plecat mai aveau putin si iti scuipau in cap ca tu esti fraier, iar cand s-au intors ziceau ceva de ”socul social” si ca aia sunt rai cu strainii.
si ei sunt de fapt patrioti si vor sa faca medicina adevarata, dar vor sa o faca in tara.
mda, banuiesc si eu un exemplu
- vmc
- elite

CodrutaS wrote:Nu despre Trident asta era vorba ca era ceva reprezentant al studentilor, sau rezidentilor? E o intrebare retorica fireste, putin ma intereseaza soarta lui ...
Cu tot respectul va rog sa va opriti aici. Fara atacuri la persoana, mai ales ca vorbiti in necunostinta de cauza. Da, este acel Trident, arogant si nesimtit, care a incercat sa faca ceva pentru rezidenti. Si in mare parte a reusit:
http://amrez.net/index.php?option=com_c ... 4&Itemid=2
Stiti care a fost raspunsul rezidentilor: ma c...pe ea marire de salariu, trebuia cel putin 300% sa-mi obtina. In ce conditii? In conditiile in care nici un rezident nu a sustinut, financiar sau moral, organizatia. Dar asta e tipic romanesc. Eu in locul in Trident eram deja sef de clinica in Germania (strict dupa aceasta punctuala experienta). Dupa umiliri la usile de la minister, dupa zile si nopti de negocieri, raspunsul din partea colegilor a fost: Scheise! Macar de atunci nu ati beneficiat de nici un cent in plus (pe tema: sa moara capra vecinului). Acum pe cine injurati?
camish wrote:4. nou, probabil inca experimental: Asistenti/e care-si fac meseria bine, fac cursuri de perfectionare si vor mai mult. Asta e ultima lista. Dar se intra (fara Abitur) in muulti ani. De aia cele mai multe asistente ce-si doresc medicina fac Abitur pe langa munca.
De categoria aceasta nu stiam, doar de primele trei.
In rest numai de bine. Cei care considera ca acestea sunt offtopic ii rog sa respire adanc, postez actele pe fiecare pagina ca sa nu fie nevoiti sa-si consume prea mult din timpul pretios din viata de rezident din Romania.
nicht wahr?
- coolscript58
- senior

bree VMC esti WEBMASTER !! omfg... ffs ... brb... lol... eta... afk... si alte prescurtari!! mai ai un pic si devii presedinte? 
- cris3
- senior

Am si eu o nelamurire...daca tot e asa de greu sa ajungi si sa te mentii intr-o clinica uni, care e marele avantaj ca esti acolo? "cercetarea adevarata"? 
- Im
- elite

Nivelul. Nu exista nimic peste uni.
Provocarea intelectuala.
Ajungi referent, tu esti cel mai tare din parcare pe specialitatea ta din regiunea ta. La tine se raporteaza practica celorlaltora din teritoriu, tu îi formezi, tu îi acreditezi, tu dictezi criteriile, etc.
Cariera universitara. Sau non-universitara oficial, dar cu parte serioasa didactica si de cercetare.
Proiectele, de orice natura. Emulatie, baza, resurse, mediu, network, nu se compara nimic cu uni. The sky is the limit.
Chiar si daca e temporara, experienta uni tot e apreciata. Altfel discuti cu ceilalti angajatori de pe teritoriu. Intri pe sus, în timp ce restul intra pe jos.
Sunt evident si dezavantaje.
Provocarea intelectuala.
Ajungi referent, tu esti cel mai tare din parcare pe specialitatea ta din regiunea ta. La tine se raporteaza practica celorlaltora din teritoriu, tu îi formezi, tu îi acreditezi, tu dictezi criteriile, etc.
Cariera universitara. Sau non-universitara oficial, dar cu parte serioasa didactica si de cercetare.
Proiectele, de orice natura. Emulatie, baza, resurse, mediu, network, nu se compara nimic cu uni. The sky is the limit.
Chiar si daca e temporara, experienta uni tot e apreciata. Altfel discuti cu ceilalti angajatori de pe teritoriu. Intri pe sus, în timp ce restul intra pe jos.
Sunt evident si dezavantaje.
Singura durere suportabilă e durerea altora.
- matrix
- elder

pot fi recunoscuti ca vechime anii facuti in rezidentiatul din romania ? pot aduce copie legalizata/tradusa dupa cartea de munca ? conteaza macar la ”impresia artistica” in timpul interviului daca ai deja vechime pe postul respectiv (de exemplu esti rezi ATI anul 3 - teoretic poti face mai multe decat un absolvent care nu a facut nici macar 1 an practica) ?
Viata lunga si prospera!
-
Liliana
- junior

Singurul criteriu la un interviu este nivelul limbii germane. Daca cel de anul 1 stie mai bine germana decat tine, pe el il va alege!
Cand spun asta ma bazez pe urmatoarea intamplare: la mine in clinica au venit 2colegi la interviu (un coleg si o colega) pt un post de neuro: colega stia mai putina germana (B1, nu avea certificat B2) si era rezidenta in Rom anul 2 pe neuro, iar colegul (care e acum cu mine pe sectie si pe care l-a ales seful) avea deja B2 luat la DAF in Buc (vorbeste germana mai bine decat mine
) dar nu mai lucrase ca medic de cativa ani.
Succes si spor la invatat!
Cand spun asta ma bazez pe urmatoarea intamplare: la mine in clinica au venit 2colegi la interviu (un coleg si o colega) pt un post de neuro: colega stia mai putina germana (B1, nu avea certificat B2) si era rezidenta in Rom anul 2 pe neuro, iar colegul (care e acum cu mine pe sectie si pe care l-a ales seful) avea deja B2 luat la DAF in Buc (vorbeste germana mai bine decat mine
Succes si spor la invatat!
- 187.92a
- addicted

asta spune destul despre trierea pe care o fac nemtii. e bine sa ai dreptate.
de ce sa inveti pentru scoala mai mult de nota 5 si de ce sa dai rezi cand pana la urma tot ce cotneaza cand te faci medic la nemti este doar un curs de limba germana?
de ce sa inveti pentru scoala mai mult de nota 5 si de ce sa dai rezi cand pana la urma tot ce cotneaza cand te faci medic la nemti este doar un curs de limba germana?
- coolscript58
- senior

ehrm.. colega o cunosc si eum balbaia germana, nici macar nu poti sa ii zici b1 cred ca era a1. dar in principiu nemtii iti baga ei in cap tot ce au nevoie 
-
ioana85
- newbie

Pentru cei care au facut practica/famulatur inainte de angajare k rezident: la interviul dinaintea practicii ati semnat ceva, etc, sau a fost doar o promisiune verbala ca veti fi primiti in echipa lor cand veti avea toate actele?
-
atlantiana
- senior

trident wrote:asta spune destul despre trierea pe care o fac nemtii. e bine sa ai dreptate.
Pai eu am invatat pentru nota 10, am dat si rezi, l-am si luat (culmea!), si m-am gandit ca mi-ar fi totusi mai bine printre tembelii din Germania decat printre smecherii din Romania.
Sa pretinzi ca Germania e cosul de gunoi al medicinii europene si ca in Romania se face de fapt selectia, e o aberatie. Dar asta stii si tu deja, cu siguranta. Distributia inteligentei in populatie nu cred sa difere prea mult in functie de aria geografica - poate ma insel, dar am eu convingerea ca peste tot exista prosti si destepti. Si decat destept si amarat in Romania, mai bine prost si fericit in alta parte. Si spun asta chiar daca am plecat cu intentia de a sta aici doar o vreme.
Da, conteaza mult sa stii limba, daca alegi neurologie sau mi. Poate intr-o operatie nu vorbesti prea mult, pe derma te uiti la pielea pacientului si scrii reteta, dar sa tratezi un pacient de neurologie/mi fara sa stii ce acuze are... nu vad cum se poate. Cum e durerea, unde e localizata, cand apare, se simptome o insotesc, etc sunt chestii importante. Diagnosticul de migrena se pune pe anamneza. Obiectiv poate sa nu aiba pacientul nimic.... Nu mai vorbesc de AIT. ..Asa ca e normal ca limba sa fie primul criteriu. Odata ce esti angajat ai ocazia sa arati ce poti. Nu ce stii! Cel putin asa am vazut eu. Chiar si cei ignoranti - nu prosti! - au o sansa. Fiindca aici dupa angajare nu te trimite nimeni cu ciocolata la CMR ca sa rezolvi niste acte, nu trebuie sa faci cafea, nu sunt pacientii psihiatrici luati in evidenta ca epileptici, ca sa aiba dna dr. pacienti la cabinet, etc. Aici dupa angajare au inceput Fortbildungurile. Asa, ca pentru prosti, cum imi place mie.
- 187.92a
- addicted

nu se pune virgula inainte de "si" si in general inainte de predicat, dar daca sustii ca te-ai omorat cu invatatul te cred. desi n-ar strica sa o si arati din cand in cand, ca poate altii ar face misto de gramatica ta de nota 10 
si argumentatia este low-level: pai cred ca si cel mai prost neamt isi da seama ca un strain inavata mai usor niste germana decat niste neurologie.
alta confirmare?
si argumentatia este low-level: pai cred ca si cel mai prost neamt isi da seama ca un strain inavata mai usor niste germana decat niste neurologie.
alta confirmare?
-
vladcome
- junior

trident tu analizezi fiecare post din punct de vedere sintactic si mofologic? din posturile tale precedente ti am observat stilul incisiv si sunt sigur ca intentii bune,daca imi permiti sa ti un pont - The Art of Positive Criticism(When offering criticism, it’s wise to also suggest a solution) esti in directia potrivita , a si inca ceva ask if there are any limitations or obstacles keeping him/she from doing something about their troublesome web posting.
Succese!
Succese!
- 187.92a
- addicted

nu ma deranjeaza daca este considerat ca fiind un criticism
toxic.
nu tin sa fie pozitiv, de altfel nu tin sa aduc pe nimeni pe calea cea buna.
intrebarea din titlu este "Cum e rezidentiatul in Germania?", iar raspunsul lumii a fost "nu conteaza medicina, niste nemteste sa stii si esti mare doctor". ceea ce sugereaza o stacheta extrem de coborata la intrarea in sistemul nemtesc. si am subliniat asta. atata tot.
a: ba chiar o userita a spus ca nici nu stie ce i-a zis ala la interviu, si ca ala si-a cam dat seama ca ea era pe alta lume, dar ca asta nu a impiedicat-o sa ocupe un post de medic in Germania.
nu eu sunt cel ce spun chestiile astea. voi le spuneti.
nu exista garantia unei selectii a medicilor la intrarea in sistemul german. nu va cetati cu mine, daca o tineti tot asa va dau citatele colegilor si gata.
nu tin sa fie pozitiv, de altfel nu tin sa aduc pe nimeni pe calea cea buna.
intrebarea din titlu este "Cum e rezidentiatul in Germania?", iar raspunsul lumii a fost "nu conteaza medicina, niste nemteste sa stii si esti mare doctor". ceea ce sugereaza o stacheta extrem de coborata la intrarea in sistemul nemtesc. si am subliniat asta. atata tot.
a: ba chiar o userita a spus ca nici nu stie ce i-a zis ala la interviu, si ca ala si-a cam dat seama ca ea era pe alta lume, dar ca asta nu a impiedicat-o sa ocupe un post de medic in Germania.
nu eu sunt cel ce spun chestiile astea. voi le spuneti.
nu exista garantia unei selectii a medicilor la intrarea in sistemul german. nu va cetati cu mine, daca o tineti tot asa va dau citatele colegilor si gata.
-
swiss
- elite

trident wrote: "Cum e rezidentiatul in Germania?", iar raspunsul lumii a fost "nu conteaza medicina, niste nemteste sa stii si esti mare doctor". ceea ce sugereaza o stacheta extrem de coborata la intrarea in sistemul nemtesc. si am subliniat asta. atata tot.
sa stiu cu cine vorbesc, sau daca are rost sa-mi pierd timpul cu tine.
- 187.92a
- addicted

cum sa fie greu sa intri in sistemul german? ce, trebuie sa inveti ceva? dai vreun examen?
NU!
comparati cu stepu-urile daca vi se pare ca e greu sa te faci medic in germania.
NU!
comparati cu stepu-urile daca vi se pare ca e greu sa te faci medic in germania.